עבור לתוכן

רשמים מג'נטוו

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז כן כן למי שלא הבין מהכותרת

אתמול סיימתי להתקין את מערכת הג'נטו החדשה שלי לאחר שימוש לא קצר בarch שאגב גם הארץ' היה פנטסטי

אז נתחיל בזאת שהסיבה שבכלל הבטתי כלפי ג'נטוו הייתה פשוטה טמונה בליבי הרבה זמן, אני בנאדם מאוד סקרן, מאוד אוהב אתגרים(במיוחד אם הם "לא פשוטים") , ומחפש ללמוד

בקיצור, לאחר השימוש הכה ארוך עם הארץ' התותח שלי, פירמטתי אותו ופשוט הורדתי את הminimal installation cd של הג'נטוו

אז ככה, הדיסק שוקל 80 מגה, הוא מכיל בעצם קרנל, כל המודולים (לזיהוי החומרה) של הקרנל כמובן, כלים לאינטרנט, לעבודה עם ההארד דיסק e2fsprogs , למי שלא מתכוון לעבוד עם ext2/3 אם אני לא טועה הוא צריך להתחבר לאינטרנט ופשוט להוריד כבקשתו xfs2progs או מה שזה לא יהיה

בקיצור, נכנסתי לדיסק , וכצפוי נפתח לך shell כאשר אתה מחובר למשתמש root

מכאן ואילך התהליך הידוע(או שלא?) , במידה ואתה מחובר דרך ראוטר , ואתה גם משתמש כראשי של הראוטר - משמע אתה תמיד מחובר, עליך רק לבדוק שאתה מחובר בעזרת ifconfig והכל לפניך

במידה ואתה משתמש ב adsl או שאתה קליינט של ראוטר בבית dhcpcd עליך להתקין בקלות את מה שדרוש - מקסימום כמה פקודות בין אם זה net-setup או pppoe-setup או לא משנה מה

בקיצור אני שהאינטרנט מחובר תמיד נהניתי ולא היה עלי לעשות דבר

בקיצור מכאן ואילך הגיע הפעולה של עגינת כל המחיצות , פרמוט, הורדת ה stage 3 tarball שזה בעצם הקבצים הראשים של הלינוקס, לאחר מכן הורדת ה פורטאג'- מנהל החבילות של הג'נטוו

ומכאן ואילך התהליך לא פשוט אבל גם לא מסובך

נעזרתי במדריך שיש באתר , ובהרבה ידע שנצבר עם השימוש הקודם שלי בלינוקס

אז ככה, נתחיל ביתרונות וחסרונות לדעתי :

יתרונות:

א. מה שהופך את הג'נטוו למערכת החזקה והידועה באשר היא זה בעצם עצם היותה מערכת שנבנת מקוד מקור. כל קמפול תוכנה הוא בעצם מקומפל עם ה flags שהגדרת לו במיוחד בשבילך בקובץ ה make.conf

ב. ההתקנה מאוד חלקה, ההסברים מפורטים ואיכותים

ג. ג'נטוו היא הפצת rolling release משמע החבילות שהיא מספקת הם בעצם הגירסאות האחרונות של כל תוכנה ותוכנה

ד. הפורטאג' עצמו יודע מה התלויות של כל תוכנה ותוכנה (dependencies?) והוא בעצמו מתקין אותם

ה. עם ההתקנה יש אפשרות להשתמש בכלי היפה של מפיצי הג'נטו הלוא הוא genkernel שהוא בעצם מקמפל לך בעצמו קרנל ועושה הכל(במידה ואתה לא זקוק להוספה מיוחד של מודולים בקרנל ולזה אתה צריך לקנפג את הקונפיג ולהוסיף מה שאתה זקוק לו)

ו. התמיכה שיש בפורומים של ג'נטו ידועה במקצועיותה ובכמותה

חסרונות:

א. ההפצה בהחלט לא מתאימה למשתמש פשוט (אם כי אחד שיודע דבר יכול בקלות להתקין ולהשתמש במדריך)

ב. היתרון של הג'נטו מהווה חסרון משמעותי, עצם היותה הפצה שמקמפלת הכל, כל תוכנה קטנה שאתה רוצה להתקין תקח שעות על גבי שעות לסיים את התקנתה(אם היא גדולה)

ג. המערכת עצמה אינה מטפלת בחבילות שנוגדות זו את זה

ד. נצרך קינפוג של המון קבצים על מנת שהמערכת תפעל כמו שהיא אמורה לפעול במיטבה לדוגמא : resolv.conf או make.conf או fstab ועוד...

אני אישית מרוצה מהמערכת, למעשה המערכת היא לא הכי נוחה שיש בעולם מאחר שלוקח המון זמן כל פעולה של התקנה פה

עד היום הייתי בארץ' שמספק חבילות בינאריות מקומפלות (ארכיטקטורת i686) שכל התקנה שם היא מהירה מאוד

סך הכל המערכת עולה מהר, מתפקדת מהר, אך דרושה עבודה מרובה להגיע לסביבת עבודה ראויה

אני אישית ממליץ על החוויה לכל אחד ואחד מנוסה בלינוקס, בעיקררר בגלל החוויה, אני לא יודע כמה זמן אני אשאר במערכת, עדיין לא טעמתי אותה במלואה

יתכן ואשאר ויתכן ולא ואחזור לarch האהובה שלי

יש לציין שהמדריך של ג'נטו מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדד איכותי, מפורט , מוסבר היטב, עם דוגמאות מצויינות, וגם עמי הארץ יכולים להבינו

פורסם

או במילים אחרות, הפצה שלוקחת את הקונספט של לינוקס ומקצינה אותו (הקונספט הוא, אתה עובד בשביל המערכת, ולא ההפך). היתרון כמובן הוא שלמי שרוצה לעסוק באופן מקצועי בתחום, אז הרבה מהחרא שאתה חייב לאכול בדרך רק מלמד אותך (אחרת, אתה סתם מבזבז את הזמן :) ).

פורסם

שמח שנהינת, היה נחמד לקרוא את זה :)

אכן ג'נטו היא באמת אחלה של מערכת, אני זוכר לפני כמה שנים התקנתי אותה, פשוט תענוג, זוכר הייתי משאיר אותה לקמפל X וגנום והייתי הולך לבית ספר וכשחזרתי הכל היה כבר מוכן :)

אבל כמו שציינת היתרון שלה הוא השימוש ב FLAGS ואז לא ממש הבנתי את זה וזה הוביל את המערכת הזאתי בידיים שלי למערכת עמוסה שלוקח הרבה זמן לעדכן.

כיום אני עם ארץ' שהיא דיי דומה איכשהוא לג'נטו כי בשניהן אתה מתחיל כמאט מ 0, אך ללא ספק שג'נטו היא גם אחלה.

תהנה :)

פורסם
  • מחבר

שמח שנהינת, היה נחמד לקרוא את זה :)

אכן ג'נטו היא באמת אחלה של מערכת, אני זוכר לפני כמה שנים התקנתי אותה, פשוט תענוג, זוכר הייתי משאיר אותה לקמפל X וגנום והייתי הולך לבית ספר וכשחזרתי הכל היה כבר מוכן :)

אבל כמו שציינת היתרון שלה הוא השימוש ב FLAGS ואז לא ממש הבנתי את זה וזה הוביל את המערכת הזאתי בידיים שלי למערכת עמוסה שלוקח הרבה זמן לעדכן.

כיום אני עם ארץ' שהיא דיי דומה איכשהוא לג'נטו כי בשניהן אתה מתחיל כמאט מ 0, אך ללא ספק שג'נטו היא גם אחלה.

תהנה :)

חחחחח בדיוק

השארתי את התקנת ה x והגנום לאיזה יומיים

בסוף אני מגלה שהעץ של הפורטאג' לא היה מעודכן

משמע הכל עכשיו מחדש חחחחח

אבל לא נורא

שמע אני לא יודע איך לקטלג את ג'נטו

המערכת הכי מתישה

או המערכת הכי מקצועית

אני יכול להגיד דבר אחד, ארץ' היום עוקפת את הג'נטו מבחינתי בכמה רמות

א. מנהל חבילות מהטובים ביותר - חבילות בינאריות

ב. יש לך את מערכת ה abs הפנטסטית שמקמפלת לך בדיוקקק כמו ג'נטו

ג. יש לך את מאגר ה aur שמשלים את החבילות הלא נתמכות - כל המשחקים, תוכנות שלא תחת רשיון כgnu ועוד

אבל דבר אחד שום מערכת לא מביאה כמו ג'נטו:

קהל משתמשים עצום ומקצועי + חווית הלימוד

זה פאקינג תענוג להתקין את המערכת

ללמוד בנוסף למה שכבר ידעת

פשוט עושה לי את זה חחחחח

מה שכן אני לא חושב שאני אשאר על הג'נטו

מתישה מדיי

לעדכן מערכת אורך 10 שעות

ועוד לא התקנתי כלוםםם

חחחחחח עוד לא היה לי זמן להתקין תוכנות לשימוש שוטף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים