עבור לתוכן

מהו המעבד הטוב ביותר שמגיע עם מחשב נייד?

Featured Replies

פורסם

ערב טוב.

מחשבי נייד מגיעים עם מעבדים שונים בתוכם, איזה מעבד נחשב לטוב ביותר? [לחזק ביותר?]

תודה.

פורסם
  • מחבר

ובעברית? ;D

פורסם

Core 2 Duo SP9400

Core 2 Extreme X9100

Core 2 Quad Q9100

Core 2 Extreme QX9300

פורסם

אכן, אלא שהם מאוד רחוקים מלהיות משתלמים.

המעבד הכי חזק שיש עדיין במחיר הגיוני הוא ה8600 הנייד (במהירות 2.4). מעבר לכך המחיר מטפס בצורה מאוד תלולה וחסרת פרופורציה.

והערה קטנה: הרשימה של yousux מתארת את צמרת המעבדים הייעודיים לניידים - אבל יש מספר מועט של דגמים של ניידים שעובדים עם מעבדים שולחניים מסדרות 8-9, ויכולים להכיל עד Q9650 החזק משמעותית.

פורסם
  • מחבר

אלוהים ישמור :-X הם כל כך יקרים.

עוד שאלה ברשותכם,

תקציב של 5,000 ש"ח לנייד, מהוא המעבד הכי טוב שאפשר לבחור בתקציב הזה?

על מנת שהמחשב יעבוד חלק בלי בעיות.

אני פשוט רוצה ללמוד קצת על מחשבים ניידים לפני שארכוש לעצמי אחד.

תודה!

פורסם

הכי טוב שתמצאים בסביבות 5K הוא ה-T8300 מהדור הישן או ה-P8400 היותר חסכוני בחשמל, אבל פחות מהיר.

ביצועים ואיכות של מחשב נייד לא נמדדים רק על פי מעבד. שיקולים כמו זיכרון, גודל דיסק קשיח, מהירות דיסק קשיח לרוב משפיעים הרבה יותר. למשחקים - כמובן כרטיס המסך הוא הדבר הכי חשוב. באופן כללי - ארגונומיה, איכות בניה שווים הרבה יותר מאשר עוד 0.2GHZ במהירות מעבד.

אני מציע לך לקרוא בסטיקי הטיפים והלינקים לגבי דברים שחשוב לשים לב עליהם במחשב נייד. יש גם סטיקי מעבדים שמפרט את ההבדלים ביניהם.

פורסם

מחשב נייד הוא מכלול של הרבה רכיבים ומאפיינים. כוח עיבוד נטו הוא מאוד רחוק מלהיות הכל, ובד"כ גם לא המאפיין הכי קריטי. אני מניח שאפשר לעשות חיפוש שימצא אילו מבין המחשבים הנמכרים בארץ מכילים מעבדים חזקים (ואני מניח שהשיא יהיה ה8600 שהזכרתי בהתחשב בתקציב הנידון...) אבל הם עשויים להיות לא מתאימים מכל כך הרבה בחינות אחרות, שהמידע הנ"ל יהיה לא רלוונטי.

אני מציע שתעברי על הסטיקי בראש המדור ותבררי לעצמך תחילה מה חשוב לך במחשב ואיפה את מוכנה לוותר (ויהיו פשרות גם אם לא היתה לך מגבלת תקציב), ולא להתעקש על מאפיין אחד ויחיד כקרטריון לבחירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים