עבור לתוכן

חדש למק, כמה שאלות (:

Featured Replies

פורסם

לפני יומיים קניתי את המקבוק החדש 13.3" - מעולם לא נגעתי במק לפני והנה כמה שאלות:

א' - אני צריך המלצה לחבילת קודקים למק שתנגן בעיקר mkv עם כתוביות.

ב' - הנבתי שיש לי מסך led מההיכרות שלי עם הטכנולוגיה ללד אין כמעט צריכת חשמל, האם זה אומר שלרמת הבהירות של המסך שלי אין השלכה על זמן הבטריה? מישהוא מכיר סקירה בנושא?

ג' - אני לא מוצא הגדרה בצריכת חשמל של יותר מבהירות המסך - הייתי רוצה אפשרות לבחור מה קורה כשאני סוגר את המכסה כשהוא על חשמל למשל, כרגע הוא נכנס למצב שינה וזה מאוד מפריע.

הייתי רוצה גם אפשרות להוריד מהירות מעבד כאשר אני על בטריה.

אם אין כזו אפשרות במק, האם יש תוכנה צד שלישי שתבצע את זה?

תודה מראש!! (:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תנסה VLC תומך בהכל בלי שום קודקים מיותרים שצריך להתקין

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות!

הורדתי את הVLC אבל הוא מתקשה לנגן קבצי hd שהקוויק טיים מצליח לנגן (הקוויק טיים קורא את הכתוביות התקנתי פריין) - זה נראה לי לא הגיוני כ"כ מאחר ובלפטום הקודם שלי בעל מעבד חלש יותר כן הצלחתי לנגן hd - כה שבטוח אני מגדיר משהוא לא נכון.. מישהוא מכיר את הבעיה? בנוסף, אשמח לדעת איך אני רותם את הכח של ה9400m לניגון hd במק..

ד"א - בקשר למסך - יש לי מסך זכוכית - מישהוא יש המלצה לאיך אני מנקה אותו?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לנקות - פשוט ולעניין עם שפריצר של משקפיים והמטלית שבאה איתם

בקשר ל vlc תבדוק שהתקנת את הגרסא האחרונה כי לי הוא מנגן יופי. חוץ מזה באתר של אפל יש תוספים חינמיים ל quicktime כולל מקודדים

הנה כנס לכאן http://mac.sillydog.org/qt/compare.php

http://mac.sillydog.org/qt/compare.php

פורסם

תתחדש על המחשב, קודם כל :)

א) תוריד את Perian, זו בעצם חבילת קודקים נפוצים אשר תאפשר לQuickTime לנגן את כל סוגי הקבצים הנפוצים ביותר. חינמי, נורא פשוט לשימוש.

א2) אם ישנם סרטי HD שמתנגנים לאט מדי על QuickTime ו-VLC כאחד, מומלץ לנסות גם את Plex. פתר לי את בעיית ה-1080p האיטי ב-OSX.

ב) מסך LED צורך (לפי המידע הרשמי) כ-40% פחות חשמל בממוצע ממסך עם תאורת CCFL רגילה באותו גודל.

ג) System Preferences -> Energy Saver. יש לך שם הגדרות לגבי כיבוי המסך, הכוננים הקשיחים ומצב השינה. שים לב שיש 2 הגדרות כלליות

נפרדות, האחת כאשר המחשב מחובר לחשמל והשניה מיועדת לכאשר הוא על סוללה. לגבי שליטה במהירות המעבד, כרטיס המסך וכדומה, אין לך סיבה

לדאוג בנושא הזה, מערכת ההפעלה עושה את כל הדברים האלו אוטומטית בדרך היעילה ביותר.

אם ברצונך להמשיך להשתמש במחשב עם המכסה סגור, יש 2 דרכים:

1) הדרך הרשמית של Apple: לחבר מסך, מקלדת ועכבר חיצוניים ו"להעיר" באמצעותם את המחשב כאשר הוא סגור.

2) תוכנות צד שלישי כגון InsomniaX. חשוב מאוד לוודא שיש אוורור טוב למחשב (לא להשאיר אותו מופעל בתוך תיק, לדוגמא) בזמן השימוש.

מקווה שעזרתי :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים