עבור לתוכן

עזרה בשדרוג לוח אם EP45-DS3R עבור מערכת מבוססת Q9550, תקציב 900 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן,

כרגע יש לי את הלוח הבא: GA-EP45-DS3R

אני מעוניין לשדרג את הלוח אם לאפשרות SLI בעתיד, אני משתמש בכרטיסים של NVIDIA ולא ATI.

חשבתי לקחת לוח עם צ'יפסט nForce 780i אבל קראתי שיש לצ'יפסט הזה בעיות לעבור את ה 470 FSB באוברקלוק ובעיות של חוסר יציבות.

ידוע לי ש P45 הוא אוברקלוקר הרבה יותר טוב מאשר nForce 780i.

כרגע עם P45 אני על 3.4GHz עם FSB של 400 על מכפלה של 8.5 עם מעבד Q9550.

יש לי אפשרות לעשות Step Up ללוח אם מהחנות שקניתי בה את הלוח, הם מציעים לוחות של ASUS, GB, XFX, DFI ו- Abit.

השאלה שלי היא, האם יש לוחות SLI עם צ'יפסט P45?

קניתי את הלוח מ iqpc.co.il, אבל הם אמרו לי שהם יכולים לשדרג ללוחות שגם לא נמצאים אצלהם באתר אז אם קיים כזה לוח, אפשר לייבא אותו.

תודה.

פורסם

P45, כצ'יפסט הוא לא תומך בSLI.

בכלל אני לא רואה את הטעם לעשות SLI, רק במקרים בודדים בהם מדובר ברזולוציה גבוהה ואתה כבר מחזיק בכרטיס כמו 9800GT או 9600GT שאכן יביאו לך שיפור משמעותי בSLI.

אז, מהו מפרט המערכת שלך?

פורסם
  • מחבר

מעבד: Q9550

לוח: GA-EP45-DS3R

זכרון: G.Skill PI DDR2-1066 4GB

כרטיס מסך: Leadtek GTX260 Extreme+

ספק: Enermax Modu82+ 525W

חשבתי לקחת לוח SLI ולקנות עוד GTX260 כאשר המחירים ירדו, אבל אולי עדיף להשאר עם P45 ולשדרג ל GTX295 בעתיד שהוא דואלי?

קראתי כמה ביקורות מצויינות על EP45-UD3P, חשבתי לשדרג אליו, עוד שאלה קטנה בנוגע לזה, אם אני מחליף ל UD3P שיש לו את אותו צ'יפסט ו-BIOS, יש צורך לפרמט את המחשב ולהתקין מערכת הפעלה מחדש? או שהכל אמור לעבוד בלי בעיה?

תודה

פורסם

אהלן,

כרגע יש לי את הלוח הבא: GA-EP45-DS3R

אני מעוניין לשדרג את הלוח אם לאפשרות SLI בעתיד, אני משתמש בכרטיסים של NVIDIA ולא ATI.

חשבתי לקחת לוח עם צ'יפסט nForce 780i אבל קראתי שיש לצ'יפסט הזה בעיות לעבור את ה 470 FSB באוברקלוק ובעיות של חוסר יציבות.

ידוע לי ש P45 הוא אוברקלוקר הרבה יותר טוב מאשר nForce 780i.

כרגע עם P45 אני על 3.4GHz עם FSB של 400 על מכפלה של 8.5 עם מעבד Q9550.

יש לי אפשרות לעשות Step Up ללוח אם מהחנות שקניתי בה את הלוח, הם מציעים לוחות של ASUS, GB, XFX, DFI ו- Abit.

השאלה שלי היא, האם יש לוחות SLI עם צ'יפסט P45?

קניתי את הלוח מ iqpc.co.il, אבל הם אמרו לי שהם יכולים לשדרג ללוחות שגם לא נמצאים אצלהם באתר אז אם קיים כזה לוח, אפשר לייבא אותו.

תודה.

אל תבנה על זה שה- Q9550 יגיע ל- FSB של 470, המעבד עצמו כנראה יגביל אותך ל- 450~, בגלל שקיימת בו FSB Wall בסביבות התדר 450 (בלי שום קשר לאיזה לוח אם תבחר).

לדעתי רק אם אתה בטוח ב- 100% שאתה הולך לעשות SLI (עדיין אני הייתי מעדיף כרטיס אחד חזק, בגלל הרבה חסרונות של ה- SLI/CF) תחליף את הלוח, אם לא תשקיע את הכסף במקום אחר...

פורסם
  • מחבר

תודה אבל אתה טועה, זאת הייתה בעיה של מעבדי 45 נאנומטר עם הצ'יפסטים הקודמים והבעיה הזאת נפתרה ב-P45, ראיתי אנשים שהביאו את ה Q9550 כבר למעל 500 FSB עם לוחות כאלה...

פורסם

איפה ראית? מעניין אותי לראות (כמה משתמשים מ- HWBot, לא אומר לי כלום...)...

אני חיפשתי ומצאתי המון מידע על זה, ומדובר במעבד שמגביל ולא בלוח אם.

פורסם
  • מחבר

בבקשה:

http://www.ocforums.com/showthread.php?p=5925247

בנאדם עם לוח

EP45-UD3P

ומעבד Q9550

הגיע ל-500 FSB ואפילו לא משתמש במכפלה המקסימלית של המעבד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים