עבור לתוכן

מה לאכול לאחר אימון משקולות?

Featured Replies

פורסם

לא יכול = לא רוצה? נגעל? אלרגי?

• תגובות 95
  • צפיות 12.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טעות,

צריך לאכול טוב לאחר האימון לא רק אבקה, מה זה שווה אבקה מלאכותית ללא חלבונים אמיתיים? צריך לערבב גם אוכל נורמלי ולא סתם ארוחות משמינות של "להקפיד" על מה שנכנס לפה.

כי חלבונים באבקה עשויים מפלסטיק? החסרון היחידי באבקות זה שזה מחרבש את מערכת העיכול אם מתבססים על זה בתור מקור קלוריות עיקרי.

אין שום בעיה בלהשתמש בשייק חלבונים אחרי האימון, זה לא הורס וזה לא חובה, האמת שאחרי יותר חשוב לאכול פחחמות(לא מורכבות, פרי(עדיף פירות יבשים כי כמות הסוכר בהם גדולה יותר יחסית למשקל) או כמה קוביות שוקולד) בכמות קטנה יחסית בשביל להכניס את הגוף למצב אנאבולי. אם אתה עושה אימון אירובי מאומץ(ריצה של שעה+ או משהו שווה ערך לזה כמו ספינניג בעצימות גבוהה) גם אז תאכל גם משהו מלוח(כמה פרכיות או קרקרים, קצת אגוזים מלוחים כמו קשיו) בשביל להחזיר את מאזן המלחים שלך למצב תקין.

המלצה שלי תשתה שוקו ישר אחרי האימון ותאכל ארוחה טובה גם שעה+ אחרי האימון ותקבל אותן תוצאות כמו לדחוף לעצמך שייק לגרון מיד אחרי שסיימת את האימון שלך. בשוקו יש כמות לא רעה של חלבונים, ויש מספיק פחחמות בשביל להוציא את הגוף שלך מהמצב הקטבולי שהוא נמצא בו אחרי האימון, בקבוק שוקו גם עולה משהו כמו 3 שקל וגם אם הוא ישכב בלוקר חצי יום לא יקרה לשוקו כלום..

ד"א מה שעוד יותר חשוב זה תשתה הרבה מים(תדחוף לעצמך כמה שיותר נוזלים, מזיק זה לא, מקסימום תשתין כמו אשה בהריון), מה לעשות הגוף שלך זה שק מים, כל לא יהיו מספיק נוזלים לא תגדיל את המסה גם אם תרצה.

פורסם

מה היתה מטרת הציטוט הזה??? (של יאיר)

בכל מקרה , לי יש שתי ארוחות שבהן כמות החלבונים והפחמימות היא גדולה:

א.הארוחה שמיד אחרי האימון (אצלי - קוטג' 3% , 2 ביצים (צהוב אחד) ו3-4 פרוסות לחם.

ב.ארוחת ערב (אצלי - מנה בשרית של 200-250 גרם בשר ושתי כוסות של פחמימה מבושלת.

בארוחות הביניים יש לי:

א.פרי+מעדן (יופלה 0% או כל מעדן אחר שהוא עד 1.5%)

ב.סנדוויץ' עם 50-60 גרם פסטרמה

ג.ארוחת לילה לפני השינה - כוס וחצי - שתי כוסות קורנפלקס ושתי כוסות חלב.

מאחר ואני מתאמן בסביבות 7:30 - 7:45 אני קם ב7:00 ואוכל תפוח (נותן לי פחמימות זמינות לפני האימון)

עכשיו רק שתדע , סדר היום הזה , לא אני המצאתי לעצמי , אני מגיע לתזונאית קלינית (ידועה בתחום) באופן פרטי ועל חשבוני (שאת שם המכון אני מוכן לתת לך בהודעה פרטית).

המכון הזה ידוע במספר תחומי הספורט והרבה ספורטאים (אפילו כמה מחו"ל) משתמשים בשירותים של המכון הזה.

לבחור מעליי , ידוע לך כמה שומן יש בשוקו? כמה חומרים וכימיקלים לא מומלצים לצריכה כאשר עוסקים בספורט?

לפחות לגבי המים צדקת חלקית, מומלץ לשתות לפחות 2 ליטר מים במהלך היום (לא כולל את כמות המים שאתה צורך באימון).

יותר מידי מים זה גם לא מומלץ ועלול לגרום לדלקות בדרכי השתן או אפילו הרעלות כאלה ואחרות.

פורסם

איי איי איי, בשוקו יש 2% שומן, ואפשר למצוא גם עם חצי(כולמר בין 4 ל 1 גרם שומן), אחרי אימון, ועוד אימון שכולל אירובי זה כלום.

כימיקלים, כן שוקו זה ממש שקית של חל"כ תשווה מה יש באבקה או power bar ממוצע למה שיש בשוקו ואז נדבר.

מה אתה משווה בכלל את עצמך אליו בכל הקשר, אימון, תזונה אז לך "אסור" שוקו אז מה?

הבן אדם רוצה לעלות מסה, הוא אמר שהוא שוקל 65 קילו, ואתה מביא לו תפריט לחיטוב\שמירה על משקל מה באמת הפואנטה בזה? אתה חושב שמישהו שכנראה לפי המידות שהוא מוסר שחיף יכול לבנות שרירים עם תפריט דייאטה נאצי?

אין פתרונות קסם, מעלים מסת שריר מעלים וגם צריך לעלות מסת שומן, בן אדם ששוקל 65 קילו בהתחשב שהוא לא מטר 50 בערך אין לו אחוזי שומן גבוהים במיוחד גם ככה, קודם מעלים מסה באופן כללי אחרי זה חושבים על חיטוב..

פורסם

איי איי איי, בשוקו יש 2% שומן, ואפשר למצוא גם עם חצי(כולמר בין 4 ל 1 גרם שומן), אחרי אימון, ועוד אימון שכולל אירובי זה כלום.

כימיקלים, כן שוקו זה ממש שקית של חל"כ תשווה מה יש באבקה או power bar ממוצע למה שיש בשוקו ואז נדבר.

מה אתה משווה בכלל את עצמך אליו בכל הקשר, אימון, תזונה אז לך "אסור" שוקו אז מה?

הבן אדם רוצה לעלות מסה, הוא אמר שהוא שוקל 65 קילו, ואתה מביא לו תפריט לחיטוב\שמירה על משקל מה באמת הפואנטה בזה? אתה חושב שמישהו שכנראה לפי המידות שהוא מוסר שחיף יכול לבנות שרירים עם תפריט דייאטה נאצי?

אין פתרונות קסם, מעלים מסת שריר מעלים וגם צריך לעלות מסת שומן, בן אדם ששוקל 65 קילו בהתחשב שהוא לא מטר 50 בערך אין לו אחוזי שומן גבוהים במיוחד גם ככה, קודם מעלים מסה באופן כללי אחרי זה חושבים על חיטוב..

קודם כל , לא המלצתי פה לאף אחד על חטיפי אנרגיה או power bar כזה או אחר.

דבר שני , הוא רוצה להעלות במסת שריר , התפריט שלי הוא נטו לעלייה במסת שריר וירידה באחוזי שומן (רצוי שתקרא כמה הודעות אחורה ולא תרשום שטויות).

דבר שלישי , התפריט הוא לא נאצי וזה לא שאסור לי או מותר לי , מותר לי הכל רק שיהיה במידה (אני בחרתי לוותר על הדברים המיותרים האלה) , אני אוכל היום יותר מהכמות אוכל שהייתי אוכל כששקלתי +21 ק"ג ועוד 11 אחוזי שומן, הקטע הוא לאכול נכון.

אנשים פה חושבים שיש פתרון קסם ותוך חודשיים אתה נראה כמו שוורצנגר , זה לא עובד , מה שבא בקלות הולך בקלות.

אם אתה רוצה לעשות משהו שיחזיק לאורך זמן , צריך לעשות אותו נכון.

אני אישית נגד אבקות למיניהם ותוספי מזון כאלה ואחרים , הכל אצלי טבעי , אני לא מנופח אלא מחוטב בצורה נורמלית.

חוץ מזה שכולנו פה דיברנו רק על התפריט בלי אפילו לראות מה תוכנית האימונים של הבחור, יכול להיות שהיא בכלל לא מתאימה למטרות שלו.

פורסם

מה היתה מטרת הציטוט הזה??? (של יאיר)

בכל מקרה , לי יש שתי ארוחות שבהן כמות החלבונים והפחמימות היא גדולה:

א.הארוחה שמיד אחרי האימון (אצלי - קוטג' 3% , 2 ביצים (צהוב אחד) ו3-4 פרוסות לחם.

ב.ארוחת ערב (אצלי - מנה בשרית של 200-250 גרם בשר ושתי כוסות של פחמימה מבושלת.

בארוחות הביניים יש לי:

א.פרי+מעדן (יופלה 0% או כל מעדן אחר שהוא עד 1.5%)

ב.סנדוויץ' עם 50-60 גרם פסטרמה

ג.ארוחת לילה לפני השינה - כוס וחצי - שתי כוסות קורנפלקס ושתי כוסות חלב.

מאחר ואני מתאמן בסביבות 7:30 - 7:45 אני קם ב7:00 ואוכל תפוח (נותן לי פחמימות זמינות לפני האימון)

עכשיו רק שתדע , סדר היום הזה , לא אני המצאתי לעצמי , אני מגיע לתזונאית קלינית (ידועה בתחום) באופן פרטי ועל חשבוני (שאת שם המכון אני מוכן לתת לך בהודעה פרטית).

המכון הזה ידוע במספר תחומי הספורט והרבה ספורטאים (אפילו כמה מחו"ל) משתמשים בשירותים של המכון הזה.

לבחור מעליי , ידוע לך כמה שומן יש בשוקו? כמה חומרים וכימיקלים לא מומלצים לצריכה כאשר עוסקים בספורט?

לפחות לגבי המים צדקת חלקית, מומלץ לשתות לפחות 2 ליטר מים במהלך היום (לא כולל את כמות המים שאתה צורך באימון).

יותר מידי מים זה גם לא מומלץ ועלול לגרום לדלקות בדרכי השתן או אפילו הרעלות כאלה ואחרות.

this guy is constantly ignoring my comments.

פורסם

this guy is constantly ignoring my comments.

אתה גם לא רואה טוב??

שאלתי מה הייתה מטרת הציטוט שרשמת למעלה

השלוש פעמים שרשמת "לא יכול = לא רוצה? נגעל? אלרגי?"

פורסם

אתה גם לא רואה טוב??

שאלתי מה הייתה מטרת הציטוט שרשמת למעלה

השלוש פעמים שרשמת "לא יכול = לא רוצה? נגעל? אלרגי?"

ועניתי לך יפה מאוד, מטרת הציטוט x3 זה כדי שאולי הפעם הוא ישים לב.

פורסם

ועניתי לך יפה מאוד, מטרת הציטוט x3 זה כדי שאולי הפעם הוא ישים לב.

זה לא היה ברור כי ציטטת את ההודעה האחרונה שלי ורשמת "this guy is constantly ignoring my comments"

והוא רשם שהוא לא יכול כי יש לו את הסיבות שלו שחלקן או כולן לא קשורות אליו. (אין טעם לחפור בנושא הזה)

פורסם

טעות,

צריך לאכול טוב לאחר האימון לא רק אבקה, מה זה שווה אבקה מלאכותית ללא חלבונים אמיתיים? צריך לערבב גם אוכל נורמלי ולא סתם ארוחות משמינות של "להקפיד" על מה שנכנס לפה.

אתה יודע איך מכינים את האבקות האלה ? אני מניח שלא , פעם הבאה אל תגיד שטויות בלי ביסוס .

פורסם

טוב, אז אחרי אימון לך תשתה רק אבקות ותאכל בורקס כשתרגיש רעב.

אחרי זה כשתהיה אימפוטנט או משהו דומה (חס וחלילה כן?) תגיד תודה לכל האבקות.

פורסם

טוב,

יש פה בלגאן גדול מדיי

מייק אקסטזי,

אל תתן את התפריט שלך/אימון שלך/סדר יום שלך כדוגמא,

זה לא נוגע אליו, לכן אין לך מה להתחיל לכתוב פה את התפריט שלך ומי בנה לך אותו, הוא זה הוא ומתאים לו תפריט ותכנית משלו

טעות בסיסית וחשובה מאד בתפיסה שלך, היא שאין דבר כזה לרדת שומן ולעלות מסה, הגוף לא יכול לעשות את השניים ביחד.

בנוגע לתוספי החלבון,

הם לא רדיואקטיביים, והם לא עשויים ממוטגן או מקריפטונייט,

זה בסך הכל מי גבינה מעובדים, שהוסיפו להם טעם והמתקה מלאכותית, שגם ככה נמצאים היום כמעט בכל סוג מזון.

שייק חלבון לא מחליף שום דבר, והוא לא בא להחליף ארוחות,

המטרה שלו היא לפצות על אבדן המסה באימון עצמו וסיפוק פחמימה (אפשר בתוך השייק) שתנגוד את הפרשת האינסולין

חובה לאכול עוד ארוחה כשעה אחרי השייק, הוא לא בא להחליף שום ארוחה!

ומי שהמליץ על שוקו אחרי אימון כנראה בעל נטיות אובדניות,

שוקו זה אחד הדברים הכי כבדים לעיכול, גם חלב, גם סוכר מעובד, זה קטסטרופה,

עד שהוא יגיע לארוחה הוא כבר ירגיש שהוא עומד להקיא.

ולפותח הת'רד, אנשים מנסים לעזור לך, אז או שתקשיב למה שאומרים לך, או שתלך למקום שיגידו לך מה שאתה רוצה לשמוע.

אתה צריך להקדים את שעת האימון שלך,

ובמהלך היום בבצפר לאכול יותר.

פורסם

טוב, אז אחרי אימון לך תשתה רק אבקות ותאכל בורקס כשתרגיש רעב.

אחרי זה כשתהיה אימפוטנט או משהו דומה (חס וחלילה כן?) תגיד תודה לכל האבקות.

צודק, אולי גם להפסיק לאכול פירות וירקות כי מרססים אותם נגד חרקים, וגם להפסיק לאכול בשר ועוף בגלל שמזריקים הורמונים לחיות?

למה להכליל תגיד לי?

יש ויש, יש אבקות שמוכנות מחלבונים לא איכותיים וכאלה שכן, לדוגמא החלבון שאני משתמש בו (אני לא אזכיר את שם החברה) נחשב בין האיכותיים ביותר ועשוי מחלבון סויה נקי, זה אותו דבר כמו לאכול גרעיני סויה (אבל רק את החלבון) - האבקה מכילה 72 גר' של חלבון נקי, ו-28 גר' של פחמימות, איזון מעולה.

פורסם

אני לא מתכוון שכל האבקות הם דבר רע, אני רק מתכוון שזה לא בריא לשתות רק אבקות ולאכול אוכל סתמי כזה כמו שאתה אוכל ביומיום.

צריך להשיקע באוכל אין מה לעשות בקטע של אימונים, אני לא היתי אוכל כמו שצריך ועליתי 10 קילו באיזה חצי שנה .

לעומתי חבר שלא שתה כלל אבקות כי יש לו דעה נגד זה, בשלושה חודשים העלה 15 קילו ונהיה מעוצב בצורה יפה להפליא.

אני לא מתנגד לאבקה, רק צריך לדגול באוכל איכותי.

לאכול טונה או 2 כאלו לאחר אימון + חלבון ביצה, ולפני הרבה פחמימות (תפוח אדמה עם עוף זה טוב), ולהמשיך ככה כל יום גם אם לקח איזה יום הפסקה מאימון.

:)

פורסם

טוב אני שמח שפתחו את הדיון הזה כי זה בדיוק גם הבעיה שלי רק שהקטע הוא קצת שונה.

כיום אני בן 22 שוקל 82 גובה 1.76 גרר 6 עודפים :silly:

בכול אופן אני נוהג לרוב לבצע ריצה על אופניים כחצי שעה כמעט פעמיים-עד שלושה בשבוע.

לאחרונה לפני שבוע שבועיים התחלתי ללכת לחדר כושר לאמן בעיקר את האנ-אירובי שלי וגם אירובי(כחצי שעה על הליכון במהירות גבוהה שמתאימה לריצה)

וכחצי שעה על משקולות או יותר.

עכשיו אני נמצא בשלבים של ירידה במשקל כאשר המטרה היא להגיע ל76 קילו וקצת מתחת(בשביל הלאפה שתבוא אחר כך :lol:)

עכשיו מבחינת כושר אירובי אני מחזיק חצי שעה ויותר ואפילו שעה ויותר(כשזה המקסימום בינתיים)

בכול אופן כול הקטע האנ-אירובי שלי (משקולות) וכאלה ממש לא מפותח כלומר יש שרירים אבל ממש לא מפותחים-בינונית מינוס

עכשיו המטרה הסופית לאחר הירידה במשקל היא לא להישאר רזה לעד אלא לשנות את המאזן התזונתי בגוף שלי כלומר יותר דגש על צריכת חלבון

ולהפוך לשרירי במידה סבירה.

עכשיו האם אני צריך להשלים את תהליך הירידה במשקל שלי מ82 ל76 ואז להתחיל לצרוך חלבונים(לצורך התנפחות ופיתוח השרירים)

או שכבר עכשיו אני יכול לצרוך חלבונים ולפתח את השרירים מבלי להשמין יותר(וכן יש לי נטייה להשמין)-לא חזקה אבל אני לא מאלה שאוכלים כמו מטורפים ולא עולים קילו.יש לי תיאבון בריא לצערי הרב וכן לפני כן בגיל 18 הייתי במשקל 95 קיבנימט ירדתי ל76-72 בצבא ולאחר חצי שנה עליתי מ77 ל85(תקופת פסיכומטרי-צמוד למקרר ולספרים).

בכול אופן הייתי רוצה את עצתכם,

אני לרוב מתחיל אימון מ14:00 עד 15:00 לאחר מכן אוכל טונה (מת על טונה במים או בשמן למרות שבריא יותר במים)

לאחר מכן אני אוכל ארוחת ערב חלבית מצומצמת שכוללת הרבה סלט+3 פתית+גבינה לבנה

בצהוריים אני אוכל עוף+סלט+טיפה פתיתים

בבוקר אני שותה משקה בוקר

כול שינוי שלדעתכם צריך לעשות יתקבל בברכה :hat:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים