עבור לתוכן

מה לאכול לאחר אימון משקולות?

Featured Replies

פורסם

חסוך לעצמך כאבי ראש ותקנה אבקת חלבון איכותית

מבחינת ערך כלכלי לעומת חלבון שמגיע ממזון זה הפתרון הכי משתלם + בדרך כלל האבקות הטובות היום מכילות גלוטמין וחומצות אמינו שונות.

בשביל באמת לראות תוצאות מהאימונים מה שחשוב זה להתמיד.

אל תבנה לעצמך תוכניות ארוכות טווח לפני שאתה מכיר את הגוף שלך. תיהיה ספונטי לגבי האימונים שכשההרגשה הגופנית שלך תדריך אותך. (אם יש לך כוח תתאמן יותר אם אתה עייף אז פחות, חשוב להיות קשוב לגוף)

אם יש לך נטייה להשמנה תוסיף אימון אירובי אחרי המשקולות או בימים שבהם אתה לא עושה משקולות. באימון אירובי הגוף מתחיל לשרוף שומן רק לאחר 20 דקות.

אבל בעיקרון גם אם לא תאכל מאוזן ותשמור על התמדה אתה תראה תוצאות.

אה כן, קריאטין זה התוסף הכי אפקטיבי וחוקי גם בתחרויות שונות (שלא כמו סטרואידים והורמוני גדילה)

עיצה שלי שווה לך לבדוק עליו, לי זה הדבר שעזר הכי הרבה.

בהצלחה. :hat:

• תגובות 95
  • צפיות 12.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מניח שהתפריט שלך שהיה למען הורדת אחוזי שומן היה עם הרבה פחות פחמימות נכון ? כי אומרים שפחמימות זה משמין מאוד

מה היה התפריט הקודם שלך בערך אם אפשר לשאול ? או למה היית זקוק כדי להוריד שומן ?

לא רק פחות פחמימות אלא גם פחות חלבונים (חלבון שלא נספג לבניית שריר נאגר בגוף כשומן , כנ"ל לגבי פחמימה).

למה הייתי זקוק כדי להוריד שומן?

קודם כל , הורדתי משקל עודף (מן הסתם בחלקו הגדול שומן) , אין איזה מוצר קסם , אני הולך לחדר כושר 4 פעמים בשבוע וכשהתחלתי (3 חודשים ראשונים) כל אימון שלי היה כשעה וחצי - חצי שעה אירובי (ריצה) ועוד שעה אימון כוח.

אחרי שהגוף מתרגל לשיגרה מסוימת ולתפריט מסוים הוא לומד להשתמש באוכל שאתה מכניס לו כאבני בניין וגם לומד לנצל את המאגרים שנצברים בגוף כמקור אנרגיה זמין.

לוקח לגוף כחודש ללמוד את הדברים האלה (כמובן זה משתנה אצל כל אחד , למזלי זה לא לקח לי הרבה זמן).

היום אני כמעט ולא עושה אירובי ממחסור בזמן אבל אני כבר לא במצב שזה פוגע לי בתהליך הבנייה של השריר.

ליבת התפריט הייתה זהה וההבדלים היו בדברים הבאים:

במקום לחם מלא - לחם קל ורק 3 פרוסות (ארוחה אחרי אימון) במקום 2 ביצים רק אחת.

בסנדוויץ' , כנ"ל לגבי הלחם (לחם קל במקום מלא) וחצי (בין חצי ל3/4) בכמות הפסטרמה

בארוחת הערב , התחלתי עם 150 גרם בשר וכ8-9 כפות פחמימות שזה בערך כוס וחצי.

פורסם

אני שוקל 65 בערך, והבנתי שכדאי להוסיף 15 גרם ליום בכדי לפתח את מסת השריר באופן מהיר יותר.

מה אפשר לאכול כדי להגיע ל100 גרם חלבון ביום?

אני מתאמן בסביבות 8 בערך, כך שלאכול ארוחה אחרי אימון ואז בלילה זאת קצת בעיה

אני גם לא עושה הרבה אירובי אז אני מפחד שאשמין

לא הבנתי מה אתה רוצה,

אבל לא משנה,

לכל אדם שמתאמן באימוני כוח (בין עם זה להיפרטרופיה, ובין אם זה חיטוב תוך שמירה על מסה) מומלץ לצרוך בין 1.8 ל2.5 גרם חלבון לק"ג גוף

כמה פעמים צריך להגיד לך שחשוב לאכול בלילה?

הנה עוד פעם,

חשוב לאכול גם לפני השינה.

וזה לא משנה כמה אירובי תעשה תוך כדי תהליך הגדילה, כי אם לא תאכל מספיק אתה לא תגדל ולא תשמין,

ואם תאכל מספיק + אתה תגדל ותשמין בהתאם לגנטיקה שלך.

ודבר נוסף בנוגע לפחד מהשמנה,

אין מה לעשות, לייף סאקס, אם יש לך נטיה, בזמן בניית המסה אתה תהיה שמן ורופס, ורק אחרי זה תתחטב,

אם אין לך נטיה תוכל להשאר חטוב גם בשלבי בנית מסה.

אני מאלה שמשמינים, אז אני כבר כמעט ולא עובד על מסה,

מעדיף להראות חטוב ולא ענק, מאשר ענק ושמן.

פורסם

כולם מדברים על חלבון עקיף (מביצים, טונה וכו'), אבל אף אחד לא הזכיר תוספי חלבון - אתה יכול לערבב עם חלב ואחרי כל אימון לשתות, תוצאות מובטחות.

אם אתה רציני ואתה מעוניין לדעת עוד פרטים + איפה לקנות חלבון איכותי (רוב החלבונים מכילים 18 חומצות אמינו, שכן, החברות מנסות לדחוף לשם כמה שיותר זבל - הגוף לא מסוגל לעכל את כולן ואתה סתם מעמיס על הכבד, כנ"ל לגבי הרבה חברות שלא מאזנות בין צריכת הפחמימות לחלבון ומשתמשות בחלבון לא איכותי שהגוף לא סופג - לכן חשוב מאוד לדעת מה לקנות), תפנה אליי בה"פ.

פורסם
  • מחבר

אני לא יכול לקחת שייק חלבון, אז זה לא רלוונטי.

לגבי הארוחה לאחר האימון, אתמול חזרתי ב11 בלילה מהאימון, אני לא יכול לאכול חזה עוף ואז לאכול קופסת קוגט', משום שאני הולך לישון בסביבות 1

אני לא יכול לאכול כ"כ הרבה בכ"כ קצת זמן.

אתמול שעה לפני המכון אכלתי טונה, ו2 ביצים (הלבן) + כוס חלב.

לאחר מכן חזרתי ואכלתי קופסת קוטג' (זה היה נורא :|)

זה אומר שאני צריך בערך עוד 50 גרם בבוקר - צהריים.

מה עוד אפשר לאכול חוץ מחזה עוף?

אה ושאלה חשובה, אני צריך לצרוך 100 גרם בכל יום? או רק ביום שאני מתאמן? (אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, יום כן יום לא..)

פורסם

כל יום, השריר נבנה גם ביום שאתה לא מתאמן, לשם זה גם אומרים לך לא להתאמן ביום למחרת, לפחות לא על אותה קבוצת שרירים.

בכדי שהשריר יוטכל להיבנות במהלך תקופת ה"אי אימון".

פורסם

לגבי הארוחה לאחר האימון, אתמול חזרתי ב11 בלילה מהאימון, אני לא יכול לאכול חזה עוף ואז לאכול קופסת קוגט', משום שאני הולך לישון בסביבות 1

אה ושאלה חשובה, אני צריך לצרוך 100 גרם בכל יום? או רק ביום שאני מתאמן? (אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, יום כן יום לא..)

ממש עשית מהכל סלט.

לא מומלץ בכלל לאכול חלבונים לפני אימון (מינימום 3 שעות לפני אימון) , לגבי פחמימות - חצי שעה ,שעה מינימום.

אמרו לך כמות מסויימת של חלבון ואתה מנסה לדחוף את הכל בבת אחת , זה לא עובד ככה.

תקרא כמה מהתגובות הקודמות שלי , הגוף לא סופג יותר מ35 גרם חלבון בשעה אחת , כל העודף הופך לשומן.

"אתמול שעה לפני המכון אכלתי טונה, ו2 ביצים (הלבן) + כוס חלב." אתה יודע כמה חלבון זה?? זו כמות של חלבון שמיועדת אחרי אימון ולא לפני

תראה איך הארוחות מחולקות אצלי ותעשה את ההתאמות שלך בהתאם.

שלא נדבר על זה ש11 בלילה היא שעה נוראית לאימון , באיזה שעה אתה קם בבוקר?

פורסם

לא יכול = לא רוצה? נגעל? אלרגי?

פורסם

ממש עשית מהכל סלט.

לא מומלץ בכלל לאכול חלבונים לפני אימון (מינימום 3 שעות לפני אימון) , לגבי פחמימות - חצי שעה ,שעה מינימום.

אמרו לך כמות מסויימת של חלבון ואתה מנסה לדחוף את הכל בבת אחת , זה לא עובד ככה.

תקרא כמה מהתגובות הקודמות שלי , הגוף לא סופג יותר מ35 גרם חלבון בשעה אחת , כל העודף הופך לשומן.

"אתמול שעה לפני המכון אכלתי טונה, ו2 ביצים (הלבן) + כוס חלב." אתה יודע כמה חלבון זה?? זו כמות של חלבון שמיועדת אחרי אימון ולא לפני

תראה איך הארוחות מחולקות אצלי ותעשה את ההתאמות שלך בהתאם.

שלא נדבר על זה ש11 בלילה היא שעה נוראית לאימון , באיזה שעה אתה קם בבוקר?

התכוונת בשלוש שעות :xyxthumbs:[br]פורסם בתאריך: 23.12.2008 בשעה 15:31:18

לא יכול = לא רוצה? נגעל? אלרגי?

לא יכול = חי בסרט (שזה סטרואידים ושזה סמים ומזיק)

פורסם
  • מחבר

מה אכפת לכם למה אני לא יכול? אני פשוט לא יכול, וזה בכלל לא קשור אלי.

אני קם ב7 וחצי לצורך הענין, לומד, חוזר בערך ב4, ב8 בערב אני הולך למכון, נשאר עד 10 וחצי (אחרי משקולות עושה אירובי) מגיע ב11 בערך הביתה.

הטונה שאכלתי (19) + 2 לבן של ביצים (נגיד 8 ) + כוס חלב (8 ) = 35 פחות או יותר.

בעצם אני צריך לאכול 3 ארוחות עיקריות מהצהריים ועד הלילה, משום בבוקר יוצא לי לאכול רק סנדוויץ.

אז אם אני אוכל בצהריים חזה עוף, אני צריך אחרי שעה בערך לאכול את הארוחה של הטונה + הביצים, כדי שזה יהיה 3 שעות לפני אימון.

ואז לחזור ולאכול את הקוטג'.

קצת בעייתי

פורסם

תחלק ל5 ארוחות.

פורסם

קנה אבקת חלבון וגמור עניין.

בשביל מה לך כל ההתעסקות הזאת עם אוכל? הכי פשוט לשתות כוס של אבקה פעם ביום (או כמה שלוקחים) וזהו. כמובן שבכל זאת להקפיד על מה אתה מכניס לפה.

פורסם

תחלק ל5 ארוחות.

מחזק.

אתה קם בשבע וחצי והולך לישון באחת בלילה?

זה לא הכי "חכם" , אתה תתיש את הגוף שלך מהר מאוד ככה (זה לא הטפה מוסרית או משהו כזה , רק עצה).

מומלץ לישון כ7-8 שעות אחרי אימון וזאת כדאי לתת לגוף את הזמן הזה כדי לבנות את עצמו.

מה לא הבנת ממה שרשמתי? הארוחה של הטונה והביצים והכוס חלב היא לאחרי האימון!!! או לחילופין 2 ביצים וגביע קוטג' 3%.

שאר כמויות החלבונים צריכות להיות פרוסות בכמות סבירה והגיונית במהלך כל היום.

הכמות הגדולה של החלבון מגיעה אחרי האימון.

אתה לא יכול לאכול שעה אחרי ארוחת צהריים את הטונה והביצים , הגוף שלך לא ינצל את החלבונים האלה לבניית שריר אלא למצבורי שומן

פורסם

קנה אבקת חלבון וגמור עניין.

בשביל מה לך כל ההתעסקות הזאת עם אוכל? הכי פשוט לשתות כוס של אבקה פעם ביום (או כמה שלוקחים) וזהו. כמובן שבכל זאת להקפיד על מה אתה מכניס לפה.

טעות,

צריך לאכול טוב לאחר האימון לא רק אבקה, מה זה שווה אבקה מלאכותית ללא חלבונים אמיתיים? צריך לערבב גם אוכל נורמלי ולא סתם ארוחות משמינות של "להקפיד" על מה שנכנס לפה.

פורסם
  • מחבר

אז אני צריך לראות איך אני מארגן את היום שלי.

כי אני ישן בצהריים בד"כ.

אומרים לי פה דברים שונים.

אחד אמר לי לאכול את הטונה והביצים לפני האימון, ואז אחריו לאכול את הקוטג' כי זה נספג לאט, ואתה אומר לאכול את הטונה אחרי האימון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים