עבור לתוכן

התקנת Win XP על מחשב נייד חדש ללא מערכת הפעלה

Featured Replies

פורסם

היי כולם,

בשעה טובה יש לי מחשב נייד חדש :)

יש לי win xp.

הענייין הוא שאני לא ממש מצליחה לחבר בין השניים...

אני מדליקה את המחשב, וזה רק כותב לי שאין מערכת הפעלה.

אני מכניסה את הדיסק של התוכנה, אבל המחשב לא ממש מתייחס אליה...

מה עושים?

יכול להיות שאני אמורה להתקין free dos לפני או משהו כזה?

תודה

פורסם

מה שאת רוצה לעשות זה לשנות את סדר ה Boot Device ב BIOS שלך

בBIOS את צריכה להגדיר שBOOT יעבור קודם דרך הדיסק ורק אחרכך דרך ההרד דיסק.

תחפשי באחד בפורומים פה מדריך אם אין פה

תמיד יש את גוגל

פורסם
  • מחבר

סבבה.

את השלב הזה עברנו.

עכשיו מסתבר שצריך גם SATA DRIVER, ובינתיים לא ממש הצלחתי להוריד את זה מהאתר של דל (המחשב של דל, יש לציין).

זו איזושהי בעיה מוכרת באתר שלהם, או שזו קריזה שתיפתר מאליה ולהמשיך לנסות?

אם זו בעיה מוכרת- היכן עוד אפשר להוריד (בבטחה) את הדרייבר? (ראיתי שהפנו כאן מישהו לאתר של אינטל, העניין הוא שאין לי ממש מושג אם הרכיב אצלי במחשב הוא של אינטל...

תודה :)

פורסם

אמורה להיות אפשרות בביוס לבטל את זה, תחפשי משהו כזה:

satanative.jpg

פורסם

תשני בביוס את ה- "SATA Controller Mode" מ AHCI ל- ATA ואז ההתקנה של XP תהיה מסוגלת לזהות את הכונן. פשוט אין תמיכה ב-AHCI באופן מובנה ב-XP. בד"כ הכניסה לביוס במחשבים של דל היא באמצעות F2 וניתן לגשת לתפריט בחירת Boot באמצעות F12 כדי לאתחל מהכונן ולא מהדיסק הקשיח בלי לשנות את ההגדרה בביוס.

אפשרות אחרת היא ליצור דיסק של XP שמשולבים בו דריברים לבקר ה-AHCI המצוי בלפטופ שלך, זה תהליך דיי מעצבן ולא כל כך פשוט ולא הייתי ממליץ עליו למשתמש הפשוט, במקרה שאת כן מעוניינת ראי מדריך

אל תחזרי למצב AHCI לפני שהתקנת את הדריברים המתאימים, אם המחשב שלך מבוסס על צ'יפסט של Intel אני חושב שהם קוראים לזה Intel Matrix Storage Manager או שזה חלק מהדרייבר של ערכת השבבים, כדי לאפשר AHCI בווינדוס לאחר ההתקנה ראי את המדריך הבא. XP יקרוס בעת נסיון לעלות במצב AHCI בלא דרייברים. לדעתי זה ממש לא הכרחי לעבוד במצב AHCI אבל זה אפשרי לאפשר את זה גם לאחר ההתקנה של XP.

אם את לא יודעת איזה חומרה מצויה בלפטופ נוכל לסייע לך אם תספקי את הדגם המדויק שברשותך.

פורסם
  • מחבר

המחשב הוא DELL VOSTRO 1310.

ה- BIOS שלי לא נראה כמו זה של הבחור שענה לי, אבל נניח שאני אמצא איך לשנות את הדבר הזה- זה בסדר לעשות את זה? זה לא יעשה רע למחשב?

יהיה אפשר אחר כך (אחרי שאמצא את הדרייבר הנדרש) לעבור בוודאות ובבטחה בחזרה למצב הנוכחי?

עכשיו ב- BIOS מוגדר הכונן לפני ההארד דיסק. אם הבנתי נכון, דרך הדבר עם ה- F12 לא יהיה צריך לשנות את זה, נכון?

(אם אשנה את זה להארד דיסק אז לא אוכל להתקין את ה- XP, לא?)

תודה לכולם :)

פורסם

זה לא יעשה רע למחשב.

אפשר אח"כ להתקין את הדרייבר המתאים ולהחזיר למצב הקודם.

ואפשר פשוט להישאר במצב החדש. זה לא שיהיה הבדל כלשהו בביצועים.

פורסם

בביוס של ה-Vostro 1310 זה נמצא בתחתית של הטאב "Advanced" תחת השם "Serial ATA AHCI Controller Mode".

אין סיבה לטרוח לדעתי להתקין את הדרייבר ל-AHCI, פשוט תשני ל-ATA ותשאירי את זה ככה. אין שום הבדל בביצועים או בתפקוד במקרה הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

היי,

עשיתי את מה שהצעתם, וזה עבד. תודה

אבל לא כאן תמו האתגרים: מערכת ההפעלה הותקנה, וכבר הגעתי למסך של וינדוס.

ואז התבקשתי להכניס את הדיסק עם הסרויס פאק, והכנסתי (על הדיסק היה כתוב סרויס פאק 1, שזה מה שהתבקשתי, אבל על העטיפה היה כתוב סרויס פאק 1א. זה משנה?)

ואז עכשיו יש בעיה אחרת, שלא ניתנה חתימת שקר כלשהו (וזה עותק חוקי של התוכנה, אולי טיפה ישן אבל זה הכל),

קוד השגיאה הוא: b0100800.

יש למישהו מושג מה עושים עם הדבר הזה? :)

יכול להיות שזה קשור לכך שהגדרתי את הPartions כך שיהיה אחד ממש ממש גדול (חוץ מה-8 MB שהמחשב מכריח להשאיר מחוץ לזה)?

תודה תודה

פורסם

אני לא רואה שום סיבה להתקין את ה-Service Pack מהדיסק שברשותך, במיוחד שמדובר ב-Service Pack 1 שהיא כבר ממש לא מעודכנת...

אני ממליץ להוריד\להכין דיסק התקנה של XP עם Service Pack 3 משולבת בתוכו לשימוש בעתיד, כל עוד את מתקינה את זה עם key חוקי זה ממש לא משנה באיזה דיסק השתמשת. בעקרון את יכולה להכין דיסק שמשולבת בו Service Pack 3 בעצמך על בסיס הדיסק המקורי שברשותך אבל זה סתם פרוצדורלי ואפשר למצוא אותם להורדה (בכל רשת שיתוף קבצים לצורך העניין)...

בכל מקר ניתן להתקין Service Pack3 ישירות על הגרסה המקורית שברשותך, את יכולה להוריד את ההתקנה המלאה כאן

בנוסף את יכולה להכין דיסק עדכון של Service Pack 3 באמצעות ה-Image המסופק בלינק הזה במקרה שאת רוצה לשמור את זה לשימוש בעתיד.

פורסם

מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה זה AHCI,-ATA

פורסם
  • מחבר

אחי, אם הייתי יודעת מה בדיוק ההבדל הייתי שמחה לענות... :)

מה שמוביל אותי לדבר הבא- אני לא משהו עם מחשבים.

לא יהיה לי יותר נוח להתקין את מה שיש לי ולהוריד את הסרויס פאק למחשב אחרי שכבר יש לו מערכת הפעלה?

תודה שוב

פורסם

זה אפשרי, אבל תהליך עידכון ארוך ומייגע... :bash:

קודם כל הורדה והתקנה של SP2 ואחרי זה הורדה של SP3

יותר קל יהיה להשיג עותק של XP עם SP3 מובנה וכך גם תקבלי התקנה חלקה יותר ופחות דורשת עידכונים :P

פורסם

Service Pack 3 בהתקנתו המלאה מכיל את Service Pack 2 וניתן להתקין אותו ישירות על XP בכל מצב בלי עדכונים קודמים.

מאחר וכבר התקנת XP חבל לפרמט שוב, תתקיני SP3 מהלינק שנתתי לך ולפעם הבאה תארגני דיסק עם העדכונים משולבים בהתקנה.

באשר לשאלה, ATA ו- AHCI הם פרוטוקולים לחיבור של התקני אכסון, AHCI יותר חדש ויותר תואם לארגון של מערכי RAID עם כונני SATA בעיקר למיטב ידיעתי, AHCI תומך ב-Hot-Swap בעוד ש-PATA לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים