עבור לתוכן

המלצה עבור C2Q ולוח אם P45 הטובים ביותר.

Featured Replies

פורסם

הכרטיס קול זה תוספת למה שהוא מציע...

והוא מציעה הרבה..

אם זה P45 זה ללא ספק הלוח הזה..

אני יוסיף ויגיד שאם פותח התראד לא מכון להיתפשר

זו הצעתי

יש לוחות נחמדים שמצעים פחות פיצ'רים ממה שיש בזה...

תלוי בצורך....ובתקציב....

• תגובות 51
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לוח ה-P45 הטוב ביותר הוא ה-ASUS P5Q Premium, אבל הוא עולה המון, באמת המון. ה-C2Q הטוב ביותר הוא ה-Q9650 שעולה לא פחות מ-3,000 ש"ח. מעט, הא? :silly:

לדעתי לוח P45 סטנדרטי כמו ה-ASUS P5Q או ה-GIGABYTE GA-EP45-D3SL יספיקו לך. מדובר בלוחות מעולים מחברות מעולות, הם גם לא עולים יותר מדי..

מעבד מתאים יהיה או ה-Q6600, שעולה בדיוק כמו ה-E8400. אם טמפרטורת המעבד חשובה לך, אני ממליץ מאוד להוסיף 150 ש"ח בשביל Q8200, שב-OC יגיע ל-3.2GHZ בקלות עם אחד מהלוחות הנ"ל.

במשחקים ואפילו באפליקציות מתמטיות וגרפיות, לא יהיה הבדל גדול בביצועים, אבל בפליטת החום יהיה הבדל עצום לטובת ה-Q8200..

קירור טוב למעבד יהיה או ה-OCZ Vendetta 2 או ובמידה ואתה מוכן להיות "לארג'" בקירור, קירור ה-TRUE מבית Thermalright, בתוספת 2 מאווררים שקטים מבית Noctua.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה רבה לכולכם, ממש נדהמתי מהמקצועיות.

כנראה שארכוש לבסוף את Rumpage formula או maximus formula.

כמעבד, אם התקציב יאפשר לי, אני אקח Q9550 אבל כנראה שאתפשר על Q6600, בכל-זאת מדובר בהמון כסף.

אני מתכנן בין היתר גם לרכוש מארז Gigabyte aurora 570 (לא זוכר אם S או לא, זה עם הלדים הכחולים), וכמובן צורב X22 SATA חדש.

כנראה שאקח גם זכרונות 1066 בנפח 4GB, אבל בנתיים ה-OCZ מסוג DDR2-800 בנפח 2GB יספיקו לי, אלא אם כן אני ארגיש צורך להחליף.

לגבי הקירור למעבד, חשבתי על Antec cooler extreem או על הונדטה 2.

ספק כוח יש לי כבר, קורסייר מדהים 550 וואט, כמו כן ציינתי שיש לי כרטיס מסך סאפיר HD4850 שלצערי לא מנצל כלל את יכולתיו בגלל המעבד הנוכחי (P4 3.2).

אשמח אם תוסיפו לי הערות/הארות.

פורסם

לא תרגיש בהבדל אם תיקח ריימפייג' פורמולה או P45 סטנדרטי כפי שהצעתי. מחירם של הלוחות שאתה מתכנן גבוה בלא פחות מפי 2.5 מהלוחות שהצעתי.

אני מציע לך לקחת Q8200 שיתחמם פחות ויציג ביצועים זהים ל-Q6600.

פורסם

כנראה שארכוש לבסוף את Rumpage formula או maximus formula.

בזבוז גמור של כסף. כדאי שתקרא מחדש את הדיון עם התעלמות מההודעות של AVIRAM, הוא סתם מדבר שטויות ;)

פורסם
  • מחבר

ישבתי וחשבתי באמת כמה עלול לעלות לי כל העסק הזה.

לקחתי מעבד Q9550, קירור ונדטה 2/קולינג אקסטרים (כל חנות ומה שהיא מציעה), ראמפייג' פורמולה, מארז ג'יגהבייט אורורה 570, צורב LG SATA X22.

סה"כ לתשלום: החל מ-4,127 בחנות הזולה ביותר שמצאתי (SKYPC) ועד ל-4,369 (ב-TMS).

בדקתי 5 חנויות.

עכשיו לבטים אחרונים.

לוח אם (אקח את מחירי TMS שהם הגבוהים ביותר יחסית שמשם יהיה לאן להוזיל):

Asus P5Q Deluxe במחיר 1042 שקלים (פנדה 1065)

Asus P5E Deluxe במחיר 1229 שקלים (פנדה 1245)

Asus maximus 2 formula במחיר 1253 שקלים (פנדה 1375)

Asus Rumpage formula במחיר 1501 שקלים (פנדה 1475).

אשמח אם מישהו בעל סבלנות ירשום לי מה הייתרונות והחסרונות של כל לוח (בעצם השוואה קטנה) כדי שאדע במה לבחור (שימו לב להפרש המחירים בלוחות האמצעיים הזעום, לא יהיה אכפת לי לשלם כמה שקלים בודדים ללוח טוב יותר).

מה חשוב לי?

תמיכה בסוקט 775 למעבדי C2Q.

ערכת שבבים P45\X48 (נמצאת בכולם).

FSB של 1333 (עדיף 1600).

תמיכה בזכרון DDR2, מינימום 8GB, עד 1066 (רצוי 1200 שמושג באובקלוק).

חריצי PCI רגילים.

חריץ PCI-E גרסה 2.0 X16 אחד חובה (רצוי שניים, ועוד יותר עדיף אם יתאפשר CF מלא - ללא חלוקת ערוצים).

4 יציאות SATA (רצוי 6).

כרטיס קול איכותי במיוחד.

וכמובן יציאות USB (כמה שיותר, יותר טוב).

לגבי מעבד:

הבנתי שארכי' פנרין 45NM עדיפה על קונרו 65NM. אך האם הדבר מתבטא בביצועים או רק בצריכת חשמל ופליטת חום?

אני אעדיף זכרון קאש גבוה יותר מאשר צריכת חשמל ופליטת חום (שתסודר עם רכישת קירור טוב).

לכן אתלבט בין Q6600 שעולה 979 שקלים לבין Q9550 שעולה 1670 שקלים.

לגבי הקירור, מה עדיף? OCZ ונדטה 2 או ארקטיק קולינג אקסטרים? הונדטה יקר בכ-60 שקלים.

לגבי הונדטה, הוא איננו גדול מספיק בכדי לא לאפשר לי לסגור את צד המארז?

לגבי המארז והכונן האופטי, אני כבר סגור.

פורסם

אתה מסרב להקשיב למה שאני ונייק אמרנו וחבל.

פורסם

אתה מוכן לשלם 1500ש"ח על לוח אם...

אתה נשמע כמו אחד שמעולם לא רכש לוח אם. רק אנשים שלא מבינים (או פראיירים אם תרצה), או אנשים עם דרישות מאוד extreme יכולים לנצל לוח אם כ"כ יקר, וזה יהיה משתלם בעבורם. אתה ככל הנראה לא מבין, או פראייר, אם תרצה לקרוא לזה כך.

אתה יכול לקנות את ה-Rampage Formula ולקנות לוח מבוסס P35 ב-350/400ש"ח ואתה כלל לא תשים לב להבדל.

מבחינת המאפיינים שדרושים לך בלוח אם, המאפיינים שציינת.. כמעט כולם סטנדרטיים לערכות שבבים P35, P43, P45.. אז מהלוחות שברשימה שהבאת, אף אחד מהם לא כדאי. ארבעתם לא משתלמים ולא יתנו לך תמורה לכסף.

מהם השימושים שלך במערכת?

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, פראייר אני בטח שלא.

לוחות אם? קניתי כמה וכמה פעמים, הפעם האחרונה הייתה לפני הרבה זמן משום שלפני כשנתיים רכשתי את ה-IBM שלי שבא קומפלט.

אז ככה:

הדרישות שלי מהמערכת הם: עריכת וידאו (מכאן אני זקוק לקידוד הכי מהיר שאפשר), משחקים על טלוויזית 1080P, וגם כניסה לעולם האוברקלוק והאקסטרים.

כמו כן, הרכיבים שארכוש כעת אמורים לשרת אותי לפחות 3-4 שנים, אז אני יודע שאני משקיע לטווח ארוך במוצרים איכותיים.

פורסם

אתה רוצה גם לוח מעולה וגם כרטיס קול איכותי?

בבקשה:

לוח אם:

Asus P5Q Pro - במלאי

כמות: 1 - מחיר: ₪720

כרטיס קול:

Creative X-FI Xtreme Gamer Retail

כמות: 1 - מחיר: ₪627

סה"כ: ₪1347

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 2 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו : ₪1321

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il

http://tms.co.il/preview/spec/v4zgrf5m

גם לוח מעולה שיספק לך את כל מה שתרצה, גם כרטיס קול טוב יותר, ומחיר דומה.

הכרטיס הזה אפילו מוגזם, לרוב האנשים כרטיס מובנה יספיק.

זו השקעה יותר חכמה ומשתלמת מהמקסימוס, תאמין לי.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, אני מאד פתוח להצעות - תודה רבה.

שנית, אם המקסימוס עולה גם ככה אותו הדבר עם הכרטיס קול שבא כבר בערכה, והמקסימוס נחשב ללוח ברמה גבוהה יותר, לשם מה לבצע רכישה כזו?

פורסם

הוא אמר לך כבר למה.

בכל מקרה אפשר לחסוך הרבה יותר כסף.

לוח מעולה, לוח איכותי... אקסטרים.. יחזיק הרבה זמן.

כל אלו הם תירוצים טפשיים בשביל לבזבז מעל ל1000ש"ח על לוח-אם, כשאפשר להסתפק ב-400ש"ח שמגיע עם כרטיס קול מובנה.

ואם עד כדי כך חשוב לך כרטיס קול טוב, אז כשתקנה לוח ב-400/500ש"ח, יהיה לך הרבה יותר להשקיע בכרטיס קול.

בכל אופן.. אמרו לך יותר מפעם ויותר מפעמיים, אז תעשה מה שאתה רוצה. I rest my case.. :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות.

עדיין לא הבנתי מה ההבדל האמיתי בין הלוחות שציינתי.

בכל מקרה, כנראה שארד מהפורמולה ראמפייג' ומקסימוס ואחשוב בכיוון P5Q או P5E בגרסאות דלוקס.

כעת אשמח לדעת מה ההבדלים בין הלוחות הללו, והאם הם מציעים את אותם התכונות בערך כמו של המקסימוס והרמפייג'.

כמו כן, בלוחות המתקדמים יותר יש אפשרות שנקראת Cpu level UP, האם היא קיימת גם ב-P5Q\P5E דלוקס? (הכוונה האם התוכנה מצורפת לערכה/תומכת וניתן להורידה).

שוב תודה וסליחה על הטרחה.

פורסם

יודע מה?

במקום לחשוב מה יש ומה אין בלוחות הללו...

בוא כנס לקישור שאני אביא לך, תראה מפרט של לוח אם, ותגיד לי מה חסר לך בו. בסדר?

(כמובן שזו דוגמא.. זה לא אומר שאני ממליץ דווקא על הלוח הזה)

הנה:

http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=P45_Neo-F&class=mb

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, הוא לא ASUS שזה היה תנאי הכרחי בשביל לוח האם שלי.

דבר שני, אין בו עוד חריץ PCI-E X16 לביצוע CF אפשרי.

ירדתי מהפורמולה ומהראמפייג' ועכשיו אני חושב על P5Q\P5E בגרסאות דלוקס.

תוכלו לענות בבקשה על שאלותיי הקודמות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים