עבור לתוכן

זכרון של 1066MHZ מזוהה כ-800MHZ. זה בסדר?

Featured Replies

פורסם

אל תצטער על מה שנעשה, תלמד להבא לשאול ולתחקר לפני שאתה קונה ;)

• תגובות 37
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

איך אפשר לדעת שהמעבד תומך במהירות הזיכרון ?במידה ואתה רוכש מעבד חדש

פורסם

דבר ראשון יצאו המון BIOSים ללוח שלך מאז שחרורו. תעדכן לאחרון, כי בדר"כ בעיות זיהוי קשורות ישירות ל BIOS שלא מעודכן.

כמו כן וודא באותו עמוד שהזיכרון שלך נמצא ב QVL שזה QUALIFIED VENDORS LIST = סטיקים איתם נבחן הלוח ונמצא כתואם 100%.

http://support.asus.com/download/download.aspx?model=M3A&os=17&SLanguage=en-us

פורסם

הלוח של חבר לא שלי והוא מפחד לעדכן BIOS

פורסם

כל המתבייש מתייבש.

אם הוא רוצה לפתור את הבעייה שיאזור אומץ ויעדכן. תעזור לו. אם אין מי שיעזור, תפתח פה נשוא חדש ויעזרו לו.

בעיקרון זה 3 שלבים

הורדת קובץ BIOS

הכנסתו לכונן DOSK ON KEY כולשהו

כניסה מלוח האם לתפריט העדכון,בחירת הקובץ ועדכון ה BIOS.

הדבר היחיד שמסוכן הבזה זה אם תהיה הפסקת חשמל באמצע אבל זה כבר כח עליון ושזה לא יקרה תצטרך לפנות לרב כדורי.

פורסם

עדכון ביוס ללוח אם הוא תהליך לא כמו בעבר אבל עדיין מהווה סיכון שמיותר לקחת כשמדובר בזיהוי זיכרון...

הרבה לוחות אם מזהים זכרונות במהירות איטית יותר בלי קשר לגרסת ביוס, ו... (א) ההבדל בביצועים זניח אז האופציה הראשונה היא פשוט לוותר-להבליג; (ב) מגדירים ידנית בביוס שהזכרונות יעבדו במהירות המתאימה;

אבל לעדכן ביוס בגלל זה? מה פתאום.

לגבי הQVL, הרשימות הללו בד"כ מאוד קצרות ולא נותנות אינדיקציה לגבי רוב הזכרונות. ניתן לסמוך עליהן אך בשום אופן לא להיות בראש של "אני אקנה רק מה שברשימה ההיא".

פורסם

זה רק אני או שלא שמתם לב למה שהוא רשם

הוא שאל איך הוא מגדיר בביוס תזיכרונות

ז"א שהוא לא יודע לבצע את זה.

אז אתם נותנים לו אפשרות אחרת לעדכן ביוס?

אומץ זה לא העינין פה חרם על הלוח במידה ונוצרת תקלה (אין אחריות על עידכון ביוס!!!)

ולעדכן ביוס לך זה נישמע קלי קלות אחרי ניסיון שצברת

אני ממליץ על תבצע עידכון במידה ונוצרה תקלה אין אחריות ואין דרך חזרה רק צריבה מחדש של הלוח

שזה אומר שגרמת ללוח ללכת טוטלוס ולך תימצא משהו שיצרוב לך מחדש במידה ולא דפקת רכיב בלוח

תן לי תשם של הלוח שלך ואני יגיד לך עם יש לך אפשרות לLVL UP לזיכרון

ובעינין של מהירות 800 1066 לא תרגיש בהבדל אז תדע עדיף ת800 יותר זול

פורסם

הרבה פוסטים לא היו נכתבים בפורום לו אנשים היו מעדכנים ל BIOS האחרון כנקודת מוצא לפתרון.

יש המון לוחות שכאשר עודכן BIOS אפילו מיליון בעיות נפתרו כלא היו. אני לא מציע משהו סתם כי בא לי, זה פשוט קרה לי בעבודה ולכן זה הצעד המתבקש הראשון :)

פורסם

הזכרונות לא יעבדו אוטו' על 1066MHz גם לאחר עדכון ביוס.

כל זכרון שצורך יותר מצריכת המתח הרשמית של ה-DDR2, קרי - 1.8V, יעבוד בתדר נמוך יותר מהמוצהר (=JEDEC#X) כל עוד לא יגדירו אחרת, וזאת על מנת שהוא יוכל לתפקד כראוי כאשר הוא מקבל 1.8V, שזה למעשה המתח שהוא מקבל אוטו' מהלוח (על עוד לא הוגדר אחרת).

לרוב, הזכרונות יעבדו במצב הזה בתדר של 800MHz, ותיזמונים של 5-5-5-15.

נ.ב

למה אתם עושים סיפור כזה גדול מעדכון הביוס? אני את הביוס של הלוח שלי מעדכן בכל פעם שיוצא עדכון...

פורסם

אני חוזר לשאלה שלי האם אפשר לעשות עידכון דרך התוכנה

פורסם

נ.ב

למה אתם עושים סיפור כזה גדול מעדכון הביוס? אני את הביוס של הלוח שלי מעדכן בכל פעם שיוצא עדכון...

פורסם

immortality ואלכסנדר, kobipk כבר אמר וגם ציטט את מה שכבר אמרנו.. אז לא נותר לי עוד מה להגיד חוץ משזה לא "הצעד המתבקש הראשון" אלא הצעד המתבקש האחרון.

לפותח הדיון ולכל הסובלים מהעניין הזה.. תרשמו אילו לוחות יש לכם ואנחנו ננסה להדריך אתכם כיצד להגדיר אותם בצורה נכונה בביוס.

פורסם

אם הבעייה לא הייתה בזיהוי אלא בOC ושהזיכרון לא היה עובד בתדר הנכון הייתי שוכח מה BIOS.

זיהוי לא נכון של זכרונות בדר"כ נפתר אצלי בעדכון שכזה.

אבל אם לא בא/ מפחדים לא קרה שום דבר :)

פורסם

למה שתהיה בעיה בזיהוי? זהו זיכרון יוצא דופן? יש זיהוי והכל טוב ויפה

ודווקא בד"כ פותרים בעיות אוברקלוקינג ע"י עדכון ביוס, ששוב לא עושים אלא אם כן ממצים את כל הפתרונות האחרים.

כמובן שאם למישהו יש נסיון אז אין שום בעיה עם זה. כשאני צריך לעשות את זה אז אני עושה, וגם כשאתה צריך לעשות זאת אז אתה עושה. אבל! לא ממליצים למישהו לעדכן ביוס שלפחות על גבי הפורום נראה שלא יודע אפילו מה ההבדל בין המהירויות השונות של זכרונות. ואל תשכח שזה מבטל את האחריות, אז אני מציע לך אלכסנדר שבפעם הבאה שאתה מציע הצעות שכאלו, תאמר לפחות שקיים סיכון ושזה פוגע באחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים