עבור לתוכן

כיצד להוציא אודיו רב ערוצי ממחשב נייד שלא בנוי לעשות זאת?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

ברשותי מחשב נייד מדגם HP G60 125NR

http://reviews.cnet.com/laptops/hp-g60-125nr/4505-3121_7-33360964.html

אני מתכוון לחבר את המחשב הזה למסך LCD ולמערכת קולנוע ביתית, בכדי לצפות בתכנים של HD

הרסיבר (ימאהה) הוא מדגם ישן שלא מכיל כניסת HDMI

לקחתי את המחשב למספר חנויות מחשבים ובכולם אמרו לי שבמחשב הזה אין יציאת קול דיגיטלית (S/PDIF ) , שזה בעצם אומר שהוא לא יוכל להוציא שידור אודיו רב ערוצי (DTS, DD)

מישהו אמר לי שהדרך היחידה להוציא מהמחשב הזה אודיו רב ערוצי, זה באמצעות כרטיס קול חיצוני, ובגלל זה אני מפנה את העניין לפורום הזה.

השאלה, האם באמת כרטיס קול חיצוני יעשה את העבודה ויוציא לרסיבר DD, DTS אמיתיים?

ובמידה והתשובה חיובית, מה ההבדל בין כרטיס קול חיצוני זול, למשל כזה:

http://www.localsale.co.il/product.asp?productid=873

לבין כרטיס קול חיצוני יקר יותר, למשל כזה:

http://www.audiovideo.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=52

האם שניהם יעשו בדיוק את אותה עבודה, או שהכרטיס היקר מסוגל להפיק אודיו איכותי יותר?

ואולי בכלל כדאי לזנוח את הרעיון של חיבור הלפטופ הזה למערכת הקולנוע הביתית, כי יתכן שממילא יהיה לו קשה לסחוב תכנים של 720p

(1080p לא רלוונטי כי המסך הוא ממילא רק HD READY) ובמקום זה לקנות מחשב נייח ב-1500 שקל?

תודה רבה וחג חנוכה שמח לכולם!

פורסם
  • מחבר

Up

מצטער על הקפצת ההודעה, אבל הנושא באמת חשוב לי, וקצת קשה להאמין שאין פה אף אחד שמתמצא בעניין.

חשבתי שאולי הסיבה לכך שלא היו תגובות זה בגלל שהנושא כבר נטחן מספיק בפורום, ולכן ביצעתי חיפוש בערך "כרטיס קול חיצוני" (בדיעבד הייתי אמור לעשות זאת לפני פתיחת האשכול, מתנצל), אבל לא מצאתי תוצאות שרלוונטיות לבעיה שלי...

פורסם

סליחה שאני מטפרץ לך לדיון, אבל איך אתה הולך לחבר את המחשב לטלווזיה?

עם כבל DVI TO HDMI?

פורסם
  • מחבר

אלון, זה בסדר גמור, בגלל זה בדיוק הקפצתי את ההודעה, כדי שאנשים יגיבו ויכתבו את המלצותיהם. :)

לעצם העניין, בלפטופ יש יציאת HDMI ובטלוויזיה יש כניסת HDMI, כך שאני אמור להשתמש בכבל HDMI-HDMI עבור התמונה.

למעשה, אמרו לי שיש עוד אופציה והיא לשדרג את הרסיבר לדגם חדיש יותר עם כניסת HDMI , ואז דרך זה אוכל להעביר גם תמונה וגם סאונד.

אלא מה, משהו כאן נראה לי קצת לא ברור ואסביר למה. כל העסק של חיבור הלפטופ למסך הטלוויזיה, זה אצל החברה שלי. אצלי בבית יש מערכת מדיה סנטר איכותית מאוד (נבנתה על פי המלצות שקיבלתי בפורום מפרטי מחשב) הכוללת יציאת אודיו דיגיטלית וכמו כן יש לי רסיבר חדיש עם כניסת HDMI

ובכל זאת המחשב מחובר לרסיבר בשני חיבורים: HDMI HDMI וכבל קואקסלי. ללא הכבל הקואקסלי, אין בכלל סאונד!

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל HDMI מעביר גם תמונה וגם סאונד ,לא?

פורסם

כן, אבל לרסיבר אין כניסה כך שהסאונד יעבור רק לטלויזיה.

קח את זה

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=717545

כרטיס חדש של קרייאטיב, יעשה את העבודה לגבי DD וDTS,

רק תעביר כבל אופטי/קואקס.

בהצלחה

*ניתן להשיג ברשת KSP ב350ש"ח

פורסם

תודה על התגובה. :)

סליחה על הבורות, אבל יש דבר כזה רסיבר עם כניסת HDMI ויציאת וידאו לטלווזיה ויצית סאונד?

פורסם

DENON 1909 לדוגמא (יש לי אותו)

אני מאמין אבל שבכל רסיבר חדש יש אפשרות כזו...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המידע.

אכן, גם ברסיבר דנון החדש שלי יש כניסת HDMI, אבל בכל זאת יש גם חיבור קואקסלי, כפי שציינתי קודם.

וגם אם נניח שאפשר להעביר קול ותמונה ביחד דרך HDMI , קראתי דעות שמוטב להפריד בין הקול והתמונה.

לסיכום, כרגע עומדות בפניי שלוש אופציות:

1. כרטיס קול חיצוני

2. שדרוג לרסיבר חדיש יותר עם כניסת HDMI

3. רכישת מחשב נייח שישמש כמדיה סנטר לכל דבר.

ברור שהאופציה הראשונה היא הזולה מכולם, אך מה לדעתכם האופציה הטובה והאיכותית ביותר?

פורסם

HDMI יכול להעביר גם תמונה וגם סאונד

HDMI כרגע הוא התקן היחידי שיכול להעביר את הפורמטים החדשים ה LOSSLESS TRUE -HD אופטי וקואקסלי לא.

זה שיש לך יציאה HDMI מה הלאפטופ לא בהכרח אומר שמה HDMI הזה יוצא סאונד כנראה שזו יציאה של הכרטיס מסך שמעבירה רק תמונה צריך לחקור

פורסם
  • מחבר

HDMI יכול להעביר גם תמונה וגם סאונד

HDMI כרגע הוא התקן היחידי שיכול להעביר את הפורמטים החדשים ה LOSSLESS TRUE -HD אופטי וקואקסלי לא.

זה שיש לך יציאה HDMI מה הלאפטופ לא בהכרח אומר שמה HDMI הזה יוצא סאונד כנראה שזו יציאה של הכרטיס מסך שמעבירה רק תמונה צריך לחקור

שוב, אז איך אתה מסביר את זה שבמערכת המדיה סנטר שלי, המחשב מחובר לרסיבר גם באמצעות כבל HDMI וגם באמצעות כבל קואקסל? האם יתכן שהיה צריך לשנות משהו בהגדרות כדי שה-HDMI יעביר גם קול וגם תמונה?

לגבי יציאת ה-HDMI בלפטופ, האם מבט במפרט של המחשב, יכול לעזור לך להבין סוגיה זו?

תודה

פורסם

שוב כמו שאמרו לך לא בטוח שהHDMI במחשב יכול להוציא גם קול..

תבדוק בספר של המחשב עם רשום על זה משו.

פורסם

לידיעתכם רק כרטיסי מסך של ATI יכולים להעביר סאונד ב- HDMI ....עד כמה שידוע לי

פורסם

לידיעתכם רק כרטיסי מסך של ATI יכולים להעביר סאונד ב- HDMI ....עד כמה שידוע לי

מאפו הבאת את זה??

פורסם

שוב, אז איך אתה מסביר את זה שבמערכת המדיה סנטר שלי, המחשב מחובר לרסיבר גם באמצעות כבל HDMI וגם באמצעות כבל קואקסל? האם יתכן שהיה צריך לשנות משהו בהגדרות כדי שה-HDMI יעביר גם קול וגם תמונה?

לגבי יציאת ה-HDMI בלפטופ, האם מבט במפרט של המחשב, יכול לעזור לך להבין סוגיה זו?

תודה

תראה על מנת שבמחשב HDMI יוציא סאונד + וידאו צריך שעל כרטיס המסך היה או כרטיס קול מובנה (ראה ATI HDXXXX) או כניסה לקבלת אודיו מהכרטיס קול

בפועל מבחינה איכות הסאונד איננה משתנה בין אופטי\קואקסלי ל HDMI אבל שוב רק HDMI מסוגל להעביר את הפורמטים החדשים אם ה RECIEVER שלך לא תומך בהם (וסביר להניח שלא אלא אם כן הוא די חדש) מבחינתך אין משמעות

מעבר לכך לי יש כרטיס מסך של ATI HD ובפועל הוא אמור להיות מסוגל להעבחר סאונד עם המתאם ה"יחודי " שלהם הבעיה שיש לו בעיות תאימות עם רסיברים שונים שהם עדיין לא פתרו.

בקיצור תשאר עם האופטי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים