עבור לתוכן

זכרונות ללוח I7 920 מה כדאי 3 או 6 GB

Featured Replies

פורסם

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=2958

נאמר לי ע"י המוכר שבלוח הזה ניתן לחבר 3 זכרונות 1 GB

או 3 זכרונות 2 GB

או 6 זכרונות של 2 GB

לא מובן למה לא ניתן לחבר 6 זכרונות של 1 GB ?

האם משהו חושב ש- 3 זכרונות של 2GB טובים מאשר 6 זכרונות של 1 GB ? ובאם כן למה ?

פורסם

למה אתה צריך 6GB? לפי מה שראיתי יש לך ויסטה ואני לא חושב שויסטה מקבלת יותר מ3.5GB. זה סתם בשביל שתגיד שיש לך 6GB אבל אתה לא תרגיש בשינוי בין 4 ל6.. אם אתה יכול לשים 4 של 1 זה שווה לך.. זה יותר מהיר מסלוט 1 של 4. אגב 4GB זה מכובד מאד.

פורסם

כפי שנאמר, אם המערכת שלך היא 32bit, אז חבל על יותר מ3-4GB.

אם השימושים שלך דורשים הרבה זיכרון, אז קח 6.. בכל מקרה 3 יספיקו לרוב השימושים.

ואתה יכול לחבר את הזכרונות בכל מיני תצורות. אם יש לך 3 סלוטים, אז תוכל לקנות קיט של 3GB... שלושה סטיקים של 1GB. ובעתיד אם תרצה תוכל לשדרג, לקנות עוד 3 סטיקים של 1GB, או אפילו 3 סטיקים של 2GB.. אם כי אני מאמין שאתה לא תזדקק אפילו ל-6GB. שוב, תלוי בשימושים שלך במערכת.

*כל זה נאמר תוך ששמתי בצד את העובדה שמאוד לא משתלם להשקיע במערכת Core I7 כרגע. ישנם שילובים הרבה יותר זולים ועדיפים.

פורסם

למה אתה צריך 6GB? לפי מה שראיתי יש לך ויסטה ואני לא חושב שויסטה מקבלת יותר מ3.5GB. זה סתם בשביל שתגיד שיש לך 6GB אבל אתה לא תרגיש בשינוי בין 4 ל6.. אם אתה יכול לשים 4 של 1 זה שווה לך.. זה יותר מהיר מסלוט 1 של 4. אגב 4GB זה מכובד מאד.

מה יהיה אנשים...? מעבדי CORE I7 עובדים בטריפל צ'אנל! משמע ביצועים טובים יותר שהזכרונות באים בשלשות.

3 סטיקים של 1GB או 3 סטיקים של 2GB, יעבדו טוב יותר מאשר 2 סטיקים של 2GB בגלל תמיכה של המעבד בתלת -ערוץ.

רצוי מאוד גם לדאוג שהזכרונות לא יעברו את 1.65V מתח !!!

פורסם

אבל ההבדל הוא מאוד לא משמעותי..

פורסם

אבל ההבדל הוא מאוד לא משמעותי..

תתפלא אבל ויסטה 64 ביט יודעת לנצל את כל 6GB, כמובן שיש קיזוז לטובה בקובץ PF של המערכת.

יותר RAM פחות PF מפלצתי על הדיסק.

6 סטיקים של 2GB חלום רטוב לכל מי שקונה מעבד C I7. ;)

פורסם

urib

דניאל התכוון שהטריפל צ'אנל , בין אם בפעולה או לא, לא נותן הבדל משמעותי...

(אני חושב)

פורסם

urib

דניאל התכוון שהטריפל צ'אנל , בין אם בפעולה או לא, לא נותן הבדל משמעותי...

(אני חושב)

אתה צודק, בגלל שעכשיו הליבות מתקשרות יחד במחזור שעון, יש פחות שימוש מאסיבי בזכרונות בהשוואה למעבד MCM עם FSB הישן.

אבל יש שיקול של אופטמיזציה לביצועים מול שיקול כלכלי תקציבי, אם מדובר במערכת מקצועית לעבודה אזי עדיף להשקיע בטריפל-צ'אנל.

ומי שמוגבל בתקציב לחוץ עדיין אפשר להנות מביצועים עם דואל-צ'אנל.

בסופו של דבר חברות הזכרונות יוציאו דילים מפתים לטריפל-צ'אנל, ככה שכבר יהיה כדאי לעבור לשלשות.

פורסם

בקיצור, בשום מערכת לא שווה להשקיע בטריפל/דואל Channel. אך אם מדובר בעוד כמה שקלים, ניחא..

ואכן לזה התכוונתי.

בנוגע ל-6GB.. אין לזה שום קשר לערוץ-משולש או לשום דבר אחר. גם בDDR ניתן היה לשים המון זיכרון.

למי שאין צורך בזה, זה מיותר. ומי שמעוניין להחליף את הזיכרון הוירטואלי בפיזי, אז יש לשקול את המצב.. כי לא לכל אחד זה יתן הרבה, ולא לכל אחד שווה להשקיע בדבר שכזה. ולגבי ויסטה 64, זה לא ממש משנה.. ככל שתתן לה יותר המערכת גם תצרוך יותר. 4GB DDR2 זה מספיק לרוב השימושים.

פורסם

בקיצור, בשום מערכת לא שווה להשקיע בטריפל/דואל Channel. אך אם מדובר בעוד כמה שקלים, ניחא..

ואכן לזה התכוונתי.

בנוגע ל-6GB.. אין לזה שום קשר לערוץ-משולש או לשום דבר אחר. גם בDDR ניתן היה לשים המון זיכרון.

למי שאין צורך בזה, זה מיותר. ומי שמעוניין להחליף את הזיכרון הוירטואלי בפיזי, אז יש לשקול את המצב.. כי לא לכל אחד זה יתן הרבה, ולא לכל אחד שווה להשקיע בדבר שכזה. ולגבי ויסטה 64, זה לא ממש משנה.. ככל שתתן לה יותר המערכת גם תצרוך יותר. 4GB DDR2 זה מספיק לרוב השימושים.

לי זה כבר גבולי במיוחד בפוטושופ CS4 עם תמיכה ב64 ביט, זאת הסיבה שהעדפתי 6GB.

פורסם
  • מחבר

ואכן לזה התכוונתי.

איזה DDR2 ? זה לוח I7 920 שמקבל מינימום DDR3

למה אף לא קורא את השאלה ?

ים של שטויות מי טען שיעש לי 32 BIT ? יש לי 64

גם מנהלים צריכים להבין את השאלות או לפחות לקרוא אותם

השאלה הייתה האם ניתן לשים 6 זכרונות של 1 GB

עפ"י המפרט בראש השירשור

נא לענות רק לקוראים ושיכולים להוכיח

פורסם

במקום להגיב בצורה מגעילה, היית יכול לשים לב למילת השאלה "אם" לא אמרו שיש לך 32 ביט בהכרח.

והתגובה הראשונה גם הייתה השערה.

ובנוגע לDDR2 זו הייתה דוגמא, למה שצריך היום לרוב הצרכים הגבוהים.

אולי היה עדיף שאתה היית קורא את מה שכתבו לך.

ו6GIGA של סטיקים של 1 לא משתלם לך בכלל, כי אם תרצה לשדרג בעתיד תצטרך להחליף הכל.

אם כבר עדיף לך 3 סטיקים של 2GB - רק מבחינת שיקול עתידי, לא מבחינת ביצועים.

פורסם

רק רגע, פותח הדיון, למה לך 6GB זיכרון?

פורסם

בטח הוא חושב לעתיד...

אמרו כבר כי 3 כיום עדיף יותר.

פורסם

בטח הוא חושב לעתיד...

אמרו כבר כי 3 כיום עדיף יותר.

"עתיד"? העתיד שבו כמות כזאת של זיכרונות באמת ינוצל יהיה כבר בזמנים שזיכרון של 12GB יתומחר במחיר של 2GB כיום, איפה ההיגיון? :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים