עבור לתוכן

שאלה לגבי OC בכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס geforce 7800GTX, העלתי לו את מהירויות שעון הליבה והזיכרון לאט לאט תוך כדי שאני עושה benchmark ב 3dmark06,

הגעתי ל 494mhz core ו 1379mhz זיכרון (דיפולט זה 430mhz ו 1200mhz) עד שהתחלתי לראות artifacting והטמפרטורה בשיא המאמץ הגיעה ל 80~. הטמפרטורה במנוחה היא 47~.עכשיו במשחקים, למשל team fortress 2, הטמפרטורה לא עוברת את ה66~ בשיא המאמץ עם ה OC שעשיתי.

השאלה שלי היא האם אני יכול בעצם להתייחס לטמפרטורה שיש במשחקים ולא לטמפרטורה הגבוהה מאוד שאני מקבל ב 3dmark? וככה אני אוכל להרים את המהירות של הכרטיס עוד יותר?

אגב זה פעם ראשונה שלי שאני עושה OC, עשיתי פחות או יותר מה שצריך? (פעלתי לפי כל מיני מדריכים שמצאתי)

יש לכם עצות?

תודה :)

פורסם

פעלת נכון..ועל כל מקרה יש לך גם מדריך באתר..

http://hwzone.co.il/guides/oc_vga/

איך בדקת את הטמפ' במשחקים ? הפעלת מוניטור בזמן המשחק ? או שיצאת ובדקת ?

והטמפ' שאתה צריך להתייחס אליה היא בתוכנת המאמץ..על מנת לקחת מקסימום ביטחון..

ובגדול זה לא כזה משנה כרגע הטמפ'..שכן אם אתה רואה ארטיפקטים..די הגעת לגבולות הכרטיס מסך..

פורסם
  • מחבר

השתמשתי ב Hardware Monitoring של RivaTuner. הפעלתי את ה Logging ושיחקתי בערך שעה, לאחר מכן בדקתי את הטמפרטורה.

"ובגדול זה לא כזה שמנה כגרע הטמפ'..שכן אם אתה רואה ארטיפקטים..די הגעת לגבולות הכרטיס מסך.."

בקשר לזה, ממה שהבנתי ככל שהקירור חזק יותר ככה אפשר להגביר את מהירות הכרטיס יותר...

אז אם הטמפ' היא רק 65~ במשחקים זה אומר שיש לי עוד מרווח להמהיר את הכרטיס עוד יותר לא?

אלא אם כן יופיעו לי ארטיפקטים במשחקים, מה שלא קורה כרגע.

פורסם

בגדולא תה צודק..אבל לרוב גם לפני שאתה מגיע לטמפ' מקסימלית..הזיכרון/ליבה מתחילים להראות ERROR (ארטיפקטים/תקיעות) וכו..

ולכן ציינתי כי לא צריך להסתמך על הטמפ' בלבד..

דרך אגב הגדרת את הRPM של המאוורר ?

פורסם
  • מחבר

כן המאוורר פועל על 100%, 3800RPM במשך כל ה OC.

קיבלתי 3750 נקודות ב 3dmark06 לפני OC, אחרי OC קיבלתי 4115... נמוך הא?

זה מחשב בן יותר משלוש שנים. רק לאחרונה גיליתי שהכרטיס מסך היה מגיע לטמפ' של 90 במשחקים... המאוורר היה נשאר על 41% למרות הטמפרטורה...

יכול להיות שזה פגע בכרטיס?

פורסם

כמו כל רכיב אלקטרוני טמפ' גבוה מדי לא מומלצת...

אבל טמפ' של 90 מעלות לכרטיס משך שלך..זה אומנם גבוה אבל עדיין לא מוגזם ;D

והציון נמוך כי המערכת ישנה..אין מה לעשות...

פורסם
  • מחבר

טוב אז שווה להשאיר את ה OC הפצפון הזה? אני לא רואה שיפור ניכר ב FPS במשחקים... כדאי לחזור לדיפולט?

פורסם
  • מחבר

טוב אני אחזור לדיפולט :yelclap:

תודה על התגובות :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים