עבור לתוכן

כיבוי/שינה/מצב שינה

Featured Replies

פורסם

שלום!

אתמול נאמר לי שלא מומלץ לכבות את המחשב נייד כי זה גורם לבלאי מואץ של המחשב...הוצע לי להעביר אותו ל ,שינה" או "מצב שינה".

("שינה"-אצלי זה שמירת הזכרון והעברה למצב צריכת חשמל נמוכה ,ומצב שינה-כיבוי המחשב ושמירת המערכת כפי שהיתה ).

רציתי לדעת מה ההבדלים בין המצבים מבחינת שחיקת המחשב/הסוללה ולקבל דעות באיזה אופן כדאי ל"כבות את המחשב" כי באופן כללי למשל אני לא רואה הבדל בין כיבוי ממש ל"מצב שינה"....אשמח לפירוט מורחב בנושא????

תודה לעוזרים.

פורסם

יש שלושה מצבים:

כיבוי (SHUTDOWN)

שינה עמוקה (HIBERNATE)

מצב שינה/השהייה (SLEEP/STANDBY)

השניים הראשונים זהים בכך שהמחשב כבוי לחלוטין. ההבדל הוא שבמצב HIBERNATE המצב של מערכת ההפעלה נשמר לזיכרון ובהדלקה נטען למצב בדיוק כפי שהיה.

ב-STANDBY רוב המחשב כבוי (כונן קשיח, כרטיס מסך, מסך, רכיבים היקפיים), אבל המעבד והזיכרון עדיין מקבלים חשמל מינימלי שמאפשר להם לשמור את המצב הנוכחי שלהם, כדי שבהדלקת המחשב אפשר יהיה לחזור לפעילות מיידית ללא אובדן מידע/זמן.

לכן STANDBY עדיין צורך סוללה בכמות מסוימת, אבל מאוד נמוכה. מחשב שהוכנס ל-STANDBY יחזיק ימים עד שהסוללה תתפרק לגמרי.

באופן כללי, זה נכון שכיבוי והדלקה תכופים של המחשב עשויים לגרום לבלאי מואץ של חלקים מסוימים (מחזורי חימום/קירור של רכיבים אלקטרוניים). עם זאת, משום שהרכיבים היחידים שנותרים דלוקים במצב STANDBY הם מעבד וזיכרון, ומדובר ברכיבים שהבלאי שלהם הוא גם כך מינימלי, אין למעשה שום הבדל בין שלושת המצבים מבחינת השפעה ארוכת טווח על הבלאי של המחשב.

פורסם

אני אישית סוגר את מכסה וזהו ויש לי הרבה זמן מחשב נייד והכל תקין רק שאני לא עובד הרבה זמן על המחשב אני עושה כיבוי למחשב

פורסם
  • מחבר

והאם ניתן לטלטל את המחשב במצב השהייה STANDBY?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים