עבור לתוכן

הבדלים גדולים בין Real Temp לCore Temp

Featured Replies

פורסם

ממה שקראתי פה קצת אלה הן התוכנות המומלצות לבדיקת הטמפרטורה מכיוון שהן מודדים מהחיישן של המעבד עצמו(מהDTS?) או משהו בסגנון.

בכל מקרה,אני מפעיל עכשיו את שניהם ואני מקבל הבדל מאוד גדול בטמפרטורות.הטמפרטורה בReal Temp נמוכה ב15 מעלות מהטמפרטורה בCore Tep

(30 מעלות לעומת 45 מעלות,בIdle).איזו תוכנה צודקת?

ועוד משהו לא קשור - מה אני מבטל בביוס כדי שאני אוכל לשלוט ידנית בTuniq ע"י הפנל האחורי שלו?

פורסם

בדקת מה מוגדר הTJ בשתי התכונות ? באפשרויות הSETTINGS..

לגבי השליטה אתה צריך לחבר את המאוורר לבקר (חיבור שני פינים)..תבדוק עם עובד בלי הגדרה מיוחדת בביוס..

אם לא תבטל את הגדרת הRPM/שליטה של המאוורר של המעבד בביוס..

פורסם
  • מחבר

אוקיי עכשיו בדקתי ואתה צודק,הגדרת הTJ Max היא ההבדל -

בCore Temp הTJ Max הוא 100 מעלות ובReal Temp הוא 85.ובסטיקי פה אכן כתוב משהו על זה שהחיישן שולח לתוכנות את המרחק מהTJ Max ולא את הטמפרטורה האמיתית ולכן התוכנות מחסרות את מה שהן מקבלות מהחיישן מהTJ Max שמוגדר אצלם,ומכאן הבדל ה15 מעלות המדוייק בין התוכנות.

השאלה היא - לאיזו תוכנה להאמין?הבדל של 15 מעלות הוא די גדול.

אם החיישן בעצמו שולח את ההפרש מהTJ Max,זה אומר שלמעבד עצמו חייב להיות איזה Tj Max מוגדר,ללא תלות בתוכנה כזאת או אחרת,לא?האם פשוט עדיף להסתכל על המרחק מהTJ Max(שמופיע בReal Temp) וכדאי לדעת שבעת מאמץ אסור שהמרחק הזה יהיה פחות מ-5 מעלות נניח או שאכן יש תוכנה אחת שמדוייקת יותר מהשנייה?

לגבי הTuniq,הבקר שליטה האחורי כבר מחובר במארז כמובן אבל האמת אני לא יודע אם המאוורר של הTuniq מחובר אליו או לא.הנחתי שבחנות מחברים אותו...טוב אני אבדוק בבוקר,גם ככה תכננתי לפתוח אותו מחר לצורך ניקוי.

מה שם האפשרות בביוס לבטל את שליטת המעבד במאוורר?זה הEIST או שזה משהו אחר?

אה ועוד שאלה - בשתי תוכנות הקירור כתוב שהVID הוא 1.3250 - מה זה VID?המתח של המעבד?בגלל שבCPU-Z כתוב שה Core Voltage הוא 1.280.

פורסם

שתי התכונות מדוייקות..פשוט תגדיר TJ של 85 בשניהם (בגלל המעבד שלך)..

האופציה של המאוורר לא קשורה לEIST..חפש את זה בהגדרותה מאווררים בביוס...

בגשר לVID..בגדול זה המתח שהוגדר על ידי היצרנית (כבר במפעל) שהמעבד צריך לקבל בהגדרות סטוק במקסימום מאמץ..

אבל כמון שהדבר לא משקף הכל..שכן ישנם אל מעט מעבדים שיכולים לעבוד בפחות מתח..

פורסם
  • מחבר

כלומר הVID שהתוכנות מראות זה המתח שמוגדר בביוס והCore Temp בCPU-Z זה המתח האמיתי שהמעבד לוקח?

והאם זה אומר שהמתח הזה(1.280,זה שמוצג בCPU-Z) יעלה בעת מאמץ?

עריכה:

ערכתי עכשיו חצי שעה בדיקת מאמץ Large FFTs בPrime95 ושמתי לב שהמתח בCPU-Z לא עולה אבל לפעמים הוא יורד לשבריר שנייה ל1.264 ועולה חזרה,למה זה קורה?(ולא מדובר פה על הורדת מתח למעבד בעת מנוחה,כי המעבד היה במשך כל הזמן בבדיקת מאמץ)

חשבתי על עוד אפשרות להבדל בין ה1.325 וה1.280 - המעבד אכן אמור לקבל מתח של 1.325,אבל יש זליגה והוא אפקטיבית מקבל 1.280.האם זה באמת מה שקורה?

פורסם

פותח התרד ..אני שמח שעלית על זה לבד... :xyxthumbs:

בגדול כן..הקריאה מתוכנה אף פעם לא תהיה מדוייקת..כנ"ל לגבי המתח האפקטיבי של הלוח אם..

פורסם
  • מחבר

טוב התארגנתי על כמה הגדרות בקרוב אני אתחיל בOC הראשון שלי,אבל קודם המחשב צריך לעבור ניקוי.

פורסם
  • מחבר

טוב אז ביומולדת שלו החלטתי לתת למחשב טיפול מפנק וניקיתי אותו כמו שצריך מאבק (אבל מאווררים לא שימנתי מכמה סיבות).

בהחלט שמתי לב לירידה בטמפרטורות אבל אני חושב ששני הגורמים הגדולים לכך הם מזג האוויר שהרבה יותר קריר מאתמול והעובדה שהעברתי את הTuniq לPWM ועכשיו השליטה הועברה סוף סוף לבקר האחורי אז במקום להיות ב600TPM רוב הזמן המינימום הפל ל1100(שבכל מקרה מאוד חרישי) ואפילו העליתי את זה קצת ל1400.

בכל מקרה,לסיכום - אתמול המעבד היה רוב הזמן ב27-28 מעלות במנוחה והיום המעבד ב20-21 מעלות במנוחה כשהוא אפילו היה 19 מעלות בשלב מצויין :cool2:

סוף סוך יש לי סיבה כלשהיא לאהוב את החורף :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים