עבור לתוכן

התלבטות בין מספר מחשבים לצורכי עבודה עם אוטוקד דו ותלת מימד בסביבות 6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני סטודנטית לעיצוב פנים ומחפשת מחשב לעבודה על אוטוקד דו ותלת מימד , פוטושופ וכו'

עלות המחשב: לא יותר מ6000 ש"ח

לאחר חיפושים רבים העלתי בחכתי מספר מחשבים ואודה לכם אם תוכלו לעזור לי בקבלת החלטה:

GIGABYTE W576V

P8400,2.26GHZ, 1066MHZ

2G\800MHZ

250G

NVIDIA 9600GS 512 MB

LG R510 KAP18E

P8600,2.4GHZ,1066MHZ

4G\800MHZ

250G

NVIDIA 9300GS 256MB

HP PAVILON DV-5 1179

P8400,2.26GHZ

3G

320G

NVIDIA 9600GS 512MB

LENOVO T61

T9300,2.5GHZ

2G\667MHZ

250G

NVIDIA OUADRO 140M

TOSHIBA SATELITE A300 1LT

T5800,2.1GHZ

3G

320G

ATI 3470 256MB

כמו כן, נתקלתי במספר הערות ברשת שלעבודה עם אוטוקאד מומלץ על מערכת הפעלה של XP אך גם מספר הערות סותרות שניתן להסתדר גם עם VISTA לאוטוקאד דו ותלת מימד. האם יש למשהו הארה בנושא?

אודה מאוד על עזרתכם

שירי

פורסם

ברוכה הבאה לפורום, שירי. ערכי בבקשה את ההודעה והכניסי את התקציב לכותרת.

כל המחשבים הם עם מפרטים מצוינים. איפה בדיוק את משיגה את ה-T61 במפרט כזה מתחת ל-6K?

מבחינת כרטיס המסך, ה-HP DV5 הוא החזק ביותר, באופן מורגש. בעבודות 3D ההבדלים בכרטיס המסך יורגשו הרבה יותר מאשר ההבדלי במהירות המעבד. אבל בעבודות 2D המצב עשוי להיות הפוך.

הכל שאלה של כמה כבדות העבודות שלך ב-3D.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על ההתייחסות.

שמעתי הרבה בפורומים שויסטה עושה בעיות לאוטוקאד. במידה ואני קונה מחשב עם ויסטה האם ניתן להעביר אותו לXP?

כרגע כל המחשבים שהצעתי הם עם ויסטה פרט לgigabyte.

כמו כן,האם למהירות המעבד יש חשיבות גדולה, האם להתעקש על 2.53 GHZ או או שגם ב2.26GHZ יעשה את העבודה.

בנוגע לכרטיס המסך, מאחר ואינני יודעת לאן ייפתחו העבודות שלי, אני מעדיפה שמחשב כן יהיה מסוגל להתמודד עם 3D

תודה

פורסם

בסופו של דבר, על כל מחשב אפשר להתקין XP. בחלק מהמחשבים סיפור ההתקנה עשוי להיות מורכב, כי XP במצבו הרגיל לא יודע לזהות דיסק SATA, אלא אם כן הוא עובד במצב IDE. ככל שידוע לי, במחשבי HP אין אפשרות להגדיר מצב כזה לדיסק, ואז כדי להתקין, יש צורך להתעסק בהכנת דיסק התקנה מיוחד של XP. יש כמה קישורים בסטיקי טיפים ולינקים בראש הפורום שמדברים על עניין זה.

מרבית המחשבים העסקיים, כמו ה-T61, באים עם Vista Business ואז זה כולל זכות לשנמוך ל-XP Pro ברישיון. אפשר גם לקבל דיסקי שנמוך מיוחדים למחשב ואז הסיפור הופך למאוד פשוט.

אני לא מכיר את Autocad על גרסאותיה השונות כדי לדעת האם יש באמת בעיה מהותית עם Vista או לא.

במחשבים אחרים את יכולה לקנפג את מערכת ההפעלה, כמו ה-Gigabyte וכן מחשבים של DELL.

ה-Vostro 1510 הוא אופציה נחמדה.

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1510-Nvidia.htm

בסופו של דבר בתקציב שלך, תוכלי לרכוש מחשבים צרכניים עם כרטיס מסך חזק כמו ה-9600M GT (לדוגמה ה-DV5 או ה-W576V), או מחשבים עסקיים עם איכות בניה עדיפה, אבל כרטיס מסך פחות חזק (כמו ה-T61 או ה-VOSTRO). קשה לקבוע מה יותר חשוב בלי לדעת בדיוק את סוג עבודת ה-3D שאת מתכוונת לבצע. וברור גם שאת לא יכולה לדעת מראש.

לגבי עניין המעבד, גם ה-P8400 יספיק בצורה טובה מאוד.

פורסם
  • מחבר

תודה על תשובה מהירה ובהמשך לתשובתך:

הסתכלתי על ה-VOSTO ולעניות דעתי גם המעבד חלש יותר T8100,2.1GHZ וגם כרטיס המסך פחות טוב NVIDIA 8400M,128MB, לא כך?

כמו כן, ל- T61 יש כרטיס מסך QUADRO 140M האם הוא לא עדיף מכרטיס המסך בVOSTRO?

האם בכלליות אתה ממליץ יותר על מחשבים של DELL ו-LENOVO מאשר מחשבים של HP ו- GIGABYTE?

פורסם

כשמשווים את ה-T61 בתצורה שהבאת ל-Vostro, ברור שה-T61 יותר טוב. הוא גם עולה הרבה יותר בד"כ. כנראה עכשיו בגלל הרצון להיפטר ממלאי ישן של T61 (שהוחלף ב-T500/T400) הורידו מחירים באופן משמעותי.

באופן כללי אני תמיד ממליץ לרכוש מחשבים עסקיים על פני מחשבים צרכניים. מחשבים עסקיים ניחנים באיכות בניה ועמידות גבוהות יותר, ולרוב זוכים לשירות טוב יותר. מחשבים עסקיים יש לחברות רבות, למעשה כמעט לכולן, ויש הבדל מחירים מורגש בין הסדרות העסקיות לצרכניות של אותו יצרן.

מתוך הרשימה שלך רק ה-T61 הוא מחשב מסדרה עסקית. כרטיס המסך שלו, אבל, הוא הכי פחות טוב מכל הרשימה שהבאת (הוא שקול ל-8400M).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים