עבור לתוכן

שאלה בנוגע לתאימות HD4850 ל - Gigabyte GA-965P-DS3

Featured Replies

פורסם

מה המצב אנשים ?..

הזמנתי כרטיס מסך של ATi מדגם HD4850 והוא כבר הגיע ומחרתיים אני נוסע לקחת אותו . ראיתי שהוא תומך ב - PCI-E 2.0 ואצלי בלוח אם (Gigabyte GA-965P-DS3) רשום רק שהוא תומך ב - PCI-E x16 ולא כתוב אם ב - 1.0 או 1.1 ... אני יודע שהכרטיס יתאים פיזית ולפי מה שקראתי באינטרנט (באתרים\פורומים מחו"ל) כתוב גם שאפילו שזה 2.0 לא תהיה הגבלה מצד הלוח אם על הכרטיס מסך ... אבל, ראיתי באתרים\פורומים בארץ שאומרים שהכרטיס מסך יאבד משהו כמו 4-5% מהיכולת שלו בלוח אם שאין לו PCI-E 2.0 . אז השאלה שלי בעצם האם הלוח אם יגביל את הכרטיס מסך ויתן לי 4-5% פחות מהביצועים שלו ?.. אה ועוד שאלה קטנה ... נגיד והלוח אם לא יגביל אותו, האם המעבד (E4500 2.2GHz 2Mb) שלי יגביל אותו ויתן לי 4-5% פחות מהביצועים שלו ?..

תודה מראש,

משה

• תגובות 40
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תציץ בסטיקי לוחות אם ומעבדים. יש שם פסקה שלמה על זה.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שכתוב בסטיקי

שאלה: האם חיבור של כרטיס התומך ב-PCI-E 2.0 ללוח שתומך ב- PCI-E 1.1 יפגע בביצועים?

תשובה: נכון להיום לא, משום שהכרטיסים הנוכחיים לא מנצלים את יכולותיו של הדור החדש.

הבנתי שזה לא יפגע בביצועים של הכרטיס מסך ... אבל זה כולל גם את ה - HD4850 ?.. כי בבאנצ'ים שהביאו בסטיקי הביאו את ה - HD3850 שהוא יותר חלש משמעותית מה - HD4850, וכתוב שאיתו היכולת של הכרטיס מסך לא תרד אם מחברים אותו ללוח אם עם PCI-E 1.1 ולא ל - 2.0 ... אבל מה עם ה - HD4850 ?.. הוא גם נכנס לרשימה ?.. ואני לא יודע איזה חיבור יש ללוח אם שלי ... 1.0 או 1.1 ... איך אפשר לדעת ?.. ומה בקשר למעבד שלי ?.. לא רשום אם הוא יגביל את היכולת של הכרטיס מסך ...

פורסם

מה שכתוב שם מתייחס לכל כרטיס מסך שקיים נכון להיום (אבל כמובן שיש לקחת דברים בפרופורציה, וטיפשי לשלב 4870X2 עם לוח P35).

פורסם

אפשר להסביר את זה בצורה פשוטה:

בוא נאמר שתקן PCI-E 2.0 הוא כמו כביש חדש, שמגבלת המהירות שלו היא למשל 200 קמ"ש,

ואילו תקן PCI-E 1.x הוא כביש יותר ישן במגבלה של 100 קמ"ש,

עכשיו, כל הכרטיסים של היום מסוגלים להגיע ל-100 קמ"ש מקסימום (וגם זה לא מנוצל)

ככה שאם תשים כרטיס PCI-E 2 על לוח אם שתומך ב-PCI 1.x הוא גם לא ינצל את כל רוחב הפס שהלוח יכול לספק לו.

הכרטיסים של היום אפילו לא מנצלים את תקן PCI-E 1.x במלואו אז בקיצור, הכל גימיק ואתה יכול להיות רגוע.

נ.ב.

על אותו משקל גם SATA 2 לא מנוצל היום במלואו, למרות החיבורים והתמיכה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם עזרתם לי מאוד (:

רק משהו אחד קטן ... מה בקשר למעבד שלי (E4500 2.2GHz 2Mb) ?.. הוא יגביל את הכרטיס מסך ויתן לי 4-5% פחות מהביצועים שלו ?.. או אולי יותר מ - 4-5% ?..

פורסם

הוא לא יגביל אותו ממש. אם אתה רוצה להיות בטוח, אתה יכול לעשות קצת OC לכיוון 2.6...

פורסם
  • מחבר

הוא לא יגביל אותו ממש. אם אתה רוצה להיות בטוח, אתה יכול לעשות קצת OC לכיוון 2.6...

ובלי OC ?.. הוא יגביל אותו או לא ?..

פורסם

אני אישית חייב להודות מעט שכן... אבל OC לאיזור ה2.6-2.8 לא דורש תוספת מתח ותאמין לי שייפתח את הצוואר כמו שצריך.

פורסם
  • מחבר

אני אישית חייב להודות מעט שכן... אבל OC לאיזור ה2.6-2.8 לא דורש תוספת מתח ותאמין לי שייפתח את הצוואר כמו שצריך.

יא אללה איזה באסה אני מפחד לעשות OC לבד ... יש לי קירור למעבד (Big Typhoon) והמעבד שלי יכול להגיע בכיף אפילו ל - 3.6 אבל אני לא יודע איך עושים את זה ואני מעדיף שלא לעשות את זה לבד ... אפילו שיש מדריכים ברורים והכל ... השאלה שלי בעצם כמה אחוז מהיכולת של הכרטיס מסך אני יאבד ?..

פורסם

לא הרבה... אתה עדיין תהנה מביצועים גבוהים אין לך ממש לחשוש.

פורסם
  • מחבר

לא הרבה... אתה עדיין תהנה מביצועים גבוהים אין לך ממש לחשוש.

אבל עדיין, ההרגשה שהמשחקים יכולים לפעול טוב יותר על אותו מחשב עם אותו כרטיס מסך רק עם מעבד חזק יותר ...

אתה יכול אולי להעריך (באחוזים) בכמה פחות טוב יעבוד הכרטיס מסך ?.. נגיד סתם לדוגמא ב - 30% פחות ממה שהוא היה אמור לפעול באותו מחשב רק עם מעבד חזק יותר ...

פורסם

לא.... לא אחוז כזה גדול... מדובר באחוזים בודדים, גם תלוי באיזו רזולוציה, ברזולוציה גבוהה יותר כמו 1650X1080 אתה פחות תרגיש את זה

פורסם
  • מחבר

לא.... לא אחוז כזה גדול... מדובר באחוזים בודדים, גם תלוי באיזו רזולוציה, ברזולוציה גבוהה יותר כמו 1650X1080 אתה פחות תרגיש את זה

יא איזה באסה ... אני משחק על רזולוציה 1280x1024 (המקסימום של המסך שלי) אז אני כן ירגיש את זה ... אז בכמה אחוזים בערך ?.. איזה מבואס אני אוףף :(

פורסם

אין לך מה להיות מבואס, ההבדל ממש קטן.

וגם אין לך מה לחשוש מOC, הסיכוי שתפגע במשהו במחשב הוא אפסי. פשוט עוברים טוב טוב על המדריכים והכל בסדר...

יש פה גם פורום של OC עם הרבה אנשים נחמדים שישמחו לעזור לך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים