עבור לתוכן

רכשתי מחשב עם מעבד i7 החדש של אינטל ואני חושבת שהטמפ' גבוהה יחסית ויש עוד בעיות

Featured Replies

פורסם

אני אנימטורית ועוסקת בתלת מימד, לקחתי שלשום את המחשב מהחנות (לא הרכבתי אותו לבד) ויש איתו כל מיני בעיות. אשמח גם לתשובה חלקית, לכל טיפ ועצה!! :-[

1. הבעיה הראשונה נוגעת לטמפרטורה:

ה-cpu נע בין 48-51 וה-system בין 49-52 גם כשאני לא מבצעת פעולות שדורשות משאבים.

הנתונים האלו הם לפי התוכנה שהגיעה עם הלוח אם-"USUS-AI SUITE"

לפני כמה דקות המחשב איתחל את עצמו, אני לא יודעת אם הייתה התראה לפני כן ( כי יצאתי מהחדר לדקה.)

errors שניתקלתי בהם:

א.

"microsoft visual c++ runtime library

!runtime error

Program: c:/program Files (x

R6025

-pure virtual call

לפי מה שהבנתי, זאת בעיה שקשורה לזמן ריצה ואפשר לראות אותה עם היישום DebugBreak אבל אני לא יודעת מה זה אומר בדיוק..

ב.כשעבדתי עם אפטר אפקט cs4 64 bit

After Effects error: crash occurred while invoking rendering plug-in "Ae_OpenGL".

לפי מה שנאמר בחנות המחשבים שבה קניתי את המחשב, לא היה שום ניסיון לאופטימיזציה של הזיכרון וכו'.. ואני גם לא חושבת שיש צורך כי המערכת שלי אמורה לתפקד כמו שצריך (תראו ת'מפרט שצירפתי). לא התקנתי שום פלגין לאפטר אפקט. דרך אגב, התוכנה יודעת לנצל רק 4 ג'יגה של זיכרון. בכל מקרה, אני ממש לא מבינה את ה-error הזה. זה היום השני שלי עם המחשב הזה ובמקום לרוץ הוא עושה לי צרות. קיבלתי את ההודעה הזאת כשבסך הכל לחצתי על ספייס באר כדי לרנדר קטע של שלושים שניות! ברזולוציה מינימאלית!! וללא אפקטים!!!

ג.כשעבדתי עם פוטושופ cs4 64 bit קיבלתי את ההודעה הזאת לאחר שחיברתי את הסורק ואת הדרייבר הכי עדכני שלו שאמור לתמוך ב-win xp 64.ניסיתי לבדוק אותו עם עוד תוכנות אבל שום תוכנה לא זיהתה אותו. אני מקווה שאני אצליח לפתור את זה. זאת בעיה מוזרה. יכול להיות שבפועל win 64 פשוט לא תומך בסורק? הוא אמנם לא מדגם חדש במיוחד אבל זה נראה לי די מוזר..

Photoshop.exe- Application Error

The instruction at "Ox7e2454b2" referenced memory at "0xooooo 10" The memory could not be "read.

Click on OK to terminate the program

להלן המפרט:

MotherBoard Asus P6T Deluxe . Intel Intel X58/ICH10R Chipset. 6 x DIMM, Max. 12 GB, DDR3 1333/1066 (1600 O.C.). Triple channel memory architecture (up to 6400 MT/s) . Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP). 3 x PCIe 2.0 x16 (at x16/x16/x1 or x16/x8/x8 mode), SLI and CrosFireX on Demand. True16+2 phase Power Design. 1 x PCI-e x4 and two PCI.

CPU Intel (Quad) Core i7-920 2.66GHz 8MB Cache shared across all four cores (Nehalem).Intel Hyper-Threading (eight-threads on four cores). Intel Turbo Mode ( Additional processing boost during peak dfmand).Integrated three channels Memory Controller. Memory performance up to 32GB/s.

Memory 6GB (3 x 2GB) DDR3 1333 Latency 9/9/9. SPD (Serial Presence Detect). (Kingston)

Memory 6GB (3 x 2GB) DDR3 1333 Latency 9/9/9. SPD (Serial Presence Detect). (Kingston)

CASE MIDI Tower Chenbro (very quiet) .Internal bay: up to 4 x 5.25inch. External bay: 2 x 3.5inch, 4 x5.25inch. Sheet Metal Thickness .8mm. 12 cm (24dBA) Fans with temperature flow control speed.

Power Supply Silent 700 Watt (24Pin) ATX12V v2.3, EPS 2.91 compliant. 12cm fan cooling. 19dBA at 80% Load. Support SLI, Quad Core CPU and all Multi-Core GPU. 3.3V - 24A, +5V - 24A, +12V1 - 20A, +12V2 - 20A, +12V3 - 20A,+12V4 - 20A, (Combined 12V - 612W),-12V - 0.8A, +5VSB - 3A.

Video Card Leadtek nVidia Quadro PCI-E FX4600 - 768MB GDDR3-384 bit-bandwidth 67 gb/s-DVI-DL+DVI-DL+Stereo ,Dual Link DVI ,Dual 400 MHz Ramdacs-SLI ..

Operating System Microsoft® Win XP Professional 64 BIT

:hat:

פורסם

מפרט חזק מאד ..

הבעיות יכולות להיווצר מהרבה סיבות ..

בניהם התקנה לא נכונה של הדרייברים, התקנה לא נכונה של התוכנה עצמה או שהתכונה עצמה ביכלל פגומה .. מה שלא ניראה לי ..

באיזה חנות קנית את המחשב ? ובאיזה סכום ? (כדי לדעת אם המחיר הולם את המפרט)

ד"א .. סתם שתידעי .. אם אני לא טועה בזכרונות צריך זוכות כדי שהם יעבדו ביחד ..

כלומר אצלך יש 3 סטיקים .. 2 עובדים ביחד ועוד אחד עובד לבד ..

תקנו אותי אם אני טועה .

בקצרה .. נסי לפרמט את המחשב ולהתקין בעצמך את הדריברים . אם עדיין מקרטעה, חיזרי לחנות מימנה רכשת את המחשב .

ובקשר לטמפ', איזה גוף קירור יש על המעבד ?

נ"ב, אם תוכלי להעלות עבודות שלך ב3D אשמח :)

אני בעצמי עורך בפוטו שופ כבר כמה שנים ומיתכוון לעסוק בעיצוב גרפי כשאגדל ..

בהצלחה :)

פורסם

^^^מעבדו הCORE i7 שציאו הינם בעלי בקר זיכרון שתומך בTRIPLE CHANNEL מה שאומר הכפלה של רוחס הפס בהתקנה של 3 מודולי זיכרון..

במקרה שלה זה מה שקורה..ואין שום בעיה..

פותחת התרד לגבי הטמפ'..לצערנו מעבדים אלו חמים למדי במיוחד עם קירור סטוק ומארז MIDI בעל סירקולציה מוגבלת למדי..

כמה דברים...

1. יש לך מושג כמה מאווררים יש במארז ? ואת הסדר שלהם (מכניס/מוציא וכו)?

2. אם את מעוניינת אפשרי לרכוש קירור יעודי למעבד..שיוריד את הטמפ' משמעותית..

לגבי הERROR שאת מקבלת..

זה נראה כמו בעיות תוכנה נטו..על כל מקרה יש סיבה למה רכשת XP ולא VISTA ?

כמו כן אני מציע לך לפתוח תרד בפורום תוכנה..שם אני מאמין יעזרו לך יותר בבעיות הרלוונטיות.. ;D

פורסם

פתחת את אותו הנושא 3 פעמים!

:nono:

בכל מקרה,

אני מציע לרכוש משחה טרמית טובה(MX-1 או משהו בסגנון) ולהסיר את המדבקה(או המשחה) הטרמית הנוכחית ולהחליף.

תבדקי ותראי שהטמפרטורות ירדו.

בעניין מערכת ההפעלה... VISTA מומלצת יותר מאשר XP64. עם כל הבעיות שיש ב VISTA , ה WINXP 64 לא כל כך מומלץ.

פורסם

אני מחזק את שאמרו לפני וחושב שהשגיאות הן תוכנה ולא חומרה.

סירקולציה במארז - כדי לוודא אחת כזו יש צורך לפחות בשני מאווררים במארז. אחד מקדימה מכניס אויר ואחד מאחורה מוציא אויר.

המארז שלך מותאם שני מאווררים אחד 120 מ"מ ואחד 80 מ"מ. ודאי שהם קיימים.

אם המחשב חדש לא ממילץ להתעסק עם הגריז התרמי, אלא לגשת לחנות ולבקש שהם שיעשו זאת.

אם הקירור שעל המעבד הוא הקירור המקורי שבא עם המעבד, ממליץ להחליף אותו בהקדם ליותר אפקטיבי.

פורסם

גם קניתי קור 920 בדיוק לפני שבועיים הטמפרטורות במנוחה עם קירור סטוק הם בסביבות 45-55

והסיסטם 32-40

דבר ראשון הייתי ממליץ וינדוס ויסטה! מכל מה ששמעתי XP 64 ביט נחשבת ללא מוצלחת

אני עובד על ויסטה 64 ביט ולא נתקלתי בבעיה אחת

דבר שני תוודאי שהמאווררים עצמם פועלים שהמחשב שלי הגיע המאווררים לא פעלו הייתי צריך לפתוח את המארז ולחבר לבד

דבר שלישי המארז עצמו! הטמפרטורה הכללית של כל הרכיבים במחשב יכולה להשתנות ב 10-20 מעלות רק תלוי במארז

אצלי יש מארז ב 500 שח ANTEC 900 יש לו איזה 5 מאווררים והוא ממש שומר את המחשב צונן ביותר

עוד דבר זה השליטה במאוורר של הכרטיס מסך אם אני לא מתעסק עם הכרטיס מסך שלי הוא יושב על 60 מעלות במנוחה! וזה גם תורם לחימום של כל המארז במפנים

אני משתמש באיזה תוכנה ושם את מאוורר של הכרטיס מסך על 100 אחוז מהירות והטמפרטורה צונחת ל 32

אה וגם כנראה על המעבד עצמו יש מאוורר שהגיע ביחד איתו זתומרת סטוק אם קונים ב 300 שח מאוורר יותר איכותי זה יכול להוריד 20 מעלות מהטמפרטורת מעבד

שורה תחתונה כנראה שכל הבעיות זה ה XP עושה לך כי החלקים עצמם איכותיים ביותר ועובדים כמו שצריך מקסימום תשיגי לך ויסטה זה לא קשה

פורסם
  • מחבר

היי לכולם,

אני די בבאסה מכל הקטע של הטמפרטורה. המחשב שלי עלה לא מעט ואני לא רוצה שהוא ידפק אחרי שנה בגלל הטמפרטורה. אחרי הפעם האחרונה שכתבתי כאן פחדתי לפתוח אותו כי נושא הטמפרטורה ממש מלחיץ אותי. היום פתחתי אותו כדי לסדר את הדרייברים של הכרטיס מסך, מקווה שעכשיו דברים יפעלו טוב יותר בכל מקרה, הוא התחמם וכרגע כיביתי אותו לאחר שה-cpu הגיע ל-55 מעלות וה-system הגיעה ל-50, זה עלה בהדרגה!!!!

הקטע הכי מבאס זה שבמקור אמרתי בחנות שאני רוצה לרכוש מארז אחר, אבל בגלל שהרכבתי את המפרט לבד והוא עבר מ-ל-א שינויים, בסוף כבר התייאשתי ואמרתי שאני אקח את המארז+האוורור שהם ממליצים עליו. :'(הם אמרו שהם עובדים עם החברה הזאת MIDI Tower וגם מרכיבים מחשבים לחברה מסוימת (שאני לא אכתוב את שמה). קיצור הם חנות שנחשבת לאמינה והם אמרו לי שאין לי מה לדאוג, שהמחשב שלי לא יתחמם וכו'... ועכשיו, אחרי שנסעתי (שעה!) כדי לקחת אותו והכל שולם עכשיו -ענתה לי איזה פקידה בטלפון ואמרה לי שזה ששטיפל במפרט שלי עסוק ושהיא יכולה לעזור לי, כששאלתי אותה על הטמפרטורה היא אמרה שהוא יכול להגיע עד 70 או 80. וכששאלתי אותה אם היא מדברת על ה-system או על ה-cpu היא אפילו לא הבינה על מה אני מדברת...באמת! :'(בקיצור, סביר להניח שהם נתנו לי את המארז שנשאר להם במלאי רק משום שלרגע אחד החלטתי לא להיות חשדנית (וזה קורה רק לעיתים נדירות) אז עכשיו אני כנראה אצטרך להחזיר להם אותו (נסיעות, בלאגן..u know..חחח) עד כמה שזה מעצבן, זה פשוט נראה שבתוך יומיים הטמפרטורה שלי עלתה ואני לא רוצה לדעת לאן היא תגיע כשאני ארנדר סצנות כבדות ב-maya או אפטר... אני בכלל ביקשתי מהם מארז של Rack Mount 4U או CoolerMaster CosMos RC1100 שהם די יקרים כך ששקלתי ברצינות גם את ה-COOLER MASTER 690

דרך אגב שם המארז שהם נתנו לי נקרא MIDI TOWER 1CP4F, לקח להם זמן עד שהוצאתי מהם את השם הזה, שדרך אגב, בגוגל מקשר אותי אך ורק לאתר שלהם... ::)

בקיצור:

1.האם להוסיף עוד מאוורר ו/או האם להחליף את המאוורר שהגיע עם ה-cpu?

2. כדאי לי להחליף מארז?? או שיש סיכוי שמאוורר יפתור את הבעיה?

3. מה הטמפ' האידיאלית שאני צריכה לקבל בלי עומס? לאיזה טמפ' הוא צריך להגיע עם עומס כשיש אוורור אופטימלי?

4.חוץ מזה, היה לי קטע מוזר כשהכנסתי דיסק למחשב אז במקום האייקון הרגיל של התיקייה הופיעו לי תיקיות עם אייקון של אקספלורר, אבל כשהעתקתי אותו הם הופיעו כתיקיות רגילות, מישהו נתקל בזה?

5.ניסיתי להוריד את התוכנה CoreTemp אבל קספרסקי נתן לי התראה די חמורה אז ויתרתי לבנתיים. שמעתי על stresstest שמראה ת'טמפרטורה של כל ליבה בנפרד אבל אני לא יודעת איך היא. אני אנסה להוריד...

6.בקשר לדרייברים, הורדתי עדכונים מהאתר של nVidia כולל דרייבר אחד שאמור לתמוך בתוכנות של autodesk ומשום מה כשהלכתי אחר כך ל- control panel הדרייבר לא הופיע לי למרות שההתקנה עברה בהצלחה.

7. אה.. והסורק שלי ישן, אז אי אפשר להגדיר אותו ב-win 64

וכמובן- תודה על העזרה!!!

[br]פורסם בתאריך: 5.01.2009 בשעה 04:36:15

שכחתי לשאול משהו.. אני עובדת עם xp 64 בגלל שויסטה עלול לגרום למספר באגים כשעובדים עם תוכנת maya (לפי מה שנאמר לי.) למה ה-64 הוא יותר בעייתי מויסטה?
פורסם

1+2) עוד מאוורר יכול לפתור את הבעיהאך הייתי אישית מציע לקנות מארז טוב.

3)טמפ' בלי מעמץ אמור להיות כ 25-40 תלוי בטמפרטורת החדר. במעמץ מקסימום 60-70.

4) כפי שאמרו לך הוינדוס XP64 ידוע כלא מוצלח אז הייתי ממליץ על להתקין וויסטה 64.

5) CoreTemp היא תוכנה אמינה ואין אני מאמין שיש שם ווירוס תנסי להיכנס לאתר הייצרן של התוכנה http://www.alcpu.com/CoreTemp/

6) עשית התקנה נקיה? תסירי את הדרייברים לחלוטין והתקיני מחדש.

7) לא אמורה להיות בעיה להתקין שום סורק מה שאת צריכה זה להכנס לאתר הייצרן של הסורק ולהוריד דרייברים מעודכנים משם.

פורסם

למה לא מחליפים מדבקה תרמית?

הרי ברור שמשחה תהיה טובה יותר מדבקה.

אצלי MX1 הורידה את הטמפרטורה ב 5 מעלות...

חבל.

פורסם

MIDI Tower זה תקן/דגם של גודל מארז..אין חברה כזו..

ולשאלות שלך..

1. כמו שציינתי כבר..כן עדיף לך להחליף את הקירור למשהו קצת יורת נורמלע..רק שבשיל התשובות הזו הקירורים שזמינים גיום די יקרים..

2. אני ממליץ לך בחום להחליף מארז..

3. כמו שציינתי כבר בלי עומס עם קירור סטוק גם באזור ה40-50+- זה סביר..ובמאמץ לצערנו..ראיתי מערכות גם שמגיעות ל80-85..

4. :s05:

5. גם REAL TEMP עושה תעבודה מצויין..

לגבי מערכת ההפעלה..ויסטה עדיף מXP 64..שכן הוא די נבנה לזה ולא "שונה" כמו הXP..

ושאלה כללית למה רצית מארז שהוא 4U ? זה מארז שרתים עבה במיוחד..שמתאים לשרתים וRACKים למיניהם...לא לעבודה בבית..

פורסם
  • מחבר

על איזה מארזים כדאי לי ללכת אם אני מחליפה?

איזה אוורור כדאי לי להוסיף?

תודה

פורסם

NZXT TEMPEST או cm690 שניהם בסביבות 350-400 שקל ...הטמפסט עד כמה שאני יודע מגיע עם 6 מאווררים

וה690 בא עם שלוש ויש אפשרות להוסיף עוד 3...סירקולציה מצויינת למערכת

ואם יש לך טיפה כסף אז

Antec ‏Nine Hundred Ultimate

480 בקייאספי בא עם 3 מאווררים אחד 20 סנטימטר מלמעלה

2 של 14 ועוד אפשרות הוספה של 3 מאווררים

פורסם
  • מחבר

תודה, אני מבררת את כל הנושא עכשיו...אם יש עוד הצעות אשמח מאוד לשמוע.

אני מקווה שיזכו אותי על המארז הנוכחי, הם עושים לי צרות.. :-\

פורסם

אין צורך ב-6 מאווררים למארז.

מארז הוא לא תחנת רוח והוא לא הולך להמריא לשום מקום אז די עם השיגעון הזה.

פורסם

הCM 690 יספק אותך בהחלט..כמו כן בקירור למעבד את מעוניינת ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים