עבור לתוכן

מספר שאלות חשובות לגבי ניידים מחו"ל ומפרטים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 1100 דולר

מסך 13-14 רחב(WIDESCREEN)

לשימוש משרדי ממושך+ מוזיקה ולצפייה בסרטים(פחות קריטי)ושימוש ברשת אלחוטיות משתנות על בסיס קבוע

אני נוסע הרבה באוטובוסים טרמפים ורכבות ולא הבן אדם שיודע לשמור על ציוד הכי טוב בעולם

כך שמאוד חשוב לי שהמחשב יהיה יותר עמיד מהרגיל(הגנת הארד דיסק וטכנולוגיות דומות)

כמו כן חשוב שהמחשב לא יהיה כבד מ2.5 קילו

עקב העובדות הנ"ל מאוד חשובה לי שהאחריות תהיה ארוכה ותקיפה כך שההתלבטות היא בין HP ללנובו

ניסיתי לשחק באתר של לנובו עם כל מיני מפרטים ורק הסתבכתי יותר

1. אשמח עם תכוונו אותי במפרט מומלץ שאפשר בתקציב הזה(מעבד,זיכרון וכו..) על מחשב שירוץ בסבבה ויחזיק מעמד(ממש לא לחוץ לי טכנולוגיה הכי חדישה יותר אמינות)

אפרט קצת-שיחקתי באתר של לנובו אם מפרטים שונים ומשונים ואין לי מושג על במה כדאי יותר להשקיע,הרחבת זיכרון?זיכרון מהיר שלא בדיוק הבנתי מהו(סוג המעבד?

צירפתי קישור שתבינו את כל אפשריות השדרוג מדף אקראיhttp://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/systemconfig.runtime.workflow:LoadRuntimeTree?sb=:00000025:00001CC7:&smid=0A759CA6FAC74C46BC91C724ECD09BA7

2.באתר של לנובו USA ראיתי שיש אפשרות לאחריות שכוללת נזק עצמי האם בארץ יכבדו כזאת אחריות?כנ"ל גבי כל הרחבת אחריות?

3 מה ההבדל בין סדרת P לT של אינטל וכמה הוא משמעותי?

4. כנ"ל לגבי הסדרות THINKPAD השונות T וSL והאם הT400 מוצלח בהרבה על מSL 400 או מT61 איזה סדרה היא המתאימה לצרכיי הכי טוב?

5.לגבי ריסיילים, האם האחריות תקפה? החיסכון רציני? יש המלצות למקומות באיזור ניו יורק?

ממש מקווה שתעזרו לי מהר כמו בעבר..

פורסם

טוב, אני אנסה להתייחס לכל הנקודות שאתה מעלה בצורה מסודרת.

קודם כל, קרא את הסטיקי בנוגע ליבוא מחשב מארה"ב. יש שם התייחסות למספר נושאים שנגעת בהם:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=372787.0

על פי התיאור שלך המחשב שמתאים לצרכיך הוא בהחלט מחשב מסדרה עסקית (הם מתאפיינים בדגש על נוחות, אמינות ואיכות בניה גבוהה). לא ניתן למצוא מחשבים ברמה הזו בתקציב שלך ב-13.3" ולכן לדעתי אפשר לצמצם את החיפוש ל-14.1" (אלא אם כן 12.1" בא בחשבון).

עקב העובדות הנ"ל מאוד חשובה לי שהאחריות תהיה ארוכה ותקיפה כך שההתלבטות היא בין HP ללנובו

ניסיתי לשחק באתר של לנובו עם כל מיני מפרטים ורק הסתבכתי יותר

החיפוש שלך עד כה הוא בכיוון טוב. מבין כל המחשבים ב-14.1" שנכנסים לך בתקציב הייתי ממליצה לך על ה-Lenovo T400 או ה-Dell E6400. לא לכל מחשב יש אחריות בארץ, למעשה לרובם אין. קרא את האינפורמציה על הנושא הזה בסטיקי. אצל דל תוכל להכניס בתקציב גם אחריות בארץ. במחשבי לנובו מדובר בנושא מסובך יותר שתלוי בקונפיגורציה הספציפית בה מדובר. בדר"כ זה אומר שאת סדרת T לא ניתן לקנות דרך לנובו עצמה ב-CTO אם אתה מעוניין באחריות.

1. אשמח עם תכוונו אותי במפרט מומלץ שאפשר בתקציב הזה(מעבד,זיכרון וכו..) על מחשב שירוץ בסבבה ויחזיק מעמד(ממש לא לחוץ לי טכנולוגיה הכי חדישה יותר אמינות)

אפרט קצת-שיחקתי באתר של לנובו אם מפרטים שונים ומשונים ואין לי מושג על במה כדאי יותר להשקיע,הרחבת זיכרון?זיכרון מהיר שלא בדיוק הבנתי מהו(סוג המעבד?

המפרט שבחרת לא מתאים לצרכים שלך. אין לך צורך בכרטיס מסך נפרד, דבר שמייקר את המחשב ולא נדרש לשימושים שציינת. המעבד הסטנדרטי וזכרון של 2gb יספיקו לך. אני הייתי משקיעה את הכסף בשדרוג למסך LED ברזולוציה גבוהה, סוללת 6 תאים ואח"כ שדרוג הזכרון/ נפח האחסון בהתאם לעודף שנותר בתקציב.

שוב, אם אתה רוצה לקבל אחריות על המחשב הזה בארץ אז כלל לא תוכל לבנות אחד במסגרת ה-CTO

2.באתר של לנובו USA ראיתי שיש אפשרות לאחריות שכוללת נזק עצמי האם בארץ יכבדו כזאת אחריות?כנ"ל גבי כל הרחבת אחריות?

אם המחשב זכאי לאחריות בארץ מטעם לנובו (הסברים בסטיקי כפי שאמרתי) אז ניתן להרחיב את האחריות והתקופה המורחבת תכובד בארץ. אבל, לא ניתן לקבל כיסוי שלא זמין בארץ כמו שירות בבית ובוודאי גם נזק עצמי. אם תבחר אחריות מסוג שלא קיים בארץ היא תכוסה תחת רמת האחריות הנהוגה בארץ בכל מקרה ולכן אין טעם להשקיע.

3 מה ההבדל בין סדרת P לT של אינטל וכמה הוא משמעותי?

ההבדל הקבוע הוא שלסדרת T יש TDP של 34W-35W ולסדרת P של 25W. הבדלים אחרים תלויים במעבדים הספציפיים. TDP נמוך יותר מתרגם באופן פוטנציאלי לפחות חום ויותר חיי סוללה.

4. כנ"ל לגבי הסדרות THINKPAD השונות T וSL והאם הT400 מוצלח בהרבה על מSL 400 או מT61 איזה סדרה היא המתאימה לצרכיי הכי טוב?

סדרת ה-SL נחותה משמעותית מסדרת ה-T של לנובו. מדובר בסדרה זולה בהרבה שאיכותה הרבה יותר נמוכה (עשויה פלסטיק בלבד, הרבה יותר חריקות, מקלדת פחות טובה, Touchpad פחות טוב בחלק מהדגמים וכו'). ה-T61 הוא הדגם הקודם וה-T400 החליף אותו. ה-T61 כבר לא כלכך נמכר בארה"ב ואין סיבה טובה במיוחד להעדיף אותו על פני ה-T400 (שיש לו פלטפורמה מתקדמת יותר וחיי סוללה הרבה יותר טובים).

5.לגבי ריסיילים, האם האחריות תקפה? החיסכון רציני? יש המלצות למקומות באיזור ניו יורק?

עם מחשבי דל זה תלוי בסוג האחריות שנרכשה (בדר"כ נדרשת אחריות של NBD 3 years). ניתן לבדוק לפי ה-Service Tag במעמד הרכישה. אצל לנובו בוודאי תצטרך לקנות דרך Reseller אם אתה רוצה אחריות שכן לנובו מוכרת רק CTO ישירות ואלה בדר"כ לא זכאים לאחריות בארץ (לפחות בסדרת T). בדר"כ דווקא אין יתרון במחיר ל-Resellers ואפשר להשיג גמישות ומבצעים טובים למדי דרך היצרנים עצמם.

פורסם
  • מחבר

היי ממש ממש תודה

יש מספר דבריםשההבנתי

1.מזה CTO ?לא בדיוק הבנתי(מה שהבנתי שזה בנייה עצמית של מחשב אני בכל מקרה לא הולך לעשות כנראה)

2.לגבי השאלה על ההבדל בין T61 לT400 חשבתי בגלל שהT61 כבר פחות נמכר המחיר שלו יהיה בהרבה משמעותי יותר זול

ולכן עדיף לקנות אותו אם ההבדל הטכנולוגי לא כזה גדול האם יש הבדל במחירים?

3.לגבי האחריות אני ממש בבעיה בגלל שאני מסנג'ר חבר ואני לא מאמין שיהיו לו יותר מדיי זמן

יש לכם עצה על דגם ספיציפי לדגם אם אחריות שתקפה בארץ(ניסיתי באתר של לנובו USA וזה ממש מסובך שם להבין על מה יש ועל מה לא כי לא תמיד מופי המספר הסדורי)

4.דיברתי בזמנו אם דל והם אמרו שהאחריות שלהם לא תקפה בארץ האם יש למישהו נסיון חיובי בעניין מחשבים מיובאים של דל

5. לגבי HP ודל איזה סדרה מתאימה לצרכיי

6.מעבד - איזה מהירות מספיקה בשבילי?והאם הP שווה הוספת מחיר

אודה מאוד אם תעזרו לי כמו תמיד

בתקווה לעזור לכלכם....

פורסם

נא להכניס את התקציב לכותרת.

1) CTO = Customized to Order, כלומר מחשב שמקונפג בדיוק לפי ההזמנה של הלקוח (מתחילים מאיזה מפרט בסיסי, ובוחרים כל רכיב ורכיב מעבר לכך).

2) זה נכון, עכשיו זה זמן טוב למי שרוצה לקנות T61 בזול, כשכולם נפטרים מעודפים. מצד שני, ל-T400 יש מספר יתרונות על T61, מעבר סתם לעובדה שמדובר בפלטפורמה חדישה ומעבדים מהירים יותר. למשל חיי סוללה ארוכים הרבה יותר, כרטיסי מסך היברידיים (מובנה+חיצוני משולב), אופציה למסך LED. למרות זאת $1100 הוא תקציב די לחוץ להשיג T400 עם מפרט טוב.

3) 99% שכל מה שנקנה דרך האתר של לנובו לא מקבל אחריות בארץ (מספרי הדגמים שמתקבלים הם מספרים ללא אחריות בינ"ל או עם אחריות בינ"ל מוגבלת מאוד). לפחות כך זה היה בעבר.

4) יש מידע רב על האחריות של DELL בסטיקי ייבוא ניידים בראש הפורום. כרגע נראה שניידים אשר נרכשים עם אחריות NBD (Next Business Day) זוכים לשירות בארץ. נראה שאחריות כזו ניתנת רק על הניידים העסקיים מסוג Latitude/Precision.

5) הסדרה העסקית המתאימה של HP נקראת כעת Elitebook (בעבר קראו לה HP-Compaq). על DELL - כמו שאמרתי למעלה. Precision לא יהיה בתקציב שלך בכל מקרה.

6) לצרכים שפירטת - כל מעבד שתמצא יספיק מעל ומעבר.

פורסם
  • מחבר

היי תודה רבה

קראתי את הסטיקי של הייבוא אישי מספר פעמים בשבועות האחרונים

ועדיין אין לי תשובה לאיפה/איזה סוג חנויות/דגמים ספציפיים אני שולח את חבר שלי את חבר שלי לקנות את המחשב

כדי שתהיה עליו אחריות???דרך הסטיק לא קיבלתי תשובה חד משמעית...

2.מה היתרון במסך LED?

3.האם הדל וHP טובים כמו סדרת T מהבחינות שאני מחפש??

4.אם עוד 50 דולר לתקציב אפשרי להשיג משהו?עוד המלצות????

[br]פורסם בתאריך: 17.12.2008 בשעה 00:09:04

שחכתי להוסיף לגבי השאלה מקודם

האם אתם יודעים עך דגמים ספיצפיים בT61 T400 או בסדרת SL שהאחריות בהם כן תקפה בארץ (כנ"ל HP ודל)

פורסם

1. מקום הקניה תלוי במחשב שאתה קונה. אם זה T400 תצטרך לקנות מ-Reseller (וכפי ש-QTTP ציין זה עשוי להיות מסובך להשיג אותו במחיר הזה בצורה זו, זה יותר זול דרך לנובו עצמה) לא מצויינים בשום מקום שמות ספציפייים של חנויות כי אין כאן אלמנט של המלצה על חנות מסויימת, ערוך חיפוש והשוואת מחירים ובחר את ה-Reseller שמתאים לך. מה שאתה צריך לעשות זה לברר את המספר בן ארבע הספרות של הדגם אותו אתה מבקש לקנות, לוודא שיש עליו אחריות ולמצוא חנות בה מוכרים את הקונפיגורציה הזו.

את ה-E6400 ניתן לקנות ישירות מהאתר של דל, אולי הוא זמין גם דרך Resellers, אני לא ראיתי אותו מופיע הרבה בחנויות אחרות. סוג האחריות הנדרשת על פי הצהרות דל היא NBD 3 years.

2. מסך LED צורך פחות חשמל, הוא טיפה יותר קל ועקרונית התאורה שלו יכולה להיות יותר אחידה. מה שיותר משמעותי זה הרזולוציה הגבוהה שלי אישית מאד חשובה.

3. ה-E6400 הוא מתחרה של ה-T400 והוא טוב מאד, החסרון העיקרי שלו על פני ה-T400 זה בחיי סוללה פחות טובים. ה-Elitebook של HP לא נכנס לך בתקציב בכל מקרה.

האם אתם יודעים עך דגמים ספיצפיים בT61 T400 או בסדרת SL שהאחריות בהם כן תקפה בארץ (כנ"ל HP ודל)

רשימת הקונפיגורציות המורכבות מראש של דגמי ה-Thinkpad (מלבד ה-SL) נקראת Tabook. הקובץ הזה זמין דרך האתר שלהם ובדר"כ הקונפיגורציות שמופיעות שם זכאיות לאחריות בארץ (ואת זה אתה יכול לוודא דרך האתר של לנובו).

כמעט כל דגמי SL זכאים לאחריות בארץ גם בקניה דרך האתר של לנובו (בניגוד לרוב הדגמים האחרים).

ביחס לדל ו-HP, אם קראת את הסטיקי אז אתה כבר יודע את כל המידע שאני יודעת בנושא האחריות על דגמים כאלו ואחרים שלהם.

פורסם
  • מחבר

נכנסתי לקובץ של הTABOOK באתר של לנובו ולא הצלחתי להבין איך משם אני יודע על מה יש אחריות ועל מה אין(ניסיתי להעתיק את המספרי דגמים כדי לבדוק אחריות ולא הצלחתי)

2.לגבי מערכת הפעלה יש לכם המלצה האם שווה לשדרג לפרימיום אולטמיט או ביסנס או שבכולם הפאקים של הויסטה אותו דבר(במידה ואוכל נראה לי שאלך על אקס פי)

3.לגי סוללה כמה הבדל יש בין סוללת 9 תאים ל6 תאים בזמן השימוש והאם שווה להשיקע בעניין(כנ"ל לגבי הLED)

פורסם

לא הבנתי במה אתה מתקשה בבדיקת האחריות, מדובר בהליך פשוט למדי שמפורט בדיוק בסטיקי. באיזו בעיה בדיוק אתה נתקל?

יש הבדל בסוגי הסוללות, סוללת 9 תאים תתן יותר זמן עבודה מסוללת 6 תאים. האם שווה להשקיע? לא בהכרח, זה לא רק הבדל כספי אלא מוסיף גם משקל ונפח למחשב. אם זמן עבודה ארוך חשוב לך יותר ממשקל אז זה הגיוני ואם לא אז לא.

פורסם

לגבי מערכת הפעלה: כשאתה רוכש מחשב עם Vista Business או Ultimate, אתה זכאי ברישיון לשנמוך ל-XP Pro. ב-Vista Home Basic/Premiums אין זכות שנמוך. כדאי לך להביא זאת בחשבון אם אתה רוצה להתקין XP (אין שום בעיה עם זה).

לגבי סוללה, זמן הריצה תלוי באופן ישיר בנפח שלה. סוללת 9 תאים תיתן, איפוא, 50% יותר זמן ריצה מסוללת 6 תאים. ההבדל במשקל הוא בין 100 ל-200 גרם, והסוללה בולטת מאחורי המחשב (יש כאלה שזה מפריע להם).

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי אם אתה ממליץ על שדרוג הויסטה לגרסה יותר מתקדמת[br]פורסם בתאריך: 18.12.2008 בשעה 13:10:10

היי לכולם עברתי דגם דגם

ובדקתי באיזה דגמים של T61 וT400 האחריות בארץ תקפה

העלתי את התוצאות לטובת כלכם

T400: 2767 6475 2768 2767 6474 -2765

t-61- 7664 7659 7663 6464

ממש ממש תודה רבה על כל העזרה

אם למישהו יש עוד טיפ לעזור אשמח..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים