עבור לתוכן

עזרה בחלוקת ההארדיסק..בבקשה..

Featured Replies

פורסם

שבוע הבא אני מקבל את המחשב החדש שלי.. :)ורציתי עזרה לגבי חלוקת ההאדיסק שלי..

אני מתכנן להתקין שתי מערכות הפעלה נראה לי, עיקרית-ויסטה אולטימייט 64ביט והמשנית אקספי32ביט

יש לי 2 דיסקים של 500

חשבתי לחלק ככה: חלוקה ראשונית-900ג'יגה לויסטה ו-100ג'יגה לאקספי

עכשיו זה יתבצע ככה: ה-900 לןויסטה יחולקו כך: 200 ל-c מחיצת מערכת, 300 ל-d זה ההארדיסק הראשון

השני: 200 ל-e

200 ל-f

100 של האקספי יתחלקו חצי חצי, חצי לc וחתי לd

מה אתם אומרים?

פורסם

אז ככה

קודם כל אתה צריך להגדיר את שני הדיסקים ב-RAID0 (תראה אם הלוח תומך בכך או שתקנה בקר כי ממערכת ההפעלה לא תוכל לעשות זאת במקרה שלך)

חוצמזה החלוקה שלך לא רעה - במאמר מוסגר אגיד כי הייתי קודם כל מנסה להסתדר עם וירטוואליזציה לפני שהייתי הולך על דואל בוט...

כל טוב,

גבריאל

פורסם

ma4351 נשמע בסדר סה"כ

אצלי אני בדרך כלל נותן 40 גיגה לויסטה 64 ובערך 30 לXP.

אני מקפיד גם לא לשמור קבצים בכלל על המחיצה של מערכת ההפעלה. למשל בויסטה אפשר להעביר את כל התיקיות של המסמכים והמוזיקה והשמירות לכונן אחר על ידי לחיצה עם כפתור ימינה וכניסה להגדרות. אפשר גם להעביר את הdesktop.

אצלי העברתי גם את קצבי הtemp למקום אחר.

ככה יש לך מחיצת מערכת קטנה שקל לשלוט בה ובמקרה שתרצה לעשות פורמט אתה לא צריך לחפש את המידע שלך, רק עושים פורמט ל40 ג'יגה ומתקינים מחדש.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה..

גבריאל, אני לא התכוונתי לרייד, למה אמרת את זה, לא הבנתי..

פורסם

אמרת שאתה רוצה לשים 900 לויסטה - אם זה באופן רציף אזי RAID0 הוא הפתרון

אפשר גם במערכת ההפעלה לעשות זאת אך זה לא אינטואטיבי ועובד גרוע...

פורסם

מבחינתי, רייד 0 על 900 גיגה זה רעיון ממש טיפשי. לקחת סיכון כלכך גדול עם כמות כלכך גדולה של מידע זה רעיון רע בלשון המעטה.

ברייד 0 אם אחד מהדיסקים מפסיק לעבוד אתה מעבד 100% מהמידע וגם שחזור מידע מרייד 0 הרבה יותר קשה.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת רציף?

אני התכוונתי שבדיסק א' יהיה 200 למחיצת מערכת ו300 לd ובדיסק השני 200 לe ו200 לf - כל זה שייך לויסטה

והמאה הנותרים לאקספי

אפשר לעשות זאת?

פורסם

אז מה הבעיה אתה משתמש בתוכנה כמו אקרוניס לדוגמא כשתפעיל אותה תראה 2 הארדיסקים בהנחה ששניהם מחוברים וכל הארדיסק אתה מחלק אותו למחיצות בנפרד

אם תרצה שמחיצה אחת תיהיה יותר מגודל של דיסק אחד (זאת אומרת שההארדיסק השני ישלים את המחיצה)אז תצטרך לעבוד ב RAID ובמקרה הזה יהיה 0 כמו שנאמר לפני

פורסם
  • מחבר

עכשיו הבנץי לגבי הרייד..תודה, אני לא התכוונתי למחיצה אחת שתהיה על שני ההארדיסקים אך בכל אופן תודה על ההסבר..

שנית, לא הבנתי מה זו התוכנה אקרוניס הזאת?

אי אפשר לחלק את המחיצות בהתקנת הווינדויז עצמה? צריך תוכנה בשביל זה?

פורסם

אי אפשר לחלק את המחיצות בהתקנת הווינדויז עצמה? צריך תוכנה בשביל זה?

אפשר - ואפילו כדאי (אך לא אינטואטיבי כמו תוכנות צד ג')

שים לב שתחלק בהתקנת ותפרמט בהתקנט XP - כי אם זכרוני אינו מטעה אותי יש שוני בין NTFS של XP לבין NTFS של ויסטה

ועדיף לצורך תאימות לפרמט עם הקודמת...

כל טוב,

גבריאל

פורסם

לא בNTFS אלא בpartition tables שויסטה בונה אחרת.

פורסם

אני זוכר שראיתי טבלה המפרטת את כל הגרסאות של NTFS - בכל מקרה

Windows Vista introduced Transactional NTFS, NTFS symbolic links, partition shrinking and self-healing functionality[12] though these features owe more to additional functionality of the operating system than the file system itself.

מתוך

http://en.wikipedia.org/wiki/NTFS

כל טוב,

גבריאל

פורסם

אני זוכר שראיתי טבלה המפרטת את כל הגרסאות של NTFS - בכל מקרה

Windows Vista introduced Transactional NTFS, NTFS symbolic links, partition shrinking and self-healing functionality[12] though these features owe more to additional functionality of the operating system than the file system itself.

מתוך

http://en.wikipedia.org/wiki/NTFS

כל טוב,

גבריאל

אז לפי מה שאתה אומר, אין הבדל בין NTFS ויסטה לXP.

פורסם
  • מחבר
שים לב שתחלק בהתקנת ותפרמט בהתקנט XP - כי אם זכרוני אינו מטעה אותי יש שוני בין NTFS של XP לבין NTFS של ויסטה

ועדיף לצורך תאימות לפרמט עם הקודמת...

לא הבנתי מה הכוונה בציטוט לעיל וכמו כן לא הבנתי בכלל על מה אתם דנים פה..אשמח להסבר..

פורסם

לא הבנתי מה הכוונה בציטוט לעיל וכמו כן לא הבנתי בכלל על מה אתם דנים פה..אשמח להסבר..

בציטוט הכוונה היא שלצורך תאימות עדיף לפרמט עם XP - כי ויסטה הרי תומכת אחורה מבחינת תאימות מערכת הקבצים (גרסאות שונות של NTFS)

הדיון הוא יותר "אקדמי" - האם קיים הבדל מהותי בין מערכות הקבצים בגרסאות השונות או האם ההבדל הוא מינורי

אישית נראה לי שכדאי גם מבחינתהליך ההתקנה להתקין XP ולאחר מכן ויסטה בתורך מערכת נוספת

כל טוב,

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים