עבור לתוכן

שדרוג הסאונד בחדר בתקציב 16,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

החדר שלך קטן מדי לדעתי לרמקול רצפתי.

עוצמה זה לא רק וואטים, וחשבתי שאתה מחפש איכות לא סתם ווליום.

במה זה יתבטא אם אני אכניס רמקול רצפתי לחדר קטן?

הסיבה שאני רוצה רמקולים רצפתיים זאת נוכחות בחדר, האם בתקציב כזה לבקש רמקולים מרשימים זה יותר מדי?

כמובן שזה לא שיקול עיקרי בבחירת הרמקולים, אם אני אקבל המלצה לרמקולים קטנים יותר שמתעלים על ה- B&W 683, אני אקנה אותם.

אני אכן מחפש איכות, אבל האם המטרה של חיבור מגבר נוסף לרסיבר היא לא הגברה נוספת? או שמא הייעוד הוא שיפור הסאונד?

שאלה של אדם שלא מבין בטראנסים - אתה לא אמור להרגיש ולחוות את העוצמה שלהם יותר מאשר את האיכות?

היעוד שלהם לא אמור להיות לנתינת אנרגיות?

טראנסים כמו כל סגנון מוסיקלי זה מוסיקה שאתה צריך להרגיש.

טראנסים זה לא רק בום בומים, זה הרבה יותר מזה, זאת מוסיקה עם נשמה והיא צריכה להשמע מדוייקת לא פחות מכל סגנון אחר.

וכן, טראנסים שומעים בווליום גבוה וזה לא סותר את האיכות המתבקשת.

פורסם

גם איכות וגם ווליום.

תאמין לי שעם 70 וואט אמיתיים עם רמקולים נצילים גם עם אטמי אוזניות ואוזניות של מטווחים עליהם אתה תשמע חזק.

פורסם

אני לא כ"כ מבין במערכות ואין לי מה להוסיף לעניין...

אבל אני חייב לציין- מה המקור שלך למוסיקה? האם אתה שומע אלבומים מקוריים, או קבצי FLAC? או אפילו קבצי MP3?

אם זה אחד משני האחרונים, אני ממליץ לך בחום להשאיר קצת כסף בצד כדי לקנות אלבומים מקוריים, FLAC זה לא הכי רלוונטי, ו MP3 פשוט נשמע לא טוב.

אם אני מרגיש את ההבדלים בין MP3 320 ל FLAC במערכת די פשוטה בת 10 שנים, עם מערכת כמו שלך זה יהיה ממש שמיים וארץ.

חוץ מזה, אין כמו ההרגשה שיש לך אוסף גדול יחסית של אלבומים מקוריים ויפים של האמנים האהובים עליך, וההרגשה שאתה תורם לאמנים ועוזר להם להתפתח ולהמשיך להופיע\להוציא עוד אלבומים טובים..

במיוחד בזמן שכל העולם מוריד קבצי MP3 לא חוקיים באיכות ירודה.

פורסם
  • מחבר

טוב אז מאחר ואף אחד לא נוקט בדגמים ספציפים אלטרנטיבים אני אקפוץ לפיוז כהצעתו של Fkl0ster ואקנה את מה שישמע לי טוב.

צריך להתקשר ולבקש מהם שיכינו דגמים מסויימים להשמעה? או שהכל זמין להם שם?

פורסם

כמו שאמר Fkl0ster אתה צריך לקחת איתך איזה 3-4 דיסקים שאתה מכיר ואוהב, לקפוץ לא רק לחנות אחת אלא לבדוק במספר חנויות מספר דגמים של רמקולים ובדרך תמצא גם רסיברים מעניינים.

ישנם עוד הרבה חברות שמייצרות רמקולים מדהימים. לרגע אל תחשוב שאני מזלזל ב b&w אבל תמיד מומלץ לשמוע עוד כמה.

תקפיד שבמהלך בדיקת המערכות בחנויות אתה שומע אם\בלי סאב , תשמע את המערכת גם במצב סראונד וגם במצב סטריאו רגיל, ותדע שתמיד הרמקול ישמע בבית שונה לעומת החנות.

ממליץ לבדוק בשתי פורומים\אתרים נחמדים כמו dtown.co.il וכמו פורום אודיו וקולנוע ביתי בתפוז (וסליחה שאני מפנה לפורומים אחרים )

פורסם

בקשר לרמקולים והגברה אין פתרון אידיאלי רק ללכת ולשמוע..

מבחינת יציאת סאונד לפורמטים החדשים תבדוק את הכטיס קול החדש של אסוס

ASUS HDAV 1.3

הוא כולל יציאת קול HDMI (וגם תמונה)

פורסם
  • מחבר

בקשר לרמקולים והגברה אין פתרון אידיאלי רק ללכת ולשמוע..

מבחינת יציאת סאונד לפורמטים החדשים תבדוק את הכטיס קול החדש של אסוס

ASUS HDAV 1.3

הוא כולל יציאת קול HDMI (וגם תמונה)

הכרטיס לא נתמך בלינוקס עדיין.

פורסם

אני לא כ"כ מבין במערכות ואין לי מה להוסיף לעניין...

אבל אני חייב לציין- מה המקור שלך למוסיקה? האם אתה שומע אלבומים מקוריים, או קבצי FLAC? או אפילו קבצי MP3?

אם זה אחד משני האחרונים, אני ממליץ לך בחום להשאיר קצת כסף בצד כדי לקנות אלבומים מקוריים, FLAC זה לא הכי רלוונטי, ו MP3 פשוט נשמע לא טוב.

אם אני מרגיש את ההבדלים בין MP3 320 ל FLAC במערכת די פשוטה בת 10 שנים, עם מערכת כמו שלך זה יהיה ממש שמיים וארץ.

חוץ מזה, אין כמו ההרגשה שיש לך אוסף גדול יחסית של אלבומים מקוריים ויפים של האמנים האהובים עליך, וההרגשה שאתה תורם לאמנים ועוזר להם להתפתח ולהמשיך להופיע\להוציא עוד אלבומים טובים..

במיוחד בזמן שכל העולם מוריד קבצי MP3 לא חוקיים באיכות ירודה.

WTF ???

מה רע ב-MP3 ??? =_

פורסם

שזה פורמט מכווץ ודוחה, שנשמע הרבה פחות טוב מדיסק מקורי או FLAC

תריץ חיפוש פה בפורום, תמצא הרבה דיונים מועילים.

פורסם

מצטער שאני מצטרף לדיון זה באיחור (אני טרוד בבעיות של "העולם האמיתי" לאחרונה).

כמה הערות זריזות (וסוביקטיביות).

א. אני מצטרף להמלצה לצאת לסיבוב האזנות בחנויות סטריאו רציניות (ולא בחנויות למוצרי חשמל שגם מוכרות סטריאו, הסיבות לכך רבות ולא אפרט כאן).

ב. בעת האזנה למערכת בחנות, תבקש שלא יחברו שום דבר חוץ מהרמקולים, לא סאבוופר ולא נעליים. הבעיה היא שאנשים נוטים לקשר באסים מאוד חזקים ומרעידים למערכת איכותית. עליך להאזין בקשב רב לפירוט ולאיכות הקול בתדרים הבינוניים והגבוהים. מערכות רבות כושלות בתחומים אלו. לגבי הבאס, שים לב לא רק לעוצמה שלו, אלא גם לפירוט שלו. בטראקים רבים יש הרבה פרטים גם בתדרים הנמוכים שהולכים לאיבוד עם מערכות בינוניות.

ג. יצא לי להאזין לשילוב של רסיבר ימאהה ורמקולי B&W (במערכת אמנם ישנה, לפני מספר שנים, אולם מדובר היה בספינת הדגל של ימאהה דאז, סיפור של 10K וברמקולים של 15K) הסאונד היה מאוד "טכני", מאוד "מת". אני משער שעיקר הבעיה הייתה ברסיבר (נתקלתי בה בעוד רסיברים מאותה התוצרת), אולם גם על הרמקולים שמעתי טענות ממספר אנשים. שמעתי גם מערכת עם רסיבר אנגלי ישן (ארקאם, מהסדרה הבסיסית) ושני מוניטורים איטלקיים קטנים (סונוס פאבר, סדרה ישנה יחסית) שהפילה אותי לרצפה בכל הנוגע למוזיקה קלאסית וג'אז.

ד. במערכת יקרה אל תתפשר על איכות המקור. קבצי MP3 נשמעים "מתים" יותר מדיסק מקורי (או קובץ FLAC) אפילו במערכת הפשוטה שלי שכוללת כרטיס REVO 5.1 ואוזניות SR80 (בקרוב יגיעו רמקולי T20 שהזמנתי ומעניין אם גם בהם ישמעו את ההבדל). בנוסף, שלא תחשוב אפילו להשתמש בכרטיס הקול הפנימי של המחשב (אלא אם תשתמש ב-DAC חיצוני איכותי), אתה יכול למצוא כרטיסי קול מעולים במחירים נוחים ביותר (ואפילו במחירים זולים למדי בשוק היד השניה). בכרטיסי הקול הטובים (סיפור של 500-1500 ש"ח) יש את אותם DAC's כמו בציוד hifi שעולה פי עשרות ולעיתים פי מאות יותר וביחד עם רכיבים אלקטרוניים איכותיים אחרים, איכות הקול היוצאת מהם משובחת ביותר וראויה בהחלט גם לעיכולו של מגבר משולב אנין טעם ורמקולים מעולים.

ה. ב-15K אתה תשיג מערכת טובה מאוד (אפילו יוצאת מין הכלל אם תלך על יד שניה או תצוגה), אתה אפילו תוכל לשמור עודף. הזהר מפורומי היי-פיי מסוימים שיגרמו לך להרגיש מסכן ועני (או קמצן) ולחשוב שהמערכת שתשיג בקתציב זה נחותה ואולי כדאי לפרוץ מעט את התקציב (תחום האודיו ידוע לשמצה בעניין זה, הנה הזמנתי את ה-T20 המשובחים והמספיקים לצרכיי למחשב וכבר אני מצר שלא "התאמצתי" ורכשתי את ה-T40 או אולי קצת יותר וקצת יותר ואין לזה סוף). תרכוש מותגים טובים אבל תן לאוזן שלך לקבוע, אל תחשוב לרגע שמערכת יקרה יותר או עם שם פלצני יותר תשמע טוב יותר רק מהיותה כזאת.

הערה - אני מאזין בעיקר למוזיקת פופ, ג'אז וקלאסית ולכן הערותי מוכוונות יותר לסוגי מוזיקה אלו. אולם אני מכיר גם מוזיקה אלקטרונית ושמדובר במוזיקה אלקטרונית מתוחכמת, מושקעת, רחבת ספקטרום ורבת רבדים (לא קטעי בום-בום פשטניים), הערותי תופסות גם לסוג מוזיקה זה.

פורסם
  • מחבר

חזרתי היום מביקור ארוך ומהנה בפיוז. שמעתי שם כמה זוגות רמקולים עם מגברים שונים.

נוכחתי לדעת שמגברים סטריאופונים נשמעים הרבה יותר טוב מרסיברים שמיועדים לקולנוע, אז החלטתי שבשלב הזה אני אקנה מגבר סטריאופוני וכשאני אשלים לסראונד בשביל סרטים אני אקנה רסיבר, כך אני אוכל להנות משני העולמות, במחיר יקר אומנם אך לאחר ששמעתי את ההבדלים אני בטוח שזה שווה את הכסף.

השילוב שהחלטתי ללכת עליו לבסוף הוא ה- Focal Chorus V816 מוגבר עם Rotel RA-1062. הזוג הנ"ל נכנס בול לתקציב לא כולל כבלים. יצא לי להווכח שלכבלים יש באמת השפעה על הסאונד, תמיד חשבתי שזה חרטא עד לא מורגש. כבלים איכותיים זה עסק די יקר למערכת ברמה הזאת, אז אחרי שהמערכת תסיים את ההרצה שלה אני אחליף את הכבלים למשהו איכותי יותר.

אני מוכרח לציין שהחנות השאירה עלי רושם מצויין, יגאל שערך לי את ההדגמות, הסביר לי וכיוון אותי, הפגין מקצועיות וידע נרחב במיוחד על כל מה ששאלתי אותו.

אז עכשיו שאלה לי אליכם, מאחר שהרסיבר ירד בשלב זה מהפרק, עד השדרוג הבא, נושא החיבור למחשב קיבל תהפוכה, לא עוד חיבור ב- SPDIF, אלה יש צורך עכשיו בחיבור אנלוגי, אז בתקציב של אלפייה לערך האם ניתן להשיג משהו טוב יותר מה- M-audio Audiophile 192 שכרגע אני לוטש בו עיניים?

פורסם

שילוב מעולה לסגנון שאתה שומע - הפוקל מאוד חדים ומדוייקים והרוטל מאוד סטרילי ולא צובע את הסאונד, והשליטה שלו בבאס מאוד טובה.

כרטיס קול בתקציב הזה זה בהחלט האודיופיל (שתבדוק אם אתה יכול להביא מחו"ל כי ההפרש משמעותי) או שתמצא איזה DAC חיצוני טוב יד שניה ותמשיך לחבר דיגיטלית.

פורסם

תתחדש.

בתקציב שלך הייתי שוקל EMU 1212M שנשמע טוב יותר מהאודיופיל, או את ה-ESI JULI@ שהוא כרטיס מעולה גם כן ובארץ המחיר שלו סביר לחלוטין.

אפשרות אחרת היא כאמור DAC חיצוני, ופה יש לי המלצה על צעצוע בשבילך. תחפש את הדיון שנפתח לפני זמן מה על ידי בנוגע ל-DIY. יש שם תגובה לקרת הסוף בנוגע למכשיר y1. מכשיר זול מאוד (100 דולר כל הרכיבים) אבל הסאונד מעולה פשוט.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים