עבור לתוכן

הרחבת זכרונות במחשב לא חדש- האם להתאים תיזמוניםלקיים, cl 2, או לרכוש את הכי זול?

Featured Replies

פורסם

לאחורנה הכנסתי בגלל אילוצים למחשב הלא חדש שלי ויסטה.

רוצה להרחיב בעקבות זאת זכרונות.

היום יש לי פעמיים 512, ddr 400 קורסייר cl2.

יש לי עוד שני סלוטים פנויים,מתכוון לרכוש עוד פעמיים 512.

מדובר בפנטים 4 , 3.4 גיגה הרץ.

השאלה שלי האם כדאי לי לרכוש שוב cl 2 ואם ארכוש cl גבוה יותר האם זה לא יפגע במהירות של 2 הזיכרונות הקיימים.

כמו כן האם 4 זכרונות של 512 זה הסידור האופטימלי במציאות שלי והאם זה יעבוד בדואל צ'אנל?

• תגובות 32
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ערוך בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=366877.0

לא תהיה פגיעה בביצועים תוך שילוב זכרונות עם תזמונים שונים.

ואכן תוכל לנצל Dual Channel עם ארבעה מודולים של זכרונות, שהרי ערוץ כפול פועל עם כמות כפולה של זכרונות. 2,4...

רק שים לב- לפי זאפ, המחיר הזול ביותר של 2 זכרונות 512MB הוא 170ש"ח, כשאני מניח שלאו דווקא תקנה במחיר הכי זול מטעמים של חנות מועדפת (קרובה/אמינה יותר) ובמקרה שכזה, המחיר יגיע גם ל-200ש"ח. במקום זה אני מציע שתקח מודול בודד של 1GB, שיעלה לך 140-160ש"ח. ההפרש בביצועים בין אם Dual Channel פועל או לא, אינו משמעותי בין כה וכה, אז ככה שמודול בודד 1GB יהיה עדיף בהרבה.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=327456

גם, אולי כדאי שתחפש יד שניה. אתה עשוי למצוא זיכרון במחיר הרבה יותר אטרקטיבי.

פורסם
  • מחבר

לא הייתי מודע לעקרונות הכותרת, אם כי כמובן ברור שלא ניתן להכניס שם את כל התוכן אבל הבנתי מה כוונתכם.

בעצם מה שאתה אומר הוא שלא יהיה הבדל לא בגלל ה cl ולא בגלל הדואל צ'אנל?

איכשהו זה נראה לי קצת קיצוני(ואני לא מתיימר להיות מומחה) אחרת מה הסיבה לתזמונים ודואל צ'אנל,

קראתי למשל שרק דואל מוסיף לא מעט אחוזים לביצועים, ואני כרגע זקוק לכל אחוז.

הפרשי הסכומים שציינת לא ירתיעו אותי מלהגיע למיטב האפשרי.

פורסם

מיטב אפשרי? אם אתה מוכן לזרוק 200 ש"ח על 1GB עלובים של זיכרון..

אז תזרוק עוד 500 וקנה מערכת חדשה (יחסית) שתפיק הרבה יותר ביצועים.

E2180+P35+2GB DDR2, או אפילו משהו מבוסס AMD

כפי שאמרתי עדיף שתקנה יד שניה, אבל אם אתה מתעקש אז בקישור שהבאתי היה משהו הכי משתלם שראיתי בזאפ.

ולא, אין הבדלים משמעותיים בביצועים בשימוש בDC, בייחוד לא בDDR (בDDR2 יש מעט יותר שיפור, אבל גם כן זניח).

אז מה המטרה שלהם? ובכן, החנויות רושמות את התזמונים של הזכרונות ואת המהירות, אז אנשים מתייחסים אל הנתונים הללו, אך זה לא אומר שהמשמעות שלהם היא גדולה. בכל אופן יש שימושים מסוימים שבהם ניתן להפיק תועלת בתזמונים הדוקים יותר ובמהירויות שעון גבוהות, למשל באוברקלוקינג, אבל גם זה אינו כלל ברזל שכן זיכרון אינו תמיד מהווה מגבלה בOC, ואפילו אם כן אז להשקיע יותר לאו דווקא יהווה יתרון על פני להשקיע פחות (אך לדעת לבחור את הזיכרון הנכון).

ואני עדיין מחכה שתערוך את הכותרת. (:

פורסם
  • מחבר

האמת שאתה צודק,

הנכון ביותר נראה לי לחפש יד שניה.

האם לחפש בעיקר ב"יד 2" או שיש לך הצעות נוספות ?

אך ברמה העקרונית אתה חושב שזה נכון לי להרחיב זיכרונות בנתונים הקיימים ?

בעיקר אני רוצה לעשות זאת בגלל הויסטה ותגובות מהירה יותר בריבוי משימות,(לא יודע אם זה קשור אך אני עובד כרגע עם שני דיסקים ברייד 0 )

אני לא גיימר, למעט משחקי ילדים קטנים של בתי, אינטרנט, אופיס,קליפים , סרטים וכדו'

ערכתי את הכותרת למיטב הבנתי.

פורסם

RAID0 ו-1GB זיכרון במערכת הפעלה ויסטה. מאוד לא הגיוני, בד"כ הולכים לכיוון של RAID לאחר שממצים שאר הצדדים- לוח, מעבד, זיכרון וכרטיס מסך.

במילים אחרות, כן, 1GB זה מעט מאוד בשביל מערכת Vista.. אני מציע לשדרג או להחליף את כל הפלטפורמה.

אני חושב (לא בטוח) ומעט גם מנסיון, שרוב הדברים שיש לך למכור בסופו של דבר ימצאו קונה.. אז אולי כדאי לך למכור את הלוח, מעבד זיכרון.. אני לא יודע כמה תקבל עליהם, אבל 100ש"ח יכולים להיות נחמדים. ובמקום להשקיע בשדרוג זיכרון תוכל לקנות משהו בסגנון מה שציינתי קודם מבוסס P35 או אולי AMD.

לגבי היד שניה.. Yad2 הוא אחד האתרים המובילים בתחום הזה, אבל מומלץ להעיף מבט גם באתרים אחרים שתוכל למצוא אם תחפש "יד שניה" בגוגל. כמו כן יש גם את מדור TradeZone כאן באתר שלנו: http://hwzone.co.il/tradezone/index.php

פורסם
  • מחבר

אגב, שכחתי לציין שהתקינו לי ויסטה "מצונזרת", ללא הגרפיקות הכבדות.

והאמת שזה עובד די יפה.

אתה צודק ללא ספק שבסכומים סבירים אני יכול לשדרג באופן משמעותי את כל הסט, העניין שלא בא לי ואין לי זמן כרגע להתעסק עם זה.

לכן כל הכיוון היה לפיתרון שדורש מינימום התעסקות בחומרה, למעט הזיכרונות שזה כרגע אילוץ.

וכשאזוז מהמחשב הזה כנראה תהיה רכישה של הכל מחדש.

בנוגע להערה שלך לגבי הרייד, איזה חיסרון בעצם יש לי בהגדרה על 0, הכל היה קיים ממילא, לא הוספתי כלום ,למעט שאם הייתי מגדיר על רייד 1 הייתי מקבל יתר שרידות ואולי גיבוי (גיבוי, אני מתכוון לפתור על ידי דיסק חיצוני ), אך זה היה מאט עוד יותר.

ומה שהוסבר לי וקראתי רייד 0 הוא מהיר יותר לכעומת 0 או ללא רייד.(רייד 5 גם לא בכיוון כרגע ).

גם הוסבר לי שבמציאות הנ"ל יש לי מגבלה של עד 2.8גיגה זכרונות, לא יודע אם זה קשור לגרסה של הויסטה שהותקנה אצלי, או משהו אחר.

פורסם

עשית קצת בלאגן..

קודם כל, אם המערכת הפעלה רצה יחסית יפה.. תשמור על הכסף בשביל השדרוג הבא, כי אולי לבינתיים תוכל להסתדר.

מה גם שאתה לא חייב לחכות ולרכוש מחשב חדש שכולל ספק כח, כוננים קשיחים וכו'... אתה יכול לשדרג חלק חלק, אבל מינימום שהשדרוג הבא יהיה לוח, מעבד וזיכרון.

לגבי RAID.. זהו לא הפורום המתאים לזה, אבל אני לא אמרתי שRAID0 הוא משהו רע. פשוט הנחתי שהשקעת בRAID0 על פני זיכרון, כשזה בד"כ אמור להיות הפוך.

RAID1 אכן מהווה גיבוי שכן הוא יוצר שני עותקים של המידע. כונן קשיח חיצוני לאו דווקא מהווה גיבוי, כי אם המידע הנחוץ נשמר אך ורק עליו אז זהו רק אחסון של המידע ולא גיבוי שלו, שכן בגיבוי מדובר באחסנה של המידע ביותר ממקום אחד.

לגבי הזכרונות.. במערכות הפעלה 32bit ישנה הגבלה של עד 3.0-3.5GB של זיכרון, משתנה בין מערכת למערכת.

פורסם
  • מחבר

או קי, עוד שאלה,

נניח שאני קונה זוג זכרונות שהתיזמון שלהם שונה ממה שיש לי כיום(ערך מספרי גבוה יותר סביר להניח, כי כיום יש לי cl 2 )

כשארכיב אותם המערכת תתאים לבד או שאני צריך לכוון משהו?

ואם היא עושה זאת לבד , זה יהיה אני מניח לערך הגבוהה יותר.

פורסם

כעיקרון היא תתאים לבד, אך יש מקרים בהם יש להתאים לבד - אם יש בעיות בעליית המערכת או שאתה רואה שהזכרונות החדשים פועלים בתזמונים של הזכרונות הישנים.

ואכן, המהירות תהיה האיטית מבין שניהם (תזמונים, מהירות שעון וכו'..)

פורסם
  • מחבר

בבדיקה שעשיתי ב-task manager אין כמעט זיכרון פנוי, למרות שקראתי במקום אחד שיש לבדוק -hard fault שאמורים נדמה לי להראות כאשר זה משתמש בדיסק במקום הזיכרון ושם זה מראה לי 0 או מספר נמוך אחר, כאשר הבנתי (אם הבנתי )שאם זה מראה גבוה אז צריך להרחיב, אבל נדמה לי שזה נתון של היסטוריה ואני עדיין לא השתמשתי הרבה זמן בהתקנה החדשה.בקיצור לא ברור לי נושא זה.

בעיקרון החלטתי שכרגע אני ארחיב את הזיכרון , הדילמה שלי היא אם להרחיב ל2 גיגה או ל4?

הויסטה שלי היא אולטימייט 32 בייט.

כפי שכתבת וקראתי , בויסטה 32 לא מקבלים את כל ה-4 גיגה כי זה משתמש בחלק לצרכים אחרים (כרטיס מסך וכו').

השאלה מה קורה כאשר יש 2 גיגה, הרי גם אז זה ישתמש בחלק, לא?

נכון שאפשרות אחת היא לנסות קודם 2 ולראות מה קורה, אבל אם אקנה 2 זה יהיה פעמים 512 ואם ארצה להרחיב שוב זה כבר תוקע אותי.

אודה על עצתך.

פורסם

אני אמרתי לך שלא משתלם להשקיע בזיכרון מסוג DDR בגלל שהוא יקר..

ובנוגע לאכלוס הזיכרון- אני חושב שאמרתי לך כבר:

"במערכות הפעלה 32bit ישנה הגבלה של עד 3.0-3.5GB של זיכרון, משתנה בין מערכת למערכת."

פורסם
  • מחבר

אבל לא ענית לי על זה, שהיא בעצם השאלה החשובה לי.

"כפי שכתבת וקראתי , בויסטה 32 לא מקבלים את כל ה-4 גיגה כי זה משתמש בחלק לצרכים אחרים (כרטיס מסך וכו').

השאלה מה קורה כאשר יש 2 גיגה, הרי גם אז זה ישתמש בחלק, לא?"

פורסם

"במערכות הפעלה 32bit ישנה הגבלה של עד 3.0-3.5GB של זיכרון, משתנה בין מערכת למערכת."

פורסם
  • מחבר

לצערי לא ענית על שאלתי, כנראה שאנחנו לא מבינים האחד את השני.

אפרט שוב את כוונתי,

ממה שקראתי הסיבה ש4 גיגה הופך בפועל לפחות היא שמערכת ההפעלה משתמשת בחלק מהזיכרון לחומרה אחרת כגון כרטיס מסך וכו'.

מה שאני שואל הוא - אם אני שם רק 2 גיגה זכרונות האם אקבל בפועל את כל ה-2 או שגם מהם ילקח משהו לשימושים אחרים כמו במקרה של ה-4?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים