עבור לתוכן

Thermalright IFX 14

Featured Replies

פורסם

אבל למנהל אמור להיות הרבה יותר ידע ממשתמש רגיל, לא?..

בכל אופן, אשמח לקבל תגובה של אחד ממנהלי פורום אוברקלוקינג וקירור..

• תגובות 31
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

והקביעה הזו על סמך מה...?

אני למשל כביכול "מומחה" לספקים ומארזים. זה אומר שאני בהכרח מבין יותר משאר המשתמשים? לא.

זה אומר שהמנהל בפורום ההוא מבין בהכרח יותר ממני? לא.

פורסם

במידה ויש דעות סותרות בינך לבין משתמש רגיל שיכול להיות שמבין בנושא יותר ממך ואף אחד מכם לא מנמק יותר מדי, אני מניח שכל משתמש ידבוק בדעתך. העובדה הזו מאלצת את בעלי הפורום לבחור באנשים המבינים והטובים ביותר לנהל את הפורום או לחילופין, להיות המומחים שלו..

בכל מקרה, אני עדיין לא מבין למה קיבלתי תגובה שה-TRUE Black טוב מה-TRUE הרגיל ושה-IFX-14 נמצא מאחוריהם, אם זה באמת לא נכון.

פורסם

הסברתי לך כבר- זה מצב משתנה.

בקשר ל TRUE הרגיל מול השחור-

הרגיל מצופה ניקל, השחור מצופה ניקל שעבר Anodizing לשחור. זה לא משפיע בשום דרך על תכונות האלומיניום והנחושת שמרכיבים את הקירור, רק מונע קורוזיה, ולכן אין שום הבדל בין שני הקירורים.

בנוגע ל TRUE מול ה IFX-

ה IFX הוא קירור עצום בכל מידה אפשרית, צריך מאוורר בעל לחץ סטטי גבוה מאוד בשביל להוציא ממנו את המיטב (כלומר, להעביר אוויר בין כל הסינקים בלחץ שגם יספיק להוציא משם את החום שמצטבר)

לעומת זאת, ה TRUE הרגיל לא דורש יותר ממאוורר אחד בשביל לסלק את החום.

ברוב המקרים, TRUE עם מאוורר אחד יהיה עדיף מ IFX עם מאוורר אחד, ו IFX עם צמד מאווררים יהיה עדיף על TRUE עם 2 מאווררים.

בנוגע ללחץ סטטי ו CFM, תזכור את זה ככה-

לחץ סטטי הוא העוצמה של משב האוויר, מה שאתה יכול להרגיש עם היד אם תשים אותה ליד המאוורר, ו CFM זו הכמות נטו של אוויר שנדחף.

במאווררים ששמים על קירורים למעבד מה שחשוב יותר הוא הלחץ הסטטי, ובמאווררים שנועדו להכניס או להוציא אוויר ממארזים, מה שחשוב זו הכמות של האוויר שהמאוורר דוחף.

פורסם

אוקיי, טוב לדעת.

סתם לידע כללי - ה-Noctua NF-P12 הם מאווררים שקטים מאוד עם לחץ סטטי גבוה עד מאוד, לא?

פורסם

כן, ולכן הם נחשבים למומלצים מאוד בשילוב עם קירורים שונים.

פורסם

יש מאווררים שקטים יחסית (עד 22 דציבל) עם לחץ סטטי גבוה יותר משל ה-NOCTUA, שמומלץ לשלב שלושה מהם על קירור IFX-14?

פורסם

במידה ויש דעות סותרות בינך לבין משתמש רגיל שיכול להיות שמבין בנושא יותר ממך ואף אחד מכם לא מנמק יותר מדי, אני מניח שכל משתמש ידבוק בדעתך. העובדה הזו מאלצת את בעלי הפורום לבחור באנשים המבינים והטובים ביותר לנהל את הפורום או לחילופין, להיות המומחים שלו..

בכל מקרה, אני עדיין לא מבין למה קיבלתי תגובה שה-TRUE Black טוב מה-TRUE הרגיל ושה-IFX-14 נמצא מאחוריהם, אם זה באמת לא נכון.

כל הסיפור הזה מתבסס על התגובה שקיבלת בשירשור הזה, ללא הסברים וללא התייחסות מעמיקה. אני מכבד את כל המשתמשים בפורום הזה וכן גם את המנהלים, אבל אף אחד כולל אני לא מתיימרים לדעת ולא יכולים לדעת את האמת המוחלטת, כך שאין הצדקה להתעלם מאף תגובה, מנהלים ומשתמשים "רגילים" כאחד. מה שכן אם מביאים לך קישורים לאתרים מומחים שכל יעודם לבדוק לבחון, ולהציג תוצאות אובייקטיביות (וגם כאן האמת לא מוחלטת) כדי לתמוך בטענה כזאת או אחרת אז הייתי אומר שיש להם בסיס קצת יותר מוצק לטענתם, מאשר מישהו שסתם זורק טענה ללא גיבוי.

פורסם

אני חושב שקשה להאשים אותי שאני מאמין למנהל..

אז אתם אומרים שה-IFX-14 הוא קירור האוויר הטוב ביום כיום?

פורסם

המנהל לא הטעה אותך, אין "קירור אחד שהוא הכי טוב בעולם", יש מספר קירורים שהם +- באותה הרמה והם הטובים ביותר, למי שיש ניסיון עם אחד מהם או יותר יתן את דעתו האישית לפי ניסיונו. למשל קח לדוגמה את המאמר הבא שבוחן דרכים שונות למריחת גריז טרמי על משטחי הקירורים השונים -

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=38

אתה מיד יכול לראות שהדרך בה שמים את הגריז קריטית ועלולה לעלות במספר מעלות לא מבוטל על אותו קירור, ולתת/לקחת ממנו את התואר "הקירור הטוב ביותר בעולם".

פורסם

אז מהו קירור האוויר המתאים ביותר לקירור Core i7 920? (במידה ואני משתמש במתאם ל-LGA1366, כמובן)

יבוצע OC מסיבי למדי.. הקירור יחובר למאווררי Noctua NF-P12, כמה כאלו שאפשר.

פורסם

לכל הספקנים שביננו, הדעה הרווחת היא כי ה-TRUE בגרסת הנחושת שלו הוא קירור האוויר הטוב ביותר כיום.

אחריו נמצא הTRUE הרגיל והשחור (בדיוק כמו שכתבתי באותו ת'רד), ואחריהם נמצא ה-IFX.

לכל המעוניינים, בדיקה מקיפה שערך Vapor (למי שמכיר) בפורום של XS:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=209262

קריאה מהנה :) שאלות יתקבלו בברכה.

פורסם

לכל המעוניינים, בדיקה מקיפה שערך Vapor (למי שמכיר) בפורום של XS:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=209262

וואו - כל הכבוד ל- VAPOR

בהחלט נתן לי פרספקטיבה לגבי הקירורים ולגבי ה- LAPPING

כתבה ברמה גבוהה.

פורסם

ומנגד (חוזרים לנקודות שציינתי, אין אמת מוחלטת בנוגע לקירור "הכי טוב")...

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=383003.msg3293593#msg3293593

זו דוגמה, ויש גם את ה- CM V8 ועוד...

לא נשכח שה- True Copper הוא מהדורה מוגבלת שעולה כ- 100$ בארה"ב (ושוקל 2 קילו), וכל סדרת הקירורים האלו רחוקים מלהיות הכי טובים מבלי לבצע יישור לשטח התחתון שלהם (AKA Lapping) וחיבור 2 מאווררים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים