עבור לתוכן

התייעצות בבחירת רכיבים מסוימים למערכת מחשב חדשה 3.3k

Featured Replies

פורסם

שלום רב ותודה לעוזרים,

אני מעוניין לקנות בקרוב מערכת מחשב חדשה בגלל שהמחשב שלי ישן נורא.

אממ.. כנראה שאני הלך על הפלטפורמה החדשה של אינטל "Core i7"

השימושים שלי במחשב הם בעיקר: עריכת וידאו, אנימציה ורינדור, משחקים חדשים בד"כ ברזולוציה גבוהה, סרטים באיכות HD.

את רוב הרכיבים של המחשב אני לא מייבא מחנות אז לכן זה יוצא לי במחיר סביר רק חלקים בודדים אני כנראה יקנה מחנות, אז אל תשנו לי את המפרט לגמרי

ותתנו לי חדש מחנות כי זאת לא המטרה, את הרכיבים הבאים אני קונה שלא מחנות:

INTEL CORE i7 920 2.66GHZ 8MB BOX

PATRIOT DDR3 3GB KIT 1600Mhz VIPER HEATSINK

SEAGATE BARRACUDA 500GB 32MB SATA II 7200rpm

THERMALTAKE ThoughPower 650W QFan 14cm

את שאר הרכיבים אני מעוניין לקנות מחנות מסגרת התקציב לרכיבים כ.מסך\מארז\לוח אם הינה 3300 ש"ח

עד כה בחרתי ב:

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1502

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1589

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1456

מה דעתכם? האם יש משהו יותר נחמד ממה שציינתי בין ה- כ.מסך\מארז\לוח אם הנ"ל?

פורסם

כעיקרון, האם אתה באמת רוצה להשקיע מאוד שקלים יותר בשביל מעבד+לוח אם+זיכרונות כדי לקבל תוספת ביצועים קטנה לעומת לקיחת מעבד כמו Q9550+P43+4G DDR2? הפרש הביצועים אינו גדול בכלל, אך הפרש המחירים כן.

בכל מקרה, במידה ואתה לא עושה אוברקלוק, הנה מספר הערות.

-אם יש לך מסך 19"- קח כרטיס מסך 9800GT. גם יש לך מסל 20"-22" קח HD4850. תאמין לי, כשהHD4850 יפסיק להריץ משחקים, ה HD4870 יספיק בערך באותו הזמן.

-ספק כח אני ממליץ להחליף לאחד הדגמים הבאים- קורסאייר 450/550VX, סיסוניק 400/500, אנרמקס מודו 425 ומעלה.

-מארז- יש מספר מארזים טובים באותה מידה, ואף טובים יותר כמו קולרמסטר 590 או 690, אנטק 300/600.

-במידה ואתה תקח Q9500, לוח אם תקח EP43-DS3L (כמובן במידה ואוברקלוק לא מתוכנן).

כמו כן, תרשום את השימושים בכותרת.

פורסם
  • מחבר

השימושים שרשמתי אכן רשומים בכותרת, למרות הטיעונים שציינת אני עדין אעדיף את הטכנולוגיה היותר חדישה מכמה סיבות:

1. אני כנראה לא אשדרג את המחשב בטווח הזמן הקצר ולכן העדיף ללכת על טכנולוגיה חדשה יותר וצעירה שמבטיחה לי שתחזיק עוד הרבה זמן

2. סה"כ לוח אם X58 +מעבדI7 +זכרון קיט משולש עולה לי פחות מ3000 ש"ח כך שאיני רואה בהשקעה זו הוצאה כספית מוגזמת כלל

3. אוברקלוק היא אכן אופציה אשר אני לא שולל ולכן העדיף לוח אמין מסוג זה

כמו שכבר ציינתי אשמח אם ההתייחסות תיהיה סביב שאר המפרט,

-בנוגע לכ.מסך אני דיי רודף ביצועים אז אני לא ממש בטוח ש4850 יבטיח לי עוצמה כמו של ה4870 הנ"ל שהוא אוברקלוקד אשמח גם אם תציע לי כ.מסך בעוצמה זהה לשלו

-בקשר לספק אשמח אם תוכל להסביר לי למה כי אני לא מבין בתחום זה ואשמח לקבל את עצתך

-בקשר למארז אני לא מבין איך מארז כמו קולרמסטר 690 או אנטק 300 משתווים לטמפסט שגם ככה במחיר מעולה אשמח להסבר

תודה על זמנך

פורסם

- אם אתה רודף ביצועים, אז כנראה שאין טעם לשכנע אותך לקחת את ה HD4850.

HD4870 ששמת בסדר גמור, ישנו עוד כרטיס שמשתווה לו בביצועים ואף עולה עליו, והוא GTX260 216sp. תשאל בחנות אם יש להם בכלל.

- ספק הכח טוב, איך יש טובים יותר מבחינת איכות בנייה. אם אתה לוקח את ה"דור החדש" ואת HD4870 יש לך אפשרות לקחת סיסוניק 550. יש ספקים גם כן איכותיים ממנו כמו הקורסאייר אבל באתר לא מצויין שיש להם לכן אני מציע לך לשאול גם אותם.

במידה ואתה תרצה לשדרג באופן משמעותי את המחשב בשנה וחצי-שנתיים הקרובות שזה כולל כרטיס מסך, תצטרך ספק כח חזק יותר שיוכל לשאת את השידרוג בעתיד. אני מציע לך לפתוח דיון בפורום "ספקים ומארזים", תרשום שם את המפרט המלא שאתה רוצה לקנות והם ישימו לך ספק מתאים.

-טמפסט מארז מעולה ללא ספק, אבל המאווררים שמסופקים איתו מאוד חלשים, הם לא דוחפים הרבה אויר והם די רועשים, ואם אני לא טועה אין שם ערכה לסידור כבלים. ככה שאם זה לא מעניין אותך אתה יכול בהחלט ללכת על הטמפסט אם אתה ממש מעוניין בו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים