עבור לתוכן

האם זכרון יעבוד על 800MHz רק כאשר מותקנים 2 סטיקים ?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לאחרונה רכשתי מחשב, במעמד הרכישה בחרתי במיוחד זכרון מהיר של Geil: במקום CL5 בחרתי CL4 משום שידוע לי כי תזמונים נמוכים חשובים יותר.

מה שצויין בדף ההזמנה: 2G DDR2 800 PC26400 ULTRA GEIL

בדקתי בעזרת תוכנה (זו) איזה זכרון מותקן לי במחשב ונראה כי קיימים שדות שונים בעלי נתונים שונים:

תחת Memory Summary מופיע שהזכרון עובד על 400MHz והתזמונים הם 5-5-5-15

תחת Device Locator מופיע תחת Part Number התזמונים CL-4-4-4

האם ניתן לדעת איזה מהם הוא הנכון?

בנוסף, האם הזכרון עובד על 400MHz משום שהתקנתי רק סטיק אחד ויש צורך בסטיק נוסף של 2gb כדי שיעבדו על 800MHz (ב- Dual)?

תודה רבה לעוזרים,

אורן.

[attachment deleted by admin]

פורסם

בסטיקי:

ש: הזכרונות שלי הם DDR 400MHz אבל כתוב לי ב CPU-Z / Sandra / Everest / AIDA שהם רק 200MHz. מה קורה פה?

(תופס לגבי כל זכרון DDR/DDR2 שמופיע בחצי מהמהירות שלו בתוכנות הנ"ל)

ת:משפחת הזכרונות של ה DDR (ראשי תיבות של Dual Data Rate), בניגוד לזכרונות ה SDRAM שולחים מידע פעמיים בכל סיבוב שעון

המהירות הבסיסית שלהם נשארה אותו דבר (133MHz, 166MHz, 200MHz, 266MHz, 333MHz) אבל המהירות האפקטיבית שלהם הוכפלה (266MHz, 333MHz, 400MHz, 533MHz, 667MHz)

(ב) הבדלי הביצועים בין התזמונים השונים גם כן זניח, אין טעם להשקיע יותר בשביל זה. גם במצב של OC- לשחרר עוד קצת תזמונים שהם במילא גבוהים לא יהרוג אף אחד ובהחלט לא את הביצועים של מעבד באוברקלוק שינתנו בתמורה. כמובן אלא אם כן מדובר בכמה שקלים.

פורסם

מה שנכון הוא הראשון. אם זה כזה קריטי לך תשנה בביוס.

פורסם
  • מחבר

תודה, אך לא הבנתי מכך- האם ברשותי זכרון מסוג CL5 או CL4?

פורסם

cl5 - מופיע בפלט שצירפת תחת MEMORY TIMING. עבור CL4 זה היה משהו כמו 4-4-4-12.

פורסם

אי אפשר לקבוע את זה רק על סמך הSPD.

מאד יכול להיות שהSPD מתוכנת לתזמונים של 5-5-5 בגלל שהם מאפשרים למחשב לעבוד כשהזכרון מקבל מתח של 1.8 וולט.

אם תרצה לעבוד ב4-4-4 תצטרך להעלות את המתח, לרמה שהיצרן מציין.

פורסם

google18 נתן תשובה מדוייקת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים