עבור לתוכן

OC יעיל למעבד Q9550 2.83GHZ- שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחר צפייה בביצועי המחשב שלי, הגעתי למסקנה שהמרובע ליבות שלי בא לידי ביטוי כמעט ורק במשחק fsx.

לכן הייתי רוצה להמהיר אותו, OC ראשון, ולא מאוד מסיבי, סביבות ה-3.3GHZ אבל יש לי כמה שאלות, אז דבר ראשון המפרט:

מעבד intel q9550 2.83ghz

לוח אם gigabyte EP43-DS3L (אני יודע שיש לו חולשות)

זיכרון kingston value 2gb 800MHZ X2, בקיצור 4G של 800

כרטיס מסך gigabyte ati hd4850 512mb

מארז coolermaster elite 334, לא מאוד גדול אבל מאוד נוח ולא צפוף בכלל

ספק coolermaster 600W exteme power

והנה:

1. עם הלוח אם שלי, מהן יכולות הOC, לאן אני יכול להגיע?

2. האם לרכוש קירור יותר טוב מהסטוק? (בהתחשב בOC הקטן ובבדיקת טמפרטורות הזו: במנוחה- 33+-, במאמץ 48+-) בכל מקרה- איזה קירור? המלצות.

3. האם מהלך זה ישפיע על אורך חיי המערכת ויציבותה?

4. שלב סופי- אשמח לקבל מדריך לOC, כפי שאמרתי, בחיים לא נגעתי בהגדרות הביוס, ואני ממש לא יודע להתעסק בזה. (אם יש מדריך יותר טוב מהמדריך באתר אשמח לקבל, כבר קראתי את המדריך של האתר).

אז תודה רבה ואשמח לקבל עזרה!

פורסם

1. אני לא מכיר את הלוח אם שלך, אבל אם הוא יכול לעבוד ב- FSB גבוה (450+), אז הוא לא זה שיגביל לך את ה- OC, רוב מעבדי ה- Q9XXX בעלי FSB Wall ב- 450MHz~ ולא הרבה עוברים את הנתון הזה, לפי המערכת שלך, החוליה החלשה היא הלוח אם והזיכרון.

2. הקירור סטוק יכול לעמוד ב- OC קטן, אך קח בחשבון שעכשיו חורף, אם אתה שוקל קניית קירור טוב, אני ממליץ על ה- OCZ Vendetta2.

3. תמיד OC משפיע על המערכת, בטווח הארוך, בלאי מהיר יותר (אך סביר להניח שתחליף כמה מחשבים עד שזה יבוא לידי ביטוי אם בכלל, תלוי ברמת ה- OC).

4. אם אתה רוצה Q9550@3.3GHz לרוב אין צורך להעלות מתחים, נעל את המתח למעבד על מתח ה- VID, שים את הזיכרון על יחס 1:1 (יתכן שאצלך זה 2.0B), ותעלה את ה- FSB ל- 388~, אח"כ לא לשכוח לבדוק יציבות.

המדריך באתר אכן כבר ישן ולא מספק, יש מדריך שאחד המשתמשים כתב, הרבה יותר אינפורמטיבי -

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=381858.msg3284866#msg3284866

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים