עבור לתוכן

תקלה במאוורר המעבד

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה, יש לי מחשב עם מעבד פנטיום 4 2.0ghz socket 478. לפני מס' חודשים המחשב שלי נתקע לגמרי לפתע ללא סיבה ישירה הקשורה למערכת ההפעלה, ולאחר reset המחשב לא הציג תמונה(ולכן הייתי צריך לכבות אותו למשך 10 דקות ואז להדליק). ברור היה שהבעיה היא בהתחממות המעבד, אולם לאחר חקירה קצרה הבנתי שהתקלה היא במאוורר שלא עובד כראוי. כעיקרון הוא מסתובב במהירות ממוצעת של 2600 RPM, ובלחץ רציני אפילו 3500. אולם לעיתים נדמה כאילו יש לו בעיה בהתאמת המהירות להתחממות המעבד. גיליתי שלפעמים המעבד מגיע ל70 מעלות והמאוורר מסתובב לו במהירות 200 RPM כאילו לא קרה כלום. זה הפך להיות בלתי נסבל בימים האחרונים כי זה פשוט קרה כל הזמן ולכן פניתי אליכם.

אני לא יודע אם כדאי לי להחליף מאוורר או לא...כי אני לא יודע אם הבעייה קשורה למאוורר ישירות. למשל, כשאני לוחץ\משפשף על המאורר עם מברג קלות בזמן שהוא עובד איטי, הוא לפתע מקבל את המהירות האופטימלית לקירור ונראה שהוא עובד כראוי והמעבד מתקרר לטמפ' ראויה. אולם לאחר שהמעבד מתחמם שוב עוד פעם הוא עושה בעיות.

זה מעיד על בעיה במאוורר עצמו? ומה עושים, כדאי להחליף? ואיזה מאוורר כדאי לי לקנות?

(יכול להיות שהאשכול מתאים לפורום השני אבל מצאתי לנכון לשאול דווקא פה).

תודה

• תגובות 31
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תקנה משחה ארקטיק סילבר מומלץ

תנקה את המאורר מאבק תחליפי משחה ותעזר בתוכנת everest כדי לבדוק אם הטמפרטורות ירדו

הם צריכים לנוע בין 45 ל 55 מעלות זה תקין

פורסם
  • מחבר

איך הגעתם למסקנה שמדובר בבעיה במשחה טרמית?

וחוץ מזה, אני צריך חנות בירושלים...אני מעדיף בלי משלוח

פורסם

לא בדיוק משחת טרמית זה נראה לי יותר בעיה של אבק אבל ברגע שאתה מנקה אבק ומפרק את המאורר אז רצוי גם

להחליף משחה

פורסם
  • מחבר

אין בעיה של אבק...רק לפני מס' שבועות קניתי זכרון וניקיתי עם שואב אבק מפוח וספריי לחץ את כל האבק מהמחשב ובעיקר מהקומפלקס מאוורר-מעבד

פורסם

החלפת גם משחה ? אם לא אז יכול להיות שזה בגלל המשחה

פורסם

תקשיב המאוורר ישן יכול להיות מצב שהוא תקול

לכן להחליף מאוורר זה לא סיפור יקר

בקשר למשחה .בהחלפת מאוורר למעבד צריך למרוח משחה אם זה בא עם המאוורר זה מספיק

פשוט מאוד להחליף מאוורר בתושבת 478

פורסם

איזה קירור יש לך כרגע ?

מציע לך להחליף משחה אם לא יעזור לשקול קירור חדש אבל לא לפני שתגיד לנו איזה קירור יש לך כרגע

פורסם
  • מחבר

ידוע...בקיצור הבעייה לא נעוצה במקום אחר? אני מפחד להחליף ואז לגלות שעדיין יש בעיה.

50-100 שקלים תקציב זה מספיק?

מה זאת אומרת איזה קירור? יש לי קירור פשוט ע"י מאוורר, אני לא רואה שום סימן לצלעות קירור מיוחדות או משהו בסגנון

פורסם

בוא ניהיה בטוחים בדוק את הטמפרטורות עם everest ותעלה תמונה

פורסם
  • מחבר

כרגע המאוורר עובד טוב כי לחצתי עם המברג כמו שציינתי בתחילת האשכול, אבל אולי עוד מעט אעלה תמונה.

מה אתה מנסה לבדוק? הטמפ' של המעבד מגיעה ל90 מעלות לפני שהא נתקע.

המאוורר מקרר את העבד כמו שצריך כשהוא פועל כראוי, נגיד הטמפ' מגיעה ל55-60 אז הוא אמור לפעול, מגיע למהירות 2600 והמעבד מתקרר בשנייה

פורסם

אז זה גרוע והמעבד יכול להינזק תחליף משחה מהר ואם לא עזר תעדכן רצוי לא להפעיל את המחשב יותר מידי.

איזה קירור יש לך?

פורסם
  • מחבר

קירור פשוט ע"י מאוורר יחיד

פורסם

הקירור שהגיע עם המחשב המקורי של אינטל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים