עבור לתוכן

כרטיס מסך AGP עם תמיכה בשני מסכים.

Featured Replies

פורסם

היי אנשים. לפני חודש פתחתי את הת'רד הזה,שבו ביקשתי המלצה לכרטיס AGP שקט שיוכל להחזיק שני מסכים בו-זמנית ברזולוציות גבוהות,(אחד של 24" והשני 20" רחב).

המלצתם לי על HD 3650 של Sapphire או על כל כרטיס מסדרה 7 של nVIDIA. יש לי שתי שאלות:

1.ראיתי ביד שניה 6600 עם קירור פאסיבי (סידרה 7 עם קירור פאסיבי אני לא מצליח למצוא). האם גם הוא יתמוך ברזולוציות שביקשתי בו-זמנית?

2. לגבי ה- HD 3650 (וגם לגבי ה 6600 למעשה),יש לי שאלה על צריכת החשמל שלו.יש לי מחשב מותג ישן של DELL עם ספק של 280W,ואני רוצה להיות בטוח אם הוא יוכל להחזיק את הכרטיס.כמו-כן,מאחר והכרטיס אינו מיועד למשחקים,עדיף לי כרטיס שלא יזלול יותר מדי חשמל גם אם הספק תומך.

חיפשתי ברשת ומצאתי את הביקורת הזאת ב X-bit labs.מדובר אמנם בכרטיס PCI-E ולא AGP,וכן זהו MSI ולא Sapphire,אך אני מניח שצריכת החשמל דומה.הנה מה שראיתי:

rhd3650_power.gif

מכיון שאני לא מבין גדול (או קטן) בחומרה,אשמח להסבר קצר על ההבדלים בין idle,load,וכו'.

פורסם

הכרטיס בביקורת הוא עם GDDR3 וזה שבחרת הוא עם GDDR2 ואיטי יותר ויצרוך אפילו פחות, לא תהיה בעיה להחזיק אותו מה גם שלצריכה מקסימלית הוא יגיע רק ביישומי תלת מימד כבדים כמו משחקים וזה לא ממש הולך לקרות לפי השימושים שלך.

IDLE=מנוחה ו - LOAD=עומס,מאמץ.

ה - 6600 גם אמור להתאים אם יש לו שתי יציאות למסך, תן קישור אליו.

פורסם
  • מחבר

הכרטיס בביקורת הוא עם GDDR3 וזה שבחרת הוא עם GDDR2 ואיטי יותר ויצרוך אפילו פחות, לא תהיה בעיה להחזיק אותו מה גם שלצריכה מקסימלית הוא יגיע רק ביישומי תלת מימד כבדים כמו משחקים וזה לא ממש הולך לקרות לפי השימושים שלך.

IDLE=מנוחה ו - LOAD=עומס,מאמץ.

תודה,אז כמה וואט בערך אמור כרטיס כזה לצרוך ביישומי אינטרנט/אופיס,כמה בצפיה בסרטים,(לעיתים אני עושה גם את זה),וכמה במצב שלא פועל שום יישום,(חוץ מ-EMULE אולי)? האם כל אלו נחשבים כ- IDLE?

ה - 6600 גם אמור להתאים אם יש לו שתי יציאות למסך, תן קישור אליו.

אאל"ט,לכל כרטיס החל מ FX5200 יש שתי יציאות,השאלה היא אם הכרטיס תומך ברזולוציות הגבוהות יחסית שציינתי לשני מסכים בו-זמנית.כאמור כתבו לי שכל כרטיס מסדרה 7 יתמוך,ואני שואל על 6600 כי הוא נחשב לכרטיס חזק יחסית.אגב,אני מכיר מישהו שיש לו אותו (בגירסת PCI-E),והוא מחובר ב DVI למסך 24",אבל רק למסך אחד....אני שואל על שניים בו-זמנית.למשל ה- HD3650 תומך בשתי מסכי 24" בו זמנית (כתוב בנתונים שלו).

לשאלתך,ביד שניה היה כתוב רק "AGP Gigabyte 6600/256" חיפוש בגוגל העלה את הדף הבא:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_List.aspx?VenderType=NVIDIA&BUSType=AGP&BUSSpeed=8

מכיוון שמדובר בקירור פאסיבי,האפשרויות הרלוונטיות הן אלו המסומנות בכחול.

פורסם

כן, זה נחשב IDLE והצריכה במצב הזה היא זניחה לגמרי לכרטיס הזה.

לגבי ה - 6600 צריך לחכות שמישהו אחר יענה כי אני יודע שהוא תומך בשני מסכים אבל לא יודע על אילו רזולוציות (למרות שסביר מאד שיתאים לך).

בכמה הוא מוצע למכירה ?

פורסם

בדיוק קניתי את ה3650 אתמול, אמרו לי שצריך ספק של 500W, על הקופסא של הכרטיס כתוב שצריך מעל 300W. אז...

פורסם
  • מחבר

כן, זה נחשב IDLE והצריכה במצב הזה היא זניחה לגמרי לכרטיס הזה.

לגבי ה - 6600 צריך לחכות שמישהו אחר יענה כי אני יודע שהוא תומך בשני מסכים אבל לא יודע על אילו רזולוציות (למרות שסביר מאד שיתאים לך).

בכמה הוא מוצע למכירה ?

הכרטיס מוצע למכירה ב- 200 ש"ח.אגב, האם צריכת החשמל שלו גבוהה יותר מזאת של ה HD 3650? כי אני יודע שהוא דורש חיבור לספק.

פורסם

ה - 6600 צורך פחות, בכל מקרה אין לך מה לדאוג לגבי צריכת חשמל של כרטיסים ברמה הזאת ובכלל שאתה לא הולך לגרום להם להתאמץ גם ככה.

200 ש"ח זה מחיר גרוע ל - 6600 יד שנייה, אם אתה לא נעול על פאסיבי יש אופציות טובות יותר.

פורסם
  • מחבר

עכשיו דיברתי בטלפון עם המוכר של ה 6600. הוא אומר שמדובר בגרסת TURBO של הכרטיס (למרות שהוא לא GT),ולכן לדעתו הוא צורך כ 80W(!),הוא הוסיף ואמר שזה כרטיס חזק מאד ושכדאי לי לבדוק אם הספק שלי עומד בכך.... מכיוון שזה ספק אוריגינלי של DELL אני די בטוח שהוא יחזיק,אבל האם צריכת החשמל שלו יכולה להיות כזאת גבוהה?...כרטיסי AGP יכולים להיות זללנים.למשל 6800 ULTRA מגיע לצריכה של 120W לפי הביקורת כאן:

http://arstechnica.com/news.ars/post/20040512-3767.html

פורסם

הוא מקשקש, הכרטיס חלשלוש וצורך 27W במאמץ לגרסה לא מומהרת.

וכבר אמרתי שתעזוב את עניין צריכת החשמל כי הוא לא רלוונטי ולא יהיה בעיה מבחינתך.

6800U מגיע לצריכה של 72W במאמץ אם אתה רוצה לדעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים