עבור לתוכן

מישהו מכיר את הסיפור של דרייברים לxp במחשבים של דל?

Featured Replies

פורסם

היום רכשתי Dell Studio 1535 ללא מערכת הפעלה. אני מעדיף להתקין XP, היות ולקחתי רק 2GB זיכרון, ובכלל אני לא מתלהב מהויסטה יותר מדי.

עד עכשיו הספקתי לעבור על הרבה דיונים ברחבי הרשת על בעיית הדרייברים לאקספי, והמסקנה שלי היא שאין בנמצא דרייברים לכל החומרה שמתאימים לXP.

למישהו יש מידע בנושא? מישהו מריץ אקספי על מחשב כזה ויכול לתת עצה?

כרגע אני לא רואה ברירה אלא להתקין ויסטה ולקוות שזה יסחוב בסדר... >:(

פורסם

מה הקשר? הוא רוצה להתקין XP, איך עוד זיכרון יעזור לו בדיוק?

פורסם

כי אם הוא לא מוצא דרייברים לXP כפי שאין באתר של DELL, אז עדיף לו לפחות להנות מהVISTA

אני טועה במחשבה שלי?

פורסם

"ליהנות" מ-Vista ?!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההמלצה לשפר את המחשב כדי שאני אוכל להריץ מערכת הפעלה שתגזול את כל השיפור לעצמה ועדיין תהיה מעפנה.

יש אולי למישהו תשובות לשאלות ששאלתי?

פורסם

אתה תמיד יכול לנסות להתקין XP, ואז להוריד תוכנות שיחפשו לך דרייברים באינטרנט.

הכל במידה ותוכל להתקין דרייברים לחיבור רשת...

באתר הרישמי של דל, אין עדיין דרייברים לXP, לא בטוח שהם יוציאו בהמשך, אבל תמיד יש סיכוי שכן.

שדרוג זכרון, זה הדבר היחיד שיגרום לכך שתוכל לעבוד עם ויסטה בלי בעיות, כמו כן תמיד אתה יכול להוריד את הגדרות הגרפיקה של ויסטה למינימום...

וMINIMIZER, מה הבעיה בVISTA?

עד היום לא היה לי מסך כחול אחד אפילו.

המערכת כבר בשלה ועובדת חלק אצלי, אז לא יודע מה הבעיה שלך איתה.

פורסם

כמה דברים:

דנדן,

ההפניה לקנייה הקבוצתית שלך לא במקום. כל הכבוד לך על היוזמה הברוכה, אבל זה לא אומר שצריך לדחוף אותה לכל דיון. בשביל זה שמתי את זה בסטיקי - כל אחד יכול לראות ולהצטרף.

לגבי Vista, אני כן מסכים עם דנדן. המערכת כבר מספיק בשלה להכל, ורוב ההסתייגות ממנה נובעת מדעות קדומות. זה נכון שהיא זקוקה באופן טבעי ליותר משאבים כדי לתפקד בצורה מיטבית, אבל אפילו 2 גיגה זיכרון יהיה טוב למרבית שימושים (להוציא כאלה שבהם אתה מנסה להפעיל משחק מחשב עם MATLAB ו-Visual Studio פתוחות ברקע). על 4 גיגה אין מה לדבר בכלל - המערכת תטוס.

בכל מקרה, זכותו של כל אחד לרצות איזו מערכת הפעלה שהוא רוצה, ואתה בהחלט לא היחיד שרצה להריץ XP על המחשב הזה. זה נכון, שבאתר של DELL אין דרייברים ל-XP, אבל יש לא מעט מקורות שכן מציעים דרייברים אלה.

למשל:

http://www.laptops-drivers.com/laptop-news/installing-windows-xp-in-dell-studio-1535.html

ובכלל חיפוש ב-Google של "Dell studio 15 XP drivers" מניב לא מעט תוצאות עם דיונים וקישורים. לא מובטח שהכל יעבוד טוב על ההתחלה, ואולי תצטרך להתעסק עם זה קצת. אבל אם אתה מוכן להשקיע, אין לי ספק שלבסוף תוכל לגרום לזה לעבוד.

פורסם

וMINIMIZER, מה הבעיה בVISTA?

עד היום לא היה לי מסך כחול אחד אפילו.

המערכת כבר בשלה ועובדת חלק אצלי, אז לא יודע מה הבעיה שלך איתה.

היא לא מציגה שום יתרון על פני XP, וגוזלת יותר משאבים. אז מה הטעם?

פורסם

MINIMIZER

יש לך מספיק דיונים על העדיפות...

אין טעם לגרור את הדיון הזה גם לדיון מהסוג הזה.

בסופו של דבר, לVISTA יש לו דרייברים מקוריים ותקינים

לXP אין לו דרייברים מקוריים, רוב הסיכויים שהוא יצליח להפעיל את הכל בצורה תקינה, אבל אם לא, אין מה לעשות.

פורסם

1.

חבר קנה מ- KSP דל אינספירון 1525 ללא מערכת הפעלה ונתקל בבעיה שאין דרייברים ל- XP..

הוא הביא לי את המחשב קצת עבודה בגוגל ומצאתי דרייברים להכל ורובם היו של דל אבל לדגמים אחרים שאנשים ניסו אותם ופשוט עבדו או שחפרו והבינו ששני דגמים משתמשים באותו רכיב מסויים..

לחבר יש את המחשב יותר מחצי שנה ולא מתלונן..

2.

חבר שני קנה בעקבותיו עוד מחשב כזה.. ואז KSP נתנו לקחת תיקיית דרייברים (פשוט העביר לדיסק און קי שקנה שם או קיבל כמתנה)..

רוב הקבצים שנתנו לו היו זהים לאלה שמצאתי למחשב הראשון..

3.

לפני שבועיים נכנסתי לאתר של דל ומצאתי דרייברים לדגם הזה שכבר מזמן שם..

זה הדגם הזה שנמכר הרבה והרבה התלוננו לדל על דרייברים.. זה דל שחתמו עם מייקרוסופט בשביל להכריח אנשים להתקין ויסטה..

זה דל שנשברו מול קהל זועם שרצה דרייברים ל- XP.. זה הקיצוצים בדל שעולה להם לפתח דרייברים (חח).. זה דל שמתעצלים להעתיק דרייבר של רכיב מדגם מסויים ששמו אותו בדגם אחר..

אני לא יודע מה כן ומה לא , אבל לא נראה לי שתהיה לך בעיה להסתדר באחת מן השיטות 1,2 או 3..

בהצלחה :)

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העונים.

רק כדי לסבר את האוזן - באתי לכאן אחרי שעשיתי מחקר גוגל משלי, אבל עדיין רציתי לשמוע דעות נוספות.

כרגע אני יושב על ויסטה, כי ההתעסקות באקספי התחילה לעלות לי על העצבים. אין לי יותר מדי תלונות על התפקוד שלה, כי סה"כ אני לא מעמיס הרבה על המחשב.

מובן שאקספי הייתה זזה מהר יותר. הבעיה העיקרית שלי היא עם הממשקים המרגיזים של ויסטה.

לא נורא.. אתרגל :)

פורסם

באילו ממשקים מרגיזים מדובר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים