עבור לתוכן

מה לדעתכם צריך, שיהיה בלוח אם חדש?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!! :D

אני כרגע מרכיב לי מפרט מחשב חדש, שיהיה מבוסס על מעבד של אינטל. ברצוני לשאול אותכם אילו דברים כדאי לחפש בלוחות האם, שאני אבדוק(פיצ'רים, תמיכה בתקנים וכו'...)??

אודה מאד על כל עזרה ותגובה מצידכם!! :)

8)

עריכה -

kenny אתה צודק לא פירטתי מספיק! :-[

אני רוצה להרכיב מפרט, שמתבסס על מעבד פנטיום 4 (2.4) אני אשתמש בו למשחקים ועוד דברים שגרתיים, יש לי רשת ביתית, וכרגע יש לי כרטיס ממחשב ישן כך, שכרטיס רשת מובנה זו לא חובה אך גם לא יפריע. בחרתי לי כבר כרטיס מסך כך, שלא צריך. בקשר לכרטיס קול אני עדיין לא סגור על עצמי אם אני רוצה אחד חזק ויקר או פשוט וזול (אשמח לשמוע את דעתכם בתוספת מחיר).

ולשאלות:

* על איזה צ'יפסט ללכת?

*על כמה חריצי USB ללכת?

* מה אתם אומרים על Firewire?

*על אילו חברות ליצור לוחות אם הייתם ממליצים?

* דרך אגב אני לא סגור בקשר לאוברקלוק בזמן הקרוב אך עדין רצוי, שהאופציה תיהיה קיימת.

בנוסף לשאלות אלו אשמח לשמוע/לקרוא מה עוד כדאי לחפש על לוח אם של ימינו.

אודה על כל תגובה והתייחסות! שתפו אותי בדעותיכם בקשר לכל האופציות האפשריות וביחס יעילות/מחיר.

8)

פורסם

לדעתי יותר מה שאתה צריך , מאשר מה שאמור להיות.

יש לך כרטיס קול\כרטיס רשת\כמות חריצי usb \

fire wire

וכו'

תגיד מה אתה בדיוק צריך , וישתדלו למצוא לך לוח שיתאים.

פורסם
  • מחבר

amisha תודה על הלינק!

גלשתי לשם וזה די מועיל, אך זה יצר אצלי מספר שאלות:

* בקטגוריית ה Form Factor מה כל מידה אומרת? (ATX, Micro ATX, Flex ATX)

* מי הם יצרני לוחות האם המומלצים?

* בקטגוריה Processor Package מה הן ה Packages האפשריות ומה ההבדל בינהן, ובאיזו כדאי לבחור?

תודה על העזרה עד כה ואני מקווה לקרוא עוד תגובות ממכם :D

פורסם

amisha תודה על הלינק!

גלשתי לשם וזה די מועיל, אך זה יצר אצלי מספר שאלות:

* בקטגוריית ה Form Factor מה כל מידה אומרת? (ATX, Micro ATX, Flex ATX)

* מי הם יצרני לוחות האם המומלצים?

* בקטגוריה Processor Package מה הן ה Packages האפשריות ומה ההבדל בינהן, ובאיזו כדאי לבחור?

תודה על העזרה עד כה ואני מקווה לקרוא עוד תגובות ממכם :D

אם אתה לא מתכנן לבנות מחשב בתוך קופסת נעליים, פרוייקט מוקטן או סתם לתקוע אותו בקופסא קטנה מאוד מימי הפנטיום אחד שאתה צריך ATX.

בProcessor Package בחר 478, שזה הסוקט של מעבדי הפנטיום 4 כיום (370 של הסלרונים הישנים, 423 של הפנטיומים הישנים)

פורסם

כמו שאמרו אתה צריך ATX.

עכשיו, המעבד הוא יהיה בעל באס של 800, נכון? {C}

USB- ברוב בלוחות והמארזים יש חיבור לUSB מקדמת המארז, אז כאשר אתה קונה מארז שים לב שיהיה רשום usb (at) front {או רק USB}.

firewire- אתה זקוק לו? לדעתי לא יזיק {אולי תהיה צריך אחד בעתיד} יציאה אחת או שתיים.

אם זה מעבד בעל באס של 800 שים לב שאתה בוחר לוח עם dual ddr {ברוב הצ'יפ-סטים זה ככה, רק באחד של sis אם אני טועה}.

כרטיס רשת- לא יזיק אחד OB {על הלוח} ;) אם יש לך כרטיס של ג'יגה ביט {מה שלא נראה לי בכלל} במחשב המשני אז שים לב שזה גם יהיה. {אבל אני מניח שזה כרטיס רשת בסיסי של 10/100 ולא 10/100/1000}

יצרנים? רובם... abit epox gigabyte asus...

צ'יפים- אני תמיד חושב שבשביל מעבד של אינטל צריך צ'יפ של אינטל :) {כמובן שזה לא חובה, פשוט הצ'יפים של אינטל מציגים ביצועים טובים}, חוץ מה sis 655 :)

ולבסוף, מה התקציב?

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסברים!!

* חשבתי להקציב ללוח אם עד 700 ש"ח פלוס מינוס, נירא לי מספיק, ואף יותר מידי, לא?!

* בקשר לצ'יפסט על איזה ללכת יש גרסאות שונות (גם מבית אינטל)?

* ורציתי לדעת איזה פיצ'רים לחפש בלוח אם? (כגון SATA ומה עוד?)

* עד כמה המחיר עולה כאשר רוצים יותר סלוטים של PCI(מה הכמות הסטנדרטית כיום?)?

* איזה סלוטים כדאי לחפש על לוח אם של ימינו פרט ל AGP ו - PCI אם בכלל קיימים?

* כמה חיבורי USB נחשב סטנדרטי על לוח אם כיום?

- אני אשמח גם לקבל אתרי אינטרנט שמסבירים על התכנולוגיות של לוחות האם וגם אתרים שעושים סיקורים/ביקורות.

אשמח מאד לקבל תגובות ממכם! :)

8)

פורסם

קרא את אלו, אולי תבחר באחד מהם:

http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=4pda2

http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=8ik1100

http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=8ipe1000pro

פיצ'רים? מה שאתה צריך, אם זה SATA או מס' רב של USB או כרטיס רשת וכו..

כמות של PCI? כ5,6. אי אפשר להוסיף כמה שאתה רוצה... זה לא USB שאפשר לקנות כרטיס הרחבה {שמתחבר לPCI} ובכך להגדיל את המס'.

יש סלוט שנקרא {נראה לי} CNR זה סתם משהו דפוק ולא צריך אותו.

USB? בדרך כלל 6-8 כולל יציאות בקדמת המארז.

אם אתה רוצה ביקורת, אתה יכול ללכת לגוגל להקליד את הדגם של הלוח ולהוסיף את המילה review וכל הוא ימצא לך ביקורות.

תגיד איזו טכנולוגיה ואנו נמצא לך אתר שמסביר אותה או שנסביר בעצמנו או שתחפש בגוגל :-*

* מתוכנן OC?

*המעבד הוא בבאס של 800 או 533 {או 400} ?

פורסם

*650 ש"ח יספיקו לפי דעתי.

*בתקציב שלך תלך על ה865PE.

*בקשר לפיצ'רים, אתה אמור לשאול את עצמך מה לחפש ולא אותנו, למשל ויש לך מצלמה דיגיטלית בבית ואתה רצה לחבר אותה למחשב אז אני מניח שתחפש לוח בעל חיבור Fire Wire כדי לממש זאת.

*בד"כ יש מספר סלוטים אחיד בלוחות האם, כיום הכמות הסטנדרטית היא נעה בין 4 ל 6 אפיקי PCI, אבל בד"כ GIGABYTE מחליטים לעבור את הגבול, וכמו כן הלוח גם בעל מחיר קצת יותר גבוהה.

*כרגע לא קיימים סלוטים אחרים, למרות שיש את הישנים שכבר לא מיוצרים בלוחות אם של היום לדוגמא הAMR. ועומד לצאת בקרוב (אני משער שאם יציאת הP5 והATHLON 64 ) אפיק שיקרא PCI XPRESS.

*כיום מספר סטנדרטי של יציאות USB הוא בסביבות ה4, כמו שאמרתי לפעמים יש לוחות קיצוניים אם פחות ולפעמיים אף יותר יציאות.

יש היום אתר שכבר לא הרבה מאמינים לסקירות שלו שנקרא toms hardware Guide ואת anandtech.

מקווה שהסברתי את עצמי נכון.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסברים!!! ;D

* אני מודע לעובדה, שלא ניתן להגדיל את מספר הסלוטים של PCI. ::)

* בקשר לאוברקלוק: כרגע אני לא מתכוון לבצע שום OC, אך כאשר המחשב יתחיל לקרטע(בתקווה, שרק בעוד מספר שנים) אני רוצה, שתיהיה לי את האופציה לבעוט בו את נשמתו האחרונה.

* עד כמה מייקרת האפשרות של Firewire את העלות של לוח האם?

מכיוון, שכרגע אני ממש לא זקוק ל Firewire ומקסימום אני אקנה כרטיס בשביל זה? (דרך אגב כמה עולה כרטיס הרחבה ל Firewire?)

* אני אלך על מעבד שיעבוד בבאס של 800.

* מהו ה - PCI XPRESS?

* בעיקרון פרט לשאלות אלו אני פשוט רוצה לבין/לדעת מה יכול להיות על לוח האם של ימינו ומזה להבין מה אני באמת צריך

(כמו לדוגמא Firewire שאני ממש לא צריך כרגע {כיוון שאין לי מצלמה דיגיטלית ואין נגן מוזיקה נייד שמתחבר ליציאה זו}).

אני אשמח לקרוא כל תגובה והתייחסות ממכם! :D

8)

פורסם

תודה על ההסברים!!! ;D

* אני מודע לעובדה, שלא ניתן להגדיל את מספר הסלוטים של PCI. ::)

* בקשר לאוברקלוק: כרגע אני לא מתכוון לבצע שום OC, אך כאשר המחשב יתחיל לקרטע(בתקווה, שרק בעוד מספר שנים) אני רוצה, שתיהיה לי את האופציה לבעוט בו את נשמתו האחרונה.

* עד כמה מייקרת האפשרות של Firewire את העלות של לוח האם?

מכיוון, שכרגע אני ממש לא זקוק ל Firewire ומקסימום אני אקנה כרטיס בשביל זה? (דרך אגב כמה עולה כרטיס הרחבה ל Firewire?)

* אני אלך על מעבד שיעבוד בבאס של 800.

* מהו ה - PCI XPRESS?

* בעיקרון פרט לשאלות אלו אני פשוט רוצה לבין/לדעת מה יכול להיות על לוח האם של ימינו ומזה להבין מה אני באמת צריך

(כמו לדוגמא Firewire שאני ממש לא צריך כרגע {כיוון שאין לי מצלמה דיגיטלית ואין נגן מוזיקה נייד שמתחבר ליציאה זו}).

אני אשמח לקרוא כל תגובה והתייחסות ממכם! :D

8)

*אחת הבאסות שלנו

*בששביל שתהיה לך האופציה הזו אתה צריך זכרונות טובים ומהירים ולח "בריא"

*האופציה של הפיירוייר מייקרת הסכום של עד 250 ש"ח אני מעריך ,כרטיס כזה עולה גג 400 וקח בחשבון שהוא עוד לוקח לך חריץ PCI אחד!!

*זה טוב!!!! :D

*זהו התקן PCI חדש יותר מהיר שמפותח ע"י אינטל ועוד עמה חברות בשוק

* USB2 - התקן חשוב ביותר למדפסות ,בקרי משחק למיניהם , צורבים חיצוניים מהירים ,דיסקים קשיחים וכו'

SATA - סריאל ATA - שיטת ATA חדשה שהיא יותר מהירה והבכל הוא דקיק ומאפשר זרימת אוויר במארז

RAID - שיטה להמהרת הדישה לדיסקים ושיטת אחסון של חומר

AGP8X - כמו חרץ PCI אלא שהוא מאפשר זרימת נתונים מהירה יותר , לחריץ הזה מחברים כרטיסי מסך

כרטיס רשת - מאפשר התחברות לרשת וגם לאינטרנט מהיר

אם תרצה עוד דברים תפנה אליי בפרטי

פורסם

pci express אילו כרטיסים תןמכים בו היום?

וגם נכון שיש מתאם מpci לagp אז המהירות לא תקטן?

פורסם

כרגע אין לוחות תומכי PCI XPRESS אז אין על מה לדבר ובכל מקרה זה גימיק ולא יותר מזה אז מקסימום תקנה מתאם בעתיד

פורסם

ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0)

[AMD/DDR]

NIS 575.33

http://www.pchardware.co.il/docs/pd-98154572.htm

לוח מצויין וגם די זול 600 ש"ח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים