עבור לתוכן

צריבת תמונה במסך LCD של סמסונג, מישהו שמע על דבר כזה?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי טלויזיה בת פחות משנה, מדגם LA32R71BA של סמסונג, הטלויזיה מחוברת ל-HTPC (המליצו לי עליה כי היא אמורה להיות טובה בחיבור למחשב).

לפני 3 שבועות בערך, שמתי לב שבתפריט הראשי של הויסטה מדיה סנטר יש פסים\צלליות מוזרות כאלה שלא חלק מהעיצוב של התוכנה.

שמתי תמונה אפורה חלקה בשביל לראות אולי זה משהו בתצוגה הכללית, ובאמת אני רואה שיש מעיין צריבת תמונה (מה שלא ידעתי שבכלל קיים ב-LCD).

אחרי כמה ניסיונות תיקון (הרצת הרבה צבעים במהירות, הפעלת מסך "שלג", מסך לבן חלק וכו') העוצמה של הצריבה באמת קצת ירדה, אבל אחרי מס' ימים קיבלתי צריבה של תמונה אחרת.

אני משתמש בשומר מסך, דואג להחליף רקע פעם בכמה ימים וכו', אבל לצערי הצריבה מתבצעת במהירות גבוהה מאוד מה שכרגע גורם לי לוותר לגמרי על הרקע של שולחן העבודה...

אחרי התיעצויות ואחרי שראיתי ששום דבר לא עוזר, פניתי ליבואן (סמליין) ששלח לי הביתה טכנאי של חברת רטפון, הטכנאי היה נחמד ומקצועי, הגיע דיי מהר ובאמת זיהה את התקלה, אמר שזה לא תקין ושהוא ירשום דוח ליבואן.

אחרי שבוע+ שלא קיבלתי שום תשובה\טלפון, התקשרתי בעצמי ליבואן (מה שלקח לי בערך 3 ימים להגיע לגברת שתזהה אותי במחשב ותתן לי תשובה), נאמר לי שהמחלקה הטכנית קבעה שזה נזק שנגרם ע"י הלקוח ולכן זה לא מגובה, וציינה שבכלל סמליין לא מגבים שימוש של הטלויזיה כמוניטור מחשב, זה לא שימוש ראוי והם לא יכולים לתת למשתמשים כאלה שירות.

אותי זה ממש הפתיע, כי לא רק שיש המון פונקציות יעודיות לחיבור למחשב בטלויזיה הזאת, גם סמליין עצמה נוכחת בהרבה מאוד תערוכות וכנסים של קולנוע ביתי ו-HTPC (לדוגמא התערוכה האחרונה של hometheater ששם הם חילקו פרסים וניסו להתקרב לקהילה).

אז למשוך קונים פוטנציאלים מהצד הזה זה בסדר, אבל לתת להם שירות זה כבר יותר מידי?

בנוסף, לא רק שכל ההשוואות באינטרנט שכנעו אותי ללכת על LCD במקום פלזמה בגלל שאין צריבת תמונה, גם אף אחד (מוכר, המתקין שהיה אצלי בבית, המדריך בעברית שמצורף למכשיר) לא ציינו שום דבר בנוגע לזה.

אשמח לכל הערה או המלצה שתוכל לעזור לי.

תודה רבה.

פורסם

נשמע לדעתי כמו התחמקות מאחריות של היבואן, אם תסתכל באתר העולמי של סמסונג תוכל לראות שמצוין שם בפירוש שהטלוויזיה מיועדת בין היתר לחיבור למחשב:

http://origin.samsung.com/sg/products/tv/lcdtv/la32r71ba.asp

אני הייתי ממליץ לכתוב מכתב לסמסונג העולמית ולבדוק את הנושא מולם. שים לב שיכול להיות שהמכתב יגיע ישירות ליבואן הישראלי (חלק מהיצרניות עובדות בצורה הזאת) ובמידה וזה אכן קורה והנושא עדיין לא מטופל, הייתי מאיים עליהם בפניה אל העיתונות או אפילו בתביעה משפטית, מדובר בנושא שאמור להיות מכוסה תחת האחריות למיטב ידיעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים