עבור לתוכן

מתלבט איזו מערכת הפעלה להתקין בגלל עניין 4GB זיכרון של 32BIT

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

קניתי מחשב שאמור להגיע אלי בימים הקרובים אם מעבד Q6600 ו - 4GB זכרון.

גיליתי שמערכת ההפעלה שתכננתי להתקין לא תוציא את מירב הביצועים מהמחשב שלי מכיוון שהוינדוס ויסטה 32BIT תומך עד 3.2GB זכרון

מה שנכון גם לגבי האקספי 32BIT.

עכשיו אני מטלבת האם לקחת ויסטה 64BIT , אקספי 64BIT או את אחד מהם ב32BIT, השימוש העיקרי שלי יהיו משחקים ולכן חשוב לי לנצל

את כל כוחו של המחשב אם זה בDX10 ואם זה בזכרון.

שמעתי גם על אופציה נוספת, לקחת אקספי ולהתקין עליו DX10.

אני מטלבת ולא יודע מה יהיה יותר טוב בשבילי, אשמח לעזרה.

ואם כבר אני כותב פה אז גם לחבר שלי יש הטלבתות יש לו 2GB ראם בשני סטיקים, הוא רוצה לקנות 2 סטיקים של 2GB שיהיה לו 4GB.

עכשיו הוא מטלבת בין ה 800Mhz לבין ה1066, הוא לא יודע את ההבדלים (גם אני לא), חשוב לציין שלא מתוכנן OC במחשבו.

גם בנושא הזה אני צריך עזרה :>

תודה,

דוד ~

פורסם

קודם כל תערוך בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=366877.0

כותרת עניינית לדוג': "מתלבט איזו מערכת הפעלה להתקין בגלל עניין 4GB זיכרון של 32bit"

בכל אופן..

מערכת הפעלה XP 32bit תסתדר יופי עם משחקים במערכת עם 2GB זיכרון, יותר מזה בשביל XP זה מיותר.

אז כבר פתרתי לך את העניין הראשון

בנוגע לשאלה הנוספת, אם יש לו 2GB ב-WinXP אז תגיד לו את מה שאמרתי קודם. אם מדובר במערכת הפעלה אחרת, אז שיקנה עוד 2GB, אין טעם להחליף.. אין הבדל ביצועים בין 800 ל-1066Mhz, וגם לא בין התזמונים השונים אז שיקח את הכי זול שימצא.

פורסם
  • מחבר

לא ממש פתרתה לי תעניין הראשון בכלל שבמחשב שהזמנתי יש 4GB זכרון ובגלל שיש לי כרטיס שתומך בDX10 אני מן הסתם רוצה להשתמש בו אז אני רוצה ויסטה.

עכשיו בגלל שגיליתי שלויסטה 32BIT יש מגבלה אם 4GB זכרון אז אני חושב להתקין ויסטה עם 64BIT.

עכשיו השאלה מה עדיף להתקין 32BIT אבל הויסטה תשתמש רק ב3.4 GB בערך מתוך ה4, אבל אני יחסוך מעצמי תכאב ראש של לחפש גרסת 64BIT לכל דבר.

או להתקין 64BIT שתנצל באופן מלאה את הזכרון שלי אבל כל דבר שאני מוריד או מתקין אני יצטרך גרסת 64ביט מה שיכול לעשות תקלות בעתיד.

פורסם

לגבי הבעייתיות של 64bit

המערכת הזו קיימת כבר זמן מה, אין איתה בעיות.. וגם אם היו אז הם היו עכשיו ולא בעתיד כי מן הסתם שעם הזמן יפתרו בעיות

בכל מקרה בעניין הזה תשאל בפורום ווינדוס

אני מציע הכל או לא כלום. או XP או Vista 64bit

פורסם

אני על Vista x64 ואין לי בעיות, בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים