עבור לתוכן

עזרה בתכנון מעגל

Featured Replies

פורסם

תיכננתי את המעגל הבא כך שזרם הבסיס וזרם הקולקטור יהיו כלהלן:

36993da531.gif

(בדקתי ב-datasheet של הטרנזיסטור כי הגבר הזרם ברוויה הוא 10).

שאלתי היא, מה קורה לזרם הקולקטור, אם המתח 2.7v בכניסה עולה כך שהזרם בכניסה יגדל ל-3mA?

כפי שניתן לראות, לא ייתכן שזרם הקולקטור יגדל ל-30mA (כי זה יגרור שהדיודה תצא ממצב פעיל ותהווה נתק).

תודה רבה.

פורסם

סמלץ את זה בפיספייס ותראה מה קורה למעגל עם כניסה סינוסית בטווח ערכים המבוקש...הכי פשוט.

פורסם
  • מחבר

תודה :)

לא חשבתי על זה משום מה.

פורסם

לא רואים תמונה.

פורסם

סמלץ את זה בפיספייס ותראה מה קורה למעגל עם כניסה סינוסית בטווח ערכים המבוקש...הכי פשוט.

אפשר בבקשה קישור או שם באנגלית שנבין על מה מדובר?

פורסם

לא שאני רואה סרטוט, אבל לא זכור לי נתון של הגבר זרם בדפי נתונים של טרנזיסטור כלשהו, ובטח שלא במצב רווייה שבו אין בכלל יחס בין זרם הבסיס לזרם הקולקטור.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שלא קיים יחס קבוע בין זרם קולקטור וזרם בסיס ברוויה, אך במספר דאטאשיטס של טרנזיסטורים ראיתי גרף של VCE_SAT @ IC/IB = 10 כתלות ב- IC.

אני מסיק מגרף זה כי במידה ומאלצים מצב רוויה, זרם בסיס X, וזרם קולקטור 10X, ניתן לדעת על פי הגרף את מתח הרוויה.

אכן כך?

פורסם

אולי תנסה לשים את התמונה שוב שנראה מה בדיוק אתה מנסה לעשות - לא רואים שרטוט.

פורסם

אני יודע שלא קיים יחס קבוע בין זרם קולקטור וזרם בסיס ברוויה, אך במספר דאטאשיטס של טרנזיסטורים ראיתי גרף של VCE_SAT @ IC/IB = 10 כתלות ב- IC.

אני מסיק מגרף זה כי במידה ומאלצים מצב רוויה, זרם בסיס X, וזרם קולקטור 10X, ניתן לדעת על פי הגרף את מתח הרוויה.

אכן כך?

מה שאמרת זה נכון, לגבי VCE SAT, לא לגבי בטא...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים