עבור לתוכן

"מחשבי לאן?" סוג-של-מפרט עד 7K למשחקים ואוברקלוק, ללא ציוד היקפי...

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם,

אחרי הרבה מפרטים שעברו פה ועקב צורך בהול במחשב חדש החלטתי לעשות את הצעד הכי זהיר ולשאול לעצתכם...

המחשב שלי הולך לחברה שלי עקב שריפת הספק שלה ועקב היותו מיושן לחלוטין מעבר לכל פרופורציות ( פנטיום 3 על לוח אם של פנטיום 2, 256MB זכרון בתדר של 133Mhz וזו לא טעות כתיב, וכדומה) ואני צריך להחליט מהר מהר על מפרט כדי שהיא לא תתקע יותר מדי זמן בלי מחשב- סיוט עבור סטודנטית...

אני צריך עזרה מכיוון שאין לי הרבה נסיון מעשי בתחום, רק מעט ידע תיאורטי (שמורכב בעיקר מקריאת מדריכים באתרים מצוינים כמו HWZONE ו3DGAMEMAN ודומיו...

"כל" מה שאני צריך זה "בסה"כ" לבחור: מעבד, לוח אם וכרטיס מסך. אשמח לשמוע גם על זכרונות והארד דיסקים, אבל סדר העדיפויות שלי הוא כזה.

באשר לשאר הדברים- אני מכוסה ( מארז LIAN-LI PCP80, ספק 800W של ZALMAN, עכבר+מקלדת של לוג'יטק, כרטיס רשת של NETGEAR)... בקשר לקירור- מערכת קירור נוזלית של Danger Den למעבד ולכרטיס\י מסך, אולי גם לצ'יפסט... כרטיס קול auzentech prelude, אוזניות creative fatal1ty...

המסך הנוכחי שלי הוא LG L1953TR ויש סיכוי שבטווח הבינוני-ארוך הוא יוחלף במשהו מרמה יותר גבוהה, אבל כרגע זה מה יש ועם זה ננצח...

אה, שכחתי להוסיף, אני סטודנט מובטל כרגע (בתקווה ש"כרגע" מתייחס רק ל"מובטל" אבל יש סיכוי שגם ל"סטודנט) :P אז כמובן שהתקציב שואף למינימום האפשרי, אך אני גמיש מאוד ( במידה ואראה הצדקה אהיה מוכן להשקיע עד8K שקלים... אני ממש סולד מאפשרות זו, אבל, מה לעשות, אני מכור לדברים האלה) :smile1:

אז הבה וניגש למלאכה, בינתיים הכיוון שלי הוא כדלקמן:

מעבד: E8400- הבנתי שיש סיכוי טוב שאוכל להעלות אותו ל4.5Ghz... כמו כן הבנתי שלמשחקים, "במיוחד" במידה ואני עושה אוברקלוק, מרובע-ליבות אינו הכרחי...

לוח אם: אין לי שמץ! מבין כל מרכיבי החומרה, זהו המרכיב שאני הכי פחות מכיר ומבין בו. מה שכן, אני יודע מה כיווני הכללי- אוברקלוק מקסימאלי במחיר מינימלי, ועדיפות לSLI (ולא לCrossFire ועל כך בהמשך) אבל אם לוח שהוא גם אוברקלוקר טוב וגם תומך SLI אז העדיפות היא כמובן לכיוון האוברקלוק...

כרטיס מסך: אני נוטה לכיוון NVIDIA ולכן הGTX260 נראה לי שיתאים לי... עקב כך אני נמצא בבעיה קטנה משום 90% מלוחות האם שראיתי (ואני מודע לעובדה שייתכן והסתכלתי במקומות הלא נכונים) מתאימים לCrossFire ולא לSLI...

אשמח מאוד לשמוע מכמה שיותר אנשים, הלוואי ופרויקט זה יתחיל את דרכי בתחום ומי יודע, אולי גם אני יום אחד אוכל לעזור בפורומים :)

בתודה רבה מראש,

עומר

פורסם

קראתי את כל מה שאמרת, וסלח לי שאני אומר לך אבל עזוב אותך שטויות ובוא ניגש לתכלס.

יש לך כבר את כל הרכיבים שציינת? דהיינו מארז, מערכות קירור למניהם וכו'? אם לא, אפשר לחסוך פה משמעותית. אם כן - תהנה ותתחדש, אחד המארזים הטובים שאפשר לקנות לדעתי.

לגבי השילוש של מעבד/לוח/כ.מסך זה די פשוט האמת.

קודם כל, אם אתה מתכוון להחליף מסך רק עוד שנה+ (או שנה +++) אין טעם להשקיע במעל 4850 שעולה כ-800 ש"ח. כשתחילף יצאו כרטיסים חזקים בהרבה, ובכסף שתחסוך פה תוכל לקנות גם כ.מסך חזק ועדכני מן הסתם.

לגבי מעבד- לא רואה הצדקה באמת ליותר מ-8400 ואני גם לא רואה שום הצדקה להעלות אותו ל-4500Mhz במיוחד אם זה התדר שאתה מתכוון לעבוד איתו באופן יומיומי. זה לא ייתן לך כלום בביצועים כי וזה באמת באמת סתם. גם ככה 3Ghz של מעבד חזק זה מעל ומעבר, אבל לדעתי 3.6Ghz אם רוצים קצת להמהיר זה מאוד מכובד, המהרה של 20% יפה ובזה נגמר הסיפור. אתה פה לשבור שיאים? ממליץ לך אחרת.

לגבי לוח - אם תקבל את דבריי, 20% יכול לעשות כל לוח וגם P43-DS3L פשוט יחסית.

לגבי עניין ה-CF או SLI. גם אם תקנה מסך 24" איכותי אין שום סיבה לעשות לא את זה ולא את זה. היום למסך 24" בהגדרות מקסימליות וכך גם רזולוציה - 4870 עם 1GB שעולה 1400 ש"ח יהיה מעל ומעבר.

בקיצור, תן עוד פרטים לגבי השימושים המדוייקים, עוד כמה זמן באמת תקנה מסך ואם כן איזה מסך זה יהיה לדעתך? 22"/24/יותר?

תן תשובה לגבי החלקים שאמרת שאתה מסודר לגביהם, אפשר לחסוך פה משמעותית ואני לא ממש מבין למה אתה צריך מערכת קירור מיים ושאר שטויות.

פורסם
  • מחבר

אתחיל מהסוף- המסך. אני לא רואה את עצמי קונה מסך יותר גדול מ24'' בשנתיים שלוש הקרובות, אז זה משליך על הרזולוציה המקסימאלית במישרין ועל כרטיס המסך בעקיפין? כלומר "אין צורך" בכרטיס חזק יותר מ4850 אם הבנתי נכון?

השאיפה שלי היא למחשב חזק לא רק היום אלא בעיקר מחר, זאת אומרת כמה שיותר לעתיד ) בגלל זה האוברקלוק והאופציה לSLI, כדי שברגע שהמחשב כבר לא יעמוד בעומס לא אצטרך לקנות חדש אלא אוכל פשוט לשדרג ולהוסיף על הקיים...

יש לי ניסיון טוב עם Nvidia ושמעתי לא פחות דברים טובים, בגלל זה אני נוטה לכיוון הGTX260...

מערכת קירור נוזלית קוסמת לי בגלל היעילות ובעיקר בגלל השקט, וגם כי התחום מעניין אותי ורציתי להכנס לזה...

לצערי עדיין לא הבנתי אם מערך RAID 0 משתלם, בעיקר אחרי קריאת הפורומים פה.

אני בסה"כ רוצה להאריך במקסימום את תוחלת החיים של המחשב, בגלל זה כל ה"אופציות לעתיד"...

תודה על התגובה, אשמח לעוד עזרה... :)

פורסם

איזה רכיבים יש לך כבר ?

פורסם
  • מחבר

נכון לעכשיו, ברשותי:

מארז PCP80 של LIAN-LI

כרטיס רשת אלחוטי של NETGEAR

מסך L1953TR של LG

כל מה שבתוך המארז הולך לחברה שלי, חוץ מכרטיס הרשת. כל מה שמחוץ למארז, כולל, נשאר אצלי, ולכן אני לא מעוניין בציוד הקפי נוסף מכיוון שאני מרוצה ממה שיש לי כרגע ( עכבר, מקלדת, אוזניות וכו'...)

כרגע אני חושב שהארד דיסק של 500GB זה די והותר למטרותיי, ואני נוטה לכיוונו של SEAGATE SATA2 500GB 32MB...

כנראה שאלך על ספק של TAGAN, 750W או אפילו 900W עקב המון ביקורות חיוביות עליו והפיצ'רים שלו...

אני צריך עזרה עקב ידע מועט מדי במחלקת הלוח אם- מעבד- כרטיס מסך...

הקטע הוא שבכל שיטוטיי ברחבי הרשת נתקלתי באינספור המלצות על ה4850 ו4870, אבל אני עדיין לא סגור על הכיוון הזה. אם בסופו של דבר אכן אבחר בATI חיי יהו הרבה יותר קלים משום שרובם המוחלט של לוחות האם שנתקלתי בהם תומך לפחות בCROSSFIRE אם לא גם בCROSSFIRE וגם בSLI...

אני כנראה חייב להסביר את עצמי יותר טוב- אני גיימר, מחשבי משמש למטרות משחקים ברמות גבוהות... כמוכן הכנסותיי לא מאפשרות לי להשאר בקדמת הטכנולוגיה כל הזמן, כי הקצב גבוה מדי, ולכן נותרו לי שתי ברירות- לוותר או לנסות למצוא איזשהו מפרט סינרגטי שיחזיק לי לאורך כמה שיותר זמן ברמה כמה שיותר גבוהה, וכבר השלמתי עם העובדה שיש מחיר מינימלי לדרישות האלה, "מינימלי" גבוהה בהרבה מרוב המשתמשים ה"רגילים" (כאלה שכנראה לא יודעים אפילו שקיים אתר בשם HWZONE...)...

זאת כנראה הבעיה שלי- שהנישה לה אני שייך מאוד מצומצמת, כי מצד אחד אין לי תקציב בלתי מוגבל ויכולת לקנות מחשב חדש בכל פעם שיש שיפור טכנולוגי, מצד שני אני לא אוכל להסתפק ב"מחשב לגיימרים! במבצע! רק 4500 שקל!" ולכן אני שוקד כלכך קשה על המפרט הזה... אני בהחלט מוכן להשקיע עכשיו "מעט" יותר בשביל שיישתלם לי בהמשך הדרך...

פורסם

לא יודע בדיוק איך לנסח את זה בעדינות, אבל אני מקווה שתוכל לנקות את הראש שלך מהסרטים שאתה אוכל, ולהאמין לי (וכנראה להרבה אנשים בפורום) שיאמרו לך שזה יהיה מספיק מעל ומעבר:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz E8400 + AC FREEZER 7 PRO ¤994

לוח אם:

GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤494

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DVI - RETAIL ¤805

דיסק קשיח:

WD 640GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD6400AAKS ¤398

צורב DVD:

ASUS DVDRW DRW-2014L1T LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ¤151

זיכרון:

ADATA VITESTA 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5 ¤277

ספק כוח:

CORSAIR VX 550W : CMPSU-550VXEU ¤535

שירותי מעבדה:

הזמנה מעל 2000 שח - הרכבה חינם ¤0

מחיר סופי: ¤3654

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

בעוד שנתיים שלוש, אם תראה צורך (הביצועים לא יספיקו), או אם תקנה מסך 24", תשדרג. אין לי ספק שזה התכנון הנכון של התקציב שלך.

נב - תנסה לכתוב דברים קצר וברור, קשה לקרוא ולהתיחס לדברים שאתה כותב. אם אתה במסע נפשי לעבר המפרט הסינרגטי עבור הנישה שלך, אני לא בטוח שהפורום הזה יכול לעזור. בסך הכל מרכיבים פה מפרטים מאוזנים ומתאימים לשימושים.

פורסם

אני ממש לא מסכים איתך, אם הוא רוצה מחשב ל Gaming ברמה גבוהה, אל תביא לו מפרט שלא יכול להריץ משחקים כמו

Crysis

Crysis Warhead

GTA IV

Frontlines

ועוד הרבה. אני גם מסכים איתו של ATI יש בעיות, מכוון שיש לי Crossfire של 4850, אני מדוע היטב להמון בעיות קשות שיש, כמו שאי אפשר להכניס את המחשב למצב המתנה, מדי פעם קופצים מסכים כחולים וכו'

השילוב שאני ממליץ עליו הוא כזה :

מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box

¤1649

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550

לוח אם ASUS P5N-D

¤562

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31160

כרטיס גרפי Gigabyte nVIDIA GeForce GTX 260 OC 896MB DDR3 PCIe

¤1667

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=44442

צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD

¤132

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N

ספק כח Tagan BZ 700W

¤742

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=TG700-BZ

קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 7 Pro

¤108

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=AC-FREEZER-7-PRO

סה"כ מחיר לכל המוצרים:4860¤

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

פורסם

המפרט האחרון מבוזבז בטירוף.

ממתי HD4850 לא יכול להריץ קרייסיס על מסך 19" ????

אנשים לאן הגענו?

בן אדם עם מסך 19" ונותנים לו GTX260....

פותח הדיון - המפרט שקיבלת מ Zrizi מצויין לדרישות שלך, ואפשר אפילו לרדת בספק (קח משהו איכותי בסביבות ה- 500W כדי שיספיק לך גם לכרטיס מסך הבא). תשמור את שאר הכסף לשדרוג כרטיס מסך בעוד שנה שנתיים.

גם אם אתה גיימר שרוף, שדופק פילטרים לא הגיוניים לכל משחק, ה HD4850 יעמוד בזה יופי. כל דבר מעבר לזה פשוט חבל על הכסף.

פורסם

עניין של טעם, אני פחות מ 45FPS לא יכול לשחק, והרעיון שאם נניח אני רוצה לצלם יורד לי ל20FPS מעצבן אותי.

אני ממש לא ממליץ לך להכנס לעסק ה Crossfire, אני עשיתי את זה וזו טעות שאני לא אחזור עליה שוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים