עבור לתוכן

עזרה עם אוברקלוק לe6420

Featured Replies

פורסם

אפתח בכך שאם הנושא לא מתאים לכאן אבקש להעבירו למקום המתאים.

המחשב נקנה לפני שנה וחצי ורץ פצצה אבל יש רגעים שכבר מרגישים שקשה לו (GTA4 לדוגמה, אני יודע שהמשחק בעייתי בפני עצמו, אבל שמעתי שמעבד 3GHZ יעשה הבדל). אני לא אוברקלוקר, אבל ניסיתי להמהיר אותו דרך הביוס בעזרת מדריכים מכאן ומרחבי הרשת. אני פחדן :(

מישהו יכול אולי לעזור לי באילו הגדרות כדאי לי להשתמש או שבכלל עדיף כבר להחליף מעבד?

הקירור שברשותי לדעתכם יאפשר אוברקלוק משמעותי? אם יש עוד גורמים שישפיעו אשמח לשמוע הצעות.

הדבר היחידי ששיניתי מאז שנקנה המחשב הוא הכרטיס מסך שהיה 8800GTS 320MB OC של MSI.

מערכת הפעלה:

Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3

מעבד:

DualCore Intel Core 2 Duo E6420, 2133 MHz (8 x 267)

קירור למעבד של Arctic Cooling Alpine7 (מה שרשום על הקירור עצמו)

לוח אם:

MSI P6N SLI (MS-7350) (3 PCI, 1 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

:BIOS Type

AMI (07/29/08)

Motherboard Chipset:

nVIDIA nForce 650i SLI

:System Memory

2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

X2 OCZ XTC Platinum OCZ2P8001G 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-5-5-13 @ 333 MHz) (3-4-4-10 @ 270 MHz)

)

כרטיס מסך:

MSI Radeon 4850 512MB (שדרך אגב שומר על טמפרטורה נמוכה יחסית גם במאמץ)

מסך:

Samsung SyncMaster 226BW/MagicSyncMaster CX226BW (Digital) [22" LCD] (HVJQ100705)

ספק כח: Enermax Liberty 500W

פורסם
  • מחבר

אולי כדאי שאני אתמצת את השאלות וגם אציין מה כבר עשיתי.

בקשר למעבד ראיתי בפורומים מחול שהוא בקלות יכול להגיע ל3GHZ שזאת השאיפה שלי כרגע.

ביטלתי את כל האפשרויות שצוינו במדריך כאן והעלתי את הFSB ל1466 מה שנתן לי בערך 2.96GHZ לא שיניתי מתחים והשארתי את המצב של הזיכרון בLINKED המולטיפלייר הוא על 8.

בהגדרות האלו המחשב עלה בלי בעיות והצלחתי להעלות את הGTA שרץ יותר טוב בצורה מורגשת, אבל לאחר כמה דקות משחק הוא קרס (רק המשחק) וחזר לדסקטופ.

ניסיתי פעמיים.

מבחינת טמפרטורות בדקתי עם הSPEEDFAN שהראה שהכל תקין.

בדקתי עם everest וsandra גם כן וחוץ מזה שהם הזהירו שהמעבד באוברקלוק הם לא מצאו תקלות.

לא הרצתי בדיקה ממושכת של Prima95. ב30 ומשהו דקות עצרתי אותה ולא נמצאו שגיאות.

אני לא חושב שהספק מהווה בעיה ולעניות דעתי הזכרונות גם טובים. הלוח מביקורות ברשת סביר לאוברקלוק ועדכנתי לגרסה הכי חדשה את הביוס.

הצעות?

פורסם

פותח התרד..להבא במקום להקפיץ אתה יכול לערוך את ההודעה הראשית..

כמו כן תעיין בבקשה בחוקי הפורום...

על כל מקרה..לגבי הOC..

תציין איזה הגדרות בדיוק שינית בביוס..

טמפ' תבדוק עם REAL TEMP או CORE TEMP..

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי להקפיץ הוספתי מידע חדש בגלל זה חשבתי שזה לא נוגד לחוקי הפורום.

לשאלותיך coretemp ב20% עומס מראה באזור ה40 מעלות.

ההגדרות בביוס כדלקמן:

Cell Menu:

D.O.T. Control- Disabled

Intel Eist- Disabled

System Clock Mode -Linked

FSB 1466

Adjust CPU Ratio- 8

Cell Menu/ Advanced Dram Configuration - Auto

PCI-E Frequency [100]

CPU Voltage [01.0000V]

Memory Voltage- Auto

NB- 1.25V

SB- 1.5V

FSB VTT Voltage [0%]

Spread Spectrum Configuration- Disabled (כולם)

Advanced Bios Features-

Execute- Disable Bit capability- Disabled

Set Limit CPUID MaxVal to 3- Disabled

Chipset Feature- HPET [Enabled]

תודה מראש :)

פורסם
  • מחבר

טוב, לאחר נסיונות עם הערכים הרגילים של המעבד (ללא אוברקלוק), עם FSB על 1333 ו-1466 כולם נכשלו עם prime95 כנראה לאחר שהמעבד הגיע לטמפרטורה גבוהה מדי והמחשב נתקע ונדרש ריסטרט ידני. מה לעשות?

אולי המאוורר של המעבד לא עובד מספיק מהר?

מתחים?

שינוי בערכים של הזכרונות?

בבקשה עזרה :(

פורסם

טיפה מבולבל מהדיון הזה לא צריך להיות 266 fsb

ומיכפלה 8 ??

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאתה צודק פשוט אלו הערכים שאני מכניס בביוס כדי להגיע לFSB גבוה יותר. בכל מקרה יש לך הצעות מה לעשות?

פורסם

פותח התרד תעביר את ההגדרת של System Clock Mode מLinked לMANUAL..ככה תוכל לשלוט על המהירות של הזיכרון וכו..

ועל ידי כך להשיג FSB יותר גבוה..

אחרי שתגדיר את המתח של הזיכררונות..בהגדרה של CPU Voltage במקרה שלך זה אומר כמה מתח מעל הסטוק הלוח אם יספק..תגדיר על AUTO..

ולאחר מכן תעלה ותראה מה המתח בCPU-Z..אחרי שראית את הערך בCPU-Z..תעלה באזור ה0.3+-..ותראה אם יש שינוי במתח..

כמו כן תעלה את המתח לFSB לאזור ה10-20%..את הNB ל1.35V..את הSB תשאיר כרגע על 1.5V..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אני אנסה ואחזור יותר מאוחר עם, בתקווה, תוצאות :)

פורסם
  • מחבר

טוב עשיתי את מה שציינת רק שאין אפשרות AUTO בcpu voltage זה מוגדר שם על 0.0000V בcpu-z הערך בcore voltage כל הזמן משתנה אז אני לא יודע מה לרשום.

כנראה שלא הבנתי למה התכוונת ב-"אחרי שתגדיר את המתח של הזיכררונות..בהגדרה של CPU Voltage במקרה שלך זה אומר כמה מתח מעל הסטוק הלוח אם יספק..תגדיר על AUTO..ולאחר מכן תעלה ותראה מה המתח בCPU-Z..אחרי שראית את הערך בCPU-Z..תעלה באזור ה0.3+-..ותראה אם יש שינוי במתח.."

כשאמרת "כמו כן תעלה את המתח לFSB לאזור ה10-20%" התכוונת לזה:FSB VTT Voltage? שמתי על 12%

את הNB ןהSB הגדרתי כמו שרשמת. מה שמוזר לי עכשיו שמופיע שהמולטיפלייר על 6 בעוד שאני לא שיניתי אותו מ8.

וגם אני לא יודע מה לשים בערכים בשל הזכרונות

המשך עזרה בבקשה...

פורסם

הכוונה היא שבמקרה שלך המתח סטוק של המעבד הוא 1.5V (זה המתח המקסימלי במקרה שלך)..

אז אם מוגדר בביוס 0.0000 המתח יהיה 1.5V "נקי"..אם תגדיר בביוס 0.0200 אז המתח יתווסף למתח סטוק ויעמוד על 1.52V..הבנת :smile1: ?

וכן הכוונה לVTT..איפה מופיע 6? בביוס ? CPU-Z ?

בתיזמונים של הזיכרון אל תיגע....רק בתדר שלו (מחלק)..

פורסם
  • מחבר

6 מופיע בCPU-Z הבנתי את מה שאמרת בקשר למתח לCPU VOLTAGE איפה אני משנה את התדר של הזכרון?

ותודה :)

פורסם

או קי זה כי כנראה אופציית הC1E אן הEIST מופעלת (למרות שראיתי שביטלת אותה)..תראה אם במאמץ המכפלה חוזרת כרגיל...

פותח התרד תעביר את ההגדרת של System Clock Mode מLinked לMANUAL..ככה תוכל לשלוט על המהירות של הזיכרון וכו..

ועל ידי כך להשיג FSB יותר גבוה..

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים