עבור לתוכן

זקוק לייעוץ ברכישת מחשב נייד - תקציב 4000-6000 ש"ח, מטרות משרדיות וצפייה בסרטים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני זקוק למחשב נייד בטווח המחירים שבין 4000 ל6000 ש"ח.

אני רוצה אותו למטרות סטודנטיאליות (וורד, אקסל, מצגות, PDF וכו'), למטרות העברת זמן (סרטים ומשחקים קלים - אם כי זה בפירוש פחות קריטי), וכמובן גלישה באינטרנט.

ארצה לעבוד עם מספר חלונות פתוחים במקביל (תרגום), ויהיה נחמד אם לא יאט את המחשב .

אני לא מעוניין באולטרה נייד, כי המסך שלהם מאוד קטן, אבל המשקל כן מהווה פקטור - אני רוצה מחשב קל ככל הניתן (2.5-3 קילו נשמע סביר).

זמן סוללה רצוי הוא שש שעות לפחות.

תודה רבה לכם על העזרה,

יואב

פורסם

ברוך הבא לפורום, יואב.

הדרישות הכלליות שלך בהחלט סבירות ומנוסחות היטב, והתקציב מכובד. אם זאת, יש כמה נקודות ששווה להתייחס אליהן:

אני לא מעוניין באולטרה נייד, כי המסך שלהם מאוד קטן, אבל המשקל כן מהווה פקטור - אני רוצה מחשב קל ככל הניתן (2.5-3 קילו נשמע סביר).

לומר ש-2.5-3 קילו נשמע סביר, זה כמו לומר שמשקל לא מהווה פקטור, כי זה משקל של נייד די כבד. כל מה שמעבר ל-3 קילו אצלי לא נחשב מחשב נייד בכלל.

זמן סוללה רצוי הוא שש שעות לפחות.

זאת הולכת להיות דרישה בעייתית במיוחד. במחשבי 15.4" סטנדררטיים זמן סוללה הוא סביב ה-3 שעות בממוצע, 4 שעות זה כבר טוב מאוד. זמן סוללה כמו שלך יש אפשרות לקבל רק עם סוללה מורחבת (שמייקרת את המחשב ומעלה את המשקל שלו), או במספר מצומצם למדי של דגמים עסקיים ויקרים (למשל ה-Thinkpad T400).

מהו גודל המסך המינימלי שסביר בשבילך? 12-13"? 14"? 15" בלבד?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! :)

אודה ואתוודה, ההבנה שלי במחשבים מתמצה בכפתור ההפעלה. אשמח מאוד למחשב קל מ-2 קילו, אבל הייתי תחת הרושם שהם נחשבים לקטגוריה קלה מאוד.

גם המחיר נבע מכך שאמרו לי שמחשב נייד סביר עולה הרבה, וגם כאן לא תהייה לי שום התנגדות להוציא פחות :)

מוכן להתפשר על זמן סוללה, ומסך של... ובכן, לא אולטרה נייד. הדלים הצבעוניים הם בגודל סביר בהחלט. ומשקל קל יותר יהיה נהדר.

שוב תודה על העזרה,

יואב

פורסם

מוכן להתפשר על זמן סוללה, ומסך של... ובכן, לא אולטרה נייד.

שוב, זו נקודה חשובה מאוד, אז תשתדל להגדיר אותה טוב יותר. מה זה "אולטרה-נייד" בשבילך?

מתחת ל-2 קילו זה רק מסכי 12" (ובתקציב שלך כנראה אין כאלה בכלל).

עם זאת יש לא מעט בסביבות ה-2.2-2.4 קילו עם מסכי 13" ו-14". 15" זה כבר בסביבות ה-2.7.

פורסם
  • מחבר

eee, ווינד, ודומיהם נחשבים אצלי "לאולטרה ניידים".

ולבעלי מסך קטן מדי.

13-14 זה בסדר גמור.

2.2 נשמע נהדר, וגם 2.4 לא נשמע נוראי, אם כי פחות טוב, מן הסתם.

פורסם

ממליץ לך להתבונן בסדרת ה-DELL VOSTRO - מחשב 13.3" במשקל 2-2.2KG.

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Vostro+1310.htm

בא בכמה גרסאות, כאשר המפרט והמחיר משתנה. כרטיס המסך המובנה X3100 יספיק למשחקים שאינם כוללים גרפיקת 3D, או למשחקי 3D ישנים. ה-NVIDIA 8400 יספיק למשחקי 3D קלים ואפילו למשחקים קצת יותר כבדים, אבל בהגדרות נמוכות. הבאיה היחידה עם ה-8400M GS הוא שמדובר בכרטיס שיש לו פוטנציאל להיות בעייתי, אם כי אחריות ל-3 שנים נותנת מספיק שקט נפשי לתאמי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים