עבור לתוכן

בעיה בביצוע OC ב E4300

Featured Replies

פורסם

שלום לכם , הרבה זמן כבר לא יצא לי להגיב פה בפורמים :P

אוקי אז ככה , יש לי מחשב שקניתי אותו לפני שנה + בערך ל OC נטו

המפרט הוא

C2D E4300+TUNIQ TOWER

GA-965P-DS3

2GB TWINMOS TWISTER 800MHZ

BFG 8800GTS 320MB

ENERMAX LIBERTY 400W

ANTEC P182

כפי שאתם רואים המחשב שלי מצויין ל OC גם מבחינת חומרה וגם מבחינת קירור.

הבעיה שלי היא כזאת , כשאני מבצע OC הביצועים שלי במשחקים יורדים מאוד ( משהו כמו 5 - 10 FPS ב COD4 ) בעוד שלפני ה OC המשחק פעל חלק על ההגדרות הכי גבוהות.

יש לציין שלפעמים כשאני מנסה לעשות OC המשחק פועל מצויין אבל זה מקרה חריג ומוזר כי כשאני מנסה אחרי זה לעלות עוד את ה OC המשחקים מתחילים שוב להיתקע בעוד שלפי CPU-Z ה OC עבר והוא עומד על ה GHZ הרצוי לפי קביעת ה OC והמעלות של המחשב סבירות ולא גבוהות בכלל.

עכשיו אני יסביר לכם מה בדיוק אני עושה כשאני מבצע OC למקרה שאולי זה לא נכון.

אני פותח בביוס את ה CPU HOST CLOCK ל MANUAL

נועל את ה PCI-E על 100

מכבה בתפריט ה ADVANCE בביוס את האפשרויות שמפריעות ל OC שזה EIST + C1E אן משהו כזה ( לא זוכר בדיוק)

עושה יחס של 1:1 בכך שאני משנה באפשרות של הזכרונות של ה סיסטם ממורי מולטיפלייר ל - 2

משנה את התזמונים של הזכרונות באפשריות הסטנדרטיות ל MANUAL לאותו מספר שמופיע בתור הנגדי ( משנה לאותו מספר לדוגמא אם בצד שמאל זה 3 אז אני עושה ב MANUAL גם 3 )

מעלה FSB בקפיצות של 10

וכמובן שאני עדיין לא מעלה מתחים כי אני לא מנסה לעלות את ה OC לדרגה גבוהה.

ואם זה חשוב אז אני גם הרצתי אורטוס ולא הייתה בעיה.

חשוב לציין שוב שה OC לפי CPU-Z מתבצע אך הביצועים במשחקים יורדים בצורה מוזרה להפליא.

מקווה שתעזרו לי ותודה.

BETA

פורסם
  • מחבר

HELP? :(

פורסם

פותח התרד אני מבקש ממך לקרוא את חוקי הפורום..שכן אין להקפיץ בהפרש כה קצר !

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=59771.0

על כל מקרה..תבדוק כמה FPS אתה מקבל בלי OC..לאחר מכן תעלה ב20MHZ+- (או כמה שצריך בשביל לראות את ההבדל) ותראה מה "הפגיעה"..

לאחר מכן תעשה את אותו הדבר..רק תעלה את תדר הPCI-E לאזור ה105-110...תראה אם יש שיפור והמערכת יציבה...

פורסם
  • מחבר

פותח התרד אני מבקש ממך לקרוא את חוקי הפורום..שכן אין להקפיץ בהפרש כה קצר !

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=59771.0

על כל מקרה..תבדוק כמה FPS אתה מקבל בלי OC..לאחר מכן תעלה ב20MHZ+- (או כמה שצריך בשביל לראות את ההבדל) ותראה מה "הפגיעה"..

לאחר מכן תעשה את אותו הדבר..רק תעלה את תדר הPCI-E לאזור ה105-110...תראה אם יש שיפור והמערכת יציבה...

20 MHZ זה סביבות ה 3-1 FSB? או כמה?

פורסם

אין יחס קבוע..בגלל זה ציינתי תבדוק מה השפעה של התדר על הFPS...ותחזור אלינו עם תשובות..שנוכל לעזור לך...

פורסם

גם לי היה את אותה בעיה-כשאני עשיתי OC הביצועים במשחקים יורדים.

זה קורה כשאר ה LINK WIDTH יורד לX1(אפשר לבדוק זאת בCPU-Z בלשונית MAINBOARD) במקום X16

הפתרון: תנעל את הPCIE על 105 והכל יהיה בסדר.

אגב המפרט שלנו ממש דומה אז אני מאמין שלא יהיה בעיות.

פורסם
  • מחבר

גם לי היה את אותה בעיה-כשאני עשיתי OC הביצועים במשחקים יורדים.

זה קורה כשאר ה LINK WIDTH יורד לX1(אפשר לבדוק זאת בCPU-Z בלשונית MAINBOARD) במקום X16

הפתרון: תנעל את הPCIE על 105 והכל יהיה בסדר.

אגב המפרט שלנו ממש דומה אז אני מאמין שלא יהיה בעיות.

תבורך!!!! אין , בן אדם אני אוהב אותך!!! אתה לא יודע כמה עזרת לי עכשיו כי זה אשכרה פועל!!!!!!!!!

הורדת לי כמות גדולה של סבל !!! מה הייתי עושה אם לא הייתה מסתכל על הכותרת של הדיון שלי ונכנס לעזור!!!

וואי איך עזרת לי , אני כרגע על 3 GHZ בלי להעלות מתחים ועכשיו אני גם אבדוק יציבות באורטוס.

שוב , תודה תודה תודה ותודה.

לא רק שעשית לי את היום , עשית לי את השנה שסבלתי ושברתי את הראש ולא ידעתי מה לעזעזל אני צריך לעשות

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים