עבור לתוכן

מהי המכפלה של ה-Q6600?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לשאול, מהי המכפלה של Q6600? והאם יש חשיבות לתדר הבסיס (2.4GHZ) במידה ומבצעים OC?

החלטתי שבסוף אלך עליו בגלל חו"ד טובות, זכרון קאש גבוה והפרש מחיר גדול לטובתו בהשוואה למעבדי הפנרין מאותה הסדרה.

פורסם

מכפלה 9

פורסם
  • מחבר

כלומר שאם קיים לוח שתומך עד 1600 ה-FSB הוא 400.

אז הכי הרבה שאפשר להגיע איתו הוא 3.6 גה"ץ?

והם OCZ ונדטה 2 הוא קירור ראוי להגיע לתדרים כאלו?

פורסם

לא.

ה FSB המקורי של הלוח לא קשור בגרוש- ב OC אתה משנה גם את ה FSB של הלוח, ואת תדר הזכרונות בהתאמה.

לדוגמה:

ה Q6600 מגיע בתדר בסיס של 2.4GHZ ו FSB של 1066MHZ

FSB של לוחות אם הוא QUAD-PUMPED, כלומר, התדר המקורי מוכפל ב 4 בשביל לקבל תדר אפקטיבי, שכן בכל מחזור שעון הלוח משלים 2 מחזורי שליחה-קבלה של מידע.

1066/4= 266 (וחצי, אבל את החצי אתה יכול לעזוב)

המכפלה של ה Q6600 היא 9

266X9= 2394, כלומר, 2.4GHZ (או אם אתה רוצה להוסיף את החצי מקודם, זה יוצא 2398 וחצי)

תדר הזכרונות נקבע בעזרת מחלק, אם תהיה ב FSB של 266MHZ ותקבע מחלק של 1:1 לדוגמה, כלומר- תדר השעון של הזכרונות יהיה זהה ל FSB, והתדר האפקטיבי יהיה כפול משל ה FSB.

בשביל לעשות OC אתה מעלה את תדר ה FSB של הלוח, ומשנה מחלק לזכרונות בהתאם. אפשר גם לשנות את המכפלה (למטה בלבד), אבל אין לזה שימוש ממשי אלא אם אתה מנסה לבדוק מה ה FSB המקסימלי שהלוח מסוגל להגיע אליו.

סתם לדוגמה, אני יושב עם Q6600 כרגע על FSB של 360MHZ, עם מכפלה של 9 זה יוצא תדר סופי של 3240MHZ, וה FSB שהלוח עובד עליו כרגע (תדר אפקטיבי) הוא 1440MHZ

הזכרונות נמצאים ביחס של 4:5, כלומר- תדר FSB של 360MHZ כפול 1.25 (התוצאה של חילוק 5 ב 4), כפול 2 (בשביל להשיג תדר אפקטיבי של DDR) יוצא 900MHZ תדר סופי אפקטיבי.

בעזרת שינוי יחס (יחס=מחלק, איך שתרצה לקרוא לזה) אפשר להשיג תדרי זכרונות שונים. רק צריך למצוא מה יציב.

צריך גם להעלות מתחים בהתאמה, לאט לאט. רצוי להסתובב ברשת קצת ולקרוא מה המתח האופייני לתדרים שונים עם מעבדים שונים, זה יכול לעזור לך בהתקדמות.

מבחינת קירור- ה OCZ ונדטה 2 אחלה קירור, ולא תהיה שום בעיה להגיע איתו לתדר כזה, אבל- זה תלוי על איזה לוח. ללוח האם החשיבות הגדולה ביותר באוברקלוקינג, רצוי לוח שנחשב כטוב לאוברקלוקינג.

בנוסף, לא הייתי ננעל על הונטדה 2, יש הרבה קירורים מעולים בשוק היום, אפשר לעשות קצת מחקר.

פורסם
  • מחבר

נניח P5E/P5Q דלוקס של אסוס. אני עדיין לא שולל את המקסימוס 2/ראמפייג' בגרסאות פורמולה.

פורסם

נניח P5E/P5Q דלוקס של אסוס. אני עדיין לא שולל את המקסימוס 2/ראמפייג' בגרסאות פורמולה.

למה אתה מתכוון בדיוק?

אוקיי, נתת כמה שמות של לוחות.

.........מה איתם?

פורסם
  • מחבר

בנוגע למה שרשמת:

"מבחינת קירור- ה OCZ ונדטה 2 אחלה קירור, ולא תהיה שום בעיה להגיע איתו לתדר כזה, אבל- זה תלוי על איזה לוח. ללוח האם החשיבות הגדולה ביותר באוברקלוקינג, רצוי לוח שנחשב כטוב לאוברקלוקינג".

פורסם

אני אשאל את זה ככה-

אתה מתכוון לשבור איזשהו שיא או לעשות OC קיצוני?

בעיקרון, כל לוח טוב יכול להביא אותך עם Q6600 לסביבות ה 3.6GHZ

ה P5Q דלוקס נחשב לאחד הלוחות הטובים ביותר לאוברקלוקינג, אבל ממש אין דרישה לדבר כזה פה.

אישית הייתי ממליץ על ה P5Q פרו.

פורסם

אני אשאל את זה ככה-

אתה מתכוון לשבור איזשהו שיא או לעשות OC קיצוני?

בעיקרון, כל לוח טוב יכול להביא אותך עם Q6600 לסביבות ה 3.6GHZ

ה P5Q דלוקס נחשב לאחד הלוחות הטובים ביותר לאוברקלוקינג, אבל ממש אין דרישה לדבר כזה פה.

אישית הייתי ממליץ על ה P5Q פרו.

איך הלוח EP43-DS3L

או בלי ה L

בשביל להגיע ל 3.6GHZ?

q6600 כמובן

פורסם

ממש אבל ממש לא.

כל לוח של ג'יגבייט שנגמר ב DS3L הוא חד וחלק לא ל OC, לא בדיוק עתיר פיצ'רים, ובכלליות- אני נגד לקנות לוח שעולה חצי מהמעבד. לא מאוזן.

פורסם

אני מצטער שאני קצת נדחף לכם לאשכול,

אבל בנוגע ל-P43-DS3L,

לאן אני יכול להביא את המעבד E6300 איתו?

פורסם

תנסה ותראה...

בעיקרון לפי מה שראיתי הם נתקעים על FSB בסביבות ה 380-400 לרוב.

פורסם

ממש אבל ממש לא.

כל לוח של ג'יגבייט שנגמר ב DS3L הוא חד וחלק לא ל OC, לא בדיוק עתיר פיצ'רים, ובכלליות- אני נגד לקנות לוח שעולה חצי מהמעבד. לא מאוזן.

ממש אבל ממש שטויות... פיצ'רים הם לא הנושא כאן, ובנושא של אוברקלוק.. P35/43/45-DS3L הם אחלה לוחות שיכולים לעמוד באוברקלוק מסוים. ועד שהוא לא יאמר לאן הוא מכוון, לא ניתן להמליץ לו על הלוח. כי אם לצאת מתוך הנחה בסיסית שהוא מנסה להגיע למקסימום שהוא יכול עם קירור אוויר, אז אולי הP43-DS3L יגביל אותו, אבל רק במעט.. כי זה יהיה מאוד קרוב לגבול של הקירור.

פורסם

כן, הוא קצת הגזים.

הP43ים יכולים להגיע לבאס 420~, ולמי שיש מעבד עם באס נמוך זה לא מפריע. בכל מקרה בתקציב הזה אין משהו יותר טוב...

פורסם

ממש אבל ממש לא.

קיבלתי רושם אחר לגמרי כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=385242.0

Q6600

ל3.2-3.4

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים