עבור לתוכן

צריך עצות לקירור למעבד ולמארז Q6600

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה המלצה שלכם לקירורים לא הצלחתי להגיע למסקנה טובה בסטיקי

המפרט שלי פה בצד יש לי מארז NZXT GUARDIAL 921 שהגיעו איתו 3 מאווררים 12 ס"מ שהם לא ממש חזקים

רציתי להחליף אותם למשו אחר אגב קניתי עוד מאוורר Scythe Gentle Typhoon והצלחתי איך שהוא להכניס אותו בתוך המארז כי אין מקום בשיט והאיוורור במארז לא משו רציתי המלצה ממכם ל 2 מאווררים 12 ס"מ בסגנון Scythe Gentle Typhoon אבל שיש להם לדים כחולים

אגב הכרטיס מסך שלי פולט כמות לא קטנה של חום ( במאמץ )

בקשר למעבד יש לי Q6600 ואני רוצה לעשות לו OC גבוה הגעתי איתו מ 2.4 ל 3 ועדיין לא בזכות הקירור שקניתי אלא המאוורר ששמתי במארז אני רוצה להגיע איתו לכיוון ה 3.6 +

יש לי קירור למעבד Thermaltake Blue Orb 2 והוא לא הכי טוב ... רציתי קירור בתחום ה 250 +- לא חשוב לי היופי אבל אם יש משו יפה במחיר כזה אז מצויין

מה שאני ראיתי ונראה לי טוב

Thermaltake V1

Thermaltake MaxOrb EX

Thermaltake BigTyp 120 Vx

Zalman CNPS9300 AT

‏‏CNPS9500A LED‎‎

אם אפשר להביא לי מהאתר של KSP אז יהיה מצויין תודה לעוזרים

פורסם

לרקורד, לשמור על 3.6GHZ יציב עם Q6600 זה לא הכי קל בעולם..

קח כקירור למעבד את ה-Thermalright Ultra 120 Extreme ותוסיף לו מאוורר 120mm, בנוסף לזה שמגיע עם הקירור עצמו.

פורסם

אם תמצא, קנה את ה- OCZ Vendetta 2, הוא נותן ביצועים כמו ה- True וזול יותר (עולה כ- 250ש"ח).

Q6600 על 3.6GHz+ זו שאיפה די יומרנית, תלוי על איזה מעבד תפול, ואיזה לוח אם יש לך (למשל מניסיוני, הצלחתי להביא אותו ל- 3.4GHz אבל עם מתח שלא מתאים למחשב 24/7, נאלצתי להתפשר על 3.2GHZ).

פורסם
  • מחבר

אוקי אני קונה תקירור גם לעתיד אולי אני אחליף לוח אמ ומעבד ...

אני צריך אבל שתביאו לי גם מאווררים למארז שיש להם דחיסת אוויר טובה ומהירות כמובן רעש לא גורם פה אבל אני צריך 2 מאווררים שיש להם לד כחול לכניסה למארז ואחד ליציאה לא חשוב לי הצבע אבל שיוכל להוציא טוב את כל מה שהולך במארז

פורסם

פותח התרד..העתיד כרגע לא ממש מזהיר בקירורים..שכן תשובת הCORE I7/I5 שונה..מה שידרוש ממך בכל מקרה קנייה של קיט יעודי (אם קיים אחד) או של קירור אחר....

לגבי ההווה... ;D

יש חנות מועדפת שאתה קונה ממנה ?

פורסם
  • מחבר

מ KSP או אייבורי

חשוב לי המאווררים יותר ולא הקירור למעבד

פורסם

אין בחנויות האלו שום מאווררי לדים..על כל מקרה בKSP אתה יכול לקחת את המאווררים של SCYTHE או AC..אבל הם בלי לדים..

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להמליץ לי על מאווררים טובים ? ספציפית ... ?

פורסם

AF12025 של AC או הSFELX/GentleTyphoon של SCYTHE..בדגמים של SCYTHE תיקח את אלו עם RPM של 1200-1600+-..

פורסם

אהלן, נכנסתי לפה בעקבות כותרת הדיון ואני מעוניין להוסיף את חמש הפני שלי לדיון

אז ככה:

אצלי (עיינו במפרט שלי בצד ימין) יש Q6600 בOC על אוויר. במשך כשנה באמת הייתי על אזור ה3-3.2 כשבראייה לאחור הביוס המקורי של הלוח אם שלי היה זקוק לכמה עדכונים שאותם לא עשיתי. כאשר יצא העדכון לQ9770 שבעצם גם שיפר המון בניהול הטמפרטורות של הלוח הספציפי שלי הרגשתי ירידה של בערך 10 מעלות לסיסטם! מיד לאחר העדכון. בעקבות זאת ועם הידיעה שעכשיו הוא אמור לתמוך NATIVE ב1600 FSB עם מעבד מרובע ליבות (לא משנה דגם מרובע הליבות בעצם, אלא משנה צריכת החמשל שלו ותפוקת החום בעצם בתדר המסויים שעובדים איתו).

אני מודה שלפני כשמונה חודשים החזקתי אותו על 3.6 יציב במשך כשלושה שבועות אבל אז הגיע הקיץ ועימו אוויר חם שנשאב לתוך המארז אז הורדתי אותו בחזרה ל1333. הטמפרטורות אז היו בערך 12 מעלות יותר בעומס מאשר היום עם אותו גוף קירור. (ואני מודה שהוא לא אופטימלי במקרה הזה).

נכון לעכשיו אחרי שדרוג כרטיס מסך בחודש האחרון והביוס החדש החלטתי לחזור ולנסות שוב 3.6 יציב. והפעם בעיית החום הפכה לסבירה מה גם שה4870 הוא כרטיס לוהט שלא תורם לסביבות הלוח. רצתי להזמין דלת עם מאוורר 23 למארז שלי, אבל מסתבר שאת הדלת הספציפית שאני צריך קצת קשה למצוא במלאי

הסתפקתי בכלוב מאווררים נוסף למארז מקדימה (עם קצת שינויים במגירות יצא שהכלוב השני שואב אוויר קר הישר על גוף הקירור- מה שרציתי היה לקרר את הזכרונות של ה4870 כי המעבד כבר היה סביר במשך שלושה שבועות.

האמת שה3.6 24/7 הגעתי אליו די בלי מאמצים מיוחדים ולמען האמת כשהנסיון הקודם שלי בOC היה בעיקר עם NORTHWOOD 2.4 שלא מגיע לשום מקום ואחרי זה עם PD805 שקניתי במיוחד בשביל הדברים האלה.

בגדול, העליתי את המעבד ל1.4V כשבפועל הוא צריך את זה רק בבדיקת עומס.

הזכרונות ב1.9V-1.95V העליתי את הזכרון לאזור ה1000+ מאחר והלוח גם כך לא תומך במעבר ל1066 השארתי את האופציה פתוחה לקראת ה3.7+

בכל מקרה לא צריכה להיות בעיה מיוחדת להחזיק אותו יציב גם כשהזכרונות נעולים על 800. (לא תהיה בעית ביצועים כל עוד יחס של 1:2 נשמר) מעבר ל3.6 בשביל לא לפגוע בביצועי מעבד/זכרון צריך להעלות את הזכרונות מעל ל800 או להחליף למודולים יותר מהירים אחרת יווצר צוואר בקבוק של מעבד שממתין לזכרון. מה שיגרום לכל מיני תופעות לא רצויות ולעתים אף מוזרות במשחקים. (לאג בלתי מוסבר, קפיאות וכדומה). כך שגם אם המעבד הזה יכול לעשות 3.8 ואפילו 4+ עם קירור רציני מומלץ לוח אם שמסוגל לעבוד עם זכרונות יותר מהירים. (התופעות הנ"ל קשורות באופן ישיר לOC ואפשר לשלוט בהן).

בעיקרון בשביל ללכת על אזור ה4+ יציב עם הQ6600 הייתי הולך על לוח אם DDR3 בשביל שהOC יהיה גם אפטקיבי במשחקים ולא יסבול ממגבלות המהירות והיחס של הזכרון על לוחות DDR2 ולא שיהיה איזה שהוא שיפור בביצועי הזכרון, אבל זה ימנע את עניין צואר הבקבוק שנוצר שם. ככה שנראה לי שגם אם אני יכול להגיע איתו כרגע ל3.7-3.8 אני לא ארגיש שיפור בביצועים ולהפך תיתכן היווצרות של צוואר בקבוק של מעבד מהיר שממתין לזכרון איטי. (ההבדל בין DDR2 לDDR3 כאן הוא מאוד משמעותי בניגוד לדיעה המקובלת - לצורך הOC על אותו תדר בסיס אני מקבל פי שתיים פעולות זכרון ומבחינתי DDR3 בOC הוא פשוט מהיר כפליים למרות שהוא עובר את גבול היכולת של המעבד אבל במקרה כזה לא נוצר צוואר בקבוק למרות שאין עלייה בביצועים ואגב זאת הטעות הבסיסית של כל אלה שטוענים שDDR3 לא יותר טוב מDDR2).

טוב, אלה היו הרבה מילים על דבר יחסית פשוט. אחרי שהוספתי את הכלוב מסתבר שהוא יצר עוד סילון אוויר על גוף הקירור, מה שהוריד טמפרטורת המעבד בזמן משחק לאזור ה46 מעלות בIDLE הוא 31 מעלות. (וזה 3.6 אני מזכיר על קירור אוויר). כמו כן השתפרו ביצועי הכרטיס (שגם הוא בOC) או יותר נכון נעלמו כל מיני בעיות שחשדתי שנובעות מהתחממות יתר של הזכרונות (אבל שם הצלחתי להוריד בינתיים רק 3 מעלות).

-------------------------------------------------------------------------------------------------

בכל אופן שוכב לי פה לוח P35 נוסף של ASUS P5KC משנה שעברה שלא עשיתי בו שימוש והבאתי Q6600 נוסף

להחליף את המחשב עם הPD805 (שעובר לאמא) ואם המעבד הזה מוצלח כמו זה שיש לי אני אנסה להביא אותו לאזור ה3.6 קודם עם אותם זכרונות. במידה ואני אראה שהלוח (החלש יותר) עומד בזה אני אעשה עליו נסיונות עם DDR3.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

בכל מקרה מהנסיון שלי במשחקים נכון להיום אין ממש צורך בהחזקת המעבד הזה ב3.6. השיפור שמתקבל הוא מזערי (FPS בודדים ואני לא מוגבל ע"י כרטיס מסך).

ככה שההרגשה שלי שנכון להיום במשחקים השיפור הגדול שמתקבל בOC של המעבד הזה הוא בעיקר באזור ה3-3.2. (אבל תמיד יכול לבוא איזה משחק שדווקא אוהב את התדר הגבוה יותר) ככה שאם אתה כבר מעלה אותו ל3.6 תבדוק אם זה באמת מוסיף לך משהו במשחק עצמו ולא רק בתפוקת החום וצריכת החשמל.

מה שכן במקרה שאתה אוהב בנ'צים סינטטים Q6600 ב3.6 מוציא כמעט את אותם ביצועים של הQX9770 שזה המעבד היחיד שהסטוק שלו ה1600 FSB.

מה שרק מוכיח עד כמה המעבד הזה עדכני עד היום (אולי להוציא את הI7 היקרים שיתנו 20-25 אחוז ביצועים יותר בבנצ'ים סינטטיים).

אבל לדעתי מי שיכול להחזיק Q6600 ב3.6 ואפילו ב3.2 יציב לאורך זמן יהיה לו מעבד עדכני שיוכל לשרת אותו לפחות עד שאינטל תעבור לדור שמעבר

לCORE I7. (אני מתכוון לSANDY BRIDGE).

--------------------------------------------------------------------------------------------------

לגבי המלצות לגופי קירור ולמארז - אם אתה רוצה לצאת בזול במארז לך על הTEMPEST.

גוף קירור - לי יש את הVX BT שאני לא אמליץ עליו כאן. אבל גוף הקירור החדש של AC הEXTREME FREEZER בתנאי שיותקן נכון יעשה את העבודה יופי.

אם אתה רוצה גוף קירור יותר יקר קח אחד מאלה שלוקחים שני מאווררים עליהם אבל אני לא בטוח שיש טעם עם המעבד הזה. (מי שרוצה 4+ כבר ילך על קירור מים).

ספק כוח - מינימום 600-625W איכותי במידה ויש לך כרטיס היי אנד בודד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים