עבור לתוכן

מה לאכול לאחר אימון משקולות?

Featured Replies

פורסם

ככל שאני עושה יותר חזרות, השריר נראה יותר מתוח, ופחות נפול? זאת הכוונה של חטוב?

• תגובות 95
  • צפיות 12.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תודה על ההסבר המורחב!

אני רוצה לקבוע היום תור לתזונאית שסופסוף תסביר להורים שלי שאין סטרואידים במי גבינה ואז אולי אני אוכל לקנות ולהחליף את הארוחה הכבדה של טונה ו2 ביצים 3 פעמים בשבוע.

(קיבלתי הצעה של 2.5 קילו איזוסטאר ב350 שקל, שווה?)

כמה פרוסות פסטרמה בערך צריך בבוקר כדי לקבל את כמות החלבון המספיקה?

ועוד שאלה, יש לי כאבים בשרירים (נגיד כשאני לוחץ על השריר ביד, או על החזה), כבר די הרבה זמן, יש מצב מאז שהתחלתי להתאמן, זה מצביע על בנית השריר או על בעיה רפואית?

כמובן שאין בהם סטרואידים. כתוב עליהם בדיוק מה יש בהם, בדיוק כמו עם כל תוסף (או לא תוסף). מנה תתן לך 20-24 גרם חלבון, טונה ו- 2 ביצים זה הרבה יותר. האבקה לא מזיקה בשום אופן, אני אישית לא הרגשתי תופעות לוואי מכל סוג שהוא, לא רציניות ולא שוליות. אבל, ויש אבל, אפילו על האבקה כתוב שמומלץ עד מנה או 2 לכל היותר ביום. זה נועד להגביר צריכת חלבון, לצורכי נוחות/הקלה, לא בכדי להחליף את התפריט כולו, כל עוד מתייחסים לזה ככה הכל אמור להיות בסדר.

לגבי ההצעה שקיבלת, 2.5 קילו (לא 2.27?) של צ'מפיון קרם עוגיות ב- 350 ש"ח נשמע הגיוני. אני אישית עד עכשיו קניתי רק http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=719035

אני אוכל פסטרמה לעיתים רחוקות.. פשוט תבדוק מה המשקל הכללי של תכולת הקופסה, תבדוק כמה פרוסות יש, תחלק, ולפי משקל הפרוסה תחשב כמה פרוסות אתה צריך בערך.

לא אני ולא אף אחד אחר לא יכולים לענות לך בוודאות. מאוד מוזר לי גם שאתה שואל את זה, כי לא צריך לעסוק בבאדיבילדינג או להיות בחדר כושר בכדי לדעת איך מרגיש שריר תפוס ממאמץ. טיול שנתי עם מסעות ארוכים, עליית (יותר מדי) מדרגות, הרמת משאות, שיעור ספורט מאמץ בבי"ס, משחק כדורגל/כדורסל שהתארך יותר מדי, בקלות מובילים לשרירים תפוסים במקומות שונים בגוף.. זאת תחושה שלי לפחות קשה לתאר במילים. בוא נאמר ככה, לפני כשבועיים עשיתי אימון רגליים (והגזמתי) שבימים שלאחריו התקשתי ללכת. אני לא חושב שאי פעם נתפסו לי ככה השרירים. בכל מקרה, תוך 5-7 ימים זה עבר לחלוטין, אז נראה לי שזאת תקופת מבחן מספקת. תעשה אימון חזק אחרון, קח לך 5-7 ימי חופש, תמשיך לאכול טוב ולנוח הרבה, ואם תרגיש כאבים כשתחזור להתאמן אחרי המנוחה הזאת - לך לרופא, כנראה שמשהו לא בסדר.

ככל שאני עושה יותר חזרות, השריר נראה יותר מתוח, ופחות נפול? זאת הכוונה של חטוב?

הפירוש של "חטוב" זה "מעוצב היטב". אם אתה מתכוון לחיטוב שהוזכר פה, אז מדובר על תקופת חיטוב, תקופה שבה מתאימים את האימון ואת התזונה להורדה באחוזי השומן. בתקופה כזו האימון בדר"כ משתנה למשקלים קלים יותר ועלייה במספר החזרות.

פורסם

שאלה

נאמר פה שכדי לבנות שריר טוב עדיף להתמקד במאסה ולהמנע מפעילות אירובית

מה לגבי שריפת שומן תוך כדי בניית שריר ? האם מומלץ קודם לעשות פעילות אירובית תקופה מסוימת ולאחר שריפת השומנים העודפים להתחיל לבנות שריר ?

פורסם
  • מחבר

כמובן שאין בהם סטרואידים. כתוב עליהם בדיוק מה יש בהם, בדיוק כמו עם כל תוסף (או לא תוסף). מנה תתן לך 20-24 גרם חלבון, טונה ו- 2 ביצים זה הרבה יותר. האבקה לא מזיקה בשום אופן, אני אישית לא הרגשתי תופעות לוואי מכל סוג שהוא, לא רציניות ולא שוליות. אבל, ויש אבל, אפילו על האבקה כתוב שמומלץ עד מנה או 2 לכל היותר ביום. זה נועד להגביר צריכת חלבון, לצורכי נוחות/הקלה, לא בכדי להחליף את התפריט כולו, כל עוד מתייחסים לזה ככה הכל אמור להיות בסדר.

ברור שזה לא הולך להחליף את הארוחה אחרי המכון, פשוט אני לא רוצה להיות מוגבל לאכול 3 פעמים בשבוע טונה ו2 ביצים, זה קצת נמאס :)

יש בעיה לאכול מוצרי גבינה אחרי שאני לוקח את החלבון? כי הבנתי שזה מעכב ספיגה.

לגבי ההורים, לך תסביר להם ;)

אני אוכל פסטרמה לעיתים רחוקות.. פשוט תבדוק מה המשקל הכללי של תכולת הקופסה, תבדוק כמה פרוסות יש, תחלק, ולפי משקל הפרוסה תחשב כמה פרוסות אתה צריך בערך.

אנחנו קונים במשקל, ולא משהו תעשייתי אז זאת קצת בעיה.

לא אני ולא אף אחד אחר לא יכולים לענות לך בוודאות. מאוד מוזר לי גם שאתה שואל את זה, כי לא צריך לעסוק בבאדיבילדינג או להיות בחדר כושר בכדי לדעת איך מרגיש שריר תפוס ממאמץ. טיול שנתי עם מסעות ארוכים, עליית (יותר מדי) מדרגות, הרמת משאות, שיעור ספורט מאמץ בבי"ס, משחק כדורגל/כדורסל שהתארך יותר מדי, בקלות מובילים לשרירים תפוסים במקומות שונים בגוף.. זאת תחושה שלי לפחות קשה לתאר במילים. בוא נאמר ככה, לפני כשבועיים עשיתי אימון רגליים (והגזמתי) שבימים שלאחריו התקשתי ללכת. אני לא חושב שאי פעם נתפסו לי ככה השרירים. בכל מקרה, תוך 5-7 ימים זה עבר לחלוטין, אז נראה לי שזאת תקופת מבחן מספקת. תעשה אימון חזק אחרון, קח לך 5-7 ימי חופש, תמשיך לאכול טוב ולנוח הרבה, ואם תרגיש כאבים כשתחזור להתאמן אחרי המנוחה הזאת - לך לרופא, כנראה שמשהו לא בסדר.

אני אעשה שבוע הבא הפסקה ונראה אם משהו ישתנה....

פורסם

שאלה

נאמר פה שכדי לבנות שריר טוב עדיף להתמקד במאסה ולהמנע מפעילות אירובית

מה לגבי שריפת שומן תוך כדי בניית שריר ? האם מומלץ קודם לעשות פעילות אירובית תקופה מסוימת ולאחר שריפת השומנים העודפים להתחיל לבנות שריר ?

לא להמנע ממנה, אבל לא לעסוק בה יותר מדי. 15 דקות ריצה 3 פעמים בשבוע זה בסדר גמור וזה גם ככה יותר ממה שרוב האנשים עושים.

קלעת בול, באופן כללי נהוג להפריד את התקופות, או שאתה מוריד אחוזי שומן, או שאתה מעלה מאסה, אי אפשר לעשות את זה בו זמנית. אבל זה לא לחלוטין מדוייק, כי הרבה פעמים בונים שריר אבל כמות השומן לא משתנה, מה שגורם לך למעשה לרדת באחוזי השומן (עניין של יחס, עלית במשקל בגלל שבנית שריר וכמות השומן נשארה אותו דבר, כלומר האחוז שלה בגוף יורד). בכל מקרה, זה יותר נכון לגבי אנשים שמתחילים. אנשים שמתעסקים בזה בצורה רצינית (קרי באדיבילדרים) מפרידים את זה חד משמעית לשתי תקופות שונות, ועושים סייקלים מה שנקרא. 4 חודשים של מאסה ואז 4 חודשים של חיטוב למשל. התהליך שהם עושים כולל אימונים כל כך רציניים ודיאטה כל כך קיצונית שהאפשרות שהתייחסתי אליה של חיטוב תוך כדי עלייה במאסה לא מתאפשר. את כל זה אני אומר מההבנה האישית שלי, לא ממחקרים מדעיים שקראתי.

לשאלתך, זה תלוי בך. אין פה חוקיות, אתה יכול להתחיל ממה שאתה רוצה, השאלה היא איך אתה נראה ומה המטרה שלך. זה לא שכולם חייבים לעבור תקופת מאסה לפני חיטוב. יש הרבה מאוד שמנים עם שרירים מאוד מפותחים שפשוט לא רואים. דיאטה ואימונים נכונים ומסונכרנים יכולים להביא אותם לתוצאות מדהימות.

ברור שזה לא הולך להחליף את הארוחה אחרי המכון, פשוט אני לא רוצה להיות מוגבל לאכול 3 פעמים בשבוע טונה ו2 ביצים, זה קצת נמאס :)

יש בעיה לאכול מוצרי גבינה אחרי שאני לוקח את החלבון? כי הבנתי שזה מעכב ספיגה.

לגבי ההורים, לך תסביר להם ;)

אנחנו קונים במשקל, ולא משהו תעשייתי אז זאת קצת בעיה.

אני אעשה שבוע הבא הפסקה ונראה אם משהו ישתנה....

מאה אחוז. תזכור גם שזה לא תחליף ארוחה, רק לחלבון שבארוחה.

יכול להיות, באמת שאני לא זוכר. החלבון נספג מהר באופן כללי (חלק מכל הפואנטה), כך שאם אתה תפריד ותאכל מוצרי חלב נגיד שעה אחרי ששתית אותו, אני לא חושב שזה אמור להוות בעיה. תעיין ב- shririm/lbs/israelbody, יש שם המון חומר (ולפעמים גם דברים סותרים) שיענה על שאלות כאלה.

כן, ברור לי המצב עם ההורים שלך.

אתה צריך לברר את הערכים התזונתיים של הפסטרמה הזו.. ברגע שתדע כמה חלבון יש, תוכל לדעת כמה לאכול. אני מניח שזה בסביבות ה- 20 ל- 100 גרם, אז פשוט תשקול כמה פרוסות יחדיו ותאכל כמה שמתאים לך...

פורסם

Jay K תרשה לי לנצל את הידע שלך ולשאול אותך משו.

כתבתי שמה ולא ענו לי על השאלה

http://israelbody.com/showthread.php?p=749086#post749086

המטרה שלי היא חיטוב .. זה לא טוב שאני עושה פעמיים בשבוע אימונים חזקים של בניית שריר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים