עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד עד 7K

Featured Replies

פורסם

אני צריך המלצה למחשב נייד איכותי, עד 7000 ש"ח (כמובן שרצוי פחות אם אפשרי)

המחשב הוא לשימושי גרפיקה כגון פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין

חשוב לי שיהיה מעבד חזק וכמות זיכרון גדולה (זה בעיקר מה שחשוב לתוכנות הללו)

מסך, רצוי להשאר בטווח ה14-16 אינץ כאשר ה15.4 נשמע לי הכי אופטימלי ביחס של גודל מול משקל.

מצאתי את הנייד הזה של טושיבה שנראה לי מעולה :

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=714001

איך טושיבה בכלליות? הם נחשבים טובים? יש איתם בעיות מיוחדות?

יש עוד מחשבים בסגנון הזה שאתם ממליצים עליהם?

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

תבדוק את ה hp יש להם דגמים טובים במחיר הזה

פורסם
  • מחבר

תבדוק את ה hp יש להם דגמים טובים במחיר הזה

אני רואה באמת שיש להם אופציות לא רעות.

יש לי הסתייגות אחת- הם מגיעים עם כרטיסי מסך של NVIDIA והבנתי שהיו איתם הרבה בעיות. זה הסתדר?

מעבר לזה, מבחינת איכות, טושיבה נחשבים טובים?

פורסם

הטושיבה מחשב טוב מאוד, אבל בתקציב זה אתה יכול להשיג מחשב מסדרה עסקית שיהיה בעל איכות בניה עדיפה.

הייתי ממליץ בחום ללכת על 14.1" ולא על 15.4". זה הבדל משמעותי מבחינת גודל/משקל ולא משמעותי מבחינת שטח עבודה על המסך (בייחוד כשמדובר לעיתים באותה רזולוציה).

האם יש לך צורך בכרטיס מסך חזק ליישומי 3D? כי אם לא, אפשר לחסוך גם במחיר וגם להרוויח זמן סוללה ארוך יותר.

ה-HP 6910p מחשב מעולה.

http://www.pcmarket.co.il/product.asp?id=1248

גם ה-Lenovo T61

http://www.gamaoffice.co.il/products/91136

(לדגם זה יש להרחיב זיכרון)

או http://www.buycenter.co.il/sg_product~ND2R5IV~7231~9749.htm

בחריגה לא גדולה מהתקציב יש לך Lenovo T400, שמגיע עם מעבד מאוד חזק, כרטיס מסך טוב של ATI (לא טוב כמו ה-3650, אבל כנראה מספיק ויותר לשימושיך), וחיי סוללה מעולים. אני די מופתע מהמחיר, נראה לי כמעט too good to be true.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717452

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה

בעניין 2 המחשבים הראשונים, אני לא רואה שום יתרון שלהם על הטושיבה מבחינת המפרט אלא להפך והם מגיעים במחיר של הטושיבה אז למה דווקא הם?

האחרון של לנובו בהחלט נראה טוב, אבל מבחנית מפרט הוא מאוד קרוב לטושיבה והוא הרבה יותר יקר ממנו

כל עוד אתה אומר שהטושיבה נחשבים טובים, אז הוא נראה לי הכי אטרקטיבי

חשוב לי שיהיה כרטיס מסך איכותי. כמו שאמרתי, זה לא קריטי כי אני לא אשתמש ב3D אבל אני מעדיף להמנע מהמובנים של אינטל שאפילו סוליטר נראה בהם רע :-)

למה אתה מתכוון שאתה אומר איכותיים יותר מבחינת בניה? הטושיבה נוטים להתפרק? :-)

יצא לי להתנסות עם כמה מחשבים של IBM/LENOVO וממש לא מצאתי בהם משהו מיוחד משום בחינה

אני מאמין שמשלמים עליהם בעיקר בגלל השם. אני רואה גם שהם נותנים מפרטים שחברות אחרות מציעות במחיר הרבה יותר נמוך

בעניין הגודל של המסך, העדפתי 15.4 כי אני אעבוד הרבה שעות על תוכנות גרפיות וזה פשוט נראה לי לא נוח על פחות מזה..

פורסם

הדעות שלך מראות שכנראה לא יצא לך לעבוד מספיק עם מחשבים ניידים (לא רק להתנסות) . כי אם היה יוצא לך, היית יודע מספר דברים:

איכות בניה של מחשב עסקי זה משהו שמשלמים עליו. כן, זה אומר שיש פחות סיכוי שהמחשב יתפרק, ויותר סיכוי שגם בעוד 3 שנים הוא ייראה ויעבוד טוב מאוד (מה שאומר, בין היתר, שהוא ישמור על ערכו, ותוכל למכור אותו בסכום סביר.

במחשבים עסקיים, ולא כ"כ משנה אם מדובר ב-LENOVO, HP, DELL או כל חברה אחרת, אתה משלם לא רק על איכות המוצר אלא גם על שירות. מערך השירות של מחשבים עסקיים נוטה להיות יותר אמין ולתת מענה טוב יותר וגם לאורך זמן.

כשמגיעים לדברים הקטנים, המפרט הוא ממש לא הדבר החשוב ביותר במחשב נייד. נוחות עבודה, ארגונומיה, חיי סוללה ואמינות חשובים הרבה יותר. כמובן, לא כשמדובר על Core 2 Duo לעומת איזה Celeron עם חצי גיגה זיכרון, אבל ברמות האלה - ההבדלים בביצועים לא יהיו מורגשים בכלל.

אם אתה לא משתמש ב-3D, להשקיע בכרטיס מסך זה סתם לבזבז כסף. להגיד "אפילו סוליטייר נראה רע" על המובנים של אינטל, זו שטות במיץ. ה-4500M HD החדש למשל, קורע בביצועים חלק גדול ממאיצי ה-3D שהיו שבשוק לפני כמה שנים (נניח ה-RADEON 9600), ומסוגל להריץ בכבוד הרבה משחקי 3D, רק לא את החדשים שבהם).

שים לב גם שלא המלצתי לך על שום מחשב עם כרטיס מובנה של אינטל, רק הערתי שאין צורך במשהו גדול וחזק כמו HD3650.

לגי גודל מסך - שוב, אתה אומר דברים כמו "נראה לי לא נוח" וכל זה. יש שני דברים שקובעים במסך. אחד זה גודל, שני זה רזולוציה. בד"כ כשעובדים בתוכנות מורכבות, שפותחות הרבה סרגלי כלים וחלונות שונים (ותוכנות גרפיות פשוט "מתות" על חלונות וסרגלי כלים), מגלים מהר מאוד שמה שמגביל, זה דווקא שטח העבודה, כי אחרי כל הסרגלים הפתוחים, נשאר הרבה פחות מקום לאובייקט הציור עצמו. ובהקשר הזה, רזולוציה היא מה שקובע ולא הגודל. תיקח אפילו מסך 17" שהוא ב-1280X800 ותבין מהר מאוד שאין לו יתרון אפילו על מסך 12" באותה רזולוציה. לעומת זאת, ב-1440X900 שיש ב-T400 (ובעוד מחשבים), תקבל יותר שטח עבודה בפועל, למרות שהמסך קטן יותר.

החיסרון הוא שהאובייקט ייראה קטן יותר, ופה זה כבר שאלה של הרגלי עבודה והדברים הספציפיים שאתה עושה, כדי להחליט מה יותר חשוב.

אגב, עניין הרזולוציה של המסך היא עוד סיבה למה מחשבים עסקיים עולים יותר.

ויש גם עוד פקטור - מסך מבריק או מאט. גם פה מומלץ שתחשוב מה אתה מעדיף לעבודה ממושכת.

תקציב גבוה כמו שלך - פשוט חבל להוציא אותו על מחשב עם מפרט מפוצץ שאין לך צורך בו. אם אתה לא רואה טעם להשקיע במחשב עסקי, אתה יכול לקבל הרבה יותר בזול מחשב עם מפרט, שיענה על כל הצרכים שלך. למשל Dell Studio 1537 שמגיע על בסיס פלטפורמת מונטינה החדשה יותר ועם 3 שנות אחריות.

http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-p8400.htm

ואם אתה ממש לא רוצה כרטיס מסך מובנה, יש HP DV5 נחמדים

DV5-1130

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=717250

DV5-1060 עם מעבד טוב יותר

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=712848

יש אותו גם ב-14" במפרט דומה (DV5-1030), אבל עושה רושם שאתה מעדיף להיסחב עם 15.4")

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=712835

אגב, יש גם מספיק Toshiba A300, פשוט עם מפרט פחות מפוצץ:

http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=A3001LT&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE

לסיכומו של עניין, אני חושב שעדיין תעדיף את הטושיבה המקורי שלך, פשוט כי לאנשים יש נטייה "להינעל" על משהו.

אז כמו שאמרתי, האם מדובר במחשב טוב? ללא ספק.

האם מדובר בקניה נבונה בהתחשב בצרכים שלך? לדעתי, לא.

פורסם
  • מחבר

אתה בכלל לא מבין את צורת המחשבה שלי.

שוב, אתה אומר דברים יפים ונכונים שחשוב אמינות, חיי סוללה, נוחות עבודה וכו'..

אז בטושיבה אין את כל אלה? אני לא שואל מה יש באחרים, אני שואל מה אין או חסר לטושיבה שיגרום לי לא לקנות אותו, בלי להתייחס כרגע למפרט או למחיר.

אתה בעצמך אמרת שזה מחשב טוב אז אני לא מבין למה כ"כ מהר ביטלת אותו והמלצת על כל חברה אפשרית אחרת חוץ ממנו (ולמען האמת על HP שמעתי דברים מאוד גרועים).

ועניין ה"בניה" תסלח לי אבל נשמע דיי טיפשי.. אני מכיר מישהו שקנה LENOVO ב6000 ש"ח בדיוק בגלל צורת המחשבה הזאת.

מה הוא קיבל בסוף? מפרט מסורס בהרבה כסף ומחשב שאחרי שנה כבר זז כמו סבתא שלי ביום ממש גרוע.

אז לא, אני לא אשלם על שם של שום חברה כ"כ הרבה כסף אם הם נותנים לי מפרט הרבה פחות טוב משאר היצרנים.

ואני לא הולך עם הנייד לעשות טראקים בתאילנד.. כולה לשבת איתו בבית או בלימודים בנחת ולעבוד ככה שאני לא רואה סיבה הגיונית לזה שהוא "יתפרק".

וזה נכון מה שאתה אומר על רזולוציה, אבל קח בחשבון את העיניים שלי שיסתכלו ויעבדו עם תוכנות גרפיות המון שעות ואני לא רואה את עצמי עושה את זה על מסך 14 אינץ' ואם כן אז אני בטח אסיים עם מספר +7 במשקפיים.

וזה לא נכון שאין לי צורך במפרט מפוצץ. הדרישות של התוכנות הללו הן מעבד מאוד חזק והמון זיכרון וזה בדיוק מה שיש בטושיבה ואין במחשבים שנתת לדוגמא עם מעבדים 5300 וכו'..

מה שעוד חשוב לי זה הארד דיסק בנפח גדול מה שגם כן הטושיבה נותן לי (בצורה יחסית כמובן)

אז נכון שהכרטיס מסך אולי "מפוצץ" ביחס לדרישות שלי כיום אבל סביר להניח שאותו כרטיס עוד שנתיים כבר לא יהיה שווה יותר מידיי ואז אני יאכל את הלב שהוצאתי מעל ל6000 ש"ח על מחשב עם כרטיס מובנה של אינטל.

אז אני חושב לעתיד ואני חושב על הערך של המפרט בעוד שנתיים-3 ולא רק על מה שמתאים לי כרגע, כי זה אם כבר שיקול לא נכון.

לא מוציאים 6000 ש"ח על מפרט שעוד שנתיים יהיה שווה לתחת (ותסלח לי על הביטוי).

ואם עוד שנה פתאום יבוא לי לשחק איזה NFS ואני אתבאס שאני לא יכול? זה גם חלק מהשיקולים

אז לא, אני לא ננעל על שום דבר ועובדה שבאתי להתייעץ כי אני לא הכי מבין במותגים היום בשוק

אבל אני רואה מפרט מצויין מחברה שנחשבת איכותית ולא רואה שום סיבה הגיונית לא ללכת עליו

ואתה גם לא נתת שום סיבה הגיונית לא ללכת עליו חוץ מ"צורת הבניה"

אז תקן אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שאתה זה ש"נעול" על טושיבה בתור משהו רע :)

פורסם

אתה בכלל לא מבין את צורת המחשבה שלי.

שוב, אתה אומר דברים יפים ונכונים שחשוב אמינות, חיי סוללה, נוחות עבודה וכו'..

אז בטושיבה אין את כל אלה?

אתה מזכיר לי את אחי הקטן בגיל 4 שואל את אבא שלי האם שקל זה הרבה....

מן הסתם יש כאן אלמנט של יחסיות. בבירור ה-A300 נחות משמעותית בתחומים הללו ממחשבים עסקיים מהסוג ש-Qttp ציין.

ועניין ה"בניה" תסלח לי אבל נשמע דיי טיפשי.. אני מכיר מישהו שקנה LENOVO ב6000 ש"ח בדיוק בגלל צורת המחשבה הזאת.

זה ללא ספק בגלל שאין לך מושג מה ההבדל בשימוש.

אז לא, אני לא ננעל על שום דבר ועובדה שבאתי להתייעץ כי אני לא הכי מבין במותגים היום בשוק

אז תקן אותי אם אני טועה, אבל נראה לי שאתה זה ש"נעול" על טושיבה בתור משהו רע :)

הוא לא נעול על הטושיבה בתור משהו רע, אבל אם אתה מחפש מישהו שיגיד לך שה-A300 יותר טוב מה-T400 כנראה לא הגעת לפורום הנכון.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שאתם זורקים דברים לאוויר בלי להסביר אותם

אתם מצפים שיגידו "אמן" על התשובה שלכם ויעשו כל מה שאמרתם מבלי להבין למה

אני אשמח לשמוע אחת ולתמיד איפה הבעיה עם הטושיבה ולא סתם "הוא נחות יותר"

גם נתונים יבשים של "הסוללה שלו מחזיקה 3 שעות ושל לנובו 5" יתקבלו בברכה

אבל תסבירו, זה העיקר. אתם רק עסוקים בלתקוף :s05:

פורסם

הבעיה היא שאתה יותר מידי עסוק בלהראות לכולם עד כמה אתה הכי חכם, ולא רואה שום דבר אחר ממטר.

בהצלחה בקנייה ותהנה מהמחשב.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שאתה יותר מידי עסוק בלהראות לכולם עד כמה אתה הכי חכם, ולא רואה שום דבר אחר ממטר.

בהצלחה בקנייה ותהנה מהמחשב.

מה קרה שביטלת את הנעילה?

אני לא הייתי עסוק בשום דבר חוץ מלשאול שאלות לגיטימיות

אתה היית עסוק בלהתעצבן כי לא אמרתי "אמן" על התשובה שלך ורצתי לקנות LENOVO.

אם אתה לא רוצה להגיב, אתה לא חייב. לא הכרחתי אותך לעשות שום דבר.

אני כן מצפה מ"אחראי פורום" או מכל אחד אחר שבחר לעזור ולענות שיענה תשובות עם הסברים ולא "אל תקנה כי החלטתי שHP טוב יותר".

אז מי שכן יכול לתת הסברים, אני אשמח לשמוע תשובות בנושא או סתם חוויות מאנשים שקנו נייד של טושיבה כדיי לדעת אם הם מרוצים או לא.

פורסם

קיבלת תשובה מפורטת ומנומקת בהשקעת זמן ניכרת מ-Qttp מדוע כמעט כל מחשב עסקי, וספציפית ה-T400 טוב יותר מהטושיבה.

תשובה יותר טובה מזאת לא תקבל בשום מקום.

חבל שאתה לא יודע להעריך את המאמץ הניכר.

בהצלחה עם קניית המחשב.

פורסם

תראה הסבירו לך כבר על מספר יתרונות של החברות האחרות לעומת טושיבה

1) איכות הבנייה, נכון שבסדרות העיסקיות המפרט מסורס יותר בדר"כ, אך פה הדרישות יותר חשובות, מה אתה מתכוון לעשות עם המחשב, לנייד אותו הרבה או לא וכו', גם שיקולי הגודל והמשקל נמצאים כאן, בעקרון סדרה עיסקית תתן לך מענה טוב יותר, אך לא בהכרח זה מה שאתה מחפש, אני לדוגמא חיפשתי מחשב לגיימרים, אז לא הלכתי לסדרה עיסקית בזמנו, כי לא היה משהו שהתאים לי.

2) נושא האחריות והשירות, נושא מאוד חשוב, כי ברגע שהאחריות לא טובה, אז אכלת אותה, ואם השירות גרוע, אז האחריות תשאר גרועה. (אני כרגע דיי סובל מדל בנושא הזה), QTTP ציין שסדרה עיסקית מקבלת אחריות עיסקית, אני לא יודע עד כמה זה נכון, במידה ואינך עסק, אבל מצד שני עדיין לא שמעתי דברים טובים על האחריות של טושיבה, אז הייתי מעדיף ללכת לחברות אחרות שיותר אמינות.

3) אני בניגוד לTGOLIN וQTTP, הייתי מציע לך בכל מקרה ללכת על 15.4, אבל בעדיפות לרזולוציה גבוהה יותר, כי למרות שיש את כל סרגלי הכלים, עדיין זה מסך רחב, ואפשר תמיד לאלתר גם עם הרזולוציה הפשוטה יותר.

לסיכום

אם הדבר היחיד שמעניין אותך זה הכרטיס מסך, אז אני אציע לך להתחיל לחפש גם דגמים אחרים... (ולא לנסות להתעסק עם טושיבה, אלא אם כן יש פה מישהו שיגיד משהו טוב עליהם)

אם הכרטיס מסך פחות מטריד אותך, לך לסדרה עסקית.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה :)

בקשר ל"עסקי" אני שוב לא מוצא שום סיבה לקנות אותם. הם כבדים יותר, מסורסים יותר מבחינת מפרט ויקרים יותר.

אתה בהחלט צודק שנושא האחריות והשירות חשובים אבל תמיד יש את האנשים שיגידו רע על חברה מסויימת ויש את אלה שיגידו ההפך

אני מאמין שזה גם הרבה מזל (עובדה שלך יש בעיה עם DELL כשדווקא מחזיקים מהם חברה איכותית ועל HP גם שמעתי המון בעיות)

הכרטיס מסך זה ממש לא הדבר היחידי שמעניין אותי. מעניין אותי בעיקר מעבד חזק, זיכרון 3 ג'יגה ומעלה והארד דיסק בנפח של מינימום 250 (צרכים גרפיים אחרי הכל) אבל אני לא רוצה במחיר כזה להתפשר על כרטיס מובנה פשוט של אינטל כי זה פשוט נשמע לי טירוף.

אני שמעתי הרבה דברים טובים על טושיבה ולמען האמת לא שמעתי שום דבר רע (גם לא קראתי כאן בפורום)

אז עדיין אני לא מוצא סיבה שמשהו לא בסדר איתם (גם אתה ענית עליהם מתוך "ניחושים" ולא מתוך ניסיון)

תודה בכל אופן, אני אחכה אולי לאנשים שבאמת יש להם ניידים של טושיבה.

פורסם

אתה מתכוון שתחכה לאנשים שיש להם מחשבים של טושיבה, בתקווה שיש כאלו באתר התכוונת :)

תנסה לחפש בגוגל, את השם של נותן האחריות של טושיבה, ותקלות וכו', אולי זה יעזור לך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים