עבור לתוכן

מגבלות זיכרון במערכת 32 ביט

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה קטנה. ידוע כי במערכת של 32 ביט, מומלץ לעבוד עם פחות מ - 3GB של זיכרון. מה קורה אם מתקינים 3GB, משתי בחינות:

א. האם יכולות להיווצר אי אלו בעיות או חריגות של מערכת ההפעלה ( מסכים כחולים )

ב. או קיי, צריך פחות מ - 3GB, אם התקנתי 3GB, האם המחשב מנצל 2.9GB ( לדוגמא, ברור שלא את המספר הזה ), או רק 2GB ?

בקיצור שאלה ב היא האם שווה לשים 3GB או להישאר עם 2 ?

פורסם

אין שום מניעה מלשים 3GB זכרון, ואפילו 4GB.

רק שבמקרה של 4 המחשב יראה רק 3.4 או 3.6 (לא זוכר כמה בדיוק)

פורסם

האם שווה לשים 3GB השאלה כמה אתה צורך ?

פורסם

יש לי שאלה קטנה. ידוע כי במערכת של 32 ביט, מומלץ לעבוד עם פחות מ - 3GB של זיכרון. מה קורה אם מתקינים 3GB, משתי בחינות:

א. האם יכולות להיווצר אי אלו בעיות או חריגות של מערכת ההפעלה ( מסכים כחולים )

ב. או קיי, צריך פחות מ - 3GB, אם התקנתי 3GB, האם המחשב מנצל 2.9GB ( לדוגמא, ברור שלא את המספר הזה ), או רק 2GB ?

בקיצור שאלה ב היא האם שווה לשים 3GB או להישאר עם 2 ?

תיראה יש מושג של "עבודה במקביל" או משהו בסיגנון שמשפר את מהירות הזיכרונות בבערך 5% ואפשר לעבוד אם זה רק במספרים זוגים

לדוגמה 1 גיגה שמחולק ל2 כרטיסים 2 גיגה שמחולק ל2 וכו אבל אני חושב שאפשר לחלק גם ב4

בשלוש זה פשוט לא יעבוד ורק בגלל זה לא מומלץ לפעמים אבל בפועל מניסיון שלי כדי לך ללכת על 4 גיגה היום

המחירים של הDDR2 בזנות ו4 גיגה אמורים להחזיק יחסית הרבה זמן בטח יחזיקו עד שתעבור למחשב עתידי

זה שמערכת 32 ביט לא תזה את כל הזיכרון זה לא קריטי

אני עובד אם וויסטה 32 ואם וויסטה 64 ומעדיף את וויסטה 32 בגלל עניין של תיאמות לחומרה והזיכרון לא עושה לי אף בעיות בוויסטה 32 פשוט זה רק מזה 3+ ולא 4

פורסם

שים 4GB

א. המחירים מאוד נמוכים ושווים את ההשקעה

ב. לא תהיה לך בעיית זוגיות כמו שקרירין פירט לך

ג. לך על וויסטה 64 עם אתה משתמש ממוצע - במידה ויש לך דרישות להרבה תוכנות ספציפיות תעבור לוויסטה 32

* לגבי התוכנות הספציפיות תשאל בפורום תוכנה ויעזרו לך לבחור לפי התוכנות

ד. דרך צלחה

פורסם

נכון שהמחירים זולים, אבל כשכל הפלטפורמה הגיע לקצה שלה.. DDR3 קרב ובא :

עדיף לקנות 3GB של זיכרון, זה יותר זול מקיט של 4GB.

סטיק של 2GB עולה 100-120ש"ח וסטיק של 1GB עולה 60-80ש"ח. ביחד פחות מ-200ש"ח.

קיט של 4GB עולה מינימום 230ש"ח שנדיר למצוא במחיר כ"כ זול. בד"כ זה באיזור ה250-300ש"ח.

פורסם

!_Nike_! אם הוא קונה 4 גיגה למפרט שלו מה שאני עשיתי לפני שנה בערך זה בעצם סוגר לו את הצורך בשידרוג זיכרון לכל אורך תוחלת החיים של המחשב שלו

רק במחשב הבא הוא יצתרך DDR3 או DDR4 או מה שלו יהיה

זה שDDR3 ניכנס לא אומר שDDR2 לא מספיק טוב זה לא שיש משהו בסגנון של DX בזיכרונות

לך על וויסטה 64 עם אתה משתמש ממוצע - במידה ויש לך דרישות להרבה תוכנות ספציפיות תעבור לוויסטה 32

יש בעיה בתאימות חומרה בויסטה 64 ואני מדבר מניסיון

עדיף לחכות אם התקנה של ויסטה 64 אם אתה לא רוצה להתקין כמוני 2 מערכות נפרדות

פורסם

ד"א, ממה נובעת המגבלה הנ"ל ?

מה המשמעות שלמערכת ההפעלה יש 32 ביט ? 32 ביט של כתובות ? ז"א 232 בתים ? (4 גיגה).

פורסם

יש בעיה בתאימות חומרה בויסטה 64 ואני מדבר מניסיון

עדיף לחכות אם התקנה של ויסטה 64 אם אתה לא רוצה להתקין כמוני 2 מערכות נפרדות

תוכל לתת דוגמאות יותר ספציפיות...

הייתה לי המערכת 64 לתקופה של חודשיים אבל הבעיה היחידה שהייתה לי כי אחת מהתוכנות (של השלט רחוק RC107) לא עבדה... אז החלפתי.

פורסם

!_Nike_! אם הוא קונה 4 גיגה למפרט שלו מה שאני עשיתי לפני שנה בערך זה בעצם סוגר לו את הצורך בשידרוג זיכרון לכל אורך תוחלת החיים של המחשב שלו

רק במחשב הבא הוא יצתרך DDR3 או DDR4 או מה שלו יהיה

זה שDDR3 ניכנס לא אומר שDDR2 לא מספיק טוב זה לא שיש משהו בסגנון של DX בזיכרונות

לא אמרתי שDDR2 פחות טוב, אלא אמרתי שהוא לא ישמש אותו לשדרוג הבא.

מבחינת DC, אין הבדל משמעותי. וההבדל בין 3.0-3.5GB ל-4GB אינו שווה החלפה של מערכת הפעלה ל-Vista 64bit.

למה שהוא יצטרך יותר מ3GB של זיכרון בעתיד? זה דיי והותר. וכמובן שאני מדבר על שימושים סטנדרטיים של מחשב. משחקים, אינטרנט.. וכדומה, כי הרי ברור שאם יש צורך ביותר מ3GB, אז גם 4GB לא יהיה מספיק.

אל תשכח שגם יש הבדל מחירים כפי שציינתי, ולא מדובר בעשרה שקלים, וגם לא בעשרים שקלים.

לפי זאפ למשל.. 4GB הכי זול עולה 235ש"ח, רק שים לב שיש חשיבות ל"הכי זול", כי הוא נמכר רק בחנות אחת והבא אחריו הכי זול עולה 285ש"ח, שזה עוד 50 שקלים.

לעומת זאת המחיר הכי זול בשביל 1GB זיכרון הוא 65ש"ח, נגיד 75 כי לא תמיד מוצאים שהחנות בה המחיר זול היא גם החנות שנח לקנות ממנה. נוסיף לזה סטיק של 2GB שעולה 1110ש"ח הכי זול, נניח 120 אם לא מוצאים בחנות מועדפת. ביחד זה יוצא 195ש"ח מחנות מועדפת, או 175ש"ח הכי זול באופן כללי בזאפ, מול 235 הכי זול בזאפ כשזה לכיוון 290 כשקונים מחנות מועדפת.

בסה"כ גם ניתן לקנות שני סטיקים בנפרד של 2GB, כך אתה מקבל 4GB במחיר זול יותר מהמחיר של קיט.

פורסם

תוכל לתת דוגמאות יותר ספציפיות...

הייתה לי המערכת 64 לתקופה של חודשיים אבל הבעיה היחידה שהייתה לי כי אחת מהתוכנות (של השלט רחוק RC107) לא עבדה... אז החלפתי.

קודם כל הבעיה הכי מפגרת זה שהגימפאד של ה360 חוטי (USB ) שזה מוצר של מיקרוסופט עצמה לא מותקן במערכת

באופן מאוד מוזר זה כן ניתמך מצוין במשחקים תומכים אבל מחוץ למשחקים האלו זה פשוט לא פועל וכבר עשיתי סיבובים באוויר לנסות לסדר את זה

אני סך הכל צריך את זה לאמולטורים לDS וזה מסרב לפעול בוויסטה 64 כניראה רק דריבר חדש יסדר את הבעיה מה שלא קיים כרגע

בעיה אחרת זה מדיה סנטר שלא מוכנה לפעול טוב אם וויסטה 64 על 4 גיגה זיכרון בכרטיס טלוויזיה שלי

לא קריטי מבחינתי כי אני לא צופה הרבה בטלוויזיה ואולי חפירה ומציאת תוכנה אלטרנטיבית תפתור את הבעיה אבל בפועל זה לא פועל

כרטיס רשת אלחוטי של אביט הצריך סיסובים באוויר לפעול

מדפסת רשת של HP לא מוכנה לסיים התקנה כמו שצריך

אפילו התקנתי דריבר חדש במחשב שלי וזה לא פעל

מצלמה של המסך ותוכנה למסך של אסוס לא פועלת

מצלמה דיגיטלית של אולימפוס אם דריבר מובנה לא פועלת

תיראה אני מעריך שציוד יותר חדיש שנימכר היום בטח כבר פועל טוב יותר

ואולי שם אין הרבה בעיות אבל בפועל כל הבעיות שהזכרתי לא קימות יותר בוויסטה 32 רק בוויסטה 64

לא אמרתי שDDR2 פחות טוב, אלא אמרתי שהוא לא ישמש אותו לשדרוג הבא.

מבחינת DC, אין הבדל משמעותי. וההבדל בין 3.0-3.5GB ל-4GB אינו שווה החלפה של מערכת הפעלה ל-Vista 64bit.

למה שהוא יצטרך יותר מ3GB של זיכרון בעתיד? זה דיי והותר. וכמובן שאני מדבר על שימושים סטנדרטיים של מחשב. משחקים, אינטרנט.. וכדומה, כי הרי ברור שאם יש צורך ביותר מ3GB, אז גם 4GB לא יהיה מספיק.

אל תשכח שגם יש הבדל מחירים כפי שציינתי, ולא מדובר בעשרה שקלים, וגם לא בעשרים שקלים.

קודם כל אני אומר שאם 4 גיגה זיכרון היום השדרוג הבא יהיה כבר של כל המחשב

אם הוא יהיה מחוסר זיכרון

ואני ממליץ על 4 גיגה כי במשחקים בדרך כלל קופצים במספרים זוגים בדרישות המומלצות ובמינימום

שיגיע היום ויקפצו מי 2 גיגה בטח יקפצו ל4 ולא ל3

ושהמינימום יקפוץ מי 2 גיגה בעתיד גם אז זה בטח ידלג על 3

ואני לא ממליץ על מערכת 64 היום אבל עדיף שהחומרה תיהיה מוכנה

יתר השימושים חוץ ממשחקים גם 2 גיגה יספיק חוץ מדברים מיקצועים

פורסם

למערכת WinXP למשחקים, 2GB זה מספיק.

למערכת Vista לא משנה אם 32BIT או 64BIT, כבר עדיף 4GB.

הגענו להסכמה? :)

פורסם

אני מסכים :xyxthumbs: ;D

*לכל המעוניינים - דוגמה לצריכת זיכרון בויסטה על המחשב שלי (מפרט בצד)

ויסטה 32 עם 4GB זיכרון

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

1. תודה לכל מי שהגיב עד כה

2. אם אני שם 3GB המחולקים ככה: ( 2GB ( 2X1GB ו - ( 1GB ( 2X512MB, למה בעצם הרעיון של Dual Channel לא יעבוד ? אומנם 3GB זה לא סימטרי כמו 4GB, אבל עדיין יש לי שני זוגות.

3. הדילמה שלי אינה קריטית ונובעת אך ורק מהמחירים הנמוכים מאוד של DDR2 כרגע. המחשב שלי בן שנה וחצי בערך, אני עובד עם חלונות XP כרגע, ויש לי 2GB המחולקים ל - 4X512MB. אני מריץ מספר תוכנות יחסית כבדות כמו תוכנות סטטיסטיות ומתמטיות, אבל נכון לעכשיו הזיכרון שיש לי בהחלט עושה את העבודה והביצועים טובים. מכיוון שהמחירים כל כך זולים, חשבתי להחליף שני מהסטיקים של 512MB בכאלה של 1GB, ובכך לשדרג את הזיכרון מ - 2GB ל - 3GB, ואת הסטיקים הישנים להכניס למחשב של אחותי בו יש רק 1GB כרגע וגם מעבד יחסית חלש, מה שיעשה Boost רציני לביצועים שלו ( אני מקווה ). הרעיון קצת מטופש, אבל חשבתי במחיר נמוך לפתור שתי בעיות קטנות.

בואו נשאל את זה ככה, עם כל המגבלה שהזכרתם פה ש - 3GB זה לא סימטרי כמו 4GB, האם שידרוג מ - 2GB ל - 3GB ישפר את הביצועים שלי, האם זה יאריך קצת את חיי המחשב בעתיד ? ( יש לי מחשב עם מעבד Core 2 Duo 6300, מהראשונים בסדרה ).

פורסם

תראה אני לא מכיר את התוכנות האלו אז אין לי מושג מה הם צריכות יותר מעבד או זיכרון

כמובן שהם לא צריכות כרטיס מסך חזק כל עוד המשפרים לא עשוים ממיליוני פוליגונים ;D

אבל כן יש לי מישווה אחת שפועלת מצוין וזה מניסיון :

עלות +תועלת=?

במקרה שלך יש לך מחשב שפועל טוב מהבחינה שלך אז אפשר למחוק את התועלת ל0

וכל עוד אין לך חשיבה עתידית לתוכנות כבדות יותר גם תועלת עתידית =0

במילים אחרות אתה לא צריך לשדרג כלום למרות המחיר

לאומת זאת אתה יכול לקנות לאחות 2 גיגה בבאנדל וזהו

לא צריך לעשות החלפות במחירים של היום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים