עבור לתוכן

שדרוג מחשב לצורכי עריכה גרפית, בטווח מחירים בין 1500-2000. ללא OS,OC וציוד הקיפי

Featured Replies

פורסם

שלום.

ההודעה הזו תהיה יותר ארוכה מרוב ההודעות בפורום מפרטים, ואני מתנצל על זה מראש. אני אנסה להדגיש את הדברים החשובים במיוחד.

אני עורך גרפי, ורוצה להתמקצע בתחום, וכחלק מהתהליך, גם לשדרג את המחשב שלי. זה נחמד מאד להיות עורך גרפי, אבל זה גם חבל מאד אם המחשב שלי לא יכול לעשות בדיוק את מה שאני רוצה, או לפחות בזמן שאני רוצה.

אני עובד עם תכנות, בעיקר אלו של אדובי:

Adobe Photoshop CS4

Adobe After Effects CS4

שתי התכנות האלו, לדוגמא, יודעות, על פי מה שהבנתי, לעשות ניצול חכם יותר של משאבי המערכת, של ריבוי ליבות (בעיקר 4 ליבות), ושל יכולות העיבוד של כרטיסי מסך מתאימים. (אני מאמין שקוראים לזה GPU).

המחשב הנוכחי שלי עובד דיי בסדר, אבל דיי בסדר לא מספיק לי כרגע, והייתי שמח מאד לשדרג חלקים מאד מסויימים בו:

---------------------------------------

אני כרגע עובד על לוח אם:

Intel DG35EC

עם מעבד:

Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, 2388 MHz

שני ג'יגה זיכרון, וכרטיס מסך:

NVIDIA GeForce 8600 GT, 512MB

כל השאר, אני מאמין, לא רלוונטי לצרכים שלי, כך שאין צורך לפרסם אותם.

--------------------------------------

עכשיו הגענו לחלק הכיף- לקחת את הדברים האלו, לזרוק אותם לפח (לא מילולית כמובן- בהחלט אפשר להשתמש בהם עם מחשב אחר), ולהכניס פנימה דברים אחרים.

עכשיו, לפני שאני פונה לסוכני מכירות שכנראה יציעו לי דברים שאני לא באמת צריך, בפי שניים מהמחיר שציפיתי שאני אקח, חשבתי שיהיה כדאי לנסות את מזלי פה.

אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי, כך שיתאים לעריכה גרפית ככלל, ולפרטים שציינתי למעלה בפרט, בנוסף לזה שהוא גם יריץ לי משחקים פה ושם בצורה חלקה, גם אם אני לא עומד לשחק כל הזמן.

אני רוצה כרטיס מסך שייתמוך בשימוש ביכולת העיבוד שלו על ידי התכנות השונות, לוח אם שיתמוך בכרטיס מסך שכזה, ומעבד שיישב על זה טוב, וגם, ייאפשר לי לנצל את היכולות של התכנות החדשות של אדובי.

כל זה, אני מצפה להשיג ב- 1500-2000 שקל (אך אם תהיינה תוצאות סבירות+ גם במחירים נמוכים יותר, אשמח לשמוע)

אם אתם רוצים פרטים לגבי רכיבים אחרים שיש לי במחשב, או אם אתם חושבים שישנם חלקים נוספים שלא אמרתי אבל לדעתכם עשויים להצטרך שדרוג, אשמח לשמוע. כל דבר שיעזור לי עם המחשב החדש.

למען היסר ספק, אני לא אוברקלוקר, לא צריך לכלול מערכת הפעלה במחיר, מחשב שקט דיי חשוב לי. ראוי שיהיה לו קירור טוב, אבל לא משהו מהודר מדי. לגבי מארז- אני נשאר עם שלי. ציוד היקפי- יש לי את מה שאני צריך. אם אפשר, אשמח אם במחיר תיכלל גם הרכבה במעבדה, חומרה היא לא הצד החזק שלי.

מעבר לכך, אני באמת רוצה לשאול- האם יש טעם להשתמש במעבד מרובע ליבות, או שכדאי להשאר עם שתי ליבות כרגע? יש לזכור שבשונה ממשחקים, שכרגע לא בהכרח תומכים בארבע ליבות, תכנות הגרפיקה שאני עובד איתן כן. האם ההבדל הוא כזה מהותי?

ועוד שאלה- כמה ג'יגבייט זיכרון יהיה יעיל לי? אני יודע שבכל עת אני אוכל לשדרג, אבל האם כדאי לעלות מעל שניים, מה שייאלץ אותי גם לעבור למערכת 64 ביט?

תודה מראש, וסליחה על האורך ובלבול המוח,

א.

פורסם
  • מחבר

עוד כמה נתונים ששכחתי להוסיף בהודעה המקורית:

מלוח האם צריכות להיות לפחות 6 יציאות USB, ולפחות יציאת FireWire אחת.

בנוסף לזה, כרטיס הקול הוא לא הדבר הכי חשוב לי, אבל מכיוון שסאונד הוא חלק בלתי נפרד מעריכת סרטים, ויש לי גם תכניות לעבודה עם סאונד בעתיד, אני תוהה אם ניתן לשלב בתוך כל זה גם כרטיס קול שיפיק ביצועים טובים, וגם יתחבר לי למערכות של יותר משני ערוצים בקלות.

שוב תודה,

א.

פורסם

לא יודע אם שמת לב, אבל המעבד שלך הוא כבר 4 ליבות ולא 2 כמו שציינת.

אני חושב שבשביל התוכנות שציינת, גש לחנות שתעשה לך אוברקלוק כמו שצריך למעבד שלך (שלפי מה שרואים בפורום הוא מצויין בתחום הזה), בנוסף לזה תקנה משהו כמו 8 ג'יגה זיכרון ותעבור למערכת הפעלה 64 ביט.

זה נראה לי השדרוג הכי "זול" שאתה יכול לעשות למחשב שלך כרגע שייתן לך שיפורים לפי הבקשות שלך.

פורסם
  • מחבר

לא יודע אם שמת לב, אבל המעבד שלך הוא כבר 4 ליבות ולא 2 כמו שציינת.

אני חושב שבשביל התוכנות שציינת, גש לחנות שתעשה לך אוברקלוק כמו שצריך למעבד שלך (שלפי מה שרואים בפורום הוא מצויין בתחום הזה), בנוסף לזה תקנה משהו כמו 8 ג'יגה זיכרון ותעבור למערכת הפעלה 64 ביט.

זה נראה לי השדרוג הכי "זול" שאתה יכול לעשות למחשב שלך כרגע שייתן לך שיפורים לפי הבקשות שלך.

המעבד שלי הוא אכן, מרובע ליבות. אני יודע את זה. ההנחה שלי הייתה שאם אני אחליף את לוח האם, אני אולי איאלץ להלחיף גם את המעבד. בכל אופן, לא נראה לי שציינתי שהוא רק כפול ליבה.

עכשיו, המעבד הוא לא כל כך הבעיה שלי, כמו שאר הדברים שאמרתי. לוח האם שלי, שהוא לא רע, פשוט לא הכי מתאים לאותם שימושים שאמרתי. כמו כן, גם כרטיס המסך שלי, שלא הופיע ברשימת הכרטיסים הנתמכים של אדובי.

ובקשר לשמונה ג'יגה- לפי כל מה שאני יודע, גם מערכת 64 ביט, תוכל לנצל רק GB3.5 מזה לא?

תודה רבה על התגובה!

פורסם

אז ככה:

* קודם כל גש לאתר של ADOBE ובדוק מהם הכרטיסים המומלצים כמו כן ערוך חיפוש לגבי השוואות של כרטיסים שונים בתוכנות שציינת.

למיטב ידעתי אין שום צורך בכרטיס מסך חזק ל-PS ואפילו OB יספיק אך בקשר ל-AE הידע שלי דל.

* מה הבעיה עם הלוח שלך?

* מערכת מבוססת 64BIT תדע לנצל גם הרבה יותר מ-8GB.

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

* קודם כל גש לאתר של ADOBE ובדוק מהם הכרטיסים המומלצים כמו כן ערוך חיפוש לגבי השוואות של כרטיסים שונים בתוכנות שציינת.

למיטב ידעתי אין שום צורך בכרטיס מסך חזק ל-PS ואפילו OB יספיק אך בקשר ל-AE הידע שלי דל.

* מה הבעיה עם הלוח שלך?

* מערכת מבוססת 64BIT תדע לנצל גם הרבה יותר מ-8GB.

* ראיתי את הרשימה שם. היא דיי ארוכה, ובתור מישהו שכמעט ולא מבין באזור החומרה, הפרוייקט הזה מעט גדול עלי בלי עזרה. אני לא מציע שמישהו יעשה את זה בשבילי, אבל האם ניתן להפנות אותי למאגר גדול עם השוואות בין כרטיסי מסך שונים? זה יקל עלי מאד את החיפושים. וכמו שאמרת, פוטושופ לא באמת צריכה רמה עד כדי כך גבוהה (אף על פי שעל מנת להגיע ליותר תוצאות, ויותר מהר, האיכות כן משפיעה), AE צורכת הרבה יותר משאבים, ובאמת ניתן להרגיש בה את ההבדלים בחומרה.

* כרגע, הלוח שלי לא בעייתי במיוחד, אבל... (תמיד יש אבל) דבר ראשון, על פי ההסברים של אינטל, לוח האם מתאים למשתמש הביתי, שזה בסדר, אבל אני חושב שאני אוכל להפיק יותר מלוח אם שמסוגל ליותר. מעבר לכך, אני לא מעוניין לשדרג את המחשב כל כמה חודשים, ולוח האם הנוכחי שלי, תומך רק DDR2. שזה בסדר, אבל בעתיד הלא רחוק(בכלל), אבל אם אני כבר משדרג, אני רוצה לעשות את כל השדרוג באותו זמן. ובסופו של דבר, אני גם רוצה שהרכיבים במחשב יתאימו אחד לשני באופן מקסימלי (לוח אם/מעבד/כ.מסך).

*אוקיי. אז חלונות 64 ביט כנראה תתאים לי הרבה יותר. תודה.

תודה רבה על התגובות.

פורסם

כל לוח מבוסס P35 יניב את אותן תוצאות מלבד לוחות ה-XTREME שיניבו עוד מספר זעום של FPS במשחקים לדוגמא.

התמיכה של הצ'יפסט היא תמיכה גלובלית ומחיר לוח שמבוסס על אותו הצ'יפסט מעיד בדר"כ על הפיצ'רים\איכות בניה\קירור וכו' סה"כ כולם מבוססים על אותו גשר צפוני עם שינויים קוסמטיים פה ושם.

שוב

בקשר ל-AE לעולם לא השתמשתי בה ולכן אין לי ממש מושג מה היא דורשת.

אתה מוזמן להפנות אותנו לאתר שעיינת בו ונוכל להסביר לך על מה מדובר.

בגדול יש צורך לברר האם יש בעיות תאימות עם כרטיסים מסויימים או חברות מסויימות AMD-ATI\NVIDIA כמובן קשה לי לראות את זה כאילו כרטיס מסך שאמור להיות חזק יותר ליישומי תלת מימד משמע משחקים ייתן תוצאות טובות יותר בתוכנות עריכה למיניהן, אבל מסתבר שאני טועה.

פורסם

כדי להפיק את מקסימום הביצועים צריך:

- להשתמש בכמה שיותר זכרון (לפחות 8GB)

- לעבור למערכת 64 ביט

- להתקין את גרסאות 64 ביט של תוכנות אדובי CS4

משדרוג כרטיס המסך או המעבד לא תראה שיפור משמעותי בכלל. 8600GT עושה עבודה טובה מאוד (AE אכן משתמשת ב GPU אבל ההבדלים בין כרטיסי המסך בסדר גודל כזה והלאה הם קטנים), ומבחינתך הזכרון הוא המפתח לשיפור באמת רציני.

אגב, אם עד כה השתמשת ב 2GB זכרון בלבד, הרי ש AE ניצלה אך ורק ליבה אחת של המעבד למרות היכולת שלה לנצל את כל 4 הליבות. כל גרסאות 32 ביט של AE (גם CS4) משתמשות ב 2GB זכרון לכל ליבת מעבד (כלומר ניצול מקסימלי יהיה 4 ליבות ו 8GB זכרון במערכת וינדוס 64 ביט). גרסת 64 ביט של AE מנצלת את המשאבים בצורה יעילה יותר, אבל עדיין - 2GB זכרון זו פשוט כמות מועטה מאוד.

פורסם

קיבלת תשובה מצויינת ממישהו שמתעסק בתחום וכנראה שההיגיון שלי לא ממש הטעה אותי ודי בכרטיס מסך "מודרני" בלבד ולא משהו מפלצתי.

לא נשאר לך לעשות שום דבר מלבד להוסיף עוד זיכרון.

לשדרוג זה יש כמה אפשרויות:

1. מכיוון שאני מניח שתצורת הזיכרון שלך היא 1GBX2 יש אפשרות לקנות 2GBX2 ובכל להסתפק ב-6GB סה"כ שיניבו בהחלט שיפור לא מבוטל.

2. למכור\להוציא\לשבור או כל רעיון אחר שתחליט לעשות עם הסטיקים הנוכחיים שלך ולחפש 4GBX2 או לחילופין אם לא תמצא לקנות 2GBX4 במחיר שלא אמור לעלות על כ-450 ש"ח אך לבטל אופציה לתוספת זיכרון בעתיד (למרות שאני לא רואה איך תצטרך יותר מ-8GB).

3. בנוסף הייתי ממליץ על OC קטן ל-Q6600 שיכול להקפיץ את הביצועים בכל היישומים.

SerpentMage

ה-AE מנצלת כמות ליבות רק על פי כמות זיכרון?

משמע רק אם למערכת יש יותר מ-2GB היא תעבור לנצל עוד ליבה?

פורסם

SerpentMage

ה-AE מנצלת כמות ליבות רק על פי כמות זיכרון?

משמע רק אם למערכת יש יותר מ-2GB היא תעבור לנצל עוד ליבה?

התשובה קצת מורכבת ותלויה בשימושים ובהגדרות של AE. התוכנה לא תעבור אוטומטית לנצל עוד ליבה, אלא אם כן יופעל הפיצ'ר של ריבוי ליבות בהעדפות ויש צורך ב multi-tasking כמו רנדור יותר מפריים אחד בו זמנית. במצב זה AE מנסה ליצור תהליכי רקע, וכל תהליך מוגבל ל 2GB לכל היותר.

לגבי AE CS4 64 bit, ניהול הזכרון וניצול ריבוי הליבות הוא שונה. אני לא מכיר את הפרטים מלבד העובדה שהוא יעיל יותר. אני משער שכל תהליך רקע לא מוגבל ל 2GB זכרון.

פורסם
  • מחבר
כדי להפיק את מקסימום הביצועים צריך:

- להשתמש בכמה שיותר זכרון (לפחות 8GB)

- לעבור למערכת 64 ביט

- להתקין את גרסאות 64 ביט של תוכנות אדובי CS4

אוקיי. עד פה נשמע טוב.

משדרוג כרטיס המסך או המעבד לא תראה שיפור משמעותי בכלל. 8600GT עושה עבודה טובה מאוד (AE אכן משתמשת ב GPU אבל ההבדלים בין כרטיסי המסך בסדר גודל כזה והלאה הם קטנים), ומבחינתך הזכרון הוא המפתח לשיפור באמת רציני.

ובכל זאת, ברשימה של אדובי ישנם כרטיסי מסך מומלצים, והכרטיס שלי הוא לא אחד מהם. אחרי הכל, התכנית שלי היא כן לעבור למשהו יעיל יותר, וגם למשהו שיפעל לי כמו שצריך באזורים אחרים.

אגב- אם אתם מתעניינים, הנה הרשימה:

2w7reir.jpg

וחוץ מזה, כמו שאמרתי בהודעה הראשונה שלי- המחשב אמור להיות מיועד גם למשחקים מדי פעם, וכרגע הוא לא עושה את זה משהו. לאחרונה נתתי לאחי הקטן לשחק במשחק מסויים במחשב שלי (Spiderman- Web of Shadows), אבל עם כל פיצוץ, או כל דבר שהיה מעט כבד מהרגיל- התצוגה קפאה לרגע, ועברה למשהו כמו 1FPS, עד שהפיצוץ נגמר/יצא מהזווית של המצלמה. או שאולי אני טועה וזוהי גם בעיה של זיכרון?

1. מכיוון שאני מניח שתצורת הזיכרון שלך היא 1GBX2 יש אפשרות לקנות 2GBX2 ובכל להסתפק ב-6GB סה"כ שיניבו בהחלט שיפור לא מבוטל.

2. למכור\להוציא\לשבור או כל רעיון אחר שתחליט לעשות עם הסטיקים הנוכחיים שלך ולחפש 4GBX2 או לחילופין אם לא תמצא לקנות 2GBX4 במחיר שלא אמור לעלות על כ-450 ש"ח אך לבטל אופציה לתוספת זיכרון בעתיד (למרות שאני לא רואה איך תצטרך יותר מ-8GB).

3. בנוסף הייתי ממליץ על OC קטן ל-Q6600 שיכול להקפיץ את הביצועים בכל היישומים.

אני מבין. אם זה כל הסיפור של המחירים בשדרוג זיכרון- זה נשמע לא רע. אבל בקשר לכרטיס המסך- אני עדיין לא בטוח.

שוב, תודה רבה!

פורסם

הרשימה סה"כ מפרטת כרטיסים תומכים (כנראה כאלו שנבדקו).

אף אחד לא ערך שם השוואה מה טוב יותר.

גם 6800ULTRA וגם 2900XT נמצאים ברשימה למרות היותם כרטיסים מדורות קודמים.

בכל אופן אם אתה מתכנן משחקים זה כבר סיפור אחר שכן מחייב אותך להחליף לכרטיס חזק יותר.

בהנחה שאתה עובד על מסך 19',20-22' ה-9800GT יכול להיות בחירה מצויינת עבורך אם אין לך דרישות משחקים גבוהות.

פורסם
  • מחבר

הרשימה סה"כ מפרטת כרטיסים תומכים (כנראה כאלו שנבדקו).

אף אחד לא ערך שם השוואה מה טוב יותר.

גם 6800ULTRA וגם 2900XT נמצאים ברשימה למרות היותם כרטיסים מדורות קודמים.

בכל אופן אם אתה מתכנן משחקים זה כבר סיפור אחר שכן מחייב אותך להחליף לכרטיס חזק יותר.

בהנחה שאתה עובד על מסך 19',20-22' ה-9800GT יכול להיות בחירה מצויינת עבורך אם אין לך דרישות משחקים גבוהות.

נכון, הם לא עשו שם השוואה, וגם בהערה שלא הכנסתי לתמונה, הם כתבו שיכולות להיות אפליקציות שלהם שאולי גם תומכות ברשימה גדולה יותר של כרטיסי מסך. יש אפילו סיכוי שכרטיס המסך שלי נמצא באחת הרשימות האחרות (אף כי לא מצאתי זכר אליהן). מה שאני כן יודע, זה שכרטיס המסך שלי לא עובד הכי טוב עם פוטושופ, כי עד לאחרונה בכל הפעלה של הפוטושופ, היא הציגה לי הערה לגבי חוסר התאמה של כרטיס המסך.

בקשר למשחקים- אין לי דרישות גבוהות עבור משחקים, אבל אני גם לא רוצה שהמשחקים שאני כן אפעיל ייתקעו לי כל הזמן.

ובקשר לשדרוג הזכרון שהוצע מקודם:

עברתי על המחירים באתר ההשוואות זטפ לכרטיסים של 4GB, וראיתי שהמחירים מאד שונים. עכשיו, אני לא רוצה לקנות ב300 שקל כרטיס שאולי יתקלקל לי אחרי שבוע, אבל אני גם לא רוצה לקנות כרטיס ב550 שזהה בתפקוד שלו לכרטיס שיכולתי לקנות ב400.

מאיזה יצרן, ומאיזו חנות לקנות- ויותר מזה, מה טווח המחירים הראוי? כמו כן, מה באמת יהיה לי יעיל? האם זה כל כך משנה לי CL3 או CL5; או המהירות- 800MHZ או 1000MHZ?

ואם אני באמת לא מתכוון לעבור את ה8- זה ישפיע אם אני אקנה 4 של 2GB או 2 של 4?

פורסם

אתה אומר דברים מוזרים בקשר ל-PS.

יש לי 2 חברים שאחד עובד עליה עם GFORCE 4 MX והשני עם כרטיס מובנה של אינטל.

לשניהם אף פעם לא היו בעיות תאימות עם כרטיסי המסך שלהם שכן העבודה היא לא בתלת מימד שמצריכה עיבוד גראפי כלשהו.

שוב, כל עוד לא ציינת מהו גודל המסך שלך לא נוכל להמליץ לך על הכרטיס המתאים ביותר.

ובקשר לשדרוג הזיכרון:

אין כמעט שום הפרשי ביצועים בין התזמונים השונים (CL4,5) וכנ"ל לגבי תדר השעון שלהם 800,1066 וכו' לכן לוקחים את הסטיק הזול ביותר.

הכרטיס לא אמור להתקלקל תוך שבוע וגם לא תוך שנה אבל במקרה הצורך יש אחריות על כל סטיק וסטיק.

אם אתה לא מתכוון לעבור את ה-8GB זה ממש לא משנה איזה תצורה תיקח, לך על הזולה ביותר.

אחרת תיהיה חייב לקחת 4GBX2 שכן בתצורה של 2GBX4 תתפוס את כל הסלוטים.

פורסם

לפוטושופ CS4 יש פיצ'ר של ניצול ה GPU (זה אחד החידושים המשמעותיים של גרסת CS4). אבל בגרסת 32 ביט רצוי לבטל אותו, הוא די רווי בבעיות כמו ש EAIL מתאר וגם ארטיפקטים מוזרים. בעקרון לא אמורה להיות שום בעיה עם כרטיס המסך בפוטושופ או ב AE מלבד הבעיות של PS CS4 בניצול ה GPU.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים