עבור לתוכן

זקוק לעזרה באיתור סיבה לבעיות לאחר התקנת XP 64 Bit

Featured Replies

פורסם

אהלן כולם

קניתי לאחרונה מחשב חדש והתקנתי עליו (כמו שהכותרת אומרת) XP 64 Bit. עד היום השתמשתי בXP Pro רגיל (32) והכל היה טוב.

לאחר השימוש בXP נתקלתי במספר בעיות קטנות (אך משגעות), אני מקווה שיהיה לכם סבלנות לקרוא ולראות אולי אתם יכולים להצביע על מקור התקלות.

הבעיות להלן:

מאז ומעולם נהגתי להשתמש בשלושת תוכנות הכיווץ במקביל (ace, zip & rar), כל אחת שתפתח את הקבצים שלה. וכידוע לאחר שמתקינים תוכנה כזאתי, לאחר לחיצה על לחצן ימני בעכבר מתקבלות מספר אופציות של התוכנה של extract או add. כיום בגירסת 64 (לאחר התקנת התוכנות הנ"ל) לא מופיעה לי שום אופציה שקשורה לאחת התוכנות הללו. אופציה של סריקת אנטי וירוס על קובץ\תקייה גם לא קיימת.

(מספר תוכנות מסויימות אחרות כן מופיעות שם).

בעיה אחרת היא בעיית תאימות, ניסיתי להתקין מספר רב של גירסאות התקנה של תוכנת messenger וכולם נתנו ארור עד שלבסוף אחת מהם הצליחה להתקין.

עכשיו, אני יודע שבעיקרון זה ידוע של64 יש בעיות תאימות עם תוכנות כאלה אבל משיחה שערכתי עם חבר בעל xp 64 bit הבנתי שהוא מעולם לא סבל מהבעיות האלה. רציתי לדעת אם הבעיה טמונה בגירסה או במשהו מסויים אצלי?

סיבוכים נוספים הם באגים מסויימים כגון, שהווינדוס לא מציג לפעמים טקסט שאני כותב ורק לאחר זמן מה של כמה שניות הוא מחליט להציג אותו.

באג אחר הוא חוסר תגובה של המחשב ללחיצות עכבר ימניות לעיתים ובאג נוסף פשוט תוקע באוויר גלילה של קבצים מסויימים שהתחלתי לגלול (אפשר לראות בtask manager ממש יישום בשם drag תקוע).

הרשימה שלי נשמעת כמו רשימת באגים ממוצעת של משתמש ממוצע אבל מדובר במחשב חדש ואין סיבה מיוחדת שאמורות להיות התקלות הללו ולכן אני פונה אליכם בתקווה שתוכלו לכוון אותי למקור הבעיות.

הרבה תודה מראש !!

מידע נוסף על המערכת

מבחינת חומרה:

מעבד Q9550

4 GB של זיכרון

מבחינת הגירסה של הווינדוס:

Windows XP Professional x64 Edition

גירסה 5.2

בילד 3790 (עם SP2)

מידע נוסף יינתן לפי בקשה.

פורסם

נשמע כמו התקנה לא מוצלחת של הדברים

תבדוק שכל ההתקנות שאתה מבצע הן תומכות 64 BIT

תיכנס לאתר של היצרן של המכונה שלך ותוריד את ה chipset החדש כולל הדרייברים העדכנים בעל 64 BIT

פורסם
  • מחבר

האמת היא שאני לא חושב שיש לתוכנות האלה גירסאת 64. יוכל לעזור אם יש פה מישהו עם XP 64 Bit שיוכל לאמת את זה.

לגבי הדרייברים, אני יודע שהתקינו ללוח אם את הדרייברים הכי עדכניים מאתר הבית (MSI) והם גם ל64...

:-\

פורסם

למה כל התוכנות לכיווץ ?

אני משתמש רק ב IZARC . פעם אחרונה שבדקתי מטפלת ב 40 סוגים

של סוגי קבצים.

יש לה בטא ל 64 ביט, בקישור ולא לשכוח לקרוא את README.TXT שיש

בהורדה של תוכנה.

http://www.izarc.org/download.html

פורסם

לתוכנות כיווץ (לפחות חלק מהם) יש גירסאות 64bit.

אני גם יודע שבגרסאות חדשות הם שינו את ההגדרות בהתקנה.

צריכה להיות אופציה בתוכנות להוסיף את האפשרויות לפתיחה דרך מאפייני כפתור ימני שאתה רוצה.

תבדוק את העניין יותר לעומק.

פורסם
  • מחבר

למה כל התוכנות לכיווץ ?

נהגתי לכווץ ב3 התוכנות דברים שהייתי מעלה ובוחר את אלה שהתכווצו הכי טוב, אבל אני אבדוק את התוכנה שהצעת, תודה.

עריכה: התקנתי את IZArc, היא עובדת טוב ומוסיפה אפשרויות בלחיצת עכבר ימנית, אז שוב תודה.

לתוכנות כיווץ (לפחות חלק מהם) יש גירסאות 64bit.

אני גם יודע שבגרסאות חדשות הם שינו את ההגדרות בהתקנה.

צריכה להיות אופציה בתוכנות להוסיף את האפשרויות לפתיחה דרך מאפייני כפתור ימני שאתה רוצה.

בעיקרון הייתי באתרי בית של winzip ושל winrar. הם לא מציעים שמה גירסאות 64 או משהו כזה. אם אתה יודע משהו אחר לגבי זה אז תגיד לי.

לגבי האפשרויות לפתיחה דרך לחצן ימני בדקתי, הם כולם דולקות, למעשה זה גם ככה ברירת מחדל בהתקנה של התוכנות האלה. נראה לי שזה הכל בעיית תאימות עם ה64.

• יש למישהו מושג לגבי שאר הבעיות שהעליתי מלבד תוכנות הכיווץ?

פורסם

בעיה ידועה, ממליץ למצוא ולהשתמש בגרסאות ה- 64bit (אחרת גם אתה לא מנצל את מלוא המהירות והדחיסה שהמערכת יכולה לתת).

אני משתמש ב- 7Zip x64, עד כה המהירה והיעילה ביותר משאר התוכנות (וחינמית), הכל עובד ב- Vista x64.

פורסם
  • מחבר

בעיה ידועה, ממליץ למצוא ולהשתמש בגרסאות ה- 64bit (אחרת גם אתה לא מנצל את מלוא המהירות והדחיסה שהמערכת יכולה לתת).

חח איזה מצחיק אתה, אני לא מכווץ ופותח מכיווץ כל היום (זו לא הבעיה).

תודה על ההמלצה לתוכנה, אני יבדוק אותה עכשיו.

עריכה: התוכנה פועלת מצויין, גם מהירה וגם חזקה, אימצתי :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים