עבור לתוכן

מחשב קטן עד 7500 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש מחשב נייד לסטודנט עד 7000 ש"ח (מוכן לחרוג עד 7500), שיוכל לשמש גם כמחשב שולחני (אני מתכוון לחבר אותו למסך LCD גדול). להלן הדרישות:

מסך: 13.1" או 14.1"

מעבד: P8400 ומעלה

זכרון: מינימום 3 GB.

כרטיס מסך: מספיק טוב בכדי להריץ את המשחקים של היום באיכות סבירה. (כמו למשל NVIDIA 8600)

עדיפות לחברה בעלת ותק בתחום, כמו DELL, LENOVO THINKPAD ו HP.

דיסק קשיח: אין דרישות מיוחדות.

אשמח לשמוע עצות והצעות...

תודה.

פורסם

אם אתה מחפש מחשב בגודל הזה תצטרך להתפשר על כרטיס המסך ברוב המקרים וללכת על משהו בסיסי ולא על רמה של ה-8600m GT. אין הרבה מחשבי 14.1" עם כרטיסי מסך ברמה כזו (מה שיש זה בעיקר של אסוס, N80 וה-F8VA, אפשר להשיג את זה בארץ בתקציב שלך דרך יבוא מקביל: http://www.zol.co.il/Product.aspx?ProductID=181). המחשב היחיד עם כרטיס מסך שאינו בסיסי ב-13.3" הוא ה-300/LG P310 ולדעתי הוא אינו מומלץ.

אני הייתי ממליצה לך שלא לקנות מחשב בגודל הזה עם כרטיס מסך כזה, זה יוצר בעיות חום. כמו כן, אם אתה עושה את זה אתה מתפשר מאד על חיי סוללה ואיכות בניה שאלו דברים שניתן להשיג ברמה מאד גבוהה בתקציב שלך. לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה והיעילה.

אם קצת נגלוש מאותו מפרט, מצאתי מחשב נייד אחר:

http://www.zol.co.il/Product.aspx?productid=188

1. מה דעתך על המחשב?

2. המחיר נראה זול מדי, עד כדי משהו מסריח. אולי זו טעות? או שפשוט החבר'ה ב זול רמאים?

3. את מכירה את החנות? מכירה מישהו שקנה משם?

תודה רבה שוב

פורסם

מדובר במחשב מעולה מסדרה עסקית (איכות גבוהה) שהולם תקציב כמו שלך. כאן ככל הנראה הוא מיובא ביבוא מקביל ומכאן המחיר הנמוך. אין לי מושג מי מאחורי החברה הזו ואיך הכיסוי שלה, אני ממליצה שתברר מולם. בכל מקרה, זה מחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק של המחשב הזה בקונפיגורציה כזו.

כרטיס המסך הוא בסיסי.

תוכל, ללא קשר, למצוא את המחשב הזה עם כרטיס מסך נפרד, במסגרת התקציב שלך ועם אחריות רשמית (אם כי כמובן זה יותר יקר מהלינק שנתת). המעבד חלש יותר (חזק מספיק ל-99% מהאנשים) אך רזולוציית המסך גבוהה יותר:

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400-led.htm

אם אתה כבר מסתכל על מחשבים עם כרטיס מסך ברמה כזו הייתי גם שוקלת את ה-Lenovo T400 שהוא מתחרה ישיר ל-E6400 ונותן כרטיס מסך היברידי וחיי סוללה טובים יותר:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717452

פורסם
  • מחבר

שוב תודה, את מאד עוזרת לי.

1. אני מבין שאיכות הבנייה של המחשב הזה ברמה של לינובו? (לא רוצה ברמה של HP!! כמובן)

2. אם להשוות בין P8600 ובין T9600 מי לוקח? בעבודת יום יום ועבודה למשל על MATLAB? ההבדל בביצועים משמעותי? או שיש פיצוי לכך על אורך חיי הסוללה?

3. בלינובו שהצעת, אם נתעלם לרגע מסוגיית הכרטיס הגרפי, יש הבדלים בכל מיני רכיבים כמו הזיכרון, מהירות הדיסק קשיח. ההבדלים האלה משמעותיים מאד?, גם ביום יום וגם בעבודה מאמצת?

4. הלינובו יקר יותר :)

תודה רבה

פורסם

1. כשחושבים על איכות בניה חשוב יותר להסתכל על הדגם ועל הסדרה מאשר על המותג. ללנובו יש מחשבים באיכות גבוהה ובאיכות סטנדרטית כמו גם ל-HP (שהמחשבים העסקיים הנוכחיים שלהם מעולים). במקרה הזה שני הדגמים שאנחנו מדברים עליהם הם מחשבים מסדרה עסקית טובה ושניהם מציעים איכות בניה ברמה גבוהה.

2. ה-T9600 יותר חזק, אנחנו לא מדברים כאן על הבדלים עצומים בעוד ההבדל במחיר הוא מאד משמעותי. מעבדי P הם בעלי TDP של 25W בעוד מעבדי T הם בעלי TDP של 35W, עקרונית מעבדי P תורמים לפחות חום ויותר חיי סוללה. במקרה הזה, אם אנחנו משווים רק בין ה-E6400 עם ה-T9600 ל-T400 עם ה-P8600 לא הייתי מהססת לבחור בחיי סוללה מעולים על פני התוספת השולית יחסית של כח עיבוד.

3. זכרון זה דבר שניתן לשדרוג בקלות רבה. כרגע עדיין יקר יחסית להשיג זכרון DDR3 בארץ. הזכרון ב-E6400 הוא DDR2 והוא אכן זול יותר. הבדלים בדיסק הקשיח יש, סביר שתרגיש אותם. זו שאלה של מה חשוב לך יותר, תוספת קטנה בביצועים או חיי סוללה טובים יותר. יתרון אחר של ה-E6400 זה יציאת DP, אם זה רלוונטי לך.

4. אני לא משווה אף מחשב למחיר של הלינק שנתת, כפי שאמרתי זה אינו מחיר השוק וחשוד למדי. אם אתה מתכנן לקנות את המחשב משם אכן לא תמצא אף מתחרה שמתקרב לתת לך את המפרט או האיכות הזו במחיר כזה. מבחינת מחיר השוק, ה-E6400 אכן זול קצת יותר, הבדל של 100-300 ש"ח בערך בקונפיגורציות עליהן אנו מדברים.

פורסם

מה מבחינת משקל, יש הבדל בין ה- T400 ל- E6400 עם אותה סוללה (נניח של 6 תאים או 9 תאים)?

פורסם

בערך אותו דבר. ה-E6400 מפורסם כמחשב של 1.9 ק"ג - זה לא נכון. המשקל האמיתי הוא בסביבות 2.3 ק"ג.

פורסם

תודה, כבר נבהלתי איך הדל כ"כ קל, כשאני די סגור על ה- T400.

יש מקום בו אני יכול לקבל נתונים מדויקים של משקל וזמן עבודה אפשרי לכל אחת מהסוללות האפשרויות (9, 6 ו-4 תאים) של ה- T400?

פורסם

אין נתונים מדוייקים על דברים כמו חיי סוללה כי זה משתנה לפי המפרט, השימוש, בהירות המסך וכו'. אתה יכול לחפש ביקורות ברשת שנותנות הערכות בנושא ולהסתכל על המפרטים הרשמיים של לנובו. גם בקשר למשקל תראה נתונים סותרים כי אנשים שוקלים בצורות לא מדוייקות וחלק מהמדווחים גם מסתמכים על הצהרת החברה (שברך כלל נמוכה מהמציאות). ליקוט של כל המידע הזה נותן לך מושג די טוב לגבי מה אתה יכול לצפות. רוב הביקורות יתנו את חיי הסוללה עם סוג אחד של סוללה אבל אתה יכול פשוט לחשב את זה (במקרה הזה היחס של ה-WH מקביל ליחס של מספר התאים ולכן סוללת 9 תאים תתן 150% של סוללת 6 תאים).

http://shop.lenovo.com/ISS_Static/merchandising/US/PDFs/t400_and_t500_datasheet.pdf

פורסם
  • מחבר

קראתי בהרבה מקומות שהמסך של הדל פשוט זוועתי(WXGA). זה נכון ? זה מורגש?

פורסם

קראתי בהרבה מקומות שהמסך של הדל פשוט זוועתי(WXGA). זה נכון ? זה מורגש?

לי יש WXGA של דל, מבריק אבל, והוא ממש לא זוועתי, יחסית לדגמים אחרים שבדקתי הוא ממש מעולה, זוויות צפייה רחבות מאוד, אין הצללות וכו'...

אם אתה מדבר על מסך הLED, אז לזה אין לי תשובה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

פורסם

ת'אמת אני אנסה לגנוב לך חלק מהדיון.

מישהו יודע איזה פנל יש למסכי WXGA?

פורסם

מה הקשר בין רזולוציה לסוג פאנל? או שאתה מתכוון למסך ספציפי במחשב ספציפי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים