עבור לתוכן

שדרוג מחשב נייד HP pavilion ze4500‬

Featured Replies

פורסם

תכננתי לקנות מחשב נייד, אבל בסופו של דבר קיבלתי מחשב מקרוב משפחה.

המחשב קצת ישן:

1. יש לו בעיה בלוח ובכרטיס רשת, הוא לא מזהה את החיבור החוטי ואי אפשר לגלוש איתו בחיבור החוטי הביתי.

2. זכרון פנימי קטן יחסית.

אני רוצה לעבור לחיבור אלחוטי, כך שאוכל להשתמש בו ברשת האלחוטית של האוניברסיטה, ניסית לחבר ולהתקין לו כרטיס רשת אלחוטי PCMCIA או משהו כזה באחד הסלוטים הפנויים כרטיס של TP LINK. הצלחתי להתקין אבל המחשב נתקע והתחמם. הבנתי שזה לא יילך, אני רוצה לנסות ולעבור לחיבור USB, אשמח לשמוע קצת מהמומחים כאן האם לדעתם חיבור USB יילך טוב יותר מאשר הPCMCIA.

אשמח לדעת אם מישהו מכיר את הדגם, ויודע אם אפשר לשדרג גם את הזכרון של המחשב, או בכלל האם כדאי להשקיע בשדרוג מחשב כזה.

מה דעתכם בנושא?

הצרכים שלי הם צרכים "סטודנטייאלים", אינטרנט, אופיס, עריכת תמונות ולא תוכנות כבדות

אני אתן את המפרט שלו:

AMD Athlon xp2400 1.8 GHz

memory 192mb pc2100 ddr sdram

motherboard chipset - ATI radeon IGP-320M

כרטיס מסך ATI 64mb

דיסק קשיח של 15 ג'יגה

2 יציאות USB

צורב DVD

XP SP2

אשמח לדעותיכם

ותודה מראש לעוזרים

פורסם

ברוך הבא לפורום.

המחשב הוא לא קצת ישן, הוא מאוד ישן. בגדול, שני הדברים היחידים שאפשר לשדרג במחשב הזה הם זיכרון והארד דיסק. זיכרון אפשר לשדרג תאורטית אפילו ל-2G (אלא אם יש מגבלות של BIOS/CHIPSET), אבל יותר מחצי גיגה גם ככה כנראה לא יעזור במחשב כזה. הארד דיסק אני מניח שאפשר לשדרג לדיסק ה-IDE הגדול ביותר שקיים (אני מניח שאפילו 160 גיגה).

אפשר לנסות כרטיס אלחוטי בחיבור USB, למרות שבעיקרון PCMCIA עדיף. אין שום דרך לדעת האם זה יעבוד או לא יעבוד, יותר טוב או פחות טוב. יכול להיות שהתקיעות לא קשורות בכלל ל-PCMCIA, אלא סתם לבעיות של המחשב.

קח בחשבון שזכרון DDR וכונני IDE יקרים היום, שכן מדובר בטכנולוגיה ישנה שהולכת ונהיית יותר ויותר נדירה. וצריך לחשוב טוב אם רוצים להשקיע סכום כסף גבוה יותר מהערך של המחשב כיום, בשביל מחשב שיש לו בעיות בלוח האם ושיכול לשבוק חיים באופן סופי בכל רגע.

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה רבה על התגובה.

הממ אז אכן רכשתי כרטיס רשת זול של אדימקס בחיבור USB שעובד נהדר, נכון לא PCMCIA אבל עושה את העבודה יופי לדרישותי כרגע.

מה שגרם לתקיעות באמת היה משהו אחר, מסתבר שהמאוורר של המעבד לא עבד,

אז החלפתי מאוורר, ושמתי זכרון של 1 ג'יגה.

כרגע זה נראה טוב, המחשב עובד יופי , לא מתחמם ואין תקיעות

בשביל סטודנט כמוני, היה שווה לי להוציא את ה500 שקל האלה על שדרוג המחשב

עד שאתארגן על מחשב חדש יותר.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים