עבור לתוכן

האם שווה היום להשקיע בקונסולה במקום מחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי לפטופ מצויין שמשרת אותי מספיק בשביל אינטרנט עבודות וכו', אך לא למשחקים כמובן

המחשב דסקטופ שלי כבר עבר מן העולם והשאלה שלי היא אם אני רוצה משחקים

האם עדיף לי לרכוש מחשב קומפלט באיזה 4000 ש"ח שאין לי כ"כ או קונסולה כמו PS2 שאביא מחו"ל

ותהיה רק למשחקים וככה אני חוסך כסף

תקנו אותי אם אני טועה

נ.ב

יש הבדל באיכות גרפיקה וסאונד שממש משפיע על ההתלבטות בין הקונסולה ל PC ??

• תגובות 49
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה תלוי כלומר:

אם אתה משחק בקונסולה כמו PS2 על טלויזיה איכותית ומערכת סאונד כמו קולנוע בייתי אז הקונסולה תיתן לך הרגשה ממשית של המשחק

ובמחשב אתה תמיד יכול להנות בגרפיקה מצויינת עם פוקוס הרבה יותר טוב מטליוזיות ממוצעות וסאונד טוב מאוד (תלוי בכרטיס קול וברמקולים)

בקיצור אלו השיקולים שלך

כי לדעתי תמיד כיף לשחק במישחקי רשת במחשב ולא כמו בקונסולות שאתה משחק עם עצמך או עם חבר קבוע..

פורסם

זה תלוי גם בסוג המשחקים שאתה אוהב, בקנוסולות שולטים בד"כ משחקי המכות, מרוצים ופלטפורמות. משחקי אסטרטגיה אין בכלל ומשחקי פעולה יש פחות ובצורה שונה או פחות נוחה.

עוד שיקול הוא הכסף: האם אתה קונה את המשחקים? אם כן אז משחק קונסולה עושה כ350 ש"ח ומשחק מחשב עולה 200 אם בכלל קונים אתם ::)

פורסם
  • מחבר

לקנות משחקים - אני לא קונה אז זה לא פקטור, משחקי רשת לא ממש מעניינים אותי

הקטע שחשבתי שאין כ"כ הצדקה לקנות מפרט חדש למחשב רק בשביל משחקים זה קצת נראה לי מיותר (כ 4000 ש"ח)

כי אני אצטרך שילוש חדש + מארז וספק + HD + כרטיס מסך טוב ועוד..

כשבערך אותם משחקים קיימים גם ב PS2 שיחד עם מוד צ'יפ ותוספות אגיע ל 1500 בערך

השאלה אם ניתן להנות בקונסולה מבחינה גרפית בעיקר מאשר ב PC נאמר עם כרטיס טוב נאמר רדיאון 9500PRO לדוגמא

פורסם

בהחלט.

שלא!

לPS2 יש GF2.

פורסם

בגלל זה הולכים על XBOX ;D

פורסם
  • מחבר

עד כדי כך !!! :o

רגע וגם ב XBOX האיכות לא משהו, והאם גם שם ניתן להשיג משחקים דרך הרשת אם אתם מבינים למה אני מתכוון

פורסם

אפשר :o אבל כאן זה לא המקום לדבר על זה. הX בוקס נחשב לבעל יכולות גראפיות חזקות יותר מן הPS2 ואפילו ב"ראיון" שהיה בגיימר עם מפתחי האתר נכתב שהמפתחים אמרו שהוא נראה יותר טוב בבוקס. אם אתה אוהב את הסגנון של המשחקים בה אז יש גם את הגיים קיוב

פורסם

בהחלט.

שלא!

לPS2 יש GF2.

איזה שטויות. אולי די עם הבולשיט?

פורסם

איזה שטויות. אולי די עם הבולשיט?

איזה שטויות??

הPS2 כבר ישן יחסית (בן יותר משנתיים)

יש בו מעבד 733MHZ וGF2 כמו שספיריטנייט ציין.

בהחלט לא משהו חזק אבל מצד שני יש לו מבחר עצום של משחקים שלא כמו בXBOX שהוא הרבה פחות נפוץ (במיוחד בארץ)

פורסם

איזה שטויות??

הPS2 כבר ישן יחסית (בן יותר משנתיים)

יש בו מעבד 733MHZ וGF2 כמו שספיריטנייט ציין.

בהחלט לא משהו חזק אבל מצד שני יש לו מבחר עצום של משחקים שלא כמו בXBOX שהוא הרבה פחות נפוץ (במיוחד בארץ)

לפלייסטיישן 2 יש מעבד כלשהו (לא פנטיום, לא מתוצרת אינטל בכלל) במהירות 300MHz (וכולנו כבר למדנו שמהירות שעון לא אומרת דבר) ושבב גרפי במהירות 200MHz. אלה נתונים יבשים שלא אומרים שום דבר, כי אף אחד לא באמת מכיר את השבב הגרפי. הוא נוצר במיוחד עבור הפלייסטיישן 2 והוא עושה עבודה טובה יחסית... כל המיתוסים האלה על ג'יפורס 2 הם שטויות.

לאקסבוקס יש סלרון 733, ושבב גרפי מתוצרת nVIDIA שהוא ג'יפורס 3 עם עוד ורטקס שיידר ומהירות שעון מופחתת - מעין GF4 Ti4100.

פורסם
  • מחבר

אז רגע ... ??? קצת סדר

תקנו אותי אם אני טועה :

ל XBOX יש יכולות גרפיות טובות מה PS2 וגם פחות משחקים ממנו (אך זה בטח ישתנה בקרוב)

ולשאלת מיליון הדולר שאני שואל מאז פתיחת הת'רד :

האם שווה היום להשקיע בקונסולה במקום מחשב ?

והאם זה עדיף על פני הוצאה מהכיס של פי 3 כסף רק בשביל משחקים כי שאר הדברים אני מסתדר , ואם כן באיזו?

פורסם

ל XBOX יש יכולות גרפיות טובות מה PS2 וגם פחות משחקים ממנו (אך זה בטח ישתנה בקרוב)

Yap.

והאם זה עדיף על פני הוצאה מהכיס של פי 3 כסף רק בשביל משחקים כי שאר הדברים אני מסתדר , ואם כן באיזו?

על זה אני כבר לא יכול לענות לך. גם אני לפעמים מחפש תשובה לשאלה הנצחית הזאת..

פורסם

אז רגע ... ??? קצת סדר

תקנו אותי אם אני טועה :

נכון, ל-XBOX יש יכולות גרפיות טובות יותר מל-PS2. וגם פחות משחקים, לא שזה חשוב כל כך. מה שמשנה זה האיכות, לא הכמות.

זה תלוי בהעדפה שלך... יש אנשים שמעדיפים משחקי מחשב על משחקי קונוסלה ויש אנשים שמעדיפים קונסולות דווקא. אף אחד לא יכול להחליט בשבילך.

פורסם

טוב קודם כל ל XBOX יש בהחלט יכולת גרפית יותר טובה מאשר ל PS2 והוא גם יותר טוב. להשיג משחקים זאת לא בעיה בכלל.

עכשיו אם אתה אומר שיש לך מחשב נייד שמשרת אותך לעבודה, אינטרנט וכד', אז הדבר היחיד שנשאר לך הוא משחקים...

כך שבאמת יותר משתלם לקנות קונסולת משחקים, כמובן עדיף את ה XBOX. עכשיו מתי זה באמת נוף להיות יותר כדאי, כאשר יש לך טלויזיה איכותית עם איכות קול טובה אז זה מאוד מומלץ.

וזהו במקרה שלך זה דווקא כדאי אלא אם כן אתה צריך לעשות עריכת סרטים, קול וכד', אז אולי עליך לשקול לקנות מחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים