עבור לתוכן

אין מסך 20" 4:3 איכותי?

Featured Replies

פורסם

בתור בעל המסך הנ"ל, רציתי לציין כמה דברים.

דבר ראשון, הסגוליות נמצאת רק במצב של זוויות צפייה יחסית עקומות ובצבע מעוד אפל\שחור במסך,.

הסגוליות לדעתי כלל לא מפריעה, ראיתי לא מעט סרטים במסך הזה והוא פשוט חוויה.

כמו שנאמר פה, רק אם אתה מחליט שהיא תפריע לך היא תפריע,

גם אני הסתכלתי על כך בעין עקומה לפני שרכשתי את המסך.

לאחר שבוע-שבועיים של התרגלות, זה פשוט חוויה, לא תשים לב לסגוליות, בסוף גם לא בסרטים כי זה-לא-מפריע.

חוץמזה לS-IPS יש יתרונות על הS-PVA, לאבי יש S-PVA ואני יכול לומר לך שההבדל מזערי.

הוא אחלה מסך שטוב להכל, כל מה שנותר לך לעשות זה לברר את הRev, הפאנל ואתה יצאת לדרך :xyxthumbs:

פורסם

כל הפנטזיות על 37 מסכים ושימוש ב-PIVOT זה נחמד אבל רחוק מלהיות מעשי ביום-יום.

1. יש ירידה משמעותית באיכות הטקסט במצב PIVOT בכל המסכים.

2. הצורך להזיז את המבט והסמן מרחקים גדולים הופך זאת ללא מעשי מבחינה ארגונומית עם יותר משני מסכים.

3. ה-PIVOT של מסכים גדולים מ-20' רגיל הוא פשוט לא מעשי מעבר לפגיעה באיכות הטקסט.

המסך פשוט גבוה מדי ועם 24' כבר תקבל נקע בצוואר (מניסיון). 22' זה הגבול העליון לטעמי ל-PIVOT וגם זה גבולי.

4. יש גבול לכמה מידע אתה מסוגל לעבד בו-זמנית ממילא. תעבוד עם ריבוי שולחנות עבודה וזהו. זה גם "ינקה" לך הסחות דעת.

יש לי גם את ה-DELL20407WFP וגם את ה-DELL2007FP וזמן רב עבדתי עם שניהם במקביל עם שני מחשבים שונים.

אישית אני מעדיף את ה-2007FP מבחינת עבודת טקסט וארגונומיה (בעיקר PIVOT סופר-שימושי).

לסרטים, גיימינג, עבודות CAD וריבוי אפליקציות ה-2407WFP עדיף בהחלט. ה-PIVOT שלו נוקע צוואר ועם ירידה ברורה באיכות הטקסט.

לשימושים שציינת אני בכלל לא מבין מה אכפת לך מסרטים וכל ה"סגול" הזה - זה חסר משמעות לחלוטין ל"שוק ההון", שם לא תקבל איכות טקסט טובה יותר מה-DELL2007FP או ה-HP2065 המצויינים.

מבחינת שטח צפיה אין ספק שעדיף לקחת שני מסכי 20' ולקבל סה"כ 3200X1200 פיקסלים לעומת 1920X1200 במסך 24 אינטש ובמחיר די דומה.

פורסם

כל הפנטזיות על 37 מסכים ושימוש ב-PIVOT זה נחמד אבל רחוק מלהיות מעשי ביום-יום.

אישית אני מעדיף את ה-2007FP מבחינת עבודת טקסט וארגונומיה (בעיקר PIVOT סופר-שימושי).

לסרטים, גיימינג, עבודות CAD וריבוי אפליקציות ה-2407WFP עדיף בהחלט. ה-PIVOT שלו נוקע צוואר ועם ירידה ברורה באיכות הטקסט.

לשימושים שציינת אני בכלל לא מבין מה אכפת לך מסרטים וכל ה"סגול" הזה - זה חסר משמעות לחלוטין ל"שוק ההון", שם לא תקבל איכות טקסט טובה יותר מה-DELL2007FP או ה-HP2065 המצויינים.

אני לא מרגיש ירידה משמעותית האיכות טקסט ב2007FP. מה שהכי מורגש זה tearing בגלילה מהירה וגם זה אני לא בטוח שזה לא באשמת הדריבר.

pivot הוא אכן מאד שימושי במסך הזה.

פורסם
  • מחבר

ומצד שני...

אהמממ...תחליט ::)....אצלי בכל אופן המסך שיהיה במצב PIVOT ישמש לגרפים ולא לטקסט.

2. הצורך להזיז את המבט והסמן מרחקים גדולים הופך זאת ללא מעשי מבחינה ארגונומית עם יותר משני מסכים.

ידידי,זה הופך את זה ללא נוח (ולכן אני מחפש את הקונפיגורציה "הפחות לא נוחה" אבל עם כמה שיותר רזולוציה),אבל לחלוטין לא הופך זאת ללא מעשי. העובדה היא שסוחרים מקצועיים בשוק ההון עובדים בד"כ עם 4 מסכים ואפילו 6.

המורה שלמדתי אצלו עובד עם שני מסכי 2007WFP אחד ליד השני (אבל לא בקו ישר אלא בזוית של כ-120 מעלות ביניהם),ומעל כל אחד מהם יש מסך של 19" רגיל.סה"כ רזולוציה: 3360x2074.רק שבשבילי,מערך כזה הוא מאד לא נוח בגלל בעיית הגב שלי.

מי דיבר על פיבוט במסך 24"?....בטח לא אני.הכירופרקטור שלי צריך לפנות זמן גם למטופלים אחרים...

מבחינת שטח צפיה אין ספק שעדיף לקחת שני מסכי 20' ולקבל סה"כ 3200X1200 פיקסלים לעומת 1920X1200 במסך 24 אינטש ובמחיר די דומה.

אני דיברתי על מסך 24" ובנוסף מסך 20" רחב בצורת פיבוט.מבחינת נוחות זה בערך אותו רוחב כמו מה שהצעת (כ-80 ס"מ ללא מסגרות בשני המערכים),אך מבחינת רזולוציה המערך שלי נותן קצת יותר:

אם נשתמש במסך 15" סטנדרטי כרזולוציה של 100%,נקבל ששני מסכים של 20" נותנים רזולוציה של 448% לעומת מסך 24" ועוד 20" רחב שנותנים מעט יותר: 517%.(הנתונים מתוך http://www.prismo.ch/comparisons/desktop.php)

כמו-כן,מערך כזה ניתן גם לשדרג מאוחר יותר אם מוסיפים עוד מסך 20" רחב (או 19" שכבר יש לי), ומשנים את המערך לצורה של 24" ולידו שני מסכי 20" שעומדים אחד על השני (עם עמוד מיוחד).החיסרון בכך הוא שסה"כ הרוחב יגדל לכ-97 ס"מ ובנוסף, בצד שמאל שלי יהיה מבנה גבוה.

נו טוב,המורה שלי עובד עם מבנה גבוה בשני הצדדים,אולי אני אצליח להתרגל למבנה גבוה בצד אחד בלבד.

פה קלעת בדיוק לנקודה: מכיוון שאני כנראה אעבוד על גרפים עם רקע שחור,חשוב לי שהוא לא יתחלף לי פתאום לסגול.זאת הסיבה שפתחתי את הת'רד הזה.אם הסטיה לסגול מתבטאת רק בסרטים,לא היתה לי כל בעיה.הת'רד של דורון (קרא שוב את הציטוטים שלו),עורר בי תהיה שמא גם בזמן של צפיה בגרף,השחור יהפך לסגול,שזה בלתי נסבל,ואולי עדיף כבר TN. אם מסך TN יציג צבעים פחות מדוייקים,וגם טקסט פחות חד,אך השחור ישאר שחור,זה עדיף לי.

אגב,כמו שכתבתי,המורה שלי עובד עם שני מסכי 2007WFP ורואים בהם מעולה! בגלל זה שאלתי בת'רד הזה רק על הדגם הלא-רחב.

פורסם

ומצד שני...

אהמממ...תחליט ::)....אצלי בכל אופן המסך שיהיה במצב PIVOT ישמש לגרפים ולא לטקסט.

ירידת איכות הטקסט קיימת בכל המסכים. ב-2007FP היא קטנה מאוד יחסית והנוחות של ה-PIVOT משמעותית הרבה יותר.

אני דיברתי על מסך 24" ובנוסף מסך 20" רחב בצורת פיבוט.מבחינת נוחות זה בערך אותו רוחב כמו מה שהצעת (כ-80 ס"מ ללא מסגרות בשני המערכים),אך מבחינת רזולוציה המערך שלי נותן קצת יותר

אני עבדתי עם 24' ליד 20' (במצב רגיל - לא PIVOT) זמן רב וזה דווקא סידור נוח למדי - על גבול הבעייתי אבל המון שטח עבודה.

הבדל הגבהים ביניהם במצב זה לא משמעותי מאוד והרזולוציה האנכית שלהם זהה.העניין הוא שמדובר בקונפיגורציה יקרה בהרבה - אני המלצתי על 2X20 במקום 1X24 כיוון שהם במחיר די דומה. אם אין לך מגבלה תקציבית - קח 2X24 בכלל וסגור ענין.

עריכה: מצאתי את ה-DELL2408WFP במחירים נמוכים בהרבה משחשבתי. לשיקולך.

כמו-כן,מערך כזה ניתן גם לשדרג מאוחר יותר אם מוסיפים עוד מסך 20" רחב (או 19" שכבר יש לי), ומשנים את המערך לצורה של 24" ולידו שני מסכי 20" שעומדים אחד על השני (עם עמוד מיוחד).החיסרון בכך הוא שסה"כ הרוחב יגדל לכ-97 ס"מ ובנוסף, בצד שמאל שלי יהיה מבנה גבוה.

נו טוב,המורה שלי עובד עם מבנה גבוה בשני הצדדים,אולי אני אצליח להתרגל למבנה גבוה בצד אחד בלבד.

אולי זה אני, אבל גם בלי בעיות גב זה נראה לי מבנה כמעט בלתי אפשרי

פה קלעת בדיוק לנקודה: מכיוון שאני כנראה אעבוד על גרפים עם רקע שחור,חשוב לי שהוא לא יתחלף לי פתאום לסגול.זאת הסיבה שפתחתי את הת'רד הזה.אם הסטיה לסגול מתבטאת רק בסרטים,לא היתה לי כל בעיה.הת'רד של דורון (קרא שוב את הציטוטים שלו),עורר בי תהיה שמא גם בזמן של צפיה בגרף,השחור יהפך לסגול,שזה בלתי נסבל,ואולי עדיף כבר TN. אם מסך TN יציג צבעים פחות מדוייקים,וגם טקסט פחות חד,אך השחור ישאר שחור,זה עדיף לי.

אגב,כמו שכתבתי,המורה שלי עובד עם שני מסכי 2007WFP ורואים בהם מעולה! בגלל זה שאלתי בת'רד הזה רק על הדגם הלא-רחב.

אני חושב שאין סיכוי שכל עניין ה"סגולים" האלה בכלל יהיה מורגש ואתה מודאג לשווא. אני עבדתי בקונפיגורציות מאוד דומות (דווקא על רקע שחור) במשך תקופות מאוד ארוכות עם גרפים וטקסט בלי צל צילה של בעיה. רק בסצנות חשוכות בסרטים, מזוית צפיה די גדולה ובחדר עם תאורה מוגבלת זה מורגש וגם אז - הרבה יותר טוב מכל TN שראיתי. במסכי TN השחור פשוט יהפוך לאפור (יחד עם שאר הצבעים) ובהרבה יותר מקרים משיהפוך לסגול ב-2007FP. אם היית מרוצה מה-2007WFP, אין סיכוי שתתאכזב מה-2007FP לדעתי.

מצד שני, אחרוג ממנהגי ובכל זאת אציע לך לשקול מסך מבוסס TN, בעיקר כיוון ש:

רק אם באמת לא חשוב לך איכות טקסט ודיוק צבעים - חבל לך על הכסף. פשוט תמקם את המסכים בזוית של כ~150 מעלות כך ששניהם יהיו פחות או יותר מולך כשאתה מסתכל על כל אחד מהם מהמרכז. אני אישית לא הייתי עושה זאת, כי לי הפרמטרים הנ"ל מאוד חשובים וכפי שאמרתי החשש שלך משחורים-סגולים מופרך לגמרי לדעתי.

פורסם
  • מחבר

תודה גונן על תשובותיך,וגם לאור,QTTP,borsood,דורון,וכל מי שהגיב לי (אם שכחתי מישהו).נראה לי שהצלחתם להפג את חחשותי מה 2007FP.

בנוסף,

1.כאמור,כרגע אני עדיין לא התחלתי לעבוד בזה,(ואני בכלל לא יודע אם אצליח....),ואני בכלל מתכוון להתחיל לפחות כמה חודשים עם שני מסכי ה19" המצויינים שיש לי.אגב,סיבות אישיות מונעות ממני כבר זמן רב מלהתחיל בעניין הזה,נקווה שאמצא להם פיתרון בהקדם.בנוסף,המצב הכלכלי-בטחוני כל-כך לא ברור עכשיו,כך שאין לי ספק שהעניין יידחה,אקווה שלא ליותר מכמה שבועות או חודשים.

2.אגב,בעיה תקציבית בודאי שיש לי-הדיון התבסס על שדרוג עתידי:אם אתה מצליח,אתה יכול לשדרג את המערך שלך....עם זאת,חסכתי מעט כסף לקנית מסכים אפילו כרגע, וזאת ע"ח מחשב חדש במקום הפנטיום 4 הישן שלי....

3.שני מסכים של 24":האמת,חשבתי על מערך כזה,אבל אני קצת חושש ממנו.אמנם זהו שטח עבודה לא רע (יחסית..),אבל אני חושש שזה יאלץ אותי לסובב יותר מדי את הראש..בכל מקרה אם יהיה לי מסך 24",הוא יהיה בדיוק מולי,והמסך השני (24",20",20" רחב בפיבוט...),יעמוד לשמאלו,אך לא בקו ישר אלא בזיות.גם כדי שיהיה יותר נוח,וגם כדי שזיות הצפיה לא תהיה קיצונית.

בכל מערך שיהיה,אחד המסכים יהיה בדיוק מולי,וישמש כמסך הראשי שלי גם לשימושים כלליים.ולכן:

4.TN או לא TN: אעדיף כמובן שהמסך הראשי לא יהיה TN,מאחר וכאמור,הוא ישמש אותי גם ליישומים כלליים,כך שקצת נסחפתי מקודם כשכתבתי שיתכן שעדיף TN...זה היה נכון אם המערכת היתה מיועדת למסחר בלבד.

5.הקישור שצירפת ל 2408WFP בפנדה: המחיר אכן זול,אבל עדיף להוסיף עוד כמאה שקלים ולקנות ב-notebookclub.שם הם מצהירים שיש להם את הרויזיה החדשה.וצריך לשקול גם את הפיליפס החדש עם פאנל ה H-IPS.אולי הוא עדיף....יכול להיות שאוכל לראות אחד כזה בפעולה אצל מישהו בעוד כחודש או פחות.

זהו.מבחינתי אפשר לנעול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים