עבור לתוכן

צבע לא אחיד על רקע לבן

Featured Replies

פורסם

לסמסונג יש מסך איכותי משמעותית (בגלל הפאנל שלו S-PVA)

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelID=469017

ביקורת עליו יש בנעוץ.

במקרה שלך חבל לנסות בשנית מסכים עם פאנל TN, כי אולי רוב הסיכויים שעוד פעם תתאכזבי מאחידות הלבן שלהם. למרות שהם עשויים להיות שונים בדיוק הצבעים וכיולי טמפ' צבע של גוונים כהים, כולם זהים בזוויות הצפייה הצרות. תשימי מדבקה על שם היצרן ולא תצליחי להבחין בהבדלים ניכרים באחידות תאורה.

פורסם

ה SPVA באמת שווה את המחיר הזה.

פורסם
  • מחבר

זה לא דגם ישן כבר? גם אין כפתורים על המסך וניתן לכוון רק באמצעות

תוכנות...זה קצת מרתיע , בכל אופן אני לא ממש סגורה על הדגם הזה ...

למרות שהוא היחיד עם פאנל שנחשב איכותי יותר . למה יש כל כך מעט

מסכים איכותיים בשוק? למה כמעט כולם TN ?

פורסם

ה-971P ישן אמנם ואולי נמצא במכירת חיסול, מכיוון שהמחיר שלו ירד מ-1800 לכ-1350, אבל עדיין שומר על יתרון של איכות תמונה משובחת יחסית אל מסכי 19" TN , במיוחד בעניין של אחידות תאורה – בביקורת רואים את אחידות השחור שלו ללא סימנים של חוסר אחידות או דליפות אור.

תיפעול בעזרת תוכנה אינו גורע מערכו, מכיוון שתוכנה לשליטה במסך מפשטת את העבודה איתו. אני לדוגמה לא משתמש אף פעם במקשים שב-Eizo S1931 אפילו לכיבוי / הדלקה אלא בתוכנה ובעיקר בקיצורי מקלדת כי זה נוח בהרבה.

הסמסונג אינו ה-19" האיכותי היחיד שזמין בארץ, אבל מתומחר במחיר מעולה יחסית לעבר ול-Eizo S1932 ,שהוא מסך טוב יותר אבל יקר משמעותית עקב בקרת איכות גבוהה יותר ואחריות לפרק זמן ארוך יותר.

מסכים מבוססי TN תפסו את חלק הארי של השוק, מכיוון שדי זול לייצר את הפאנלים שלהם. למעט מאוד אנשים יש מוכנות לשלם סכומים גבוהים למסך איכותי - והשאר מוכנים להתפשר על איכות תמונה טובה על מנת לחסוך את הכסף. למעצבי גרפיקה / צלמים מסך עם פאנל VA/IPS הוא בבחינת חובה שכן לא ניתן לקבל גוון אחיד על כל מסך מבוסס פאנל TN - גם בכזה שקולורמטר מצא, באותה נקודה שהוא בדק את המסך, dE94 ממוצע מתחת ל-2.

פורסם
  • מחבר

תודה. כמה מידע אפשר לקבל פה, באמת מרשים. כל יום אני לומדת משהו חדש כאן. :xyxthumbs:

ועכשיו לעניין, אז אם כבר איכות ואם כבר להשקיע אז אולי כדאי ללכת על הדגם הזה של EIZO

קישור:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=697941

נראה לי טוב מכל הבחינות חוץ מהנתון של 8 ms שזה לא הכי טוב לסרטים אבל לא שימושי בשבילי

כי אני עוסקת רק בגלישה ובאופיס. והעיצוב שלו הרבה יותר לטעמי מהסמסונג. מה אתם אומרים?

זה שווה את המחיר שלו?

פורסם

במצב בו מעוניינים ב-19" איכותי ללא שליטה בלבדית עם תוכנה, האיזו חסר מתחרי 19" עד תג המחיר שלו. לרוב צלמים ומעצבי אתרים, שהם גם גיימרים אשר לא מעוניינים לעבד תמונות ברזולוציות גבוהות אלא נמוכות, קונים אותו.

במדריך למסכים שבנעוץ ישנו הסבר מדוע נתון זמן תגובה מוצהר, בדומה לנתון יחס ניגודיות דינמי, הוא מידע שלא ייתן מדד אמין לביצועיהם של מסכים. כמסתבר מהביקורת למסכי 19" איכותיים באתר:

כהערת שוליים נציין שמסכי VA מודרניים בעלי מנגנון OverDrive מכויל בהחלט מציגים זמן תגובה נמוך ומהירים כמעט כמו מסכי ה-TN המהירים ביותר ולמעשה עדיפים על פניהם, שכן מסכי ה-TN אינם מציגים זוויות צפיה רחבות, יחס ניגודיות גבוה או כמות צבעים מלאה.

עם זאת, ה-HP LP2065 בעל הרזולוציה הגבוהה יותר 1600X1200 יכול לתת לך תמורה טובה יותר במחיר של כ-1800 ש"ח. 20" זה אמנם בעל טקסט קטן יותר, אבל יש לו יתרון של שטח עבודה נדיב בכ-46% ומצב ה-Pivot שלו יותר שימושי מאשר ב-19". בכל מקרה אם הטקסט קטן מדי יש כל מיני אמצעים להגדלתו (צירופי מקשי מקלדת, מחוות עכבר וכיו"ב) ועדיין ממשיכים לקבל פיקסליזציית גופנים עדינה המושגת בזכות גודל נקודה של 0.255mm.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים