עבור לתוכן

כח עיבוד חזק (פחות למשחקים) מה עדיף? AMD או אינטל?

Featured Replies

פורסם

שלום.

כרגע אני עם E6750 ו 4 גיגה זכרון.

אני משתמש במחשב כדי להפעיל NETWORK SIMULATOR בשם GNS3. הסימולטור עצמו לא דורש כח רב אלא כל ראוטר (או ציוד רשת אחר) שהוא מדמה מריץ INSTANCE של VM ולכן דורש כח עיבוד וזכרון רב (פחות זכרון יותר כח עיבוד).

כרגע במעבד הנכחי אני מסוגל להריץ 4-5 התקנים במקביל והשימוש במעבד מגיע ל 100% והמחשב לא סוחב חוץ מזה.

לכן אני מחפש מעבד חזק (4 ליבות או יותר) שאני אהיה מסוגל להריץ שם כ 10 התקנים במקביל בלי לגרום לגסיסתו של המחשב.

אני לא מתכוון להשקיע הון רב (וגם לא מתכוון לעשות OC - אלא להשתמש בן OUT OF THE BOX) ולכן אני מתלבט בין Q6600 ל 9950 של AMD... מה לדעתם יתאים יותר למערכת כזאת?

תודה מראש.

פורסם

AMD אחי יותר חזק מQ6600

פורסם

ל-AMD תזדקק ללוח חדש כך שזה כבר נעשה מיותר ולא כדאי כלכלית.

ההפרשים בינהם בכל מקרה קטנים והם לטובת ה-Q6600 אבל לפעמים ממליצים על המרובע ליבות של AMD מאחר והלוחות בדר"כ זולים קצת יותר.

בכל מקרה שווה לשקול Q8200 שעולה אותו דבר ולפעמים פחות מה-Q6600 ובסה"כ מתקדם ממנו מבחינת טכנולוגיה. ממליץ לך כמו כן (אם יש לך ידע ורצון) לבצע אוברקלוק ל-Q8200 דבר שלשימושים שלך צפוי להניב שיפור משמעותי בביצועים. כמו כן שווה לך לשקול מעבר ל-8GB זיכרון מאחר ומחירי הזכרונות זולים במיוחד.

פורסם
  • מחבר

ל-AMD תזדקק ללוח חדש כך שזה כבר נעשה מיותר ולא כדאי כלכלית.

ההפרשים בינהם בכל מקרה קטנים והם לטובת ה-Q6600 אבל לפעמים ממליצים על המרובע ליבות של AMD מאחר והלוחות בדר"כ זולים קצת יותר.

בכל מקרה שווה לשקול Q8200 שעולה אותו דבר ולפעמים פחות מה-Q6600 ובסה"כ מתקדם ממנו מבחינת טכנולוגיה. ממליץ לך כמו כן (אם יש לך ידע ורצון) לבצע אוברקלוק ל-Q8200 דבר שלשימושים שלך צפוי להניב שיפור משמעותי בביצועים. כמו כן שווה לך לשקול מעבר ל-8GB זיכרון מאחר ומחירי הזכרונות זולים במיוחד.

אני מתכוון לרכוש מערכת חדשה כי את הנוכחית אני אשאיר לאחי...

לכן אם היית רוכש מערכת חדשה מה היית לוקח?

פורסם

אם התקציב לוחץ היתי לוקח AMD, אחרת היתי משקיע עוד קצת באינטלים שגם חזקים יותר וגם עדיפים משמעותית באוברקלוק

פורסם

אז תקנה Q6600, תשאיר את הלוח שיש לך.. ותקנה לאחיך לוח אחר.

- כי הלוח שלך אחלה.

פורסם

הצרכים שלך זה אחד המקרים (המעטים) שבאמת שווה להשקיע במעבד יחסית יקר

במקום החלפה של כל המחשב קניה של מעבד חזק, אפילו מסדרת Q9XXX, תיתן לך יותר תןצאות, בפחות מחיר

אבל אם בשום מקרה אתה לא רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי, אז כדאי לך אחת משתי אפשרויות:

לחכות עוד שבועיים שלושה, שפנום 2 יצאו (הם אמורים לתת20-30% יותר מהAMD הנוכחיים), ואם הם במחיר סביר לקנות

להשקיע יותר (לא כתבת מה התקציב שלך) ולקנות Ci7 920. לצרכים שלך הוא ממש מתאים ויתן ביצועים עדיפים בהרבה על כל אופציה אחרת

פורסם
  • מחבר

הצרכים שלך זה אחד המקרים (המעטים) שבאמת שווה להשקיע במעבד יחסית יקר

במקום החלפה של כל המחשב קניה של מעבד חזק, אפילו מסדרת Q9XXX, תיתן לך יותר תןצאות, בפחות מחיר

אבל אם בשום מקרה אתה לא רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי, אז כדאי לך אחת משתי אפשרויות:

לחכות עוד שבועיים שלושה, שפנום 2 יצאו (הם אמורים לתת20-30% יותר מהAMD הנוכחיים), ואם הם במחיר סביר לקנות

להשקיע יותר (לא כתבת מה התקציב שלך) ולקנות Ci7 920. לצרכים שלך הוא ממש מתאים ויתן ביצועים עדיפים בהרבה על כל אופציה אחרת

לגבי ה I7 זה הון רק בשביל השלישיה הראשית, וחוץ מזה צריך עוד דברים אז זה יוצא יקר מאוד.

לא דחוף לי המחשב לכן אני אחכה לפנום 2 ונראה מה מחירו, רק תגיד הפנום 2 דורש זכרון DDR3 או DDR2?

פורסם
  • מחבר

חבר'ה הפנום 2 יצא ועכשיו ההתלבטות בינו בגרסת ה 940 לבין ה Q9550 מה עדיף?

פורסם

תראה..

אתה מנסה לקבל פה מה עדיף על מה ומי חזק ממה ?

זה לא WWF ותמיד יהיה מעבד שהוא יותר עדיף ממה שתיקח ..

אלא אם כם אתה מתכנן על QX9775

בכל מקרה..

לדעתי ... אתה צריך את Q9550

המעבד בא עם 4 ליבות

מהירות שעון של 2.8

12 מגה קאש

וטכנולוגיה של 45 ננומטר(שזה אומר מתחמם פחות שזה אומר שתוכל לעשות לו אוברקלוק ל3.0 והוא יהיה מאוד מאוד מאוד חזק)

Q6600 לעומת זאת

בא עם 4 ליבות

2.4 מהירות שעון

8 מגה קאש

וטכנולוגיה של 65 ננומטר

ההבדלים במחירים הם 500 שקל יותר לQ9550

ויש את Q8200 שדובר עליו פה שבא עם 45 ננומטר אבל פחות קאש משני המוזכרים למעלה ולכן עם אוברקלוק הוא לא ישתווה לQ9550 וחולי וחולי...

שורה תחתונה?

עיבוד חזק

Q9550 מנצח..

ואם תעשה לו אוברקלוק קטן

הוא יהיה בין המעבדים החזקים בעולם..

פורסם

סטאס, במבחנים אפשר לראות שפנום 2 920 ו940 נותנים פחות או יותר את אותם הביצועים כמו מעבדי אינטל באותה רמת מחיר אם עדיפות מינימלית לפנום במשחקים. מה שכן יש הבדלים בתוצאות בין תוכנה לתוכנה. יש מבחנים שבהם הפנום 940 ניצח את מעבדי הQ9550 ויש מבחנים בהם הפנום הפסיד. אתה יכול לראות את זה במבחנים של הפנום בtech report.

הדבר הטוב ביותר הוא שתחפש מבחנים שבודקים את התוכנה הזאת שלך בין הבדיקות שלהם. אין לי מושג אם יש כאלה. אם אין פשוט תקנה את המחשב שיעלה זול יותר. לדעתי מחשב מבוסס פנום 2 940 יעלה מעט זול יותר מאשר מחשב המבוסס Q9550. מצד שני, אם אתה יכול לנצל את הלוח הקיים כנראה שיעלה לך זול יותר לשדרג לQ9550.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים