עבור לתוכן

חיבור טלוויזיה למחשב - היה פנאן, הייתי חייב לסבך(A450)

Featured Replies

פורסם

שלומות חברים,

לא יודע אם אתם זוכרים, אבל לא מכבר שוכנעתי כאן(תודה! :) ) לקנות LCD שלושים ושניים אינץ', Samsung A450.

בהתחלה היא הייתה מחוברת למחשב שלי בעזרת כבל VGA פשוט.

והכל היה על מיי מנוחות(אבל לא בתוך המים, כי זה היה מתקלקל).

הבנתי שעם חיבור HDMI אני אקבל איכות טובה יותר, יאדה יאדה

אז כך עשיתי וקניתי לעצמי כבל DVI-HDMI(כיוון שלכרטיס מסך שלי יש חיבור DVI ולא HDMI).

והנה התחילו הצרות.

מסתבר שיש רק שתי אפשרויות לחיבור שני מסכים במקביל(מסך המחשב, Samsung SyncMaster 710N ענתיקה והA450) - דואל ויוו וקלון.

דואל וויו מרחיב לי את שולחן העבודה.

זה ממש, אבל ממש לא מה שאני מחפש.

קלון נותן לי את מה שאני רוצה, אבל מחייב להגדיר את שני המסכים על אותה רזולציה, וה710N לא תומך ב1360X768.

ייפי.

פה הבעיות לא מפסיקות.

כאשר הטלוויזיה הייתה מחוברת בVGA, האודיו מהכרטיס קול(M-Audio Fast Track Pro) היה מחובר לחיבור Audio בטלוויזיה גם כן(שכנראה היה ייעודי לחיבור VGA).

עכשיו, שהטלוויזיה לא מחוברת בVGA - אין סאונד מהמחשב לטלוויזיה, מה שאומר שאני צריך גם לקנות PL-2RCA, עוד יותר כיף.

כמו כן, מסיבה לא ברורה בכלל, אופציית ה-Just Scan, שסוג של "בשבילה" עברתי לHDMI חומקת ממני, והיא עובדת/לא עובדת לסירוגין.

זאת ועוד, כאשר אני על הטלוויזיה(בDual View, או משתמש במסך טלוויזיה כמוניטור Single) התמונה לא תופסת את כל המסך, אלא "ממורכזת" טיפה, עם פס שחור דק למעלה ולמטה וכן בצדדים - אני פוחד מאוד מצריבה(Burn In) של הפסים השחורים האלו על המסך...

בקיצור - מה לעזאזל קורה כאן? בבקשה עיזרו לי, I'm at my wits end.

פורסם

פותח התרד אין לך ממש ברירות..רק במצב של DUAL VIEW יהיה לך אפשרות להגדיר כל מסך לרזולוציה שלו..

כמו כן לגבי הפסים..פשוט תבדוק את הגדרות הSCAN בדרייברים..ותראה אם אתה במקסימום..וצריבה ? זה לא PLAZMA אין לך מה לדאוג..

והאופציה של הJust Scan מאפשרת בעצם העברת האות בחיבור הHDMI איך שהוא מהמחשב..בלי מתיחות וכו..

כמו שציינתי כבר תבדוק את הגדרות הSCAILNG בדרייברים...

פורסם
  • מחבר

בחוברת של הטלוויזיה הייתה אזהרה מאוד מפורשת על עניין הצריבה, היה כתוב שזה אומנם לא בעיה "קשה" כמו בפלזמה, אבל שלא כדאי להשאיר תמונה סטטית(ושחור זה מאוד סטטי) יותר משעתיים.

עידכון לגבי הבעיות:

שיניתי את הScaling של הדקסטופ באמת שייפרש על כל המסך, אז הבעיה הזאת סודרה.

בקשר לעניין הJust Scan והרזולציה - באמת שאני עומד להשתגע - בnvidia control panel, יש לי אופציה של "Change The Signal or HD format" - כרגע זה על "Signal Format" -

NON HDTV FORMAT והרזולציה היא על 1360 על 768 והJust Scan לא ניתן לבחירה.

כאשר אני מנסה להעביר את זה ל720P או משהו בסגנון, הרזולוציה משתנה אוטומטית למשהו שהוא לא 1360 על 768 ואז הJust Scan עובד.

אבל אם אני משנה את הרזולוציה ל1360 על 768, הSignal Type(לפי הNvidia control panel) הופך אוטומטית ל"NON HDTV FORMAT" והJust Scan מתבטל.

מה לעזאזל?

פורסם

אוקיי, יש לי בדיוק אותה טלוויזיה שלך.

לגבי התמונה הממורכזת.

תחבר את הHDMI שלך לכניסה מספר 2 בטלוויזיה. זה יפתור את בעיית ה"מרכוז".

למה? רק בHDMI החיבור תומך NR, ז''א 1 ל-1 לפי המחשב.

תגדיר במחשב 1360X768 שזה הרזולציה של המסך.

אם תמצא פתרון לגבי כיול דרך HDMI 2 תיידע אותי, כי המעבד תמונה לא פועל בחיבור NR.

פורסם

למה שתרצו מעבד תמונה בחיבור HDMI? כל העיבוד נעשה כבר במחשב או במכשיר שמוציא את הפלט, נשאר רק לכייל צבעים, white balance, ניגודיות בהירות ושאר ירקות. אין צורך בשום דבר אחר.

עיבוד תמונה על פלט שיוצא מ HDMI לרוב הורס יותר ממוסיף.

פורסם

בוא תעזור לי ותסביר לי איך אני מכייל דרך המחשב (כרטיס מסך של ATI)

אישית לא הצלחתי לכייל דרך המחשב, התמונה מאוד דהויה ולא חדה דרך המחשב.

פורסם
  • מחבר

אני מחובר דרך HDMI 2 מההתחלה.

פתרתי את בעיית המירכוז על ידי ההגדרות בדרייברים במחשב, אבל שוב - כמו שאמרתי - עניין הרזולציה "מסתבך" עם העניין של הJust Scan:

בקשר לעניין הJust Scan והרזולציה - באמת שאני עומד להשתגע - בnvidia control panel, יש לי אופציה של "Change The Signal or HD format" - כרגע זה על "Signal Format" -

NON HDTV FORMAT והרזולציה היא על 1360 על 768 והJust Scan לא ניתן לבחירה.

כאשר אני מנסה להעביר את זה ל720P או משהו בסגנון, הרזולוציה משתנה אוטומטית למשהו שהוא לא 1360 על 768 ואז הJust Scan עובד.

אבל אם אני משנה את הרזולוציה ל1360 על 768, הSignal Type(לפי הNvidia control panel) הופך אוטומטית ל"NON HDTV FORMAT" והJust Scan מתבטל.

מה לעזאזל?

ד"א, שמתי לב שגם בחיבור למחשב וגם בממיר של HOT(אני מחובר דרך S-VIDEO), האפשרות של להפעיל את הDNIe(שאמור לשפר איכות תמונה, יאדה יאדה) בלתי ניתנת לבחירה - מישהו יודע למה?

פורסם

פותח התרד הסיבה שהאפשרות של הJust Scan לא עובדת היא כי אתה ברזולוציה הטבעית של המסך..אין סיבה שההגדרה הנ"ל תכנס לתוקף כל עוד אתה מעביר את התמונה כמו שצריך(גודל/רזולוציה)..

פורסם

בוא תעזור לי ותסביר לי איך אני מכייל דרך המחשב (כרטיס מסך של ATI)

אישית לא הצלחתי לכייל דרך המחשב, התמונה מאוד דהויה ולא חדה דרך המחשב.

בדריבר של הכרטיס מסך (CCC) יש לך אפשרות שנקראת AVIVO VIDEO כנס ל-PRESETS

ותגדיר ליציאה של הטלוויזיה (בררת מחדל יציאה שנייה) את אפשרות שנוחה לך, יש שם אפשרות של סטנדרטי, קולנוע, בהיר ו-VIVID

פורסם

בטלוויזיזה שלי לפחות (A550) יש צורך במצב JUST SCAN בעת שהרזולוציה נכונה (המצב הזה בא למנוע את מעבד התמונה של המסך, לא

לשנות גודל). מה שכן גם לי היתה את הבעיה של הSCALING שפתרתי כמוך, מה שאני לא מבין זה למה התמונה לא נפרשת מלכתחילה (הוצאתי

אות של 1920X1080)

פורסם

למה מההתחלה זה לא נפרש..כי לא הכל "אוטומטי"... ;D

פורסם

למה כשאתה שולח 1980X1020 למסך שזהו מספר הפיקסלים שלו זה לא ממלא אותו במצב JUST SCAN? או שמשהו בהיגיון שלי לא נכון?

פורסם

אתה צודק..אבל כנראה משהו לא מסתדר שם..אצלי ברגע שהוגדרה הרזולוציה הטבעית..לא היה צריך בSCALING..

פורסם

אני מנסה לראות אם ככה זה בSAMSUNG או שאפשר לשנות (המחשב שלי הורג את עצמו גם ככה להריץ FHD ללא DXVA) איזה

טלוויזיה יש לך? ד"א זה המקום לציין שיש להשיג תוכן שמקודד לDXVA (אם יש לך חומרה תואמת). לא יאמן - מ100% עבודה של

מעבד ועדיין קפיצות פה ושם ל5% CPU ועוד 3% GPU - פשוט מדהים (מדובר על העגלה במפרט שלי).

פורסם

יש לי LCD 37 SONY BRAVIA....בכל אופן..לגבי התוכן יש לי מחשב טיפה יותר חזק (מערכת 2 במפרט בצד) והוא מריץ HD..די סביר.. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים